Nguyenoslav
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 1
Registrován: 06.05.2022 21:10

06.05.2022 21:29

Plynová pistole k ochraně majetku

Zdravím, vlastním menší hospůdku, kde jsem majitel a číšník zároveň, takže ji mám na starosti sám. Občas se mi tu chlapci občerství pivkem trochu víc nad jejich mezi, a začnou být agresivní vůči okolí. Co dva týdny, to jedna rvačka. Většinou se je snažím vykázat ven, ať si to jdou vyřídit tam, ale občas se do sebe pustí i uvnitř a neváhají zapojit i okolní věci, jako židle, půllitry nebo popelníky. A že by za to pak zpětně platili, to se jim nechce.

Jednou jsem se do jejich honění ega zapojil s tím, že je dám od sebe. No nejsem zrovna chlap jako hora a dostal jsem omylem v zápalu boje od jednoho do čelisti. Od té doby si už na hrdinu nehraju, ale nebaví mne sledovat, jak lokálem litá můj majetek.

Tak jsem se rozhodl pořídit si plynovku, zakoupil jsem Bruno Gap, replika Glocka 17 gen 2. Napaskoval jsem jen akustické náboje, žádný pepřový sprej. Mám v plánu vystřelit do vzduchu kdyby se něco dělo.

Samozřejmě, konečnému vystřelu bude předcházet slovní upozornění, tasení, znova upozornění ať přestanou, oznámení že mám v ruce zbraň a nakonec "Přestaňte nebo střelim".


Měl bych ale dotaz. Je to právně beztrestné? Jednal bych v rámci České legislativy? Není to nepřiměřená ochrana majetku? Střílel bych samozřejmě do stropu. Navíc mám za výčepem kameru, která vše zdokumentuje.

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 7065
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

07.05.2022 17:35

Re: Plynová pistole k ochraně majetku

Předjímat rozhodnutí soudu je jen fabulací, stejně jako kolik účastníků zájezdu Vás případně zažaluje za poškození sluchu,
jestli se budou zajimat, proč jste naléval podnapilým, nedej bože aby to byly pořád ty samé známé firmy, co si pletou lokál s ringem.......

Michal_S
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 23
Registrován: 05.12.2014 0:29

08.05.2022 9:23

Re: Plynová pistole k ochraně majetku

Jako nadšenému čtenáři Pratchettovek se mi okamžitě vybaví nerozlučný přítel všech barmanů a majitelů hospod - dřevěný obušek. Mistr jej neopomene zmínit úplně v každé knize, když se výčepní dostane za rámec běžného vztahu "dám ti napít, ty mi dáš peníze".
Osobně považuji knihy Terryho Pratchetta za velmi inspirativní.

Uživatelský avatar
snusmumrik
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: 17.05.2011 14:22
Bydliště: Košice

09.05.2022 14:35

Re: Plynová pistole k ochraně majetku

A ešte sa ti môže stať, že jeden z tých bl*ov bude mať ostrú a zahrá to na nutnú obranu a ty budeš v márnici.

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků