kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

10.05.2009 14:14

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

Hetzer, Wyatt Earp, tiez som nechapal a to som bol skoro akter. Ibaze mi nieco v duchu vravelo ze je to pi..vina a stupidita. U nas by to tiez nikto nevymyslel, keby neprisiel onen anglicky pako. U nas sme mali do vtedy len cvicne merane vyjazdy, kde neslo o nic ine len o cas. Ale toto bola ukazka kam je schopna firma zajst pre prachy ad klijenta... Inak si to neviem sam vysvetlit.. a tiez som cumel :shock: :shock: :shock:

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.05.2009 14:33

To byl evidentně enormní píčus; když už se tyhle věci vůbec dělají, tak zásadně v zamčený pobočce bez přístupu nezúčastněných osob a po nahlášení policii, aby ti tam do toho v nejlepším nevletěla zásahovka a nerozstřílela figuranty na hromadu.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.05.2009 21:40

Tak přidám případ z mého okolí, spíš jen pro informaci o délce procesu apod.

Kamarád šel domů, ze vchodu paneláku proti němu vyšli tři spoluobčané jedné nejmenované početné národnostní menšiny, věk okolo 17 let. Vytáhli nože a zdvořilostní konverzaci zahájili prosbou o peníze, mobil a jiné zbytečné cennosti. Kamarád u sebe tehdy nosil plynovku s nábojkami s "nervovým plynem", takže ji vytáhl, ze vzdálenosti asi 2 metrů vystřelil "vůdci" smečky do obličeje. Vůdce se s popáleným obličejem v pláči a křečích poroučel k zemi, zbylé dva donutil kamarád (to je jediná část jeho příhody, kterou si dost dobře nedovedu představit, ale zase nejsem expert...) lehnout si na zem. Dále standardní postup: přivolal policii a záchranou službu, odevzdal zbraň, ještě v šoku všechno řekl policii. Okolo se našlo několik svědků, kteří to viděli a dosvědčili (teď si říkám, že měl z pr*ele kliku). Zanedlouho si ho předvolali k soudu jako podezřelého z trestného činu ublížení na zdraví (na popud rodičů "poškozeného" útočníka). Soud trval cca 9 měsíců, kamarád zproštěn viny, každý ze tří útočníků si odnesl 5 let nepodmíněně za pokus o loupežné přepadení. Takže hapyend, tomu se až nechce věřit, co? :-)

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

11.05.2009 21:47

Nooo :P :P Majsner mam ta rad aspon jedna dobra sprava. To sa mi dnes bude dobre spinkat. Majsner diky diky moc :lol: :lol:

admix

11.05.2009 21:51

Tomu se az nechce verit, nebejt tech deviti mesicu do osvobozeni, tak bych to vypravel vnoucatum jako pohadku na dobrou noc :lol:

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.05.2009 22:12

Taky to na mě působí dost pozitivně, jenom si říkám, že kdyby místo plynovky měl ostrou, tak to mělo asi trochu jiný průběh...

Reklama

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

11.05.2009 22:18

No co, aky by to malo priebeh?! Tvoj kamos by bol fasisticko-rasisticky utocnik a masovy vrah. To nevies? :lol:

kibicz
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.05.2009 22:38

happyend po česku.. 9 měsíců neni krátká doba(abosolutně, nikoli relativně: na české poměry to je nějak rychle)

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.05.2009 10:29

Státní zástupce za to měl dostat provaz.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.05.2009 15:01

nekromancer: za co? :roll:

ufo
Moderátor
Moderátor

12.05.2009 15:28

9mesicu soudu ti prijde malo? Statni zastupce si to mel poradne projit a podle toho co bylo receno - uzavrit jako NO.

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

12.05.2009 15:42

Vsak Majsner myslim nepisal ze jeho kamarad sedel 9 mesiacov. Ibaze sud trval 9 mesiacov, co je samozrejme aj podla mna velmi dlho na uznanie NO. U nas sa pred par rokmi bili do prs ze rozhodnutie o NO musi byt do troch mesiacov. Neviem nakolko je to pri zatazenosti sudov realne. Osobne si myslim ze to realne nieje. :?

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.05.2009 15:59

ufo: Ne, určitě je to pro člověka velmi deprimující se 9 měsíců tahat po soudech (navíc kamarád nechtěl spoléhat na přiděleného "freewarového" obhájce, takže si platil svého a tomu za tu dobu nacpal asi 25 tis., které semu sice vrátily, ale i tak to byl risk). Netušil jsem, že ten provaz pro SZ měl být za tu dobu procesu.

kuro159: Ano, těch 9 měsíců byl "stíhán" na svobodě. Kdyby se ale jednalo o ostrou zbraň, znamenalo by to 9 měsíců bez ZP a všech zbraní. I tak si ale po mnoha předchozích informacích o letitých soudních tahanicích po NO se zbraní myslím, že 9 měsíců je na naše soudy nadprůměrný výkon a mám z toho pozitivní dojem.

Samuraj
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.05.2009 22:38

a nebo taky 9 mesicu ve vysetrovaci vazbe, ze... :roll:

admix

13.05.2009 1:01

Co tohle?
admix píše:Modelove mne prepadne skupinka neznamych pachatelu, ja si kuzi zachranim az varovnym vystrelem do zeme. Neznami pachatele se rozprchnou, ja volam 158 a hlasim pokus o prepadeni, ktery byl odvracen pouzitim zbrane k varovnemu vystrelu. Co se bude dit dal? Nebezpeci nehrozi, takze budu dve hodiny cekat na policajty. Muzu taky ocekavat, ze me zkusi popotahovat za obecne ohrozeni? Petzold psal "Nebudu se dlouze rozepisovat o situacích, které pak mohou případně nastat, až to orgáni začnou řešit."

Volat nebo nevolat? Kdyz nezavolam, vystavuju se riziku, ze to oni nahlasi jako prvni a jak znamo, dneska maji i zdi usi :?

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.05.2009 7:31

Pokud už padne výstřel, tak bych volal. Vždycky, když se tu bavíme o zpřísňování přístupu ke zbraním, argumentujeme, že vlastnit, držet a nosit zbraň je základní právo svobodného zákonadbalého občana. Proto navrhuji tím zákonadbalým občanem být pořád, ne jen když se nám to hodí. Nehodlám riskovat, že, jak jsi psal, oni náhodou zavolají policii první a celé se to obrátí proti mě. Radši tam strávím X hodin čekáním na policii a budu riskovat nějaké to popotahování. Protože jsem v případě českého práva tak trochu idealista (nevím, jak to děláte vy, ale kdybych nebyl, tak bych nemohl u sebe nosit pistoli, natož ji použít), věřím, že pokud budu dodržovat zákony, tak to dobře dopadne.

P.S.: Když už jsme v tom, co říkáte na případ, kdy mě někdo přepadne, já vytáhnu pistoli a on bez výstřelu uteče. Je to "použití zbraně z důvodu krajné nouze nebo nutné obrany" dle §29 - 1 - L? Volat či nevolat?

Napadají mě dvě situace, pro které je vždy dobré volat:
1) Po mém odvrácení útoku útočník o pár set metrů dál přepadne někoho jiného a policie ho chytí. Mnou ohlášený pokus o přepadení bude mít jako přitěžující okolnost.
2) Po mém odvráceném útoku mě bude útočník bez mého vědomí sledovat domů, kde mě podruhé přapadne s cílem jednak dokončit, co začal, a nově i připravit mě o zbraň. Já ho při NO výstřelem zraním nebo usmrtím. Ohlášené první přepadení bude v můj prospěch při dokazování NO.

admix

13.05.2009 8:33

Ja osobne bych volal i v pripade reseni problemu vytazenim pistole - zase se muze stat, ze to drban za hodku nahlasi a znas duchodce, nikdy nespi. Jen me zajimalo, co si o tom mysli protrelejsi clenove fora 8) Uz jsem se setkal i s tim ze "ty bys volal 158? no to by sis nasral do kalhot" :)

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

13.05.2009 10:57

Admix, ja tiez by som to hlasil uz len dovody co pisal Majsner su dostatocne opisane a tu nemam co riesit. Nikdy si tym neublizis, iba si pomozes v pripadnom dalsom konflikte.

PaF

14.05.2009 12:31

Az se vam to stane, oddychnete si, ze to spravilo taseni, opustite co nejrychleji prostor, zalezete a date si dva panaky. Teda, pokud jste jako ja :lol: Vytazeni neni pouziti, to je nesmyslny nazor. Hrozba je neco jineho, ale obet nehrozi, hrozi utocnik :roll: .

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.05.2009 13:06

No jo, dva panáky, pak se najednou v hospodě objeví cajti a budou se shánět po nějakém bláznovi s kvérem, protože drzost dnes nezná mezí a rádobyzloděj tě nahlásil, jak říká Admix... a nejen, že najdou blázna s kvérem, ale najdou blázna s kvérem a dvěma panáky v krvi. :)

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA