-
RMP - Častý návštěvník
Ta montáž je jednoduchá, ale pažba potom musí být s rozšířenou opěrnou částí - pochybuji, že by se tato pažba dala sehnat, asi by bylo nutno ji udělat. Nebo si postavit "pěchotní versi", tj, s pevnou dřevěnou pažbou, ta se sehnat dá. Škorp tím však ztratí kouzlo subtilní zbraně (samo o sobě si mi to opažbené provedení přesto docela líbí).
-
cema - Pravidelný návštěvník
jo diky za tip, na to oko uz jsem taky koukal, jenze montaz 1650 a kolimator 5950, to uz ta sranda vyjde skoro stejne jako samotna zbran. nasel jsem uz i obrazky se sklopenou pazbou byl to CZ Skorpion 9x19, a oproti normalnimu sa.61 ma konec ty sklopky prodlouzenej, takze se da slozit i pres ten kolimator........zatim jsem ve stadiu zkoumani a hledani, ale uvazuju o tom, jeste to proberu s mym sikovnym puskarem, ten urcite neco vymysli a nebo me posle.....

- glock69
-
certik - Častý návštěvník
montáž na škorpa
No já bych asi koupil tu montáž , myslím, že u puškaře kusovka vyjde dost draho a ten kolimátor by nemusel být zrovna OKO, dají se sehnat i kolem 2.000,- ( nepočítám E-bay - s tím neumím
) a na téhle ráži by měly vydržet v pohodě - jeden takový mám i na kose a drží stále ....U takovéhle zbraně každé vylepšení bohužel zvedne cenu třeba 2x - 3x át - to se mi stalo u Hermexe, když zbraň stála 6.000,- Kč a vylepšení přišlo asi na 9.000.......

-
- SINCITYMAN
- Moderátor
- nekromancer
- Častý návštěvník
-
admix - Příspěvky: 1815
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
EL PANELL - Častý návštěvník
-
RMP - Častý návštěvník
Já nevím, k čemu jsou debaty, zda hovnivál nebo Škorpion má či nemá smysl. Debatu líbí-nelíbí chápu, každý má jiný vkus a zájmy, a to je dobře, jinak by byla nuda. Ale debatovat o smyslu?
Furt se to točí kolem neúčinnosti ráže a omezení na semi-auto, no ale kolik zde přítomných jsou opravdu bojovníci z povolání, pro které je to otázka života a smrti? Jistě, na nošení na obranu to není (i když to zákon nezakazuje), to si ale potom můžete škrtnout i všechny klony 58, AR-15 a vůbec nelovecké flinty, brokovnice, předovky, malorážky (třeba tu novou repliku HK MP5) vzduchovky kuše atd. atd.
Prostě je to pro zábavu, to je přece to hlavní. Možná někomu vadí, že to nesedí do pravidel žádné soutěže, to je ale jistě jen otázka času, lidé jsou hraví a něco si vymyslí. Nevěřím, že by si Hovnivála někdo pořídil na nošení, od toho jsou mraky jiných typů zbraní, ale i tak smysl má, hračka je to hezká a ta cena je solidní. No a taky už ho mám doma :o)
Furt se to točí kolem neúčinnosti ráže a omezení na semi-auto, no ale kolik zde přítomných jsou opravdu bojovníci z povolání, pro které je to otázka života a smrti? Jistě, na nošení na obranu to není (i když to zákon nezakazuje), to si ale potom můžete škrtnout i všechny klony 58, AR-15 a vůbec nelovecké flinty, brokovnice, předovky, malorážky (třeba tu novou repliku HK MP5) vzduchovky kuše atd. atd.
Prostě je to pro zábavu, to je přece to hlavní. Možná někomu vadí, že to nesedí do pravidel žádné soutěže, to je ale jistě jen otázka času, lidé jsou hraví a něco si vymyslí. Nevěřím, že by si Hovnivála někdo pořídil na nošení, od toho jsou mraky jiných typů zbraní, ale i tak smysl má, hračka je to hezká a ta cena je solidní. No a taky už ho mám doma :o)
-
presne tak, je to jen hracka pro zabavu....a nekdo holky jiny vdolky
jeste se chci zeptat majitelu Scarebea, jakou mate povrchovku mate ram i to pouzdro zaveru + hlaven stejne cerny?? protoze na tom mym je to pouzdro a hlaven krasne cerny, ale ten ram je chycenej do hneda a z tech co jsem vybiral byly takovy vsechny.....
Mam nejakej zmetek, nebo jste na tom podobne???
tady na foru jsem se docetl treba tohle...
"......puskari vzdycky rikali, ze cerneni nechytne nebo meni barvu na velmi kvalitnich ocelich. Myslim ,ze prave kvuli tomu je ruzná barva cerneni i napriklad na starych CZ vz. 50, ktere prosly repasi. Byt se vsechny cernili stejne drive vyrobene kusy jsou do hneda a novejsi krasne cerne... "

jeste se chci zeptat majitelu Scarebea, jakou mate povrchovku mate ram i to pouzdro zaveru + hlaven stejne cerny?? protoze na tom mym je to pouzdro a hlaven krasne cerny, ale ten ram je chycenej do hneda a z tech co jsem vybiral byly takovy vsechny.....
Mam nejakej zmetek, nebo jste na tom podobne???
tady na foru jsem se docetl treba tohle...
"......puskari vzdycky rikali, ze cerneni nechytne nebo meni barvu na velmi kvalitnich ocelich. Myslim ,ze prave kvuli tomu je ruzná barva cerneni i napriklad na starych CZ vz. 50, ktere prosly repasi. Byt se vsechny cernili stejne drive vyrobene kusy jsou do hneda a novejsi krasne cerne... "
- sledger
- Nový uživatel
Svyho Scarabea jsem si vybiral asi z 15 kusu a jen tenhle jediny nemel ram do cervena (cervenohneda), vetsina byla cervenych. Jak vyplynulo z rozhovoru s vyrobcem, tak je to skutecne dano tim, ze je to kvalitni ocel a cerneni se na ni spatne chyta a pak to ma barvu do cervena. Urcitou utechou pro majitele muze byt, ze pak si muze byt jisty, ze ma kvalitnejsi ocel nez ostatni, ale chapu, ze to vypada zvlastne. Ja jsem si vybral celocernyho hlavne proto, ze Scarabea mam do sbirky, tak jsem radsi zvolil cernou barvu, ale jak rikam, byla docela fuska vybrat.
Rozhodne si nemyslim, ze by to byla nejaka vada. A kdyz tak pouze kosmeticka.
Rozhodne si nemyslim, ze by to byla nejaka vada. A kdyz tak pouze kosmeticka.
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
To je stará známá věc. Čz vz. 50 byly v některých provedeních také červenohnědé a platily za ty nejkvalitnější. Stejně tak válce těch málo kousků revolverů Grand v ráži 357 Mg, které byly vyrobeny, měly červenohnědou barvu. Je to známka kvalitního materiálu.
-
RMP - Častý návštěvník
Jo, jo, taky mám dvoubarevný - ale nijak divně to nevypadá. Co mi spíš vadí, že tam není ta plastová pistolová pažbička - holt jako základ přestavby posloužily starší ročníky Škorpa. Na té dřevěné jsem měl dost hnusný světle hovnově hnědý lak, tak jsem to přebrousil, vyleštil a přelakoval na černo. Vypadá to dobře, ale ještě nemohu moc referovat, poslední vrstva teprve tvrdne . Ono to dřevo bylo napuštěno nějakým sajrajtem (fermež?), takže jsem to několik dní čistil - a proto taky to černé nabarvení, přírodní barvu tomu nechat nešlo, protože prostě pod tím lakem přírodní dřevo nebylo.
No beztak jsem se ještě ani nedostal na střelnici, takže celkově na Hovnivála chválu pět nemohu, uvidíme. Ale železo a jeho zpracování mne prozatím alespoň na pohled a na omak okouzlily.
No beztak jsem se ještě ani nedostal na střelnici, takže celkově na Hovnivála chválu pět nemohu, uvidíme. Ale železo a jeho zpracování mne prozatím alespoň na pohled a na omak okouzlily.
- sledger
- Nový uživatel
Udajne je to stopovou primesi nejakeho prvku v oceli, bohuzel presne nevim nazev...
Ale je to - presne jak tu zaznelo - znamka kvality oceli.
Pazbicky, ktere jsou na Scarabeovi jsou skutecne pretrene velmi podivnou barvou... Okamzite jsem je vymenil za drevenou klasiku.
Jinak dnes jsem byl poprve strilet ze sveho Scarabea a jsem maximalne spokojen, je to proste zazitek, strilet ze "Skorpiona", i kdyz jen semiauto.
Nastreleny je perfektne, na 20 metru jen desitky a devitky, velmi prijemna strelba.

Ale je to - presne jak tu zaznelo - znamka kvality oceli.
Pazbicky, ktere jsou na Scarabeovi jsou skutecne pretrene velmi podivnou barvou... Okamzite jsem je vymenil za drevenou klasiku.
Jinak dnes jsem byl poprve strilet ze sveho Scarabea a jsem maximalne spokojen, je to proste zazitek, strilet ze "Skorpiona", i kdyz jen semiauto.
Nastreleny je perfektne, na 20 metru jen desitky a devitky, velmi prijemna strelba.
-
Tak to jste me uklidnili porad mi ta hnedocervena vrtala hlavou, navic mi uz odepdal i vyrobce..."tato barevnost je zapříčeněna materiálem a technologií černění a my nejsme schopni toto ovlivnit."
o vikendu se ho chystam proverit, podle nastrelky se bude asi muset trochu tuknout do musky, no uvidime...
RMP:jinak ta pevna drevena pazba je k dostani v Multiagru za 1200kc, aspon to maji na strankach
o vikendu se ho chystam proverit, podle nastrelky se bude asi muset trochu tuknout do musky, no uvidime...
RMP:jinak ta pevna drevena pazba je k dostani v Multiagru za 1200kc, aspon to maji na strankach
- Niripe
- Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj