-
Parabellum - Častý návštěvník
Pozor kvalita a výdrž hlavně neni úměrná tloušťce hlavně ! Když navrhuji, počitám hlaveň, tak nejprve musí splňovat pevnostní kriterium a věřte, že většina hlavní ho bude splňovat tak tenkých, že už jen kvuli manipulaci se musí zesílit
Příklad: u Sa vz.58 by u ústí mohla hlaveň být tlustá klidně jen 1mm a vydržela by, ale dovedete si představit takovou hlaveň dát někomu do ruky..?
Kvalitu hlavně nejvíce ovlivní materiál, jeho opracovaní a tepelné zpracování, případně dodatečná povrchová úprava.
Jinak materiál asi s nejlepšíma vlastnostma pro výrobu hlavně byl tady v Česku vyráběný pro naposled 30mm hlavně kanonu na Ještěrku, či kulomety řady ZB. Ten byl fakt super kvalitka!

Kvalitu hlavně nejvíce ovlivní materiál, jeho opracovaní a tepelné zpracování, případně dodatečná povrchová úprava.
Jinak materiál asi s nejlepšíma vlastnostma pro výrobu hlavně byl tady v Česku vyráběný pro naposled 30mm hlavně kanonu na Ještěrku, či kulomety řady ZB. Ten byl fakt super kvalitka!
-
Biggles - Častý návštěvník
Koukám, že CZ fanatici bojujou hezky, ale trochu zbytečně. Myslím, že (skoro) každý by si rád koupil místní kvalitní zbraň. Jenže tvrdit to o produkci CZUB vyskytující se na trhu vezdejším je (empiricky podloženo) asi stejně pravdivé, jako tvrdit, že sověti vyhráli studenou válku.
add GLOCK a vypadaný vývrt: Jistě se jich pár objevilo, nicméně většinou se jednalo o "mapy" v teniferaci (... optický vjem), případně o špínu (skutečně, pár jsem jich viděl, včetně své po dlouhodobějším nečištění a střílením čínskejch patron
). A reklamace? Přes MPI jsem zatím nezaznamenal žádný problém (a ani v okolí).
add plast vs. kov: Jednak je Duty myslím plasťák, takže srovnání cenově s Glockem či HK sedí a jednak se dá v klidu srovnat klasická 75 a 85 třeba se Sigem........že to cenově neodpovídá? Ve zdejší kotlině.......bohužel.
add zaměnitelnost dílů: Po posledních příspěvcích nevěřím, že má Parabellum něco společného se strojařinou a nebo úmyslně lže. Jistěže je zaměnitelnost dílů jedním z parametrů kvality SÉRIOVÉ výroby (nebo je ta obdivovaná, velká jak někdo zmiňoval, fabrika manufakturou s výrobou precizně slícovaných a zdobených výrobků na na míru zákazníka?) A mimochodem, zaměnitelnost neznamená vyrábět s vůlema jako kráva. Právě na tom se totiž pozná kvalita výroby. V jakých tolerancích je firma schopná vyrábět.
Samozřejmě, že speciály se slícovávají na úplně jiné vůle a upravují se dle požadavků konkrétního vlastníka, ale to se již nebavíme o SÉRIOVÉ výrobě služebních zbraní.
add reklamace: Já jsem zákazník a očekávám seriózní jednání firmy v případě, že se nezadaří a vyrobí šmejd. Bohužel jsem ještě neslyšel ve svém okolí (a ani tady není moc kladných ohlasů) o bezproblémové a RYCHLÉ reklamaci v CZUB.........a to je stav, který by již drahnou dobu neměl být omlouvaný! Oni žijou z mejch peněz (zákazníka), tak se podle toho musej chovat. Protože i kdyby vyráběli sebelíp, tak podpora produktu je na minimálně stejné úrovni, co se týká získávání a udržení zákazníka. A vskutku netuším, proč bych se měl odvolávat až k řediteli zeměkoule, když tohle ve fungující firmě chápe i vrátnej!
add GLOCK a vypadaný vývrt: Jistě se jich pár objevilo, nicméně většinou se jednalo o "mapy" v teniferaci (... optický vjem), případně o špínu (skutečně, pár jsem jich viděl, včetně své po dlouhodobějším nečištění a střílením čínskejch patron

add plast vs. kov: Jednak je Duty myslím plasťák, takže srovnání cenově s Glockem či HK sedí a jednak se dá v klidu srovnat klasická 75 a 85 třeba se Sigem........že to cenově neodpovídá? Ve zdejší kotlině.......bohužel.
add zaměnitelnost dílů: Po posledních příspěvcích nevěřím, že má Parabellum něco společného se strojařinou a nebo úmyslně lže. Jistěže je zaměnitelnost dílů jedním z parametrů kvality SÉRIOVÉ výroby (nebo je ta obdivovaná, velká jak někdo zmiňoval, fabrika manufakturou s výrobou precizně slícovaných a zdobených výrobků na na míru zákazníka?) A mimochodem, zaměnitelnost neznamená vyrábět s vůlema jako kráva. Právě na tom se totiž pozná kvalita výroby. V jakých tolerancích je firma schopná vyrábět.
Samozřejmě, že speciály se slícovávají na úplně jiné vůle a upravují se dle požadavků konkrétního vlastníka, ale to se již nebavíme o SÉRIOVÉ výrobě služebních zbraní.
add reklamace: Já jsem zákazník a očekávám seriózní jednání firmy v případě, že se nezadaří a vyrobí šmejd. Bohužel jsem ještě neslyšel ve svém okolí (a ani tady není moc kladných ohlasů) o bezproblémové a RYCHLÉ reklamaci v CZUB.........a to je stav, který by již drahnou dobu neměl být omlouvaný! Oni žijou z mejch peněz (zákazníka), tak se podle toho musej chovat. Protože i kdyby vyráběli sebelíp, tak podpora produktu je na minimálně stejné úrovni, co se týká získávání a udržení zákazníka. A vskutku netuším, proč bych se měl odvolávat až k řediteli zeměkoule, když tohle ve fungující firmě chápe i vrátnej!
-
4 OUPI > Co jsou tolerance to je jasné, prcuji v nástrojárně a to je elitnější obor, kde se vyžaduje větší přesnost oproti zbranim. Jenže ono záleží, v jaka moc velkém rosahu tolerance výrobce a konstrukter nastaví. A v tom vidim např. u HK, ne Glock, jako precizního výrobce, neboť jeho uroveň zpracování kontra cena je opravdu fantastická. A znovu opakuji, ano zaměnitelností si zlevnim výrobu ale bohužel zaměnitelnosti většina výrobcu dosahuje pouze roztaženim tolerančního pole a to moc velké umění podlůe mě neni.. A proto nebudu na základě tohoto parametru nikdy hodnotit kvalitu zbraně ! Joo a čest všem výrobcum, kteří dokážou stavět zbraně s minimálnim rozsahem tolerancí, ale přesto budou garantovat 100% zaměnitelnost, ale takových moc není ti co jsou, tak jsou v uplně jine cenové kategorii a nebo je sakra dobře živý erár, jako třeba HK.
-
- PatrikV
Oupi a spol. - už to všicbni ženeme do extrému, objednáme deset libovolných stejných součástek a vyzkoušíme kolik z nich bude mimo výrobní tolerance. V případě, že bude skutečně každá jiná jsem ochoten se omluvit a udělat peklo na patřičných místech. Jinak to bude stále tvrzení, že podle jedné blbé blondýny jsou všechny blondýny blbé atd. atd. atd. Řečeno jinak odkoupím od každého kdo mi pošle jakýkoliv vadný díl bez vašeho dodatečného zásahu s dokladem o koupi ne starším 2 měsíců abych Vás ušetřil starostí s reklamacemi pro zdokumentování katastrofální produkce zbrojovky.
Jinak pokud se nepletu tak vedle Alf píše o nutnosti dopasování vyhazovače do STI a nikdo se tomu nediví, některé věci mi prostě nejdou na rozum.
Jinak pokud se nepletu tak vedle Alf píše o nutnosti dopasování vyhazovače do STI a nikdo se tomu nediví, některé věci mi prostě nejdou na rozum.
-
-
-
4mike - saigaholic
- ogy
- Častý návštěvník
Nechápu proč Zbrojovka nepřizná, to co všichni vědí, že každý jejich kus je úplně kvalitativně jiný. Rozdělil bych jejich produkci pistolí na tři skupiny A, B, C. Céčkové bych prodával pod doporučenou MOC, průměr B za doporučenou a Áčka, jako ty nejlepší, za vyšší než doporučenou. Každý podle toho na co to chce by si mohl vybrat. Kličky a manévry jak nakoupit áčkovou čízu jsou fakt na posrání...
- oupi
- Častý návštěvník
to PatrikV: Neženeme, to do extrému. Produkce CZUB není nijak výrazně kvalitní a hlavně není konzistentní ( kdyby byla, nemusel by např. cmk vybírat SP-01, ale vzal by první na kterou by narazil). Za peníze, které stojí v USA je jistě dobrá, za ceny u nás už nikoli.
ad dopasování vyhazovače) Srovnáváš sportovní speciál a služební zbraň?
Jestli jsem to dobře pochopil, děláš v oboru zbraní. Vem si tedy libovolnou CZ75, do které nehrábnul puškař a rozeber jí (nebo jí nech rozebrat puškaře). A podívej se na opracování táhla spouště a kohoutu, v místě kde jsou čepy, popř. vyhazovače. Když jsem to viděl poprvé, žasnul jsem.
ad dopasování vyhazovače) Srovnáváš sportovní speciál a služební zbraň?
Jestli jsem to dobře pochopil, děláš v oboru zbraní. Vem si tedy libovolnou CZ75, do které nehrábnul puškař a rozeber jí (nebo jí nech rozebrat puškaře). A podívej se na opracování táhla spouště a kohoutu, v místě kde jsou čepy, popř. vyhazovače. Když jsem to viděl poprvé, žasnul jsem.
Naposledy upravil oupi dne 07.04.2009 10:02, celkově upraveno 1
-
2 PatrikV: Máš pocit, že někdo jen tak zbytečně prohodí oknem mrzkej peníz za deset součástek (viz podmínka posledních dvou měsíců)? A proč by to dělal? A proč bys měl dělat rachot na "patřičnejch místech"? Vždyť je to přeci super firma, co dělá kvalitně a zákazníky si hejčká nebo ne? A hlavně koupit deset blbostí pro ověření veřejně známého faktu je stejně přínosný, jako jít v v létě na celej den na slunce a zkoušet jestli se spálím
Pokud někdo ve fabrice dohlídne dál než k bráně, tak tyhle informace o pověsti firmy už dávno musí mít (a nejspíš ho to netrápí).

-
-
- PatrikV
Biggles nemyslel jsem to tak, že každý půjde a vyhodí oknem peníze za deset nepotřebných součástek. Podmínka 2 měsícu se nevztahuje k tomuto pokusu. ten pokus udělám jinak a pak vás s tím seznámím. Ta nabídka na odkup vadných součástek platí.
Edit: Máte pravdu nevím co je to aftec, jen mně to zaujalo.
Možná je jednodušší napsat na součástku polotovar než jej vyrobit 100% zaměnitelný.
Edit: Máte pravdu nevím co je to aftec, jen mně to zaujalo.
Možná je jednodušší napsat na součástku polotovar než jej vyrobit 100% zaměnitelný.
Naposledy upravil PatrikV dne 07.04.2009 10:37, celkově upraveno 1
- SINCITYMAN
- Moderátor
Poslyšte motáme se pořád dokola a pomalu to je, co se užitečnosti této diskuze čím dál horší. Dokázal by někdo z diskutujících sepsat raději článek o tom, jak vybírat dobrou CZ 75, třeba při koupi komisní zbraně ale koneckonců i nové na krámě ? Já toho bohužel dostatečně fundovaně schopen nejsem. Už si tu omlacujeme o hlavy kdo rozumí strojařině a kdo ne. Nakonec to dopadne tak, že si roztrháme občanky a budeme jeden každý přesvědčen, co jsou ti ostatní za mamlasy.....Myslím že sepsat něco takového by bylo o moc užitečnější než tato debata.
- PatrikV
- SINCITYMAN
- Moderátor
- cmk
- Častý návštěvník
Ja si myslim, ze ja nejsem antiCZ (dukaz budiz to, ze Shadow je moje hlavni zbran), ale ani CZfil (dukazem budiz moje rejpani do nich).
Problem je, ze vim jen par veci a nejsem strojar ani puskar. Takze by to nevydalo na clanek, ale na heslovitej odstavec.
- kohout (zvlaste u zbrani s decockem - u tech ten pruser je castejsi diky ejdnomu rameni) - musi jit rovne - nesmi byt vyosen
- zaver - musi se pohybovat suvne, bez vuli, ale i bez velkyho dreni
- spasovani - nesmi byt bodove, ale plosne (nevim jak to popsat - proste to, ze je ram vpredu a vzadu trochu prihlej a diky tomu to chodi tak akorat je blbe - musi to takhle jezdit po cele plose)
- lauf - nesmi byt moc volny ani vpredu, ani vzadu pri uzamceni
- spoust - musi jit hladce (ale tu stejne kazdej nakonec bude ladit
)
- miridla a moucha musej sedet rovne
A pak je dobry si z toho moct vystrelit - mel jsem v ruce krumplovity SPcko s decockem a kdyz jsem z ni vystrelil, tak to proste bylo JINY nez kdyz jsem strelil ze svyho Shadowa. Akorat ze to neumim popsat. U toho Spcka jsem mel pocit, ze mi vydrrrrrrnci z ruky.
Tot asi vse, co me napada. Beztak to neni zaruka. Zeptejte se Gewarosseho - ten ma SPcko s nalitanejma sotva 5.000 naboju a proste mu to nestrili a nestrili (tak se nasral a koupil Sphinxe). Selliery, Magtechy, prebijenky - vsechno se mu kouse. Ani clovek, co ladi pistoli Tycovi pry nedokazal rict, cim to je.
Problem je, ze vim jen par veci a nejsem strojar ani puskar. Takze by to nevydalo na clanek, ale na heslovitej odstavec.
- kohout (zvlaste u zbrani s decockem - u tech ten pruser je castejsi diky ejdnomu rameni) - musi jit rovne - nesmi byt vyosen
- zaver - musi se pohybovat suvne, bez vuli, ale i bez velkyho dreni
- spasovani - nesmi byt bodove, ale plosne (nevim jak to popsat - proste to, ze je ram vpredu a vzadu trochu prihlej a diky tomu to chodi tak akorat je blbe - musi to takhle jezdit po cele plose)
- lauf - nesmi byt moc volny ani vpredu, ani vzadu pri uzamceni
- spoust - musi jit hladce (ale tu stejne kazdej nakonec bude ladit

- miridla a moucha musej sedet rovne
A pak je dobry si z toho moct vystrelit - mel jsem v ruce krumplovity SPcko s decockem a kdyz jsem z ni vystrelil, tak to proste bylo JINY nez kdyz jsem strelil ze svyho Shadowa. Akorat ze to neumim popsat. U toho Spcka jsem mel pocit, ze mi vydrrrrrrnci z ruky.
Tot asi vse, co me napada. Beztak to neni zaruka. Zeptejte se Gewarosseho - ten ma SPcko s nalitanejma sotva 5.000 naboju a proste mu to nestrili a nestrili (tak se nasral a koupil Sphinxe). Selliery, Magtechy, prebijenky - vsechno se mu kouse. Ani clovek, co ladi pistoli Tycovi pry nedokazal rict, cim to je.
-
2Sincity> Dobrej nápad, tak za měsíc budu na soustřeďku s kamarádem, který maká jako technolog v CZUB, tak snim sednu, vemu pětasedmu, papír a hezky sepíšem, na co si dát při koupi pozor, jak si co vyzkoušet, pokud možno bez pomoci měřidel, jen tak amatersky a na co koukat. Pak to sepíšu a hodim sem. Aspoň si pak snad každý tady bude schopen vybrat slušnou ČZ a přestane to upalování čarodějnic z CZUB. 

-
GMatysek - Pravidelný návštěvník
Parabellum: No tak teď jsem Tě zas tak moc nepochopil. Proč bych si měl vybírat z víc kusů, když ČZ je tak sqelej výrobce
BTW: 75 byla moje první, zamilovaná ... kupoval jsem jí v roce 1992. Nebyl si ní nikdy ŽÁDNEJ problém. Ale nebyla to 75B, neměla blokaci, a tak jsem jí nakonec poslal z domu. Když se časem všude kolem mě začlo na čízy víc a víc nadávat, tak jsem se jich celkem vehementně zastával. Přišlo mi, že jsou všichni jenom zahleděný do cizích značek, který do tý doby u nás nebylo možný koupit. Bohužel jsem zjistil, že to není tím, že by už samou roztažností nevěděli, co do huby střčit , ale že jsou prostě nešťastný. Z koupenýho šuntu i z ignorace výrobce.

BTW: 75 byla moje první, zamilovaná ... kupoval jsem jí v roce 1992. Nebyl si ní nikdy ŽÁDNEJ problém. Ale nebyla to 75B, neměla blokaci, a tak jsem jí nakonec poslal z domu. Když se časem všude kolem mě začlo na čízy víc a víc nadávat, tak jsem se jich celkem vehementně zastával. Přišlo mi, že jsou všichni jenom zahleděný do cizích značek, který do tý doby u nás nebylo možný koupit. Bohužel jsem zjistil, že to není tím, že by už samou roztažností nevěděli, co do huby střčit , ale že jsou prostě nešťastný. Z koupenýho šuntu i z ignorace výrobce.
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři