-
Kurt - Moderátor
-
zoufalec - Častý návštěvník
- Balvan
- Pravidelný návštěvník
Původně to prý mělo sloužit k tomu, aby tě před každým vydáním nákupního povolení prověřili, jestli se z tebe nestal lump (i když to zatím není tak vážný, aby ti odebrali zbroják) a jestli ti ten nákup tedy nemají zatrhnout. Prý to mělo sloužit především k prověřování spolehlivosti. Jak moc se dnes spolehlivost prověřuje opravdu nevím.
-
admix - Příspěvky: 1815
- stanfous
- Nový uživatel
-
- stanfous
- Nový uživatel
-
- stanfous
- Nový uživatel
- Balvan
- Pravidelný návštěvník
Někde jsem teď četl, že poslední době jsou prý v podsvětí v kurzu hlavně kulovnice. Prý to souvisí v velkým množstvím pytláků – zbohatlíků s ne zrovna čistou minulostí. Po dobré kulovnici se prý v podsvětí jen zapráší za několikanásobek její ceny. Takže překupníkovi stačí získat ukradený zbrojní průkaz, trochu ho upravit a jelikož na kulovnici nepotřebuje nákupní povolení, tak může začít objíždět obchody se zbraněmi po republice. Musí to stihnout rychle, za jeden, dva dny než to policie zjistí a dá varování obchodníkům. Mimochodem ono vyrobit si nákupní povolení prý také není až tak velká problém, prý už padly návrhy, aby bylo na tiskopise s ochrannými prvky, což nezní až tak nerozumě.
-
Samuraj - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
Původní návrh zákona byl daleko obsáhlejší a byly v něm věci, které naštěstí neprošly, ale měly návaznost na některé, dnes nelogické věci v zákoně. Jako právě nákupky... Původně měl orgán rozhodovat, zda ještě takovou zbran potřebuji... atd. To vypadlo. Instituce nákupek zůstala, i když je to vopruz jako držitele ZP, tak PČR. Hájili to harmonizací s EU
... Ale, když už mám řidičák, proč by mi měl někdo solo povolovat koupi auta
Podvody se děly, dejí a dít budou... Nechápu, proč by občan měl na své náklady "suplovat" práci PČR?
Stejné je to i se zabezpečením zbraní... Máme přeci nedotknutelnost soukr. majetku... Takže když lump vnikne a ukradne cizí věc, nestává se její majitel "spolupachatelem" jen proto, že to nebylo zamčené, či to byl jen obyč zámek...

Podvody se děly, dejí a dít budou... Nechápu, proč by občan měl na své náklady "suplovat" práci PČR?
Stejné je to i se zabezpečením zbraní... Máme přeci nedotknutelnost soukr. majetku... Takže když lump vnikne a ukradne cizí věc, nestává se její majitel "spolupachatelem" jen proto, že to nebylo zamčené, či to byl jen obyč zámek...

- nos
- Nový uživatel
Nikde nevidím šumperské oddělení:)mají fajn přístup,není si na co stěžovat, na nákupku jim stačí druh zbraně, nepotřebují ráži, model, nic takovýho, co se týče doby vydání nákupky a registrace, vše je na počkání. byli ochotní zaregistrovat mi tacticala, i když jsem přišel asi deset minut před koncem úředních hodin a i když sem ho měl z jiného okresu, tzn.museli volat na tamní oddělení, takže si udělali i drobnej přesčas 

- TomV
- Nový uživatel
Tak před nedávnem jsem byl na Kladně a vzhledem k tomu, že jsem již dlouho zbraň nekupoval, raději jsem si tam předem zavolal. Po telefonu paní přislíbila, že to bude vyřízené do týdne. Když jsem u okénka vypisoval žádost na FSN 01 a do kolonky jsem napsal "pro ochranu zdraví nebo majetku" povídá, že to ani náhodou nepůjde. Po delším boji a zavolání vedoucího, že se jedná o zbraň kategorie "B" jsem svůj boj vyhrál. Nicméně se mi paní pomstila zákonnou lhůtou 30 dnů. No nic počkám si, ale doufám, že potom tam již dlouho nebudu muset chodit.
Asi to znáte, ale tohle mi docela pomohlo: http://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=21034695&doctype=ART&lang=cs
Asi to znáte, ale tohle mi docela pomohlo: http://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=21034695&doctype=ART&lang=cs
-
-
Loki_cz - Pravidelný návštěvník
-
frantisek - Sponzor serveru
připojím čerstvý příběh z provinčního ZI - Pelhřimov.
Minulý týden podávána 2x žádost (ja&kamarad) na 858 - s důvodem ochrana zivota, zdravi a majetku. Pri podavani zadosti jsme byli pouceni, ze to nejde, pouze na sport, preci nejsme vojaci, co u sebe nosi nabity samopal atd atd.... Stal tam s nami dalsi znamy, pracuje u PCR na jinem oddeleni, lidi za prepazkou take trochu znam - proste jsem nechtel delat potize a tak jsme oba dva rezignovali, skrtli a opravili duvod. (Ano, vim ze spravny postup je zadost podat a pockat, jak si organi poradi se zakonnymi duvody, pro ktere mi zamitnou noseni.)
Krok 2 - vyzvednuti papiru. Ani ja, ani oni to nectou, podpis a hura k domovu.
Krok 3 - poradne jsem se podival a co nevidim: ....povoluje nabyti, drzeni a noseni zbrane kat. B. .........
Smeju se jeste ted - pulhodiny mi otcovsky kazali, ze nosit nesmim a na rozhodnuti mi to povoli
Jinak si na pristup nemuzu stezovat, berou to s rozumem, predchozi nakupku mi v casove tisni schvalili na pockani.
Minulý týden podávána 2x žádost (ja&kamarad) na 858 - s důvodem ochrana zivota, zdravi a majetku. Pri podavani zadosti jsme byli pouceni, ze to nejde, pouze na sport, preci nejsme vojaci, co u sebe nosi nabity samopal atd atd.... Stal tam s nami dalsi znamy, pracuje u PCR na jinem oddeleni, lidi za prepazkou take trochu znam - proste jsem nechtel delat potize a tak jsme oba dva rezignovali, skrtli a opravili duvod. (Ano, vim ze spravny postup je zadost podat a pockat, jak si organi poradi se zakonnymi duvody, pro ktere mi zamitnou noseni.)
Krok 2 - vyzvednuti papiru. Ani ja, ani oni to nectou, podpis a hura k domovu.
Krok 3 - poradne jsem se podival a co nevidim: ....povoluje nabyti, drzeni a noseni zbrane kat. B. .........
Smeju se jeste ted - pulhodiny mi otcovsky kazali, ze nosit nesmim a na rozhodnuti mi to povoli

Jinak si na pristup nemuzu stezovat, berou to s rozumem, predchozi nakupku mi v casove tisni schvalili na pockani.
-
SW_FOX - Grafoman
-
GMatysek - Pravidelný návštěvník
frantisek:-> No i na uskutečňování sportovní, lovecké, kulturní nebo jiné zájmové činnosti (§ 12 odst. 5 písmene b) ) můžeš nosit. Ale důvod, proč nás do tohohle odstavce cpou a nechtěj nám dovolit na ochranu je ten, že pokud už ti jednou daj povolení na ochranu, tak Ti ho už nemůžou vzít. U ostatních odstavců můžou (§13 odst. 2) 

-
Negus I. - Nový uživatel
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)