- PatrikV
andreapipo píše: Připadá mi to tak, že CZUB vyrábí zbraně hlavně pro zahraniční a to, co tam neudá, realizuje na domácím trhu, takže kvalita bude asi horší, když to v cizině nechtěli. Proto také testy v Německu mohou být výborné a mohou tyto zbraně chválit, ale testují zbraně, které se prodávají u nich. Ne, že by se na našem trhu nenašla dobrá, či výborná zbraň, ale asi to nebude standard, tak jako venku.P.S. Se svou CZ 75 TS 9x19 jsem zatím maximálně spokojen.
Nabízí se ještě jedna možnost: němci (aj.) raději odnesou svou zbraň po odstřílení určitého počtu ran prostě do servisu, kde jim ji vyčistí, zkontrolují, případně vymění vadné díly - prostě něco jako u automobilů. Pak nemají nutnost si stěžovat na vadné díly protože se jich to netýká. Můžete namítat, že to taky budete dělat až budete vydělávat jako němci, zapomínate na to, že jsme ještě poznamenaní komunismem a jsme většinou děti svých rodičů kteří nás většinou vedli správným směrem

- cmk
- Častý návštěvník
PatrikV píše:Ps:Oupi promiň, ale budu mít pochyby v nestranost někoho, kdo těm výrobkům z přesvědčení nevěří.
To se pak asi tezko dohodnete...
Vis jiste, ze jim neveri z presvedceni? Neni to proto, ze kazdej druhej s CZ, koho zna, s ni ma problem?
Ja ti taky procentuelni vyjadreni nedam, ale znam kvanta Glockaru a tak 1/2 udelala na Glocku to, ze olestila spoust (prace pro lajka na 20min), ci si ze zavodnich duvodu tu spoust nechali zkratit (chod).
Znam jednoho, co mu asi po 50.000 praskl zaver a jednoho, co proti manualu namazal udernik a v -5ti mu to nestrilelo.
Zato krome sebe neznam CZtare, kterymu by nepraskl zachyt zaveru (ja jej vymenil preventivne) a komu by spoust rozumne chodila z fabriky.
Dal pak na zavodech potkavam jednoho bojare co strili slusne IPSC a strili obcas i LOS. Vloni jsem ho na 3 zavodech za sebou videl se sluzebni Tacticalem SP-01 misto vlastnim Shadowem. Duvod? Proste to zavadi a nikdo nevi proc.
Totez Gewarosse - ten to SPcko do dneska ma - proste zavadi a nikdo nevi proc.
Nerikam, ze takove treba Glocky nejsou, ale ja takove neznam, CZtaru nekolik.
Ale nechci z toh flame Glock vs. CZ - me jen vadi, jak od lidi z CZ porad dokolecka slysime "my jme nejlepsi, my jsme nejlepsi", ano, kdyz chtej, umej udelat i "jednoucelove" nejlepsi zbran na svete - do divize PRD asi nic lepsiho neni (mozna ten Sphinx, ale nikdo ze spicky s nim nestrili). Ale jinak ta vyroba fakt kolisa (coz se da koneckoncu i pochopit s notnou davkou tolerance - vsechny ostatni nekolisavy pistole stojej 30 a vic, CZ 15 az 23), ale kdyz uz teda fabrika nevyrabi jako ostatni s vulema takovejma, aby strilelo vsechno se vsim a kdyz uz se cas od casu stane, ze pres kontrolu projde zmetek, tak bych fakt od zbrojovky zvucneho jmena ocekaval zarucni servis par excelance.
-
Petzold - Moderátor
-
andreapipo - Pravidelný návštěvník
"Dávat zbraně do servisů" - to ještě dlouho nebudem dělat, ale ne proto, že jsme odchovaní komunismem, nebo že na to nemáme, ale prostě proto, že těch servisů není tolik a pokud nějaké jsou, mají tak dlouhé "dodací" lhůty, že se to radši každý snaží opravit sám nebo přes známé. To je naše česká cesta, jenže ta vede k poznání, že to musím opravovat nějak často a tak na to začnu nadávat, to je taky typicky české. (U aut jsme se to již naučili - dávat je do servisů - protože je v nich dneska tolik elektroniky, že si s tím už běžný kutil neporadí.) Ale u zbraní...
Špičkoví střelci mají špičkový servis a tak žádné závady neřeší - nemusí. Nevím jak Sphinx a jiné značky, natolik rozšířené jako CZ 75 nejsou - snad kromě Glocka - aby jsme mohli posoudit zda mají také své "mouchy".

-
Milan N. - Moderátor
omlouvam se, puvodne jsem vubec nechtel na toto tema reagovat, ale neda mi to...
...nedovedu si predstavit, ze bych CZ poslal do fabriky na servis, kdyz jen zarucni oprava trvala 40 dnu a po teto dobe mi rekli at vydrzim jeste aspon 10, protoze maji dovolene a neni tam nikdo, kdo by se na to podival! Kdyz jsem rekl, tak si to nechte a vratte mi penize, tak jsem jim vyrazil dech, protoze nepocitali, ze bych si chtel vracenim zbrane komplikovat zivot...
...pak jsem na jinou zbran chtel namontovat jina miridla a zbrojovka me poslala do riti, ze si to mam udelat u puskare, kdyz jsem protestoval, ze nechci prijit o zaruku, tak jen krcili rameny. Na primluvu znameho, ktery nekam zavolal to najednou slo. Pistoli jsem donesl na prodejnu do Brodu a bylo to do 14 dnu. (na CZ75 namontovane hledi z ColtuZ40)
...nedovedu si predstavit, ze bych CZ poslal do fabriky na servis, kdyz jen zarucni oprava trvala 40 dnu a po teto dobe mi rekli at vydrzim jeste aspon 10, protoze maji dovolene a neni tam nikdo, kdo by se na to podival! Kdyz jsem rekl, tak si to nechte a vratte mi penize, tak jsem jim vyrazil dech, protoze nepocitali, ze bych si chtel vracenim zbrane komplikovat zivot...
...pak jsem na jinou zbran chtel namontovat jina miridla a zbrojovka me poslala do riti, ze si to mam udelat u puskare, kdyz jsem protestoval, ze nechci prijit o zaruku, tak jen krcili rameny. Na primluvu znameho, ktery nekam zavolal to najednou slo. Pistoli jsem donesl na prodejnu do Brodu a bylo to do 14 dnu. (na CZ75 namontovane hledi z ColtuZ40)
- oupi
- Častý návštěvník
to PatrikV: Počkej, řekl bych, že si asi nerozumíme. CZ75 je až na ten nešťastný záchyt závěru výborná zbraň, ale zbrojovka jí nedělá tak, jak by jí dělat měla, aby se plně využil její potenciál. Když budu vědět, že přijdu do obchodu, vezmu kteroukoli "pětasedmu" a bude střílet perfektně 30.000 ran bez zásahu puškaře (zmetek se může vloudit, pak ale nastupuje chování firmy při reklamacích), půjdu a místo nového Siga si za stejný peníz koupím CZ. Když budu vědět, že vydrží stejně a bude střílet stejně jako EDGE, zaplatím za ní stejné peníze a půjdu si jí koupit. Ovšem pokud střílí jako Norinco, nevím, proč za ní platit dvakrát tolik než za toho norníka.
-
4mike - saigaholic
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
alfonss - Grafoman
-
Biggles - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
-
alfonss - Grafoman
-
-
alfonss - Grafoman
-
A to by člověk řekl, že jenom zaujatí jedinci placení převážně z Rakous plivou po rodinném stříbře
Faktem je v tomhle tématu se opět úžasně projevili zastánci produkce CZUB. Měl/mám zbraně od Glocka, Coltu, Walthera či sovětů a koneckonců i z Brodu, ale fakt by mne nenapadlo tvrdit, že některá používá nejlepší materiály a že všichni, co proti (kterémukoli) výrobci něco mají se spikli
Edit: Případně, že mám zbraň tahat každou chvíli k doktorovi, jestli náhodou není nemocná a když už jí ladím doma, tak proto, abych jí rozbil

Faktem je v tomhle tématu se opět úžasně projevili zastánci produkce CZUB. Měl/mám zbraně od Glocka, Coltu, Walthera či sovětů a koneckonců i z Brodu, ale fakt by mne nenapadlo tvrdit, že některá používá nejlepší materiály a že všichni, co proti (kterémukoli) výrobci něco mají se spikli

Edit: Případně, že mám zbraň tahat každou chvíli k doktorovi, jestli náhodou není nemocná a když už jí ladím doma, tak proto, abych jí rozbil

Naposledy upravil Biggles dne 09.04.2009 13:04, celkově upraveno 1
-
sided - Moderátor
když ono to může být trochu diagnoza, mám kamaráda který střílí asi 200-300 ran měsíčně, má dvě 75my a nedá na ně dopustit. Zatím mu vždycky šlapala aspoň jedna
Ale když mu řeknu ať se snima netrápí a koupí něco jiného tak to bere jako osobní urážku 

Naposledy upravil sided dne 09.04.2009 13:46, celkově upraveno 1
- oupi
- Častý návštěvník
to sided: Když ono je to těžký. Mám rád ocelové pistole (radši než plastové) a číza má alespoň pro mě fantastickou ergonomii. Takže jsem sehnal povedený (dobře svrtaný) kompakt z roku 97 na ocelovém rámu a vrazil do něj slušnou sumu peněz. Vyměnila se hlaveň za Lothara, vymezily vůle, vyměnili střeva, vyladila spoušť, vyměnil kohout, předělala povrchovka a vyměnily mířidla (snad jsem na nic nezapoměl). V tom stavu, v jakém je ta pistole teď jsem s ní naprosto spokojený a neměnil bych. Včera jsem s ní byl poprvé střílet a oproti stejné zbrani z r. 06, kterou mám doma bez větších úprav je to lábuž. Je to jako postavit vedle sebe Felicii a A8.
Jenže cenou jsem se dostal na Dan Wessona v nerezu. Ale stálo to za to. Mám zbraň, která mi padne do ruky a perfektně střílí. Uvidíme co ještě životnost.
Jenže cenou jsem se dostal na Dan Wessona v nerezu. Ale stálo to za to. Mám zbraň, která mi padne do ruky a perfektně střílí. Uvidíme co ještě životnost.
-
No jo, ale to už není sériová číza..........kdyby to byla spolehlivá hračka už od výrobce, abych v rámci "tunění", coby běžný uživatel, vyměnil třeba jen střenky (protože se mi třeba líběj mahagonový vykládaný slonovinou), tak to beru........a stejně tak chápu, že za kvalitu se musí zaplatit........ale problém je, že člověk zaplatí jako za slušnou bouchačku, musí vybírat a pak to stejně strčit puškaři.........to už mi příjde pomalu smysluplnější koupit norníka (třeba 1911) a nechat to poladit.........dostanu se na cenu čízy a mám funkční a docela pěknou zbraň (a zřejmě k tomu budu potřebovat míň štěstí než u CZUB). A to píšu s tím, že se běžně snažím čínskejm výrobkům vyhejbat............
- oupi
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři