velkykaspar
Nový uživatel
Nový uživatel

20.06.2010 0:02

Re: pokec na tema zkušenosti s CZUB a jejich produkcí

neznáte někdo tuhle CZ http://www.impactguns.com/store/95038.html díky moc

ufo
Moderátor
Moderátor

20.06.2010 9:40

Tohle bude skladacka z CZ-USA custom shopu. V CR se s tim asi nepotkas.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.06.2010 11:50

To je klasicky CZ75 BD Compact.

Akorat je na nem drobny tuning:
- zelenohnedy lak ramu (1.000 Kc?)
- sportovni kohout (2.000 s montazi a lestenim)
- dlouha vodici tycka vratne pruziny (do 1.000 material plus prace)
- tritiovy mikrometry (3.000 ?)
- hlinikovy strenky (1.500 Kc)
- zasobnik z Shadowa (1.000 Kc)

V zavorkach pisu CZ ceny, v USA to bude tak za polovic - resp. material vyrazne levnejsi, prace o neco drazsi.

albert
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.06.2010 11:58

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.06.2010 12:06

Tak je to kupodivu v USA docela drahy. Ja puvodne tu cenu nejak prehlidl. Obycejnej kompakt stoji kolem 500-600 dolaru myslim.

Lukas_K
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.06.2010 19:14

Angusova přirážka :lol:

Reklama

HJW
Nový uživatel
Nový uživatel

23.06.2010 3:02

Vážení diskutující, pročetl jsem si poctivě větší část tohoto vlákna a docela jsem se bavil. Zvláště některé příspěvky mi vykouzlily na tváři dětský úsměv. Nic ve zlém. Nyní střílím tou ošklivou rakouskou věcí, jejíž jméno správný vlastenec nevyslovuje, takže asi nebudu úplně objektivní.

Čízy jsem měl tři a žádná nepřežila 10 000 ran. Sypalo se na nich kdeco a pokaždé šly velmi rychle z baráku. Jakmile jsem pak přesedlal na klony 1911ky, SIG a Glock (pardón), cítil jsem zvláštní pocit prázdnoty, když jsem každé dva měsíce nemusel dokupovat nějaké součástky (ale dost rychle jsem si na ten komfort zvykl). :D

Každopádně nyní se mi zastesklo po nějaké SA/DA devítce a samozřejmě jsem začal znovu přemýšlet o uherskobrodském klenotu. Proč? No protože má geniální ergonomii, je hezká a elegantní a dokonce už na ni vyrábějí ty žůžo duralové střenky, které se mi tak líbí. Toliko k výčtu kvalit CZ. Druhou možnost pro mě představuje P226ka, která sice není tak pěkná, drží se mi o něco hůř (no dobře, o hodně hůř), ale na druhou stranu zase střílí. Dilema spočívá v tom, zda si koupit SIGa, nebo si nechat postavit čízu. Dospěl jsem k závěru, že nejsem tak trpělivý kutil a hračička, ani kdoneskáčeneníčech-patriot, abych půl roku čekal a pak s každým výstřelem trnul hrůzou, jestli bude číza na čtvrtý pokus konečně fungovat k mé spokojenosti. Prostě si koupím kvalitní bouchačku jak housku na krámě a šmitec.

Mám pochopení pro ortodoxní fanoušky CZUB. Ano, číza je hezká a je česká, proto má člověk často pocit, že se jí musí zastat jako dámy v nesnázích. Ale jelikož beru zbraň jako v podstatě spotřební zboží a ne rituální předmět, tak zkrátka nenacházím jediný argument, proč za CZ v současné době vyhazovat peníze.

topa77
Nový uživatel
Nový uživatel

23.06.2010 8:31

Zdravím diskutující, i já jsem si přečetl toto vlákno a občas jsem nevyšel z údivu. Po vyzkoušení všech dostupných pistolí nyní střílím evidentně s největším alergenem ve střelecké obci :D cz 75 d compact pcr, nebo jak se teď jmenuje kompakt s vypouštěním kohoutu s duralovým rámem bez lišty na příslušenství. Mám ji dva roky, má najeto bez pár ran 8000 výstřelů a mohu za sebe říct, že se mně narozdíl od ostatních zkoušených perfektně drží, je pěkná :) ,celkově lehká, na nic moc dlouhou hlaveň je dost přesná, kromě nábojů s tupou špičkou ( např. SB subsonic ) - vzpřičuje se náboj - žere všechny náboje, dobře se nosí, spoušť, přesto, že je to D compact, jde velice příjemně. Pod dojmem tvrzené zkušenosti zde diskutujících jsem si koupil náhradní záchyt závěru, ale pořád jsem ho nepotřeboval... Jediná závada za celou dobu byla prasklá spoušťová pružina předminulý týden. Vyměněno puškařem, který se dost divil, protože tuhle závadu na čz viděl teprve podruhé v životě.. holt pešek :( Opět pod dojmem zdejší diskuze jsem se při čištění díval, jak to vypadá s opracováním. Z venku všechno v pořádku, uvnitř jdou vidět stopy po obrábění na nefunkčních plochách nebo jak se to nazývá, ale raději mít o něco levnějí pistoli, než platit víc za to, že někdo začistí něco, co nemá na funkci vliv.. takže u mne doma být může a nemusí se bát, že půjde z domu a bude z ní bezdomovec :)

adis
Častý návštěvník
Častý návštěvník

23.06.2010 9:48

Ahoj,já za sebe můžu jen napsat,že jsem měl 4 ČZty (CZ75B,Tactical,Shadow a TS) 75B byla z roku92 a dosloužila,tactical jsem prodal,protože vypouštění kohoutu nebylo zrovna ideální na nějakou soutěž,Shadow byla super bouchačka,ale chtěl jsem si trochu hrát s bouchačkou a nebýt svázaný pravidly productionu,tak jsem si koupil TSo,to jsem nechal doupravit od puškaře a jsem spokojenej.Netvrdim,že by se mi nelíbilo STI,nebo něco jinýho,ale za tyhle peníze co jsem do toho nacpal nepořídím nic lepšího.když se podíváš na ipsc,tak tam CZty dominujou a na LOSce je jich už taky dost.Myslím,že tím je oblíbenost a spolehlivost podložená nejlépe.
jinak na závody jezdím docela často a viděl jsem i pár rosypaných glocků a STIček(naposledy v Žalanech)

viktorcistic
Moderátor
Moderátor

23.06.2010 10:20

Oblíbenost a spolehlivost v tomto případě nelze soudit podle rozšíření. Základním parametrem je pořád, jak hluboko máš do kapsy. Dneska koupíš trochu jetý STI za 35-40k a nový TS stojí kolem 20k. Nacpeš do něj pár věcí a jsi na 30k. Pak už to není tak velký rozdíl. Na závody IPSC jezdím od roku 1997 zcela pravidelně a rozsypanejch číz jsem viděl celej náklaďák.

andreapipo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

23.06.2010 13:43

Ono to nebude jen o penězích, ale také o tom, na co tu zbraň chci. Pro IPSC to asi nejlepší volba nebude, ale na všechno ostatní je to dost dobrá zbraň a vzhledem k té ceně... :)

5.11
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

23.06.2010 14:22

Jako konkrétně to TSko? No to snad je právě děláno hlavně na IPSC. Otázka je, jak dlouho vydrží. Sám jí nemám, ale v ruce jsem ji měl a vystřelil si a dělá na mě dojem robustního poctvého qru. Dobře se mi držela, spoušť a chování při střelbě paráda. Mě hlavně obecně na zbraních vycházejících z CZ 75 vadí ten stále stejný design (tvar lučíku, různá odfrézování na rámu vpředu, úchopové drážky na závěru vyjma právě TS) A když si to pak jen vzhledově (ne cenově :D ) porovnám se Sphinxem, tak se mi jednoznačně líbí víc právě on. Jo a další věc mě napadla. Povrchovky- černej a stříbrnej lak, no nevim, černění jako takové je klasika a nikl, to je věc, kterou už na zbraň nechci (klouže). Škoda, že nepoužívaj na některé modely nerez, nebo nenabízejí jiné povrchy (tvrdochrom). To je muj pohled z trochu jiné strany, ne jen, co se týče výdrže a spolehlivosti.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

23.06.2010 16:33

Tak jestli si muzu taky dovolit... Preci jen jsem za posledni dobu ledasco prostridal a vyzkousel.

Vynecham Alfu a Walthera P99 - to jsou na sport (u me LOS a IPSC) zbrane ulpne mimo.

Glock 17 - vystrilel jsem z nej nekolik tisic ran a svete div se, nemel jsem jedinou zavadu a to ani zavadu zpusobenou strelivem (kdyz jsem G17 mel, stal tovarni S&B 3.40 az 3.60, Magtech taky tak, Limit mi prisel jeste kvalitni a nic jinyho jsem z toho nepraskal) - proste to slapalo. Take dodnes nosim Glocka 26 proste proto, ze 100% verim funkcnosti tyhle zbrane.

K100 - chtel jsem preci jen zkusit neco jineho, kupoval jsem ji v dobe, kdy zacinaj jeji rozmach (10/2006), mel jsem Dckovou serii, tedy posledni delanou na tesno, jeste navic se stribrnym zaverem. Takze s ni byly zpocatku problemy. Ty se behem kratke doby vyresily a musim uznat - oproti Glocku me to posunulo o kus dal - slo s ni srilet rychleji

CZ75 SP-01 Shadow - z toho jsem toho vystrilel nejvic (asi necelych 10.000 patron) - to kilo-dvacet proste dela svoje - zvlaste ve spojeni s vybornou egonomii, kdy mi ta pistole sedne jak prdel na hrnec. Ale nez jsem ji koupil, zvazoval jsem ruzne moznosti a nakonec jsem ji koupil od cloveka, co mel udajne pristup na linku, kde si mohl vybrat a ty vybrane pak dostal na krame. Priznam se, ze do seriovyho kramovyho Shadowa bych se bal jit, vzhledem k tomu, kolik problemu s SPckama jsem kolem sebe videl. Jinak na Shadowa nemuzu rict krivyho slova. Strili presne, odpusti mi ledasjakou chybu a nevim, co je zavada zbrane (kdyz pominu, ze si prizvednu obcas zachyt zaveru nebo ze K100kovy zasobniky si s tim moc nepovidaj).

STI Trojan 9mm Luger - tot posledni zbran, se kterou mam neco malo odstrileno. Na 1911kovou ergonomii jsem si zvykal horko tezko po Shadowu s sirokejma strenkama polepenejma smirglem. Ted uz jsem se s tim srovnal a zacina mi to jit. Taky jsem po nejaky dobe vyladil pruziny a zasobniky. A to je to, co me na 1911 koncepci sere, i kdyz chapu, ze je to tak trochu moje vina a nemam si porizovat 9kovou bouchacku, ktera je ale konstrukcne delana na 45ku. Ale i tak... Snad kazda 1911ka co znam chtela poladit, vychytat pruziny, je vybirava na zasobniky apod... To s CZ jsem podobny problem nemel. Naopak s tim STI musim uznat, ze je to flusanec, nekope to, nezveda se to. Tech 0.1sec po vystrelu je mnohem klidnejsich i nez s tezkym Shadowem. Nehlede na SA spoust, se kterou lze delat vetsi zazraky na resetu nez s SA/DA na Shadowu.

A nakonec jsem poridil jedno prekvapeni o kterem zatim vedej 3 lidi :-) 1 me vyhecoval (a mozna to zaplati), 1 to videl a 1 to cetl v SZ :-) Ale s tim pockam, az to bude doladeny, pac az s tim vylezu, zaklepe si spousta lidi na celo a vysmejou se mi... A ja si s tim dal pritom zrovna tak vysokej cil :-) Jen snad reknu, ze je to v .45ACP.

(Mezikusy, co jsem mel dalsiho popisovat nebudu, jen strucny vytah: CZ57, CZ75 TS .40SW, CZ75 P-01 D Compact, 2x Norinco 1911 A1, STI Spartan, ...)

andreapipo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

23.06.2010 16:48

5.11: Jo, jde o TSko. Jo, pro IPSC má být určená, ale podle střelců IPSC jí praskaj záchyty závěru. Mě zatím nepraskl, ale já z ní vystřelil teprve tak asi 2000 ran. Pak maj něco proti pružinám v zásobnících, já si na ně zatím stěžovat nemohu, ale převážně nabíjím po 5ti. Do "plnejch" jen zřídka. Také si stěžují na vodící tyčky, mě zatím slouží dobře. Ještě jsem slyšel něco o pružinách spouště, tu mám zatím také v pohodě. To všechno proto, že jí používám na klasickou "sportku" a pak ještě na tzv. 5+20/8 min., no a sem tam na nějakou tu "zimní ligu", kde se střílí tak kolem 30 ran na 3 terče nebo na nějaké to "železo". :)

alfonss
Grafoman
Grafoman

23.06.2010 19:50

topa77 píše:Jediná závada za celou dobu byla prasklá spoušťová pružina předminulý týden. Vyměněno puškařem, který se dost divil, protože tuhle závadu na čz viděl teprve podruhé v životě..

Já nejsem puškař, ale tuto závadu jsem u jiných střelců viděl na vlastní bulvy již několikrát..

Bradley
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

23.06.2010 20:03

Mám CZ 75 a CZ 75 TS.Koupil jsem si je proto,proto že na nic jinýho nemam.To že praskaj záchyty je obecně známá věc, že se každá číza musí trošku doladit tak to taky.Nemusí to hned dělat špičkovej puškař, dá se to doladit svépomocí ale rozhodně lepší je to dát nějakému osvědčenému puškaři.Pro toho kdo střílí cca 10 000 ročně a nejlépe olovo je to dobrá volba a pro toho kdo pálí 10 000 měsíčně to určitě neni.Taky co by sme za ty prachy chtěly :lol: ?

HJW
Nový uživatel
Nový uživatel

24.06.2010 1:03

Bradley: "Za ty prachy" bych já osobně chtěl lepší bouchačku. :lol: V cenové relaci nové čízy vím minimálně o třech poměrně rozšířených konkurenčních pistolích, na které jsou výrazně lepší uživatelské reference. Kdyby číza stála desítku, tak neřeknu ani popel. :D Napadá mě ještě jedna věc, samozřejmě z říše snů a nesplnitelných přání. Kdyby CZUB rozdělila svou produkci do více kategorií podle jakosti, tak by se podle mě spousta problémů vyřešila. Výše recenzované šunty by byly na pultech za desítku, pořádně vyrobené kusy z lepších materiálů konzistentní kvality klidně za dvacku. V současnosti se za cca 15 tyček nechtěně účastníte adrenalinové loterie ve stylu co kus, to originál. Tenhle nápad ale berte s nadhledem. Daleko lepší by bylo, kdyby v CZUB začali hlídat kvalitu a nekašlali na tuzemské zákazníky. :?

Petr75
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

24.06.2010 8:30

To by ovšem museli ceny u všeho naopak zvýšit... 8)

HJW
Nový uživatel
Nový uživatel

24.06.2010 8:48

Petr75: U nás to bohužel tak funguje, že pokud po firmě chci, aby jenom dělala svou práci, musím připlatit, protože to je zcela nestandardní požadavek. CZUB je jako restaurace, kde mizerně vaří a obsluha je extrémně nevýkonná a nepříjemná, protože stále žije v dobách, kdy to byla jediná hospoda ve městě. Jenže už dávno není. Á propos, když budou muset v CZUB zvednout ceny, aby jejich bouchačky splňovaly požadavky, které mají splňovat už nyní, pak je něco špatně. 8)

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

24.06.2010 10:29

Petr75: Co takhle je spíš srovnat s cenami, které nabízejí v zahraničí?

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři