glock1719

30.11.2011 11:17

Re: pokec na tema zkušenosti s CZUB a jejich produkcí

Tak 8000 ran za 17 let to se nedivím , že ji máš takovou.A to je to o čem se tu bavím už delší dobu.Chválí ten kdo má zbraň dlouho a bez provozu.To co dala tvoje pistole za 17 let davá moje jiné značky za slabí rok.Taky je to střelivu pokud si někdo dělá náboje který má s nábojem 9 Luger podobný jen tvar , ale výkon někde na úrovni 9 Browing tomu vydrží léta.Kdo tam bude dávat plnotuční náboj vydrží zlomek toho co jiné zbraně.Vyzkoušeno.Znám u nás na střelnici jednoho pána , krerý střílý mířenku s CZ 75 .Má natočenou novou slabou vratnou pružinu.Zbraň se po výstřelu jen zhoupne a střela je pomalu vidět.Krásné soustřeli.Přes hradla 230 J.Normální náboj tam nikdy nedá.

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.11.2011 13:01

No jasně, ale já nejsem extrémní uživatel, spíš průměr. A tokových je si myslim většina a pro ty bude ČZ stejně jako Glock, HK, Sig..atd více než dostačující. Jooo, pakliže bych zní těch 8000 ran vychrlil za rok, tak bych od zbraně očekával tak 4 roky provozu a sháněl se po nové. A pakliže bych si i přezto chtěl nechat tu "svou" tak bych určitě počital s výměnou hlavně a nejakým tim záchytem závěru po odstřílení (vim o jedné co natočila na jedné střelnici cca 95000 ran a pak teprve praskla u ozubu hlavně).

glock1719

30.11.2011 14:03

Tak to jsem ještě neviděl.Uletel ozub nebo praskla hlaveň u ozubu.

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.11.2011 14:19

Praskla hlaveň u ozubu, na příč. Ale nepraskla uplně jen asi tak z 1/3, přišlo se na to náhodou při čištění a jelikož se ta zbraň čistila jen velmi zřídka (hroznej hnojník), tak nikdo netuší kdy to prasklo a kolik s prasklinou zbraň ještě odstřílela :lol: Nicméně bezpečnost ohrožena nebyla, neboť kdyby došlo k dolomení hlavně, tak uzamčení by stále drželo.

veleba4
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.12.2011 13:35

Re: CZ 75

Procetl jsem tohle forum + nektere dalsi a mnohdy jsem se nestacil divit tomu co ctu. Nechci urcite tvrdit ze zbrane CZUB jsou nejlepsi nna svete ale kritiku kterou zde obcas vidim hodne prehnanou. Nevim jak dobri jste strelci a kolik nastrilite za rok aby pro nektere byla znacka CZ naprosty smejd. Za priblizne 12 let co vlastnim ZP jsem vlastnil nekolik zbrani od CZUB, konkretne CZ 75, CZ 75 40SW, CZ 75 D compact, CZ 83. Za tuto dobu jsem ani s jednou z uvedenych zbrani nemel zadny problem!!!! vzdy srileli presne a spolehlive. Samozdrejme k obcasne zadrzce dojde vzdy a ( a u kazde zbrane!!!) predpokladam ze byla vetsinou zpusobena spatnymi naboji (prebijene). Zbran od CZUB bych si klidne koupil znova a jakykoli model podle aktualni potreby. Myslim ze kvalita, provedeni a spolehlivost je velice dobra a primerena cene nove zbrane.

alfonss
Grafoman
Grafoman

26.12.2011 16:39

Tak sem prskni kolik jsi z těch pistolí vystřílel nábojů a pak se můžem o něčem bavit. Moje CZ taky neměla už 4 roky žádnou závadu, nic na ní neprasklo.....protože leží v trezoru a nestřílí.

Reklama

glock1719

26.12.2011 18:45

Můj CZ 75D Compact taky ve velmi dobré kondici střelý 2 x do roka po 50 ranách.Víc ne , chci ho mít ještě dlouho.

FouET
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.12.2011 15:43

Výborně další flame o kvalitě zbraní CZ. Určitě se zde dovíme mnoho nového a zajímavého. Třeba, že Glock1719 nemá rád čezety :mrgreen:
Na tohle tu máme přímo určené vlákno http://www.strelectvi.cz/forum/pokec-na-tema-zkusenosti-s-czub-a-jejich-produkci-t7383.html
Když chcete nějaká čísla. Jsem třetím majitelem CZ 75 r.v. 1994. O prvním majiteli nevím nic, druhý přestal počítat u 6000 ran. Já mám cca 2000. Pistole je spolehlivá, přesná bez vůlí, spoušť je příjemná a plynulá, hlaveň bez vady. Černění je místy odřené z pouzdra. Fotka je o kousek výše.

glock1719

27.12.2011 16:07

Neřekl bych , že nemám rád Čezety.Jen nemám rád jak jsou vyrobeny.A taky nadskakuju , když čtu inzeráty: prodám CZ 75 výberový kus.Každá CZ 75 co je v burze je výběrová. :lol: Proč nejsou výběrové i jiné značky?
Ale jinak co se týká držení a padnutí do ruky i já musím uznat , není lepší zbraně.Ale pořád jsou tu ty ostatní věci.Tím , že tu pořád ventilujeme mám výběrový kus CZ 75 tak tím vlastně uznám jaká je ta firma sračka a vyrábý ve 2 kvalitách a já mám to štěstí "znám v Brodě Frantu Opršálka , zařídí mi výběrový kus."
Ten můj CZ 75 D Compact opravdu střílý bez chyby , ale těch cca 200 ran ročně není adekvátní k posouzení.

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2011 16:27

ja mam s cz dobre skusenosti,
-cz 36-kupoval sem samozrejmne jetou,nevim co ma za sebou,ale po vycisteni strev a vymnene uderniku-muj puvodni byl ohnuty o.k.,bez zavad,zere vse,ja na ni mam cca200ran
-cz 45 to same jako predchozi,akorat sem ji kdysi i nosil,mam s ni do 500ran
-cz 27-uplne ok,nejvic mne na ni fascinuje presnost,vzhledem k vulim co ma...nechapu ji,mam k ni zvlastni vztah a navic se mne libi...pravda,je z roku 46 a prasklo mne jednou bici pero,jinak az na brynyr vse puvodni.ma mnou nastrileno cca 1000ran
-cz50-byla mou prvni zbrani,mimo trech uderniku zlomenych mou blbosti a druhemu brynyru ok,nevim co ma za sebou,ja na ni mam cca3500ran,je na zaveru videt opotrebeni,ale ne takove co je na foto po netu,zakze toho ty zbrane musi myt moooc za sebou,podava spolehlive vsech osm ran ze zasobniku.jo zapomnel sem,este mam na ni vymnenenej zachyt zaveru,ten plni i funkci vyhazovace,nezustaval zachycenej po posledni rane,ale zbran by strilela i tak
-cz82-mnel sem tri,jednu sem hodne nosil,nechal naniklovat.nemuzu rict nic proti,slabina je zachat zasobniku,de stuha musi se poladit a bez zajisteni neustale se povolijici sroubky strenek.s niklovanou sem nastrilel do 1000ran a ok,s jednou origo taky tak,tyto sem dal uz pryc a mam posledni s tou mam cca200ran a ok.somo ze barva otriskana i se loupala misty ale jinak nic a nevim co zazily u armady predemnou
-cz 75 mam s do 100Oran,rok 94,kupoval sem novou.mam k ni i kadeta a s tim je nabouchano cca 5000ran
tuto zbran ma rad muj syn a vetsinu nastrilel on.ani kdyz byl mensi nemnel zavady spusobene lehkym uchopem.

muj nazor je,ze pokud jsou v normalnim stavu a dela se udrzba a vymnena opotrebenych dilu se nepovazuje za zavadu,nejsou to zle zbrane.
jinak musel bych se zeptat na presny pocet,ale v mem okoli vim o cloveku co s cz 83 7,65br ma nastrileno okolo35000,ano35000ran a hlavni casti ok,na hlavni je to ale znat,ale strili to stale dobre
na leiku mneli cz75,a myslim ze jim praskl zaver pri minimalne 40 000ranach.krat 3kc-120 000kc,to moc strelcu neda.....takze bych se nebal.....

andreapipo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.12.2011 16:37

No, právě, 100.000 a více ran za rok moc střelců nedá, ale ti mají nejvíce závad a proto nejvíce píší o tom, jak to nic nevydrží. Já tvrdím, že je to jak s autem, kdo hodně jezdí, musí více opravovat, kdo jezdí málo, stačí mu často jen pravidelná údržba a opravy mají delší intervaly, takže to tak nepříjde. Podle mně je to zbraň jako každá jiná a záleží na tom, jak je používána, udržována a opravována, pokud někdo opravy považuje za známku nekvality, pak je to jeho názor, na který má právo.

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2011 16:59

souhlasim,kdyz na aute nalitas 200 000tisic km,bude to taky znat a bue chtit lecos vymnenit...a tak je to i s kverem...je fakt,ze nekterej kver od jiny znacky snese mozna o trochu vic,ale nemusi to byt vadou ale napriklad jinou konstrukci a tim i funkci,s toho vyplyvajici jine namahani a jine opotrebeni ruznych dilu,ne ale vsechno je stejny jako v zivote nemyslim ze by to ale bylo znamkou nekvality..proc se driv mluvilo o vypadavani vyvrtu u glocka?proc se ted mneni vratne pruziny?nerekl bych ze glock je nekvalitni...

tuareg
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2011 18:56

Já mám taky výrobků CZ několik a zatím spokojenost.
Jen mě udivuje jak spousta lidí tvrdí jak střílí ročně desetitisíce nábojů a když člověk mrkne do burzy na prodej tak čtu samé málo střílená, nestřílená, nenošená.............................. :mrgreen:

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2011 19:08

V ČR mají všechny čezety nastříleno 5 až 10 tis. výstřelů, auta najeto do 150 tis. km, motorky do 50 tis. km. Vše je doloženo (obvykle nějaký nesmysl z STK nebo kupní smlouva s předchozím majitelem, kde je napsaný údaj o km). Vše má pravidelný servis, který lze rovněž doložit (obvykle nějakým podobným nedůvěryhodným cárem papíru).

fredy
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.12.2011 23:40

Hádat se o značce jestli je lepší čz nebo glock nemá smysl, každy propaguje tu svou a ostatní pomluví to je stejné jak s autama :wink:

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2011 23:54

mam skusenost s mnoha tipy zbrani,v mych ocich je asi nejvetsi sme atc,tanfoglo gt27 a podobne pistole pro sebevrahy.at premyslim jak premyslim nenapada mne naka vyrazne vybocujici znacka s normalu,i ty dve zminovany ale funguji normalne az na tu zivotnost ale myslim ze na to i vyrobce upozornuje

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

28.12.2011 1:15

Nemám nic proti CZUB,ani nejsem její fanda,prostě její zbraně spokojeně užívám několik let, narozdíl od některých výrobků jiných "renomovaných" značek, k plné spokojenosti. Nestřílím desetitisíce ran ročně a ani to není mým cílem. Nezajímá mě jestli se přesnost hlavně rapidně sníží za 20 nebo 30 tisíc výstřelů, protože takového množství dosáhne kterákoli z mých zbraní v době, kdy jejich zústatková hodnota bude zlomkem její pořizovací ceny. Jen mě mrzí, že někteří diskutéři,ať již z řad zaritých odpůrců nebo zastánců, berou za relevantní kitérium kvality parametry, které mají ve vztahu ke zbrani jako celku, jako k výrobku,jenom částečnou anebo mizernou vypovídací hodnotu.

glock1719

28.12.2011 10:48

Řeknu to jinak a bez emocí.Na firmě mám na starosti zbraně.Provozoval jsem 40 ks různých CZ 75 a pár 85.
Stáří 15 let až 2 roky v té době.O zbraně bylo standartně pečováno před střelbami namazány kluzné časti.Počet střeliva 100-150 ks na jedny střelby..
Náboje tovární Sell Bell.S těchto pistolí to byla jedna jediná paradoxně ta nejstarší která snad opravdu nikdy nezaváděla.
Nevěřil bys co všechno může na zbrani odejít a taky bys nevěřil kolik dílů se muselo dopasovat .A to tu nepíšu ruplích záchyt závěru to se nebaolo jako závada.A ještě jak dlouho se třeba na díl čekalo.A to jsem díly kupoval přímo v podnikovce v Brodě.
Ted je na firmě 40 ks Glocků a je klid.Na jednom rupla pružinka záchytu závěru prodejce poslal nový záchyt.
Ale je to pořád dokola.
Ona by to nebyla špatná pistole.Ono by stačilo trošku používat strojařinu.Opravdu si myslím , že tak 80 % pistolí by ty problémy nemělo , jen kdyby byly kvalitněji vyrobeny a součástky kontrolovány.
Víte proč jsou jsou na drobných součástkách čísla 1-3.pro neznalé to jsou očíslované tolerance jak to komu vypadlo s mašiny.Přece je nevyhodíme , ale nějak zužitkujeme.Proč třeba šéfovy na Jerichu nebo Sprinxu nikdy nerupl záchyt závěru a to ty zbraně mají za sebou desetitisíce ran.
Podle mě je to opravdu hodně o strojařině a výstupní kontole. Jak se třeba může na pult dostat pistole s křivě vyvrtanou dírou kohoutu . A to je na tom kohoutu jasně vidět.A nebo otvor spouště je křivo vyfrézován a ještě křivě vyvrtána díra na kolík spouště.Spoušť je pak taky očividně křivo.
Ono jasně na každé zbrani může něco rupnout.Ale viděl někdo třeba na K100 křivě kohout?

glock1719

28.12.2011 11:29

Jo a za cca 3 týdny investuju 30 litrů do EVA 3.Tak doufám , že ten pokec nad kvalitou bude na jiné úrovni.Aspoň prototip tu úroveň měl.Ale znáte to.

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

28.12.2011 11:48

mas pravdu.cena dilu a dodaci doba je husta treba proti glocku.je to dano i jinou technologii vyroby,cz ma hodne dilu obrabenych.to ze cz pustila do sveta dily nekvalitne vyrobene je neomluvitelne a kazi si jmeno sami.kdyz kouknu na cz co mam spatky,tak snad jedine remeslne paradne spracovana pistole je cz36.kazi si reputaci sami.
a s tema vulema muzu potvrdit.ma cz75 mnela vule a byla nova.. a ty mne stvaly.byla to honka dohonit vetsi dily a dopasovat aby to bylo bez vuli.holt maj nakej standart a toho se drzi.snizovani vuli by pro ne bylo ekonomicky neunosne,ale pro uzivatele prinosne...
tovis a sphinx je o necem jinym.tam je obrobeny asi vse,co?a bez vuli a nedodelku,mozna i jiny material.ale cena oproti cz bude trojnasobna....to je ale jedna s dani za kvalitu..
otazka je kdyby cz zacala delat cz75 bez vuli,remeslne luxusne spracovanou,nekolikrat drazsi co by na to rekli zakaznici a jak by se prodavala..

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři