-
boris_ - Častý návštěvník
Uberti Cattleman SAA 1873
Tak som si domov doniesol noveho milacika – Uberti Cattleman SAA 1873 v kal. 357mag. s dlzkou hlavne 7,5 palca a povrchovkou v kombinacii ciernenia a case-color-hardening (mramorovanie?).
Kedze uz nejaky cas mam Ruger New Vaquero v rovnakej razi, rozhodol som sa prikupit aj (na rozdiel od Rugera) presny klon SAA. Pretoze Uberti je medzi westernakmi v nasich koncinach asi najrozsirenejsi, volba padla na tuto znacku…
Mam s cim porovnavat, a hned prve dojmy po vybaleni z krabice preto boli mierne rozporuplne. Celkovo sa moj novy Uberti zda byt typickym prikladom “talianskej prace”. Vonkajsie spracovanie, povrchovka a zlicovanie pazbicky je absolutne bezchybne, teda az na povolene sroby. Chod kladiva je vsak oproti Rugeru uplne katastrofalny. Pri napinani kladiva to vsetko skripe a drhne. Pri pomalom vypustani “cez palec” obcas kladivo nechce spadnut z posledneho poistneho ozubu na krajnu dolnu polohu (pri stale stlacenej spusti) a treba mu jemne pomoct. Tu bude mozno na vine cudesna poistka ktoru fabrika montuje na kladivo. Naopak, casovanie a aretacia sa zdaju byt uplne dokonale. Kazdopadne oproti Rugeru je Uberti tak o triedu az dve slabsie DODO, comu by zodpovedal aj cenovy rozdiel.
Rad by som sa spytal ci nemate tip na puskara v SR alebo v CR ktory sa venuje SAAckam. Dal by som zalestit a poladit spustak a kohut a mozno aj vymenit pruziny. Dalej na tomto kuse jednoznacne vymenim drevene lakovane pazbicky za vulkanitove (da sa objednat klasicky “Eagle” grip cez coltparts.com) a skusim podlozit hlavnu pruzinu kozennou podlozkou na mieste uchytenia srobom k ramu rukovete (udajne stary trik na SAA, snad to k niecomu bude). Mozno by som dal este mierne prebrusit - zvacsit zarez cielniku (hledi). Uvazujem aj nad odstranenim kohutovej poistky. Uvitam akekolvek dalsie rady od miestnych znalcov.
Snad sa do konca tyzdna dostanem na strelnicu aby som zistil ako sa novy prirastok chova pri strelbe. Fotky takisto dodam coskoro.
b.

Mam s cim porovnavat, a hned prve dojmy po vybaleni z krabice preto boli mierne rozporuplne. Celkovo sa moj novy Uberti zda byt typickym prikladom “talianskej prace”. Vonkajsie spracovanie, povrchovka a zlicovanie pazbicky je absolutne bezchybne, teda az na povolene sroby. Chod kladiva je vsak oproti Rugeru uplne katastrofalny. Pri napinani kladiva to vsetko skripe a drhne. Pri pomalom vypustani “cez palec” obcas kladivo nechce spadnut z posledneho poistneho ozubu na krajnu dolnu polohu (pri stale stlacenej spusti) a treba mu jemne pomoct. Tu bude mozno na vine cudesna poistka ktoru fabrika montuje na kladivo. Naopak, casovanie a aretacia sa zdaju byt uplne dokonale. Kazdopadne oproti Rugeru je Uberti tak o triedu az dve slabsie DODO, comu by zodpovedal aj cenovy rozdiel.
Rad by som sa spytal ci nemate tip na puskara v SR alebo v CR ktory sa venuje SAAckam. Dal by som zalestit a poladit spustak a kohut a mozno aj vymenit pruziny. Dalej na tomto kuse jednoznacne vymenim drevene lakovane pazbicky za vulkanitove (da sa objednat klasicky “Eagle” grip cez coltparts.com) a skusim podlozit hlavnu pruzinu kozennou podlozkou na mieste uchytenia srobom k ramu rukovete (udajne stary trik na SAA, snad to k niecomu bude). Mozno by som dal este mierne prebrusit - zvacsit zarez cielniku (hledi). Uvazujem aj nad odstranenim kohutovej poistky. Uvitam akekolvek dalsie rady od miestnych znalcov.
Snad sa do konca tyzdna dostanem na strelnicu aby som zistil ako sa novy prirastok chova pri strelbe. Fotky takisto dodam coskoro.
b.
-
travis - Příspěvky: 882
SAA 1873
Mám za to, že přesnější klon je Li Pietta a též kvalitnější, ale to je po bitvě. Na doladění se prej Hungryho (Guncentrum Otrokovice). O co je Vaguero kvalitenější, o to je i dražší, ale zase není konstrukčně tak blízký originálu, jako Li Pietta. Měl jsem Cattlemany a přešel jsem na RUgery Vaquero. Však to do Opařan (ME a MR ČR, 2.-4.07/09) doladíš a zůčastníš se.
-
ako vravis, vequero je konstrukcne uplne ina zbran a preto som chcel k nemu aj nieco blizsie coltu. uberti sa od klasiky lisi snad len tou nepodarenou kohutovou poistkou. od pociatku som pocital s tym ze bude potrebovat minimalne vymenit pazbicky a trochu poladit. po usilovnom celovecernom suseni sa chod kladiva zacina stavat hladsim ale stale je to na hony vzdialene rugerovi. dnes ho skusim na ostro.
-
tak pani potrebujem v tejto veci poradit:
1. vsetky sroby na ubertakovi sa povoluju aj pri suseni (vratane srobu puzdra vyhadzovaca
). toto je prva zbran na ktorej sa mi cosi take deje a preto sa pytam:
-aky pripravok pouzit? mam za to ze lep Locktite, ale neviem ktory z druhov.
- ako pripravok aplikovat? staci kvapka na hlavicku srobu alebo treba pripravok naniest aj na zavit?
2. mam zakupene nove original uberti polymerove pazbicky (replika ciernych vulkanitovych). aj ked su urcite spravne pre moj model, vobec nelicuju s ramom rukovate (foto dodam)! potrebuju dopasovat, a to ma riadne sere. chapem ze je treba dolicovat drevene pazbicky a chapem ze pred sto rokmi bol kazdy SAA z pohladu zlicovania sucasti original. ale dnes? v dobe CNC masin? aby nesadli tovarenske polymerove strenky na ram? je to divne... a preto moj dotaz:
- mate nejake odporucania ohladne zlicovania polymerovych streniek s ramom? tipy, triky atd...?
dakujem.
1. vsetky sroby na ubertakovi sa povoluju aj pri suseni (vratane srobu puzdra vyhadzovaca

-aky pripravok pouzit? mam za to ze lep Locktite, ale neviem ktory z druhov.
- ako pripravok aplikovat? staci kvapka na hlavicku srobu alebo treba pripravok naniest aj na zavit?
2. mam zakupene nove original uberti polymerove pazbicky (replika ciernych vulkanitovych). aj ked su urcite spravne pre moj model, vobec nelicuju s ramom rukovate (foto dodam)! potrebuju dopasovat, a to ma riadne sere. chapem ze je treba dolicovat drevene pazbicky a chapem ze pred sto rokmi bol kazdy SAA z pohladu zlicovania sucasti original. ale dnes? v dobe CNC masin? aby nesadli tovarenske polymerove strenky na ram? je to divne... a preto moj dotaz:
- mate nejake odporucania ohladne zlicovania polymerovych streniek s ramom? tipy, triky atd...?
dakujem.
-
Hungry - Moderátor
Povolování je bohužel realita. Prý je to nevhodným stoupáním závitů na šroubech... Ale takto drasticky se na mých ks šrouby nepovolují...
Od locktite bycho použil ten nejslapší, na snadno povolitelné spoje. Tuším je modrý. Stačí na závit.
2. i v době CNC mašin se některé věci dělají ručně. Např. právě dopasovávní rámu pažby na rám revoleru. Oblina přechodu kolem kohoutu, je u každého revolveru jiná. Určitě na perkusech, protože jsem měnil pažbičky u Coltu 1860 z velkých na malé a je to poznat. Stejně tak dřevo vůči rámu... Jak to dopasovat ti moc neporadím... Nelepší asi opatrně Dremelkou...
Od locktite bycho použil ten nejslapší, na snadno povolitelné spoje. Tuším je modrý. Stačí na závit.
2. i v době CNC mašin se některé věci dělají ručně. Např. právě dopasovávní rámu pažby na rám revoleru. Oblina přechodu kolem kohoutu, je u každého revolveru jiná. Určitě na perkusech, protože jsem měnil pažbičky u Coltu 1860 z velkých na malé a je to poznat. Stejně tak dřevo vůči rámu... Jak to dopasovat ti moc neporadím... Nelepší asi opatrně Dremelkou...
-
dakujem za rychlu odpoved. skusim aplikovat locktite a uvidime co to spravi. co sa tyka dopasovania streniek, rozmyslal som ze ich budem postupne sudlat modelarskymi pilnikmi a jemnym smirglovym papierom. len ma zaujimalo ci to tu uz niekto skusal a neprisiel na nejaky zlepsovak ktory by snad mohol cely proces ulahcit.
- Hand
- Pravidelný návštěvník
- PatrikV
-
-
Kentan - Častý návštěvník
-
- PatrikV
-
v patke rukojeti strenky vystupuju z obrysu ramu co nie je vidiet. myslim preto ze material nechyba. strenky potrebuju posunut trochu vyssie ale brani im v tom material ramu cize z nich treba ubrat. vyrobim papierovu sablonu podla tvaru ramu a uvidi sa ci sa stym vobec bude dat nieco robit. zistil som ze ak zmensim rozmer streniek, vnutorne dorazove plochy (prelisy) ich uz mozno nebudu dostatocne fixovat. na rozdiel od originalneho SAA, ubertiho dvojdielne strenky nie su v rame proti pohybu zvnutra fixhovane kolikom ale plochymi prelismi ktore vymedzuju krajnu polohu strenky v cipe rukojete.
- PatrikV
-
Hungry - Moderátor
- PatrikV
-
-
este jedna otazka. po vystrielani 100 kusov naslapnutejsich EPRX od Aresu sa mi na valci medzi pistalami objavili ofuky z povystrelovych splodin. ofuky su medzi vsetkymi komorami. ruger mi to nerobi ale ruger ma trosku inak riesene zabrusenie hran valca pri usti komor. nemam s cim inym porovnavat, myslite ze je to ok?

Naposledy upravil boris_ dne 26.01.2010 20:43, celkově upraveno 1
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery