-
Bobr - Moderátor
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
alfonss - Grafoman
- SINCITYMAN
- Moderátor
- Giancarlo
- Nový uživatel
-
hetzer - Častý návštěvník
- filmovymaniak
- Častý návštěvník
Re: Prodloužení zbrojáku
Ahoj,
chci se zeptat, když mám platnost ZP do 5.4.2010, kdy si mám podat žádost o vydání nového?
A jestli je na zdravotní prohlídku nějaký formulář, který je totožný pro všechny IZSVaD (nebo jak se to dnes jmenuje) nebo má každé oddělení svůj vlastní vzor.
Pokud ten formulář je někde na netu prosím o odkaz.
Díky
chci se zeptat, když mám platnost ZP do 5.4.2010, kdy si mám podat žádost o vydání nového?
A jestli je na zdravotní prohlídku nějaký formulář, který je totožný pro všechny IZSVaD (nebo jak se to dnes jmenuje) nebo má každé oddělení svůj vlastní vzor.
Pokud ten formulář je někde na netu prosím o odkaz.
Díky
-
admix - Příspěvky: 1815
- cony
- Častý návštěvník
Jen tak ve skratce, žádost se má podat dva měsíce před koncem platnosti, všechny formuláře (doktor a žádost o vydání ZP) mi dali na policejním oddělení. Novej půkaz dostanu přesně za měsíc. Doktor mě stál 500kč a za jednu skupinu chtěli 300kč kolek + 2 fotky.
-
ufo - Moderátor
prodlouzeni:
- zadost
- doktor
- 300CZK(cash/kolky)
- 2fotky
za skupinu platis jen pri prvnim ZP...
- zadost
- doktor
- 300CZK(cash/kolky)
- 2fotky
za skupinu platis jen pri prvnim ZP...
- majsner
- Častý návštěvník
Nejsem si jist, jestli to už tady bylo, ale hodilo by se poznamenat, že pochybnosti, kdy přesně jít žádat o prodloužení ZP, odstranila letošní novela zákona o zbraních. Je na to pevně definovaný interval 6 - 2 měsíce před vypršením platnosti.
§ 24
Vydání nového zbrojního průkazu
...
(3) Žádost o vydání nového zbrojního průkazu předkládá držitel zbrojního průkazu příslušnému útvaru policie nejméně 2 měsíce a nejdříve 6 měsíců před uplynutím doby platnosti dosavadního zbrojního průkazu.
-
Missak - Častý návštěvník
no možná jak kde. já jsem byl s žádostí asi 2,5 měsíce před koncem, hlavně proto, že byl ¨konec roku a počítal jsem, že mezi svátky by mohl být problém. žádost mi vzali, jen se divili, proč jdu tak brzo, že času je dost. ale je fakt, že u nás jsou rychlí ve všem, většina věcí "na počkání" (registrace, nákupka..). třeba na Praze 4, jak čtu v jiném vláknu, bych šel raději asi těch 6 měsíců předem, aby to stihli.
- sacket
- Občasný návštěvník
Kamarád zjistil,že mu propadá zbroják za 3 dny a ještě to stihnul (policie J.Hradec),já kdybbych propás ty dva měsíce,tak mám nejspíš smůlu (policie Pelhřimov).
A opět jsme u těch úředníků,kteří jsou tu,aby nám sloužili.
A opět jsme u těch úředníků,kteří jsou tu,aby nám sloužili.
- filmovymaniak
- Častý návštěvník
Ahoj,
pár lidí ze střelnice mi říkalo, že jim policajti poslali upozornění o konci platnosti a tuším, že i všechny formuláře.
Jak staré můžou být ty fotky ? Mám doma ještě 6 z minula?
pár lidí ze střelnice mi říkalo, že jim policajti poslali upozornění o konci platnosti a tuším, že i všechny formuláře.
Jak staré můžou být ty fotky ? Mám doma ještě 6 z minula?
-
MarK - Moderátor
zbranekvalitne.cz / zbrojni-prukaz / zakony: zákon č. 119/2002 Sb.
Pokud vypadáš stále stejně, není problém.
§ 17
Vydání zbrojního průkazu
(2) K žádosti o vydání zbrojního průkazu je žadatel povinen připojit
a) posudek o zdravotní způsobilosti držet nebo nosit zbraň a střelivo nebo provádět pyrotechnický průzkum, jedná-li se o vydání zbrojního průkazu skupiny F, (dále jen "zdravotní způsobilost"),
b) doklad o odborné způsobilosti držet nebo nosit zbraň a střelivo nebo provádět pyrotechnický průzkum, jedná-li se o vydání zbrojního průkazu skupiny F, (dále jen "odborná způsobilost") a
c) 2 fotografie o rozměru 35 x 45 mm, odpovídající současné podobě žadatele, zobrazující žadatele v čelném pohledu s výškou obličejové části hlavy od očí k bradě minimálně 13 mm, v občanském oděvu, bez brýlí s tmavými skly a bez pokrývky hlavy, není-li její použití odůvodněno důvody náboženskými nebo zdravotními; v takovém případě nesmí pokrývka hlavy zakrýt obličejovou část způsobem znemožňujícím identifikaci žadatele, a splňující požadavky technického provedení stanoveného prováděcím právním předpisem (dále jen "fotografie").
...
Pokud vypadáš stále stejně, není problém.
-
cartmann - Pravidelný návštěvník
Kamos si zapomel dat zadost prodlouzit zbrojak a sel tam asi 3 dny pred koncem platnosti,zbrane vzal s sebou a oni rekli dobre jste udelal,dokud nebudete mit novej zbrojak,my si je ulozime,kdyby jste je neprinesl,tak za ty tri dny si pro ne dojedeme... propadlej zbrojak=nelegalni drzeni...
- filmovymaniak
- Častý návštěvník
MarKu díky za info.
Fotky teďka zkouším vyrobit doma svépomocí. Našel jsem na netu několik návodů.
Fotky teďka zkouším vyrobit doma svépomocí. Našel jsem na netu několik návodů.
-
Phantom - Častý návštěvník
Ad fotky: Jde o markanty - brýle/nebrýle; vousy/nevousy nebo si necháte odoperovat bradavici apod. Stáří portrétu v rámci několika let by nemělo hrát roli dokud jste k poznání podle výše uvedeného.
-
MarK - Moderátor
Tak ono je to pochopitelné i u mladého člověka, který si udělal zbroják třeba v 15 a ve dvaceti prodlužuje - v tomhle věku se prostě obličej změní. U dospělého člověka by však větší problém být neměl.
- open
- Častý návštěvník
[quote="majsner"]Nejsem si jist, jestli to už tady bylo, ale hodilo by se poznamenat, že pochybnosti, kdy přesně jít žádat o prodloužení ZP, odstranila letošní novela zákona o zbraních. Je na to pevně definovaný interval 6 - 2 měsíce před vypršením platnosti.
Tak sem dnes byl žádat o prodloužení ZP a dozvěděl sem se, že 6 - 2 měsíce je pouze obecný pojem.
Jelikož prý každý měsíc nemá stejný počet dnů a neni přípustné aby se někomu / 2 měsíce /započítávalo
jako 62 dnů a jinému 59 dnů. Údajně dva měsíce = 59 dnů.
Tak sem dnes byl žádat o prodloužení ZP a dozvěděl sem se, že 6 - 2 měsíce je pouze obecný pojem.
Jelikož prý každý měsíc nemá stejný počet dnů a neni přípustné aby se někomu / 2 měsíce /započítávalo
jako 62 dnů a jinému 59 dnů. Údajně dva měsíce = 59 dnů.
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)