- cmk
- Častý návštěvník
Re: pokec na tema zkušenosti s CZUB a jejich produkcí
Justinian > to uz se tu resilo 1000x, at tu nevznika OT Flame.
S cenou CZ je to tezky.
Kouknete, kolik stojej Sphinxy, Sig Sauery, Beretty pripadne jine celoocelove pistole.
Jen Brazilci a Filipinci se dostavaji pod 20kKc.
CZ stoji v zakladu 15, nejaka lepsi 22. Takze porad je CZ na tom cenove relativne dobre, kdyz vezmeme v uvahu vyrobni postup.
Kdysi jsem tvrdil opak - ze me jako zakaznika to nezajima, jestli je to z plastu nebo ne. Ale realne - udelat kvalitni bouchacku z plastu s kontejnerem bude vzdycky levnejsi, nez udelat stejne kvalitni bouchacku ze zeleza.
Takze v porovnani s ostatnima pistolema neni CZ draha.
Vic me drti promenlivost kvality.
S cenou CZ je to tezky.
Kouknete, kolik stojej Sphinxy, Sig Sauery, Beretty pripadne jine celoocelove pistole.
Jen Brazilci a Filipinci se dostavaji pod 20kKc.
CZ stoji v zakladu 15, nejaka lepsi 22. Takze porad je CZ na tom cenove relativne dobre, kdyz vezmeme v uvahu vyrobni postup.
Kdysi jsem tvrdil opak - ze me jako zakaznika to nezajima, jestli je to z plastu nebo ne. Ale realne - udelat kvalitni bouchacku z plastu s kontejnerem bude vzdycky levnejsi, nez udelat stejne kvalitni bouchacku ze zeleza.
Takze v porovnani s ostatnima pistolema neni CZ draha.
Vic me drti promenlivost kvality.
-
pekoz - Častý návštěvník
Zajímavá diskuze - hlavně ty poslední příspěvky
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t= ... &start=135
strana 10 tam to začíná (oci -někdo známý? )

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t= ... &start=135
strana 10 tam to začíná (oci -někdo známý? )
- pistolnik9mm
- Občasný návštěvník
pekoz-je to len skusenost jedneho človeka,kazdy ma narok na nazor,moje som tam hodil tiež
ociho poznam s jednej akcie,skoro nam cezetarom pokazil pretek ked nam hudol aka je cz zla,nakoniec som ho nahodou o par precent pobyl,asi nahoda
a shadowom
Balistik s webfora 

-
Milan N. - Moderátor
Ono je to tezke, ja mam stejny nazor a hlavne stejnou zkusenost, jako ten clovek ze slovenske konference. Prozil jsem si to se 3 CZ. Smal jsem se glockarum, ze si v zivote nekoupim pistoli skrz kterou je videt. No a pak jsem to zkusil a proste na kvalitu (hlavne spolehlivost) si clovek rychle zvyka.
Vloni cely Moravsky pohar vyhral ve standardu Oťas s G22, ktery si koupil na pulte, jako housku, jsem mu na tom udelal spoust a porazi i SVI a spol. Pokud bude platit, ze dobra CZ jde sehnat jen pres znameho nebo s investici tretiny porizovaci ceny do uprav a to jeste s nejistym vysledkem, tak porad je kritika techto zbrani a povysovani konkurencnich znacek opravnene.
Vloni cely Moravsky pohar vyhral ve standardu Oťas s G22, ktery si koupil na pulte, jako housku, jsem mu na tom udelal spoust a porazi i SVI a spol. Pokud bude platit, ze dobra CZ jde sehnat jen pres znameho nebo s investici tretiny porizovaci ceny do uprav a to jeste s nejistym vysledkem, tak porad je kritika techto zbrani a povysovani konkurencnich znacek opravnene.
-
SEXYaSMYSLNY - Častý návštěvník
Taky přihazuju mé zkušenosti ( i když neřeknu nic nového). Mám D compact, typ bez drážek. Za 5 let z ní vyšlo 4-5 T výstřelů. Za dobu skromějšího používání jsem neshledal nějakou vadu. Ale na začátku mě opravdu na*ral chod SA spouště. Nepravidelný drhnoucí chod jak prase. Hlavně v kombinaci zelenáč a mířenka naprostý hnus. Teď už je spoušť dobrá, taky jsem jí vydatně pomohl s leštěním. Prst mezi úderník a kohout a mačkal jsem jak o život. Jen jsem prostě nepochopil, proč za ty prachy nemám něco, co už nemusím upravovat. Když to srovnám třeba s PPK (nestřílené skladové), to stálo asi třetinu a chod spouště mělo od začátku luxusní. Stejně jako další 2 PPK, co jsem měl v ruce a taky jiné typy jiných pistolí. V ruce jsem zato měl 3 nové CZ-Déčka a každé mělo drhnoucí spoušť a každé jinou délku chodu spouště.
Druhá věc je zase ta známá komunikace se zákazníkem. Na většinu mailů s dotazem neodpoví, na stránkách mají neúplný ceník, když vyrobí novinku, řádně trvá, než se o tom zákazník dozví, většinou z jiného zdroje... Pro příklad, když vymysleli omegu, na stránkách něměla zbrojovka nic. Info se hledalo všude různě, jen ne na www.czub.cz.
Když po nich chtěl bratránek Déčko s tritiáky, bylo z toho mailování asi na 14 dní. Na konkrétní dotazy o ceně, lhůtě dodání, složení zálohy apod. odpovídali až po urgencích, nakonec mu ještě napsali, že by bylo lepší, aby kvér koupil v základu a když pak bude chtít, může si NĚKDE nechat tritiáky namontovat. Nakonec teda zvítězil a kvér mu nachystali, ale nechápal jsem.
Pro srovnání na MPI jsem pokládal pár dotazů, někdy i prkotiny, ale odpověděli vždy a hned.
Proto mě pobavilo i to, když měla zbrojovka před časem na stránkách dotazník pro zákazníky, co by jako měli zlepšit. Napsal jsem jim, že bude stačit, když budou se zákazníky komunikovat. Je to odhadem 2 roky a nezměnilo se nic. Takže tak. Zbraně CZ se mi líbí, ale ...

Druhá věc je zase ta známá komunikace se zákazníkem. Na většinu mailů s dotazem neodpoví, na stránkách mají neúplný ceník, když vyrobí novinku, řádně trvá, než se o tom zákazník dozví, většinou z jiného zdroje... Pro příklad, když vymysleli omegu, na stránkách něměla zbrojovka nic. Info se hledalo všude různě, jen ne na www.czub.cz.
Když po nich chtěl bratránek Déčko s tritiáky, bylo z toho mailování asi na 14 dní. Na konkrétní dotazy o ceně, lhůtě dodání, složení zálohy apod. odpovídali až po urgencích, nakonec mu ještě napsali, že by bylo lepší, aby kvér koupil v základu a když pak bude chtít, může si NĚKDE nechat tritiáky namontovat. Nakonec teda zvítězil a kvér mu nachystali, ale nechápal jsem.
Pro srovnání na MPI jsem pokládal pár dotazů, někdy i prkotiny, ale odpověděli vždy a hned.
Proto mě pobavilo i to, když měla zbrojovka před časem na stránkách dotazník pro zákazníky, co by jako měli zlepšit. Napsal jsem jim, že bude stačit, když budou se zákazníky komunikovat. Je to odhadem 2 roky a nezměnilo se nic. Takže tak. Zbraně CZ se mi líbí, ale ...

- vrbodol
- Častý návštěvník
No já jsem si ted s nima párkrát psal jak s Brodem tak s Opletalkou a odpovídali hned.
- pistolnik9mm
- Občasný návštěvník
Nie kazdemu sedí glock.Dokonca som teraz znova škulil po novom glocku,ale teraz ked ho chytim tak ho ani drzat uz neviem.Na shadowe mam dost vysoky uchop,keby som to teraz skusil na glocku mam po ruke.Ohladom Cz mam ja osobne len dobre skusenosti,mozno som natrafil na dobry kus.Viacery chalani od nas maju Cz ci uz TS,alebo shadowy alebo klasiky,zatial spokojnost.Kamarat mi minule ukazoval TS,vraj mu rozhadzuje a idu strely na plocho.Pozrem do hlavne drazky zacinali niekde od polovice
po mojej otazke kolko ma sneho buchnute povedal ,vraj ked ho kupil mal niečo cez 10ti,on dalsich 10tis.Ale na jednej sutazi som stretol jeho predosleho majitela ten mi povedal ze ked mu ho predaval mal uz viac ako 30tis.Zial klasicke predajne tahy.Takze dokazatelne cca 40-50tis vydrzi hlaven.Ale rad by som privital keby mala cezeta taku hlaven ako glock 

- Doogs
- Pravidelný návštěvník
Četl jsem tady na foru o výdrži hlavní CZ.Můj policejní kompakt má téměř 20tis.,drážky jsou krásně ostré. Jen je sem tam škrábanec od bordelu v hlavni přes kterej přejela kule při výstřelu.To, že zbrojovka udává životnost 15tis. neznamená že zbraň vydrží jen 15tis., znaméná to to, že po tomto počtu výstřelů bude přesnost, spolehlivost a bezpečnost stejná jako při výstřelu č.1.Například co se týče Géčka, tam přesnost a rychlost střel rapidně klesá, díky netěsnosti polygonu.Při opotřebovávání polygonu (ve kterém se střela nezařezavá,ale tvaruje se podle profilu hlavně) dochází k podfukování plynů a tím dochází ke snížení počáteční rychlosti až o 25ms po 10tis. a k "vaklavému" průchodu kule hlavní.A věřte nebo ne,měl jsem sedm čezet a pět Géček a spolehlivější byli Čízy.U Géček šli do haj.lu hlavně 3x,ruplej rám 1x a zadní kolejnice 1x.Pokud se podíváte na net, tak tam nenajdete moc roztrhanejch čezet, zato jinejch značek je tam na kousky dost a to není určitě tím, že je těch druhejch víc.Čezety jsem prodával abych mohl koupit něco jiného a stále střílí, géčka jsem prodal protože se prostě rozpadali a jako nepoučitelnej sem je zase kupoval
Moje první pětasedma byla koupena počátkem 96 a dodnes novému majiteli střílí a to má desetitisíce výstřelů.Abych tu nehaněl jen glocky a nedráždil glokaře,taky jsem úspěšně vyreklamoval dva sigy, u obou hlavně vydrželi asi 150 výstřelů 

-
Parabellum - Častý návštěvník
Přidám svuj osobní a skromný postřeh. Moje ČZ75 nikdy žádný problém, a v pohodě požírala vždy střelivo různých značek i přebíjené a vlasrně neznám ze svého okolí někoho kdo by měl s ČZ problémy - max. né každému sedne ergonomicky. Zato osobně jsem již viděl trhlý rám na Glocku a taky počínající drolení vývrtu hlavně Glocku, drolení hlavně na Sigu a prasklinu na rámu HK USP.
- pistolnik9mm
- Občasný návštěvník
Tento rok ak niekto da...dufam odbucham zo shadowa dalsich cez 10tis vystrelov,tak mozno po nejakom case sem hodim info kolko uz moja zbran ma a ake mala zavady
teraz ma cez 10tis iba som menil cap,mam jednocinnu SA-spust.Stara moja CZ 75B,mala cez 30tis ked som ju predal nadalej strielala aj striela,cap som menil iba raz.Ziadne menenie strun a pod.Presnost bola stale vinikajuca.

- selag
Měl sem 3 CZ - CZ 75 B se i po několikére reklamaci nepodařilo rozchodit - nebyla schopná vystřílet zásobník bez zádržky. CZ 75 P-01 - prvně praskla po 100 ranách pružina spouště - reklamace- a pak po dalších cca 100 ranách přestala chodit v DA a při natažení na pojistný ozub a zmáčknutí spouště došlo k "odpálení" náboje. Taktéž reklamace, těch keců, co že jsem s pistolí prováděl, že mám laserovou střelnici a pod.... Poslední CZ 75 SP-01 - ta byla celkem O.K. jen opět po pár ranách praskla pružina spouště, byl to laděný kus p. Rezkem a koupen u p. Lenikuse - už dělá radost někomu jinému a doufám, že bez dalších problémů. Glocků sem měl zatím 4 ks a abolutně bez problémů - proto se chystám na pátej kousek G 19 4. gen. 

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Pro mě je to tady už jen plýtvání teplím vzduchem.Já měl na firmě 40 ks slovy čtyřicet kusů CZ 75 B a byly to jen továrny na katastrofi.Po tom co jsme přezbrojili jsem u 40 ks jiných pistolý při provozu cca 2800 ks střeliva na rok a zbraň řešil jediný problém prasklou přužiny záchytu zavěru.Což ovšem zbraň nevyřadadilo s funkce.Dovozce bez keců poslal nový záchyt poštou.
- Stanislav Lukš
- Pravidelný návštěvník
Zdravím. Známý prodává CZ 85 Combat. Stav: vzhled nové zbraně - údajně nastříleno do 500 ran. Nepamatuji přesně ražené datum zkušebny, ale asi rok 94. Spoušť v nádherném chodu. Uvažoval jsem o její koupi, takže jsem se radil a bylo mi řečeno:
1. ,,...obrovský pokles kvality výroby v letech 94-96 - nekupovat."
2. ,,Vole, pokles kvality byl po roce 98. Vystřílíš stejně tak 200 ran měsíčně maximálně, takže pokud ti sedí, tak to kup."
Po přečtení vlákna opravdu nevím a připadám si jako houpavý trotl, který se neumí rozhodnout. Glock mi tak úplně nesedí, na dražší kvéry nemám. Říkám si, že nějaký ten problém ustojím, obzvláště, když existují lidé jako Zendl
1. ,,...obrovský pokles kvality výroby v letech 94-96 - nekupovat."
2. ,,Vole, pokles kvality byl po roce 98. Vystřílíš stejně tak 200 ran měsíčně maximálně, takže pokud ti sedí, tak to kup."
Po přečtení vlákna opravdu nevím a připadám si jako houpavý trotl, který se neumí rozhodnout. Glock mi tak úplně nesedí, na dražší kvéry nemám. Říkám si, že nějaký ten problém ustojím, obzvláště, když existují lidé jako Zendl
- FouET
- Pravidelný návštěvník
Souhlasím s druhou polovinou druhého názoru. Pokud ti zbraň sedí, střílí dopředu a dobře vyhazuje nábojnice, ber jí. Zkontroluj jestli po poslední ráně zůstává závěr vzadu (střelecká pohotovost), koukni na vystřelené nábojnice jestli je v zápalce hluboký otisk a jestli je zhruba uprostřed.
Hodně záleží jaké s ní máš plány. Pokud nevystřílíš 1000 nábojů každý měsíc, bude OK. Pokuď vystřílíš každý měsíc tisíc nábojů opotřebuje se každá zbraň
Hodně záleží jaké s ní máš plány. Pokud nevystřílíš 1000 nábojů každý měsíc, bude OK. Pokuď vystřílíš každý měsíc tisíc nábojů opotřebuje se každá zbraň

- Stanislav Lukš
- Pravidelný návštěvník
Pohotovost ano, pojistka ok (nasucho). Vystřelenou nábojnici jsem neviděl.
Mě spíše zaráží, že tahle diskuze je zaplevelená spoustou balastu osobních narážek a urážek. Většinou se na tomhle fóru dozvím fakta.
Kolísavá kvalita produkce CZ ? Ano, ale praskání záchytu - vyřešit může čep od Zendla, atd. Spíše mne zaráží, že až na pár málo příspěvků tady doteď není nic ve formě: zbraň takováto - z tohodle roku - střílená tímto střelivem + počet - přesně tyto závady.
Že Glock, HK a Sig Sauer hodně vydrží ví asi každý, netřeba dokola omílat.
Nakonec si kupim Walther PP, ten za chvilku prodám a kupim Makarova. A pak půjdu na téma k CZ pistolím a napíšu:,,...kupte si všichni ruskou bouchačku, hodně snese."
Mě spíše zaráží, že tahle diskuze je zaplevelená spoustou balastu osobních narážek a urážek. Většinou se na tomhle fóru dozvím fakta.
Kolísavá kvalita produkce CZ ? Ano, ale praskání záchytu - vyřešit může čep od Zendla, atd. Spíše mne zaráží, že až na pár málo příspěvků tady doteď není nic ve formě: zbraň takováto - z tohodle roku - střílená tímto střelivem + počet - přesně tyto závady.
Že Glock, HK a Sig Sauer hodně vydrží ví asi každý, netřeba dokola omílat.
Nakonec si kupim Walther PP, ten za chvilku prodám a kupim Makarova. A pak půjdu na téma k CZ pistolím a napíšu:,,...kupte si všichni ruskou bouchačku, hodně snese."
-
alfonss - Grafoman
Stanislav Lukš píše: ale praskání záchytu - vyřešit může čep od Zendla, atd.
Ano, kvalitnější čep to vyřeší... Nepraskne. Následky ovšem bývají takové, že praskne hlaveň, nebo se vymlátí díra pro čep v rámu...
A přitom by stačilo jen a pouze tu pistoli správně slícovat a nepraskal by ani origo čep...
-
Stanislav Lukáš> ono je tohle vlákno vůbec krásné čtení pro doktory studůjící lidskou duši
A dalo by se charakterizovat asi jako: Kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde ! Vlastnim ČZ 75 z roku 94 a 79, jsem strojař a pokles kvality teda rozhodně na té z roku 94 nesleduji, spíš jde o to že výroba ČZ z roku 79 nese víc podílu ručního dopracování a u ČZ z roku 94 je již znát větší podíl čistě strojní práce. Oboje má své klady i zápory. Ruční práce nechává větší prostor pro lidské chyby, ale taky prostor pro pečlivější slícování - prostě záleží na řemeslníkovi, kterému se ten který kus dostal do ruky.
To že se každý stroj může někdy porouchat snad netřeba zdůvodňovat. A nevěř, že by SIG, HK, GLOCK..... vydržely nějak zázračně déle, než ČZ. Spíš je to vždy o lidech. Je to o tom že ČZ je tu hromady a v té hromadě se samo občas něco podělá. Sigu, HK a Glocků je a bude tu podstatně méně a tudiž méně důvodů nadávat. Ja osobně třeba u sebe a okolo sebe neznám případ poruchové ČZ75/85, naopak již jsem byl svědkem naprasklého rámu a hnusně vrzající pružiny u Glocku (o chodu spouště ani nemluvě - nechápu, jak někdo kdo má seriového Glocka, může nadávat na chod seriové spouště ČZ) o vypadávajícim vývrtu u Sigu ani nemluvě...

To že se každý stroj může někdy porouchat snad netřeba zdůvodňovat. A nevěř, že by SIG, HK, GLOCK..... vydržely nějak zázračně déle, než ČZ. Spíš je to vždy o lidech. Je to o tom že ČZ je tu hromady a v té hromadě se samo občas něco podělá. Sigu, HK a Glocků je a bude tu podstatně méně a tudiž méně důvodů nadávat. Ja osobně třeba u sebe a okolo sebe neznám případ poruchové ČZ75/85, naopak již jsem byl svědkem naprasklého rámu a hnusně vrzající pružiny u Glocku (o chodu spouště ani nemluvě - nechápu, jak někdo kdo má seriového Glocka, může nadávat na chod seriové spouště ČZ) o vypadávajícim vývrtu u Sigu ani nemluvě...
- Stanislav Lukš
- Pravidelný návštěvník
Tak konečně náznak nějaké informace. Zajímá mne ta CZ z roku 94 - jakým střelivem střílená a kolik ? Zkoušel jsem CZ Duty, jsou tam dané ty spoušťáky ,,Omega" a krásně máslový chod - když jsem si četl ty články o zátěžových testech Duty ... byl jsem v šoku, co to sneslo.
A mimochodem: Stanislav Lukš
A mimochodem: Stanislav Lukš
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Já jsem taky četl co snesl policejní Compact. A taky vím , co snesou nebo snesli ty co se pak vyráběli pro erár seriově.O tom už ve Střelecké revuji nebyl článek na 2 strany kolik tisíc pistolý se reklamovalo.
Taky mám jednoho Compacta ještě toho před těmi policejními.Bez drážky na příslušenstvý.Taky je krásný a nekazí se.Protože za dobu co ho mám a to jen protože jsem potřeboval dvoučinou pistoli na zkoužky pro pár lidí na ZP a koupil ho v pozůstalosti nového za 3000.Za cca 7 let má nastříleno 560 ks střeliva.
Taky mám jednoho Compacta ještě toho před těmi policejními.Bez drážky na příslušenstvý.Taky je krásný a nekazí se.Protože za dobu co ho mám a to jen protože jsem potřeboval dvoučinou pistoli na zkoužky pro pár lidí na ZP a koupil ho v pozůstalosti nového za 3000.Za cca 7 let má nastříleno 560 ks střeliva.
-
Stanislav Lukš> Promiň. Tak konkrétně ta z 94tého ČZ75Compact, kupoval ji táta novou v roce 1994, já byl tenkrát na základce a na tehle zbrani jsem se učil a po zbrojáku jsem dlouho střílel jenom s ní. Odhadem má do dnes odstříleno cca 8000 ran, z toho tak 4000 přebíjenkama (olovo - komolý kužel), jinak SB, Magtech,Libra. Zbraň vždy byla po střelbě poctivě vyčištěna a lehce namazána. Povrchovka i po letech krásně drží, lauf je po změření kalibrem stále ve výrobní toleranci, lesklý a ostrý jak zrcadlo a vnitřní funkční plochy jsou jen ošoupány, žádné nadměrné opotřebení, praskliny, či vyvalený matriál nikde nenajdeš. Chod spouště, je řekl bych standard třídy - muj dnes zmlsaný mířenkářský prst by si určitě přál o malinko hladší chod s menšim odporem, ale to se bavíme o mířence
I bez úprav dodnes neni problém udržet soustřel na 25m do devítek.

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři