-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Střelecká lékárnička
Už se to tu jednou zběžně řešilo, ale tak teď vcelku...
Máte někdo tip na kvalitní střeleckou lékárničku? Předpokládám, že ne vše v autolékárničce bude vhodné pro možná zranění na střelnici (a stejně tak ne každá autolékárnička se zákonem předepsananými věcmi je kvalitní).
Nejlépe nějaký odkaz + komentář co vyhodit/vyměnit/doplnit
co jsem tak po netu našel:
http://www.autolekarnicka.cz/autolekarn ... tmann.html , http://www.autolekarnicka.cz/obsah-autolekarnicky.html
Máte někdo tip na kvalitní střeleckou lékárničku? Předpokládám, že ne vše v autolékárničce bude vhodné pro možná zranění na střelnici (a stejně tak ne každá autolékárnička se zákonem předepsananými věcmi je kvalitní).
Nejlépe nějaký odkaz + komentář co vyhodit/vyměnit/doplnit

co jsem tak po netu našel:
http://www.autolekarnicka.cz/autolekarn ... tmann.html , http://www.autolekarnicka.cz/obsah-autolekarnicky.html
-
staM - Moderátor
Každá střelnice musí být vybavena lékárničkou...
Povinnosti provozovatele střelnice:
§ 54 odst.2
Provozovatel střelnice je dále povinen vybavit střelnici lékárničkou první pomoci, jejíž obsah stanoví prováděcí právní předpis.
Obsah lékárničky je třeba tady:
http://www.1x1.cz/balistik/view.php?cis ... 2004060101
Lékárničku s tímto obsahem se mi zatím nepovedlo koupit jako celek v žádné lékárně.Takže nákup podle seznamu.Pak je jen otázka jak kvalitní koupíš třeba škrtidla,náplasti nebo rukavice.
U rukavic trochu pozor na velikost.Osmičky bude chlap s rukou jako lopata natahovat asi ztuha.
Povinnosti provozovatele střelnice:
§ 54 odst.2
Provozovatel střelnice je dále povinen vybavit střelnici lékárničkou první pomoci, jejíž obsah stanoví prováděcí právní předpis.
Obsah lékárničky je třeba tady:
http://www.1x1.cz/balistik/view.php?cis ... 2004060101
Lékárničku s tímto obsahem se mi zatím nepovedlo koupit jako celek v žádné lékárně.Takže nákup podle seznamu.Pak je jen otázka jak kvalitní koupíš třeba škrtidla,náplasti nebo rukavice.
U rukavic trochu pozor na velikost.Osmičky bude chlap s rukou jako lopata natahovat asi ztuha.
-
alfonss - Grafoman
staM: ono je vcelku jedno jaký tam jsou rukavice, protože když bude z Tvýho kamaráda na vedlejším štontu stříkat krev, tak natažení rukavic na ruce bude ta poslendí věc která tě napadne. Na střelnici se tak nějak nepředpokládá že postřelíš houmlesáka, obvykle se tam pohybují lidé stejného ražení, kteří k sobě mají blízko a alespoň já osobně bych si asi v případě nějakýho zranění na rukavice ani nevzpomněl.
-
MarK - Moderátor
2staM: No já nemyslel zákonem předepsanou lékárničku pro střelnici. Spíše takovou základní lékárničku do střelecké tašky, protože některé střelnice jsou docela velké a než by se člověk dostal pro nějakou lékárničku, může to být několik minut zpoždění (tím spíš když není koho pro ni vyslat). Takže myslím že by asi měla být zaměřena hlavně na stavění krvácení atd.
-
zoufalec - Častý návštěvník
-
staM - Moderátor
Alfons:
Pokud je to postaveno takto,máš asi pravdu.Na faktu že takovou lékárničkou musí být vybavena každá střelnice to ale nic nemění,šiml se nažere třeba i šestkama.Velikost rukavic jsem zmínil proto,že pokud vybavuji lékárničku tak tak abych je mohl použít když to bude nutné…..
Obsah zákonem předepsané lékárničky (třeba pro rozlehlé střelnice,nebo střelnice s více střelišti) by se taky dal vyřešit koupením několika autolékárniček.Dost věcí proti předepsané sice zbyde,zato jsou to celkem kompaktní,na sobě nezávislé balíčky které se dají tahat do omrzení.
Pokud jde o to nejnutnější z nejnutnějšího,třeba do kapsy na společný hon nebo podobné akce,volil bych jeden nebo dva tlakové obvazy (nejlépe takové kde je jeden polštářek na pevno a druhý posuvný),škrtidlo,PVC roušku.
Pokud je to postaveno takto,máš asi pravdu.Na faktu že takovou lékárničkou musí být vybavena každá střelnice to ale nic nemění,šiml se nažere třeba i šestkama.Velikost rukavic jsem zmínil proto,že pokud vybavuji lékárničku tak tak abych je mohl použít když to bude nutné…..
Obsah zákonem předepsané lékárničky (třeba pro rozlehlé střelnice,nebo střelnice s více střelišti) by se taky dal vyřešit koupením několika autolékárniček.Dost věcí proti předepsané sice zbyde,zato jsou to celkem kompaktní,na sobě nezávislé balíčky které se dají tahat do omrzení.
Pokud jde o to nejnutnější z nejnutnějšího,třeba do kapsy na společný hon nebo podobné akce,volil bych jeden nebo dva tlakové obvazy (nejlépe takové kde je jeden polštářek na pevno a druhý posuvný),škrtidlo,PVC roušku.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
MarK - Moderátor
-
Casper - Příspěvky: 338
No co jsem viděl tyhle obvazy, tak byly vždy prošlé. Kde se dají koupit neprošlé? Jsou totiž výborné. Já si třeba nedokážu představit jak budu mít třeba prostřelenou nohu a budu si to vázat nějakým tím obyčejným obvazem. Ty vojenské jsou na to dělané. Jsou tam velké a tlusté polštářky.
Takže, kde je sehnat?

Takže, kde je sehnat?
-
Bobr - Moderátor
-
-
-
-
MarK - Moderátor
-
-
Bobr - Moderátor
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
Globus - Občasný návštěvník
Obvazy vz.80 se daj sehnat za +-10kč například v excaliburarmy. a že jsou prošlý? na to kaká bílej tesák... v první řadě je důležitý zajištění životnívh funkcí /stavění krvácení v tomdle případě/ a pak teprva nějaká sterilita...
Jinak já sebou nosim celkem standartně IBV - individuální balíček výsadkáře
Jinak já sebou nosim celkem standartně IBV - individuální balíček výsadkáře
- glock69
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních