-
Hungry - Moderátor
Prachu bylo 100gr. Flastr podobný slabší riflovině. Musím k těm kulím zkusit košilovinu...
Obávám se , že LEE nebude nic moc, nemá žádnou vodící část. Lyman bude možná lepší... Je otázka, zda to překoná BalaSlugy...
Bohužel i Pedersoli umí pustit horší kvalitu...
Rozměry "sloní střely" můžou být ok, neb na volno jsou kule vpohodě. Zkusím to ještě poměřit...
Obávám se , že LEE nebude nic moc, nemá žádnou vodící část. Lyman bude možná lepší... Je otázka, zda to překoná BalaSlugy...
Bohužel i Pedersoli umí pustit horší kvalitu...

Rozměry "sloní střely" můžou být ok, neb na volno jsou kule vpohodě. Zkusím to ještě poměřit...
-
bufallo - Častý návštěvník
skus zmerat rozmery v poliach a drazkach... na jednom amickom webe sa pise citujem, Broached rifling .004" deep with 1-75" twist, 6 lands measure .724" and 6 grooves measure .732"
ta moja strela ma rozmer 18,4, teda 724... mohlo by to byt dobre...
amici doporucuju strely gulove priemeru 710 alebo 715 a flastrom...
dixie slug robi strely do brokovnice cal.12 priemeru 727 a 730 a bezne sa pouzivaju...
toto mi pisala Gloria od Pedersoliho :
Here the loads that gave us the best results:
Round balls .715" with patch .010" using 90 grs. of Swiss no.2 black powder.
At 50 meters Energy . 2541 Joules
At 50 meters Velocity 381 meters/sec. 1250 fps
At 2 meters Velocity 446 meters/sec. 1462 fps

ta moja strela ma rozmer 18,4, teda 724... mohlo by to byt dobre...
amici doporucuju strely gulove priemeru 710 alebo 715 a flastrom...
dixie slug robi strely do brokovnice cal.12 priemeru 727 a 730 a bezne sa pouzivaju...
toto mi pisala Gloria od Pedersoliho :
Here the loads that gave us the best results:
Round balls .715" with patch .010" using 90 grs. of Swiss no.2 black powder.
At 50 meters Energy . 2541 Joules
At 50 meters Velocity 381 meters/sec. 1250 fps
At 2 meters Velocity 446 meters/sec. 1462 fps

-
Hungry - Moderátor
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
trening na safari s dvojakom na BP...
http://video.google.com/videoplay?docid ... fles&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid ... fles&hl=en
-
-
Hungry - Moderátor
Tak jsem vyzkoušel, o dovolené, kule na tenčí flastr a dobré. Jen o maličko horší, než ty jednotné střely GB. Ale na flastrech bylo vidět, že jsou moc tenké. Možná by to chtělo pevnějí pláto, při stejné síle...
Ted už mám kule zválcované na 18,15mm, tak by to mělo jit i na ty silnější flastry. Uvidíme.
Ten ogivál vypadá zajímavě...
Ted už mám kule zválcované na 18,15mm, tak by to mělo jit i na ty silnější flastry. Uvidíme.
Ten ogivál vypadá zajímavě...
-
najnovsie info ohladne Kodiaku
stretnutie priaznivcov Kodiak kal.72 v JAR
vysledky strelieb, priemer terca 6", vzdialenost 50 m, orival 770 gr, 4 strelci, 4 zbrane
zaverecna salva na ukoncenie stretnutia
forma na ogivaly kal.72

vysledky strelieb, priemer terca 6", vzdialenost 50 m, orival 770 gr, 4 strelci, 4 zbrane

zaverecna salva na ukoncenie stretnutia

forma na ogivaly kal.72

-
tesi - Nový uživatel
Perkusny dvojak Kodiak
Zdravím všechny co si pořídili tuhle krasavici a rád bych se zeptal, jestli nevadí při střílení ogiválem, nebo sabotem to stoupání 1:75, jake je uvedeno na ofic. str. D.Ped. V nějakých diskusích na netu jsem se dočetl, že pro ogivál je podstatně vhodnější 1:36 a že 1:70 je spíš pro sférickou střelu ve flastru.
-
vsetko zalezi od konstrukcie strely, priemeru, vahy, mekke olovo ale najme dlzky... tak isto aj treba vyssiu prachovu naloz, na tercove navazky asi zabudni, min aspon 100 az 120 gr FFg prachu... co pouzivaju chlapi do neho ogivaly, tak su to Minie z dutinou na dne, maju vahu cca 700-800 gr a strela ma dlzku cca 25 mm pri priemere 18,4 mm... na taku dlzku staci pri strelbe na cca 100 m aj take velke stupanie 1:75...
ale napr. 58-ka ma uz 1:48, to je univerzalnejsie, ten mam aj ja...
ale napr. 58-ka ma uz 1:48, to je univerzalnejsie, ten mam aj ja...
-
tesi - Nový uživatel
Perkusny dvojak Kodiak
Děkuji za uklidnění, už jsem měl strach ...
O té tvé .58 jsem také uvažoval, hlavně v souvislosti, že by šly použít stejné střely jak do dvojáku, tak případně do howdahu s hladkým vývrtem ráže 20. Ještě nejsem na 100% rozhodnutý, protože ta "souprava" kodiaku s howdahem na stejné střelivo je lákavá, ale asi to stejně vyhraje to dělo .72, i když jsem na minii zatím nikde neobjevil kokilu
O té tvé .58 jsem také uvažoval, hlavně v souvislosti, že by šly použít stejné střely jak do dvojáku, tak případně do howdahu s hladkým vývrtem ráže 20. Ještě nejsem na 100% rozhodnutý, protože ta "souprava" kodiaku s howdahem na stejné střelivo je lákavá, ale asi to stejně vyhraje to dělo .72, i když jsem na minii zatím nikde neobjevil kokilu
-
Hungry - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
-
tesi - Nový uživatel
Perkusny dvojak Kodiak
Díky, myslel jsem si to, ale nebyl jsem přesvědčený o vhodné velikosti průměru x utěsnění ve vývrtu, také si nejsem jistý, zda ty slugy odpovídají té podmínce o hmotnosti a kontaktní ploše s vývrtem jako u kuličky - viz tvá předchozí poznámka
-
o kontakt nejde a ani o hmotnost nejde, gulicka ma mensiu hmotnost a aj kontaktnu plochu, skor o tie parametre co som pisal... vyvrt na gulicky je pomalsi a ma hlbsie drazky ako na ogivaly...
kokilu si budes musiet vyrobit, bud sam, alebo niekomu... seriovo ju nik nerobi ani neni v ponuke... ale na tych obrazkov vyssie vyzera spickovo...
ponuknem vam moje know how, moja strela, povodne som aj ja chcel .72-ku, ale nakoniec som zobral .58-ku... len ten vonkajsi priemer 18,40, treba skontrolvat skutocny rozmer vyvrtu... a mozte skusit spravit kokilu...

kokilu si budes musiet vyrobit, bud sam, alebo niekomu... seriovo ju nik nerobi ani neni v ponuke... ale na tych obrazkov vyssie vyzera spickovo...
ponuknem vam moje know how, moja strela, povodne som aj ja chcel .72-ku, ale nakoniec som zobral .58-ku... len ten vonkajsi priemer 18,40, treba skontrolvat skutocny rozmer vyvrtu... a mozte skusit spravit kokilu...

-
tesi - Nový uživatel
Perkusny dvojak Kodiak
Velmi ďakujem pánovi za ponúknuté know how
ještě tak nějakou technologii, co? někde jsem tady o tom četl, dva bloky svrtat sešroubovat a pak díru správně vysoustružit +vložený roubík pro vytvoření dutiny. Nevíte někdo něco o technologii "vyjiskřování" pomocí měděného modelu? Já vím už to není úplně o kodiaku ... ale snad prominete. Ještě dotaz, proč jte se nakonec rozhodli pro .58?

ještě tak nějakou technologii, co? někde jsem tady o tom četl, dva bloky svrtat sešroubovat a pak díru správně vysoustružit +vložený roubík pro vytvoření dutiny. Nevíte někdo něco o technologii "vyjiskřování" pomocí měděného modelu? Já vím už to není úplně o kodiaku ... ale snad prominete. Ještě dotaz, proč jte se nakonec rozhodli pro .58?
-
Hungry - Moderátor
-
technologia sa vola elektroabrazivne alebo elektroerozivne obrabanie, ludovo vyiskrovanie... funguje to tak, ze jeden pol je obrobok, teda polovicka kokily, druhy je elektroda z medi, teda vysustruzena strela z medenej gulatiny, upnem do stroja, nastavim stred kokily a vysku, postupnym posuvom zachadzam elektrodou do polovicky jej priemeru, vsetko je zaliate v chladiacom a vodiacom mediu, vyiskruje sa do kokily tvar od elektrody.. Potom vyberem polku, upnem druhu, to iste, sparujem a mam kokilu hotovu... pre takuto velkost strely je ale v pohode vyrobitelna aj na sustruhu, co je menej narocnejsie... chce to trochu sikovnosti a trpezlivosti...
mna Kodiak v kalibri .72 odradil hlavne koli nedostupnosti a financnej narocnosti a nedostupnosti striel, aj ked som strojar, ale momentalne nemam k dispozicii vhodne stroje, uz som postupil od masin vyssie... Lyman sice robi kokilu na gulicky .715, ale to je dalsich 2 - litre navyse, no a mna velmi nelakaju, chcelo by to riadny ogivalik... no v .58-ke mna yvsla kokila 18 dolacov z netu, naodlieval som a bucham... ti poviem, ze uplne staci ten kopanec aj od tej .58-ky... dal som si 20 ran a som vyhojeny... 500 gr strela a 120 gr Swiss FFg je poriadna pecka... momentalne sa mi uz skoro vstrebala podliatina na pleci, len co sa zahoji, idem znova... kolega sa mi smial ze som normalny masochista... ale zalezi aka si struktura... mojich 75 kg staci ukojit aj ta .58-ka... aj ked pri pomysleni na tu .72-ku ma stale stekli niekde v bruchu... ked vyhram v sporte, kupim si aj tu .72-ku.... kua, budem si hojit plece dlhsie ako od .58-ky...
na obrazku su ustia .72-ky a .58-ky pre porovnanie...

mna Kodiak v kalibri .72 odradil hlavne koli nedostupnosti a financnej narocnosti a nedostupnosti striel, aj ked som strojar, ale momentalne nemam k dispozicii vhodne stroje, uz som postupil od masin vyssie... Lyman sice robi kokilu na gulicky .715, ale to je dalsich 2 - litre navyse, no a mna velmi nelakaju, chcelo by to riadny ogivalik... no v .58-ke mna yvsla kokila 18 dolacov z netu, naodlieval som a bucham... ti poviem, ze uplne staci ten kopanec aj od tej .58-ky... dal som si 20 ran a som vyhojeny... 500 gr strela a 120 gr Swiss FFg je poriadna pecka... momentalne sa mi uz skoro vstrebala podliatina na pleci, len co sa zahoji, idem znova... kolega sa mi smial ze som normalny masochista... ale zalezi aka si struktura... mojich 75 kg staci ukojit aj ta .58-ka... aj ked pri pomysleni na tu .72-ku ma stale stekli niekde v bruchu... ked vyhram v sporte, kupim si aj tu .72-ku.... kua, budem si hojit plece dlhsie ako od .58-ky...
na obrazku su ustia .72-ky a .58-ky pre porovnanie...

-
Kua chlopi, nakupte dvojaky, zalozime spolok masochistov... na Slovensku viem este o jednom co ma tiez .58-ku, Black powder ho pozna... inak je to neskutocne nadherna zbran...
inak, teraz maju na .72-ku akciu vo Frankonii, povodne ho mali za 1200 euro, teraz cca 700... super cena... no nekup to za ty prachy... kto zavaha nezere... normalna cena v Cechach je cca 23 litrov ceskych...
http://www.jagdcenter.de/frankonia-jagd ... etail.html

inak, teraz maju na .72-ku akciu vo Frankonii, povodne ho mali za 1200 euro, teraz cca 700... super cena... no nekup to za ty prachy... kto zavaha nezere... normalna cena v Cechach je cca 23 litrov ceskych...
http://www.jagdcenter.de/frankonia-jagd ... etail.html

-
Kentan - Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder