-
Mirek - Příspěvky: 373
Aby jeden kolega netvrdil, že zde píší stále titíž. Když jsem si před lety....mnoha lety chtěl pořídit svoji první zbraň, měla to být ČZ 75. Proč ? Byla hezká, poměrně dobře se mi držela, kapacita zásobníku velká, český výrobek a tudíž dostupnost náhradních dílů a případná reklamace bez problémů. I jal jsem se navštěvovat střelnice a sledovat ČZ 75 v provozu. Spousta mých kolegů měla též ČZ 75. No...abych to zkrátil. Nakonec jsem si koupil Astru A 100. Velké množství závad, které jsem viděl....opakuji viděl a byl jsem svědkem mě nepřesvědčilo. Poslední hřebíček byl, když jsem si dal již zmíněnou Astru vedle ČZ a ta čézeta vypadala, jako když jí vyráběl náš údržbář Franta. Čili značka ČZ mi nesmí do paneláku (až na vyjímky...mám ocelovou ČZ 92 r. 6,35 koupenou v komisi za 1500,- Kč a tvrdím, že za tyhle peníze lepší šestpětatřicítku neseženu). A nechápu, proč se někdo diví, že za stejné, nebo lepší peníze mi jiná firma nabidne daleko lepší zbraň. Je to jako s auty. Někdo neustále obhajuje škodovky.....měl jsem jich také pár a byly to nejhorší káry, co jsem kdy měl. Za lepší peníz mi jiná firma, řekl bych většina firem nabídne podstatně více. A byl bych prosím nerad osočován, že jsem zaujat proti značce ČZ. Na to jsem již velký kluk a jenom jsem si za svoje peníze vybral to, co považuji za dobré.
Howgh.
Howgh.
- cmk
- Častý návštěvník
Byl jsem naivně veden bláhovou snahou Vás požádat o přesnější informace o závadách, které jste zažili tak, ať si člověk může udělat objektivnější představu, ale zřejmě je to z mně neznámých důvodů problém.
Ano, zopakuji - kdo neumi cist, tomu jiz psat nebudu - tech presnejsich informaci je tu asi milijooon.
Takze take koncim - preji vsem CZ pozitivnim, aby se jim dostal do ruky stejne povedeny kousek, jako je muj Shadow.
-
xjam - Občasný návštěvník
- Baske
- Pravidelný návštěvník
- SINCITYMAN
- Moderátor
Poslyšte,zkuste sepsat, pokud to někdo máte podchyceno, třeba i účtenkami za vyladění, nebo korespondencí s výrobcem a jeho reklamačním oddělením, co se vám na vaší kokrétní zbrani nelíbilo, uděláme z toho článek. Třeba ten údaj o nesprávném svrtání s 5° odchylkou je celkem úděsný. Dám to jako článek do magazinu. Pochopitelně,pokud se někdo pochlubí se zbraní,která ladit a opravovat nepotřebovala a vystřílela x tisíc nábojů, budu také raději. Já osobně mám z produkce CZ pouze RAMI v plastu a zatím jsem z ní nevystřílel ani 500ran, takže je v záběhu. Mohu říci pouze to, že doladění spouště by jí slušelo, ale počkám až bude mít alespoň 1000ran, než ji dám k puškaři.....
-
Milan N. - Moderátor
S tim clankem bych nemel velke iluze. Ja jsem napsal clanek o zkusenostech s TS a poslal jsem ho do redakce SR. Do dvou dnu mi volali primo ze zbrojovky!! a premlouvali me, at clanek nevydavam. Vydat jsem ho ale chtel, nicmene SR jej jednoduse neotiskla. Clanek je tady ve foru o TS a myslim, ze neni spatny a rozhodne nelze napadnout, jao nepravdivy, je podlozen nekolika reklamacemi a naslednym vracenim kupni ceny. Proste zbrojovka je nejvetsi sponzor ceskych streleckych casopisu a podle toho ma rozhodovaci pravo...
- SINCITYMAN
- Moderátor
- Ender
- Nový uživatel
Milan N.: mám podobnou jako ty(75 B) jen ne tak velké úhly
, spoušť lícuje na levé straně s lučíkem a kohout je nakloněný na druhou stranu(otvory nejsou na jedné straně od kolmice, ale jeden plus a druhý mínus"takže vyvážený ideál"
), také mám mizerně obrobený otvor pro úderník, spolu s vůlemi závěru a uložení hlavně to vypadá divně. Je fakt že když jsem ji kupoval(první zbraň), tak jsem si toho vůbec nevšiml
Od samého začátku "lehce" závadila, leštěním, srážením hran,atd. jsem se dostal k vyhovujícímu stavu. Asi 2500 ran při 16 závadách
, potom jsem si do ní koupil pružiny Sprinco a všechno začalo znovu. V současné době má asi 10000ran a 23 závad při střelbě. Pro objektivnost třeba dodat, že jsem v ní vyzkoušel hodně druhů munice.
Ke kvalitě hlavně jen toto: při jednom z prvních čištění jsem si u ústí hlavně vyrobil 5mm dlouhou rýhu v drážce, ostrým koncem=zastřižením drátu mosazného kartáčku, v současné době už není skoro vidět. Až na pár olověných, používám plášťované střelivo.
Zlomený zápalník, zpruha spouště, kolík zápalníku, nebo čep záchytu závěru, jsem do závad raději ani nepočítal. Těch 23 závad jsou jen zádržky při střelbě. Rok zkušebny mám 97 a pistole je lakovaná.
V současné době je to dobře zaběhlá zbraň na obranu a trénink střelby a tiše doufám že ještě několik tisíc odstřílí bez vážné závady
Střílet s ní sportovně v řádu desetitisíců ran, tak budu z její kvality nešťastný 

Od samého začátku "lehce" závadila, leštěním, srážením hran,atd. jsem se dostal k vyhovujícímu stavu. Asi 2500 ran při 16 závadách

Ke kvalitě hlavně jen toto: při jednom z prvních čištění jsem si u ústí hlavně vyrobil 5mm dlouhou rýhu v drážce, ostrým koncem=zastřižením drátu mosazného kartáčku, v současné době už není skoro vidět. Až na pár olověných, používám plášťované střelivo.
Zlomený zápalník, zpruha spouště, kolík zápalníku, nebo čep záchytu závěru, jsem do závad raději ani nepočítal. Těch 23 závad jsou jen zádržky při střelbě. Rok zkušebny mám 97 a pistole je lakovaná.
V současné době je to dobře zaběhlá zbraň na obranu a trénink střelby a tiše doufám že ještě několik tisíc odstřílí bez vážné závady

-
Parabellum - Častý návštěvník
Poslyšte, ty nakřivo vrtané a stružené díry v rámech mě moc zajmaj. Bylo by možné sem dát pár fotek, na kterých to bude vidět ? Rámy se vrtají a struží na centrech v přípravcích a neni mi moc jasné, jak se to může stát ? Snad jedině, že v tom přípravku byl rám špatně upnutý. Výstružník si myslim uhnout nemohl.. Ukázal bych ty fotky i s popisem kamarádovi z CZUB a zajmalo by mě co mi na to řekne.
Každopádně taková pistole by pro mě byla zmetek ! I kdyby to nemělo vliv na funkci.

Každopádně taková pistole by pro mě byla zmetek ! I kdyby to nemělo vliv na funkci.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Stačí, že je jetej vrták, nebo blbě nabroušenej, a už jde do stany. Výstružník se díře přizpůsobí*. Případně pokud je díra vrtaná do rámu, kde už jsou například vyfrézovaný nějaký dutiny, vrták má projít zkrz tu dutinu a v ní má opět vniknout do materiálu, a ještě třeba ne do povrchu který je kolmý k jeho ose. Nebo je třeba oblý, nebo nevím co ještě. Ale to musí být řešeno správným postupem operací na jedné straně a dostatečnou kontrolou stavu nástrojů na straně druhé.
Jestli to někomu tak zprasené padá z linky a projde mu to kontrolou, tak nemá co mít certifikát ISO.
Když se předpokládá, že za krochnu zaplatím papírky, které mají bezvadný papír, tisk a ochranné prvky, nevím, proč bych měl na zakoupeném zboží akceptovat lajdáckou výrobu. I kdybych byl fanoušek domácí produkce nevímjaký.
* Kdo kdy stál u soustruhu nebo frézky, potvrdí, že někdy nástroj praskne zcela nepochopitelně a jindy vydrží věci, že zůstane rozum stát.
Jestli to někomu tak zprasené padá z linky a projde mu to kontrolou, tak nemá co mít certifikát ISO.
Když se předpokládá, že za krochnu zaplatím papírky, které mají bezvadný papír, tisk a ochranné prvky, nevím, proč bych měl na zakoupeném zboží akceptovat lajdáckou výrobu. I kdybych byl fanoušek domácí produkce nevímjaký.
* Kdo kdy stál u soustruhu nebo frézky, potvrdí, že někdy nástroj praskne zcela nepochopitelně a jindy vydrží věci, že zůstane rozum stát.
-
No jasně. Jenže o 5 stupňů na tak malé dráze ? To i kdyby to vrták vydržel, tak o výstružníku pochybuju, zvlášť když zachoval rozměrovou a geometrickou přesnost.
No prostě bych to chtěl vidět, čistě ze zájmu, jako strojař
Jo a ISO nic neznamená, kdo kdy zažil audit, tak mi to musí potvrdit. Ti lidé, co by to měly zhodnotit, zda se udělí ISO, či né tomu většinou vůůůbec nerozumí a daj se opít rohlikem, prostě děs..
No prostě bych to chtěl vidět, čistě ze zájmu, jako strojař

Jo a ISO nic neznamená, kdo kdy zažil audit, tak mi to musí potvrdit. Ti lidé, co by to měly zhodnotit, zda se udělí ISO, či né tomu většinou vůůůbec nerozumí a daj se opít rohlikem, prostě děs..

- Grimpo
- Častý návštěvník
- Hand
- Pravidelný návštěvník
- Ender
- Nový uživatel

Fotil jsem to osobně mobilem, takže se omlouvám za kvalitu
Kohout pohled zepředu:

Kohout pohled zezadu:

Spoušť levá strana:

Spoušť pravá strana:

Snad ty fotky nikoho "nerozzlobí

P.S. Na funkci to nemá vliv a zbraň jsem nikdy nereklamoval, protože jsem si nedovedl představit jak se něco takového opravuje. K tomu vrtání: Grimpo to vystihl přesně(uhnout dokáže i tvrdokovový vrták

- Ender
- Nový uživatel
Nechci příspěvkem ani fotkami napadat CZ Uherský Brod, prostě jen mám pistoli ze sériové produkce, kde hlavním ukazatelem efektivity výroby je počet vyrobených kusů.
Spoušťový mechanismus CZ 75, má poměrně hodně dílů i dílčích operací obrábění. Například v sériové výrobě vrtání malých děr délky několikanásobku průměru otvoru už vyžaduje dodržení poměrně náročné technologie o pozici jednotlivých prvků vůči sobě, nebo geometrické přesnosti jejich os nemluvě
. V důsledku drobných nepřesností, kterým se při výrobě stejně nevyhnete(ISO nepřesnosti předpokládá, jen kontroluje dodržování jistých hranic), dochází ke zřetězení vůlí a konečný výrobek je trošičku jiný, než jak ho konstruktér plánoval
. Poté má konečný výrobek například zvýšenou závadovost( u pistolí třeba větší citlivost na některý druh náboje).
Spoušťový mechanismus CZ 75, má poměrně hodně dílů i dílčích operací obrábění. Například v sériové výrobě vrtání malých děr délky několikanásobku průměru otvoru už vyžaduje dodržení poměrně náročné technologie o pozici jednotlivých prvků vůči sobě, nebo geometrické přesnosti jejich os nemluvě

-
- Ender
- Nový uživatel
Tak jsem si to ještě jednou prohlédl a trochu znejistěl
. Kolmost otvorů dostatečně přesně nezměřím, chyba může být i ve spoušti nebo v kohoutu. Navíc můj kohout má odlehčení z každé strany jinak velké a s jiným přechodem do plného materiálu(jestli to tak má být nevím
). V drážce rámu je usazený při pravé straně(pohled zezadu), ale horní část proti úderníku je vyosená vlevo.
Jestli je třeba to odlehčení technologického rázu a na ostatních 75-kách také způsobuje ten rozdíl co jsem na kohoutu naměřil, tak pokorně vezmu to tvrzení o křivosti zpět. Pokud někdo víte jak přesně to má být, klidně mě prosím opravte.

Jestli je třeba to odlehčení technologického rázu a na ostatních 75-kách také způsobuje ten rozdíl co jsem na kohoutu naměřil, tak pokorně vezmu to tvrzení o křivosti zpět. Pokud někdo víte jak přesně to má být, klidně mě prosím opravte.
- Baske
- Pravidelný návštěvník
- kawon
- Pravidelný návštěvník
Pětasedmy
Dobrý den všem,
rád bych se Vás zeptal na modely CZ 75, je toho docela dost, tak jestli by sem někdo nemohl hodit nějaký přehled, co je která vůbec zač. Tím mám na mysli všechny ty označení jako B, BD a podobně. Zajímá mě hlavně praktická stránka, takže co se na které nepovedlo, povedlo, jaké jsou tam další rozdíly - životnost a pod. Takže v podstatě když tuto zbraň, tak z kterýho roku, jaký označení, na co trpí a takový obecnější praktický poznatky. Pomiňme prosím celkovou kvalitu a přístup produkce zbrojovky.
Pokud jsem OT (snad ne) ak se omlouvám, ale nikde jsem se toho nedopátral.
Předem díky Vám všem za vaše zkušenosti a názory.
rád bych se Vás zeptal na modely CZ 75, je toho docela dost, tak jestli by sem někdo nemohl hodit nějaký přehled, co je která vůbec zač. Tím mám na mysli všechny ty označení jako B, BD a podobně. Zajímá mě hlavně praktická stránka, takže co se na které nepovedlo, povedlo, jaké jsou tam další rozdíly - životnost a pod. Takže v podstatě když tuto zbraň, tak z kterýho roku, jaký označení, na co trpí a takový obecnější praktický poznatky. Pomiňme prosím celkovou kvalitu a přístup produkce zbrojovky.
Pokud jsem OT (snad ne) ak se omlouvám, ale nikde jsem se toho nedopátral.
Předem díky Vám všem za vaše zkušenosti a názory.
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři