-
cz27 - Častý návštěvník
-
ufo - Moderátor
-
alfonss - Grafoman
- Solda
- Nový uživatel
- mr.siki
- Nový uživatel
-
alfonss - Grafoman
- mr.siki
- Nový uživatel
alfonss píše:Asi ten materiál nebude nic extra, ale spíš bych se zamyslel nad tím jak se k tomu chovám, resp. proč někdo dokurví 2 shellplaty a jinýmu funguje s původním naprosto bez problémů.....
to si piš, že material je bláto...to nedělal strojař....to že jiným to funguje bez problemu je i věc množství přebitých nabojů, ale je videt že si ten shellplate asi neměl v ruce. na lisu jsem přebil neco přes 15 tisic nabojů...kdyby to bylo opravdu dobře udelaný,tak ti mozazna nabojnice ten shellplate nepoškodí.
[color=blue]předtím než se tady začneš rozčilovat tak bych doporučil přečíst pravidla - zejména to o citování příspěvků. B.
-
alfonss - Grafoman
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
-
Netopyr - Moderátor
Re: DILLON SDB
alfonss - já jsem vylámal schellplate ne sice u SDB, ale u 650, nicméně se domnívám, že problém může být stejný. Šlo o 9L vojenské nábojnice s modrou zápalkou. Myslím, že je to tím jak nábojnice klade nepřiměřeně velký odpor při kalibraci v první matrici, tak samozřejmě se tlak přenáší na schellplate..... Ale bylo to řádově po několika desítkách tisících přebitých kusů.
-
alfonss - Grafoman
Co k tomu říct.....nábojnice mazat, mazat, mazat a ještě jednou mazat...
A nechovat se k tomu jak kurva k děcku
A nechovat se k tomu jak kurva k děcku

-
Netopyr - Moderátor
Nepovažuju to za žádnou tragedii, prostě únava materiálu. Přijde mi to normální, prostě se koupí nový.
Horší je , pokud se to stavá někomu po pár tisícovkách a ještě opakovaně. Tam bych hledal chybu v lidském faktoru.
Horší je , pokud se to stavá někomu po pár tisícovkách a ještě opakovaně. Tam bych hledal chybu v lidském faktoru.
-
add - Nový uživatel
To ja som so svojim SDB uzavrel iny pakt: Nabojnice kalibrujem na jednooperaku s matricou Lee a z SDB som tu prvu matricu uplne vymontoval 
Podla mna to ma len vyhody
a) neriskujem poskodenie shellplate alebo prasknutie skrutky co ho drzi (to sa zas stalo mne)
b) chod je pravidelnejsi (odpadaju rozdiely v sile potrebnej na kalibraciu) - produkt je konzistentnejsi
c) nemam ten hnusny tvar nabojnic so "sexy pasom" ako robia orig. matrice Dillon
d) ten cas straveny na jednooperaku sa v celkovom case venovanom cisteniu nabojnic skoro strati.

Podla mna to ma len vyhody
a) neriskujem poskodenie shellplate alebo prasknutie skrutky co ho drzi (to sa zas stalo mne)
b) chod je pravidelnejsi (odpadaju rozdiely v sile potrebnej na kalibraciu) - produkt je konzistentnejsi
c) nemam ten hnusny tvar nabojnic so "sexy pasom" ako robia orig. matrice Dillon
d) ten cas straveny na jednooperaku sa v celkovom case venovanom cisteniu nabojnic skoro strati.
-
Netopjre, ale kde koupit novej shellplate? všude kde jsem se ptal...(anděl, Aliancze) tak maj jen celej konversion kit...
-
Netopyr - Moderátor
Koukni jestli ho nenajdeš tady : http://www.egun.de/market/list_items.ph ... D=&cat=235
Mohl bych ti ho přivézt, ale hledat musíš sám
Sorry za OT. Příště SZ.
Mohl bych ti ho přivézt, ale hledat musíš sám

Sorry za OT. Příště SZ.
-
chlapi zdá se mi to nebo na přebíjení 38/357 potřebuju na každou ráži jinej conversion kit?
http://www.dillonprecision.com/#/conten ... ersion_Kit
domníval jsem se že stačí na 357čku dát vejš rozhrdlovací usazovací a zaškrcovací matrici? nebo je v tom eště nejakej jinej zídrhel kterej jako naprostej začátečník nevidim?
ne že mi zas budeš nadávat Netopejre:-)))
http://www.dillonprecision.com/#/conten ... ersion_Kit
domníval jsem se že stačí na 357čku dát vejš rozhrdlovací usazovací a zaškrcovací matrici? nebo je v tom eště nejakej jinej zídrhel kterej jako naprostej začátečník nevidim?
ne že mi zas budeš nadávat Netopejre:-)))
-
BARRY - Moderátor
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
-
DaveG17 - Častý návštěvník
alfonss píše:A nechovat se k tomu jak kurva k děcku
Alfe - máš pravdu, ale jen částečně

Asi si Dillloni spočetli, že je pro ně levnější řešit reklamace a ušetřit na kvalitě - bohužel to vidíme kolem sebe i v jiných oblastech.
Nicméně - už jsem to tu někde psal - kupte si jednu shellplate navíc (ať při poruše nestojíte) a
až se vám ta první dok...ví, napište dillonům, že vám to prdlo a co s tím. Oni prodávají své lisy s tzv. "no bullshit warranty" a v rámci toho se jen zeptají na adresu a pošlou zadara nové. Už jsem to s nima řešil pár závad a vždy super - až mi to bylo trochu trapné, jehlu jsem ohnul vlastní vinou a jen jsem chtěl, ať mi jich pošlou pár za prachy...poslali dvě a nechtěli nic.

Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače