Coltik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

28.12.2011 12:37

Re: pokec na tema zkušenosti s CZUB a jejich produkcí

né že bych se do toho chtěl nějak plést :) ale tak, jak si to napsal "otazka je kdyby cz zacala delat cz75 bez vuli,remeslne luxusne spracovanou,nekolikrat drazsi co by na to rekli zakaznici a jak by se prodavala" to celkem dost vyznělo, jako že za cenu 16 tis. + se musí počítat s tim, že to bude šmejd :) podle mě, by za tu cenu měl zákazník dostávat pitole v naprostém pořádku a v +- stejné kvalitě. A to už vůbec nemluvím o ochotě některých jejich "pracovníků" (párkrát jsem objednával do firmy), kdy má člověk pocit, že oni zbraně mají, ale zásadně je nechtějí prodávat :), ale to už je zase o něčem jiném.....

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

28.12.2011 12:46

ja to myslel tak ze standart co prodavaj,ne smejd.myslel sem dokoncovaci operace-brouseni lesteni,obrabeni hluchych mist,rucni dopasovani na minimum...
cz bude myt podle mne nejvetsi problem s kvalitou prodeje a servisu,a s nekdy premrstenejma cenama..

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

28.12.2011 20:20

Mno, cena je samozřejmě až na prvním místě. Každopádně pokud vezmu Čízu z pultu, zanesu k puškaři a nechám doladit a dopasovat, tak mu nechám tak 3 až 5 tisícovek. Otázka je kolik zákazníků běží s novou pistolí za puškařem a kolik zákazníků by bylo ochotno akceptovat vyšší cenu "pořádně udělané" pistole už na krámu a jaká by ta vyšší cena třeba byla. Jasně bylo by krásný mít za 20tis. kvalitu Sphinxu... Na druhou stranu by mě zajímalo kolik je na světě Sphinxů v oproti třeba CZ75. Pokud si tedy myslím že za ty prachy můžu mít něco lepšího,tak nikdo mě přece nenutí kupovat CZ.

BKSL
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

28.12.2011 22:54

Ja si na povrchovku moc nepotrpim ale "vrubkovany" povrch hlavne priecne v miestach sklzu je aj na mna dost :-).

CZ75_hlaven_povrch.jpg

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

28.12.2011 23:15

no jo no,nakej konstrukter predepsal drsnost povrchu a toho se drzi.....tuto zrovna zlepsit by je mnoho nestalo....

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

28.12.2011 23:41

Pravda nestálo.

2 BKSL
Pokud se Ti nelíbí povrch hlavně, tak ji nech přeleštit, vyměnit, nebo si rovnou kup jinou pistoli která má hlaveň hladkou (třeba Glock). Promiň,ale přijde mi to stejný, jako si koupit rezavý auto a pak se divit že mi rezne...

Reklama

BKSL
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.12.2011 9:53

Roxor jas som kupil CZtku uz jazdenu za relativne dobru cenu takze mna to moc neskre.
Mam ale pocit ze sa v CZUB riadia heslom "Ani jedna hlaven nazmar !" :-).
Pravdepodobne bola hlaven opracovana uz tupym nastrojom ale vdaka nizkym standardom isla aj tak do predaja. A toto mi je divne ze ci sa to CZUB oplati vytvarat takyto obraz o svojich produktoch prostrednictvom takychto nizkych standardov kvality. Pravdepodobne je pre nich CZ a SK trh nepodstatny :( .

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.12.2011 10:18

Ten povrch té hlavně je fakt hrozný.

Nejsem sice technik ale obchodník ale od techniků vím že takový to povrch je dobrý tak akorát ke vzniku mikro trhlin které se pak můžou působením sil rozšířit a může to pak celé prasknout protože tady už se nedá mluvit ani o drsnosti povrchu ale o vrubech a každý vrub "V" je pro namáhaný materiál absolutě nežádoucí.

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.12.2011 12:42

to sice ano,ale vadi ostre prechody.kulate neva,vse ostre se muselo pred kalirnou ohladit...

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.12.2011 13:42

No já na té fotce té hlavně vidím takové typy vrubů které mi ukazovali u nás v metalurgické laboratoři jako příklad toho co tam nemá být tak nevím no pokud by to byl nový výrobek tak bych jim to omlátil o hlavu a žádal výměnu.

Jinak u nás (samozřejmě máme jiný sortiment = výrobky mají od cca 300 do 500 kg a prochází přísnou ultrazvukovou a magnetickou kontrolou) se obrábí až po tepelném zpracování protože pokud by se nejdříve obrábělo a pak tepelně zušlechťovalo tak nikdy netrefíš ty tolerance protože každé tepelné zpracování ti ten tvar výrobku trochu "pokroutí".

alfonss
Grafoman
Grafoman

29.12.2011 13:48

No zrovna tenhle "vroubkovaný" povrch bych nebral jako závadu, protože hlaveň u CZ praská v místě kulisy (z důvodu špatného slícování) a než by praskla na ústí díky "vrypům", tak už dávno nebude mít v hlavni drážky....

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.12.2011 14:12

no to je možné (tak dlouho jsem CZ neměl abych na to přišel) jen jsem popsal to jak to vypadá z metalurgického hlediska ale osobně by se mi to nelíbilo a když by se mi CZUB vysmálo do ksichtu tak bych si ten povrch upravil sám alespoň pro můj dobrý pocit a k nim bych už nikdy pro nic nešel :wink:

glock1719

29.12.2011 14:20

Hlaveň mužeš obrosit , ale musíš nechat udělat novou hlavňovou objímku.Jinak ti bude hlaveň hrkat jak lano ve studni.Ikyž ona někdy hrká i tak.

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.12.2011 14:48

Tak zas tolik materiálu aby to hrkalo není třeba odebírat vpodstatě stačí zaleštit jak se tak na to dívám řekl bych že se tady bavíme o 0,0Xmm

alfonss
Grafoman
Grafoman

29.12.2011 14:52

No sice nejsem to schopen změřit, ale řek bych že to bude desetinka minimálně. Každopádně po 20 tisících to na té hlavni vypadá stejně jako když sem to koupil, tohle podle mýho názoru je to nejmenší zlo, který CZUB na svých pistolích páchá...

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.12.2011 14:56

po 20tisících ji stejně zahodíš :D

alfonss
Grafoman
Grafoman

29.12.2011 15:10

na svojí mám 20 tisíc, sice s prasklým rámem, veškerejma vyměněnejma pružinama, vytahovačem, upadlejma mířidlama a prasklýma záchytama nepočítaje, ale střílí zatím přesně. Teda střílela před těmi 4 roky, než sem ji hodil do trezoru :)

BKSL
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.12.2011 18:13

To "zdrsnenie" hlavne je take ze ked pomaly pustam zaver do pociatocnej polohy tak sa mi cca po 5mm zadrhava o tu hlaven. Je to taky nezvyk lebo na ziadnej pistoli co som doteraz mal, to takto nerobilo :wink: .

EDIT: Nerobi to hlaven ale zaver vid. moj dalsi prispevok v tejto teme.

Na druhej strane ale ta CZtka Shadow striela super, super uchop a chovanie zbrane po vystrele.
Preto si moze asi CZUB dovolit take nizke standardy kvality. Tj. aj ked nieco menej podstatne odflaknu, stale je to super pistol i ked v style "Dorob doma!" :).

Horsie uz je ale potom, ked niekomu nejaka takato "nepodstatnost" pokazi sútaz :(.
Naposledy upravil BKSL dne 30.12.2011 0:54, celkově upraveno 1

fredy
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.12.2011 23:02

Ta hlaven je normální standart a to zadrhávání určitě nezpusobuje :D

alfonss
Grafoman
Grafoman

29.12.2011 23:17

Spíš to bude zakopávat o nesprávný tvar kulisy. A taky Ti budou praskat záchyty...

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři