-
Hungry - Moderátor
-
bufallo - Častý návštěvník
tak uz nam to tu fajne hustne... bratri Cesi stavili na 72-ky...
pridam testik priebojnosti striel z Kodiaka, porovnanie kal. 54 a kal.72...
obidva su ogivaly... 54-kovy je 460 gr a 72-kovy je 810 gr, vzdialenost neviem, prach Sanadex FFg, pre 54-ku 125 gr pre 72-ku nebol udany...
vetsia diera v baliku je 72-ka a mensia 54-ka, rozbitejsia gula je 54-ka...
prvy balik bol prestreleny, strely boli v druhom baliku...
zaujimavy testik, asi to skusim tiez...

pridam testik priebojnosti striel z Kodiaka, porovnanie kal. 54 a kal.72...
obidva su ogivaly... 54-kovy je 460 gr a 72-kovy je 810 gr, vzdialenost neviem, prach Sanadex FFg, pre 54-ku 125 gr pre 72-ku nebol udany...
vetsia diera v baliku je 72-ka a mensia 54-ka, rozbitejsia gula je 54-ka...
prvy balik bol prestreleny, strely boli v druhom baliku...
zaujimavy testik, asi to skusim tiez...

-
Kodiak - Občasný návštěvník
-
-
nieco velmi zaujimave... zda sa ze ta 72-ka je dost popularna...
http://www.davidepedersoli.com/?item=Ar ... 07&lang=en
Pedersoli sa rozhodol komu nevyhovuje dvojak, moze si kupit jednotku,
Saffari Express Gibbs... samozrejme v 72-ke...
mozno sa uz dockame aj kliesti na poriadny ogival od Pedersoliho pre tento kaliber...
http://www.davidepedersoli.com/?item=Ar ... 07&lang=en
Pedersoli sa rozhodol komu nevyhovuje dvojak, moze si kupit jednotku,
Saffari Express Gibbs... samozrejme v 72-ke...

mozno sa uz dockame aj kliesti na poriadny ogival od Pedersoliho pre tento kaliber...
-
Hungry - Moderátor
-
-
tesi - Nový uživatel
Perkusný dvojak Kodiak
včera jsem byl na návštěvě u soustružníka, po ledvinové kolice a tím i termínových dluzích snad už konečně začne s prací. Kokilu jsem upravil na výkresech pro něj tak aby šla do DP kleští dokonce jsem mu je tam nechal, aby se mohly jednotlivé půlky správně "kývat" a dolehly po stisknutí na sebe. Tak snad příští týden. zavitlo mu v očích, když jsem mu řekl, že bude snad i 5 zájemců, tak uvidíme ... ozvu se hned jak budu mít něco v ruce. Jinak, dotaz - jak jsme se tu bavili o klubu.72 vymyslel jste někdo něco?
-
Ahoj všem, chtěl bych střílet v kodiaku ogivály a přemýšlím o formě, koukal jsem na ty střely používané JAR, počítal jsem jejich těžište. Trochu jsem si upravil již zde jednou uvedený výkres, a to posunutím těžiště směrem dopředu za polovinu střely aby bylo možné částečně využít šípovou stabilizaci střely. (vzhledem ke stoupání v hlavni) Také jsem jí směrem dolů udělal mírně kónickou ( o 0.3mm) pro snažší nabíjení, ale to se bude muset vychytat aby tam zas nešla až moc volně vzhledem k možnosti posunutí při výstřelu z první hlavně. Také jsem udělal mírně kónické drážky pro snadné vyjmutí z formy.Teď scháním soustružníka s CNC mašinou co by ji spáchal. Udělal bych i program na CNC protože se tím živím, ale ve firmě to bohužel nejde.
-
Hungry - Moderátor
2 Kodiak: viz. příspěvek před tebou...
Stran posunutí druhé kule v hlavni při výstřelu první...
Předevčírem tu byl jeden zájemce o střelbu a zakoupení Kodiaku. V trošku nouzových podmínkách jsme stříleli cca 115gr delaborátu, filcovou ucpávku přimázlou vazelínou a střelu 18,15 obalenou toaletákem... tudíž nic moc fest usazenou. Po prvním výstřelu jsme změřili poznačeným nabijákem usazení střely a bez jakéhokoliv posunu...
Stran posunutí druhé kule v hlavni při výstřelu první...
Předevčírem tu byl jeden zájemce o střelbu a zakoupení Kodiaku. V trošku nouzových podmínkách jsme stříleli cca 115gr delaborátu, filcovou ucpávku přimázlou vazelínou a střelu 18,15 obalenou toaletákem... tudíž nic moc fest usazenou. Po prvním výstřelu jsme změřili poznačeným nabijákem usazení střely a bez jakéhokoliv posunu...
-
Já osobně si to myslím také, že to nebude s tím posunutím nic hrozného, dělal jsem myslivost 15 let a u brokovnice je to podobné. Ta má v náboji 12-ky 36-40g brokovou náplň krytou někdy jen papírovou krytkou ( pokud nejde o hvězdicové uzavření) a z první hlavně jsem mockrát vystřelil víc než 5 ran se stále slejnou patronou v druhé hlavni a nikdy se krytka neprolomila. A to má brokovnice větší zpětný ráz (až 5m/s), váha zbraně v průměru 3 kg, úsťovka kolem 400m/s.
-
kua, pozrite na ceny Kodiakov od DAVE na rok 2009...
rok predtym stali cca 22 tisic, este rok predtym dokonca skoro 25.... a teraz necelych 20... no nekup to za ty prachy..... v kuloaroch sa sepkalo ze budu vyssie ceny koli nizkemu kurzu koruny a teraz toto...
http://www.zbrane-dave.cz/katalog-zbran ... 615272/70/
tak hor sa na nakupy...
PS: neberte to ako reklamu, len hladam kde su najlepsie ceny + zaujem o zakaznika....
rok predtym stali cca 22 tisic, este rok predtym dokonca skoro 25.... a teraz necelych 20... no nekup to za ty prachy..... v kuloaroch sa sepkalo ze budu vyssie ceny koli nizkemu kurzu koruny a teraz toto...
http://www.zbrane-dave.cz/katalog-zbran ... 615272/70/
tak hor sa na nakupy...
PS: neberte to ako reklamu, len hladam kde su najlepsie ceny + zaujem o zakaznika....
-
Jimi - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
Tak, první křest ohněm. Pravda, není to nic moc, ale bylo to při závodech a vpodstatě provizorní laborací... Stříleno jen z levé hlavně. Něměl jsem zatím prostor pro otestování, zda je třeba mířit z každé jinak... Není to jen o čase, ale i o střeliu a výdrži ramene...
Sice jsem skončil cca uprostřed startovního pole, ale střelnice se otřásala v základech...
Stálo to za to. Ta desítka byla první rána, žel i poslední...Spoušt je hrozně tvrdá, musím ji nechat zjemnit...

Sice jsem skončil cca uprostřed startovního pole, ale střelnice se otřásala v základech...

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
myslim ze je to celkom slusny vykon, lebo tie mieridla nie su velmi citatelne, hlavne ta muska, v priereze vyzera ako perlickova, dost sa clovek natrapi kym si zvykne na vyskove umiestnenie do cielnika (hledi).. no a samozrejme robi nieco aj strach z vystrelu pri poriadnej navazke prachu, vysoka vaha zbrane a dobry kopanec do pleca...
ale stoji za to, hlavne ked po vystrele opadne vsetka hrdza na plechoch strelnice a zdvihne sa storocny prach...
ale stoji za to, hlavne ked po vystrele opadne vsetka hrdza na plechoch strelnice a zdvihne sa storocny prach...

-
-
Kentan - Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder