- Vlado
- Občasný návštěvník
Pietta SAA 1873
Zdravim pani. Uvazujem kupit si tuto hracku, len tak pre radost. Na SK je k dostaniu s hlavnou 5 1/2" a 7 1/2", v kalibroch .45 a .375. Mate s tym niekto skusenost? Budem vdacny za kazdy nazor. Vdaka.
- Jaroslav Zima
- Častý návštěvník
Provozoval jsem roky SAA v ráži .45Colt a je to báječná hračka .Přesnost na moji ruku 92-95 ze sta na 25m.Protože náboje jsou drahé.přebíjel jsem a tady je kámen úrazu.Materiál válce opravdu nesnáší vyšší tlaky ,podařilo se mi v počáteční blbosti 2 komory nafouknout .Takže pomalý prach a nízké tlaky, těžké střely .Malé navážky rychlých prachů způsobují nepravidelný vývin rány. Zážitkem jsou černopraché laborace , ale to čistění.... Další postřeh-praskají ůderníky v přechodu mezi tenkou a silnou částí.Asi překalené nebo blbě popuštěné. Po třech originálech jsem vybrousil nový z oceli HSS (závitník M6) a byl klid . Jinak - když SAA ,tak klasiku - tedy.45 !!
-
Mirek - Příspěvky: 373
-
zdsl - Příspěvky: 24
-
zdsl píše:Má někdo zkušenosti s Piettou SAA 1873 a Uberti SAA 1873? Jaký je mezi nimi rozdíl v kvalitě? Předpokládám, že konstrukce je stejná.
Nejlépe by asi poradil Hungry, ale něco málo. Tak kvalita bude asi shodná, ať už vzhledem k ceně a zkušenostem kolegů z westernového střílení. Uberti je vzhledově shodný s originálem Colt, ale s malými změnami mechanismu. Naproti tomu Pietta vyrábí přesné repliky. Jsou to ovšem zbraně pro westernovou střelbu a moc jim nesvědčí plná laborace třeba v r. 357 mag. Ale v LC myslím dobrý. Já sám jsem radši dal přednost kvalitě a přestože Ruger Vaquero nemá "duši", jak praví pistolníci je to teměř nezničitelné "hovado".
-
BARRY - Moderátor
-
- loptosko
- Občasný návštěvník
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
Hungry - Moderátor
Všechno chce své. Vlastním dva ks revolverů SAA .45ACP, 5,5" hlavně od Ubertiho. Jeden od roku 96 a druhý od 99týho. Krom prasklé pružinky spouště a aretace válce žádné závady, nepočítám-li nešvar vpodobě povolujících se šroubků... Krom přeleštění mechanismu a nových povrchovkách žádné speciální úpravy. Jsem spokojen. Díra v laufu je stylová, hilzny levnější než u .45LC. Munici používám i ve svých pistolích 1911.
Prý bylo období několika let, kdy revolvery Uberti stály za starou bačkoru, Pietta byla lepší. Ted je to minimálně rovnocené... Osobně jsem zatím na nějaký vyloženě vadný-kazivý ks od Ubertiho nenarazil. Ani o takové Piettě jsem neslyšel. O zn. Chaparall si už myslím své, stejně tak o Amerikan Western Arms, ze kterých se nakonec vyklubal italský Armi San Marco... Do těch bych nešel.
Co se týče povrchovky, kupuju přímo nejlevnější černěnou verzi a leštím, znovu povrhově upravuju a nebo bych uvažoval o niklu...
Plnohodnotné laborace .357mag se westernovým revolverům prý opravdu nelíbí, ale nelíbí se, alespon ne dlouho, ani střelcům. Dřevěné střenky a "klouzavý" tvar pažbičky přeci jen nejsou ono...
U ráží původně pro černý prach je třeba dát pozor při laborování, aby se množství nedostalo na podkritickou mezi vzhledem k objemu nábojnice.
Prý bylo období několika let, kdy revolvery Uberti stály za starou bačkoru, Pietta byla lepší. Ted je to minimálně rovnocené... Osobně jsem zatím na nějaký vyloženě vadný-kazivý ks od Ubertiho nenarazil. Ani o takové Piettě jsem neslyšel. O zn. Chaparall si už myslím své, stejně tak o Amerikan Western Arms, ze kterých se nakonec vyklubal italský Armi San Marco... Do těch bych nešel.
Co se týče povrchovky, kupuju přímo nejlevnější černěnou verzi a leštím, znovu povrhově upravuju a nebo bych uvažoval o niklu...
Plnohodnotné laborace .357mag se westernovým revolverům prý opravdu nelíbí, ale nelíbí se, alespon ne dlouho, ani střelcům. Dřevěné střenky a "klouzavý" tvar pažbičky přeci jen nejsou ono...
U ráží původně pro černý prach je třeba dát pozor při laborování, aby se množství nedostalo na podkritickou mezi vzhledem k objemu nábojnice.
- virginan
- Častý návštěvník
K těm výbuchům 45 LC!To není jen u téhle ráže!!!Někdo si myslí,že čím méně prachu,tím lépe!Opak je pravdou!!!Už to nakousl Hungry!U velkokapacitních nábojnic s malou laborací může dojít,ne k hoření,ale k detonaci,to nevydrží žádný kvér!!!Většina havárek revolverů je moc a nebo málo prachu!!!Když pominu,to ,že jsou machři ,kteří pošlou do již ucpané hlavně zbytek válce!!!
SAA Uberti ve 44-40 mi slouží řadu let v pohodě!V 45 LC to samé.většinou střílím plné laborace,opět bez problémů!V současné době se kvalita Pietty a Ubertiho ,asi nijak neliší!Dříve byl lepší Uberti.Většinou však střílím černým prachem,otázka čištění-žádný problém.Záleží na postavení náboje-mazání!!!

SAA Uberti ve 44-40 mi slouží řadu let v pohodě!V 45 LC to samé.většinou střílím plné laborace,opět bez problémů!V současné době se kvalita Pietty a Ubertiho ,asi nijak neliší!Dříve byl lepší Uberti.Většinou však střílím černým prachem,otázka čištění-žádný problém.Záleží na postavení náboje-mazání!!!
-
Netopyr - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
-
Netopyr - Moderátor
-
Netopyr - Moderátor
- Hand
- Pravidelný návštěvník
Pro Ubertiho 45LC používám:
1. střela FN 250 gr, prach Acc. S1000 5,2 gr
nebo
2. střela FN 250 gr, prach Acc. No.5 10,0 gr
Jinak - viz. laborační tabulky, jako u všech nábojů.
S1000 (jednosložkový prach) zanechává minimum nespálených zbytků, prakticky je jen očouzená nábojnice. Druhou laboraci používám zároveň do pákovky Winchester, tak jí mám nastavenou k maximu. Na revolveru Uberti není znát žádná újma.
Co se týká samotného šestiraňáku Uberti, měl jsem zatím dvě závady: Odlomený zápalník a vypadlé pero páčky pro rotaci válce.
K revolveru mám i výměnný válec na 45 ACP. Nedělám to běžně, ale z revolveru se dá bez problému vystřelit i celoplášťová střela originálního 45ACP náboje.
1. střela FN 250 gr, prach Acc. S1000 5,2 gr
nebo
2. střela FN 250 gr, prach Acc. No.5 10,0 gr
Jinak - viz. laborační tabulky, jako u všech nábojů.
S1000 (jednosložkový prach) zanechává minimum nespálených zbytků, prakticky je jen očouzená nábojnice. Druhou laboraci používám zároveň do pákovky Winchester, tak jí mám nastavenou k maximu. Na revolveru Uberti není znát žádná újma.
Co se týká samotného šestiraňáku Uberti, měl jsem zatím dvě závady: Odlomený zápalník a vypadlé pero páčky pro rotaci válce.
K revolveru mám i výměnný válec na 45 ACP. Nedělám to běžně, ale z revolveru se dá bez problému vystřelit i celoplášťová střela originálního 45ACP náboje.
- Luky
- Pravidelný návštěvník
45LC
Já přebíjím 45LC léta. Používám Solo 1000 navážku 4grs. na střelu 255grs. Je to laborace na akční disciplíny a těžkou střelu, takže pokud chceš větší škubnutí ruky, dácej 5 grs., to stačí.
-
4mike - saigaholic
- momentalneanonymny
1. mohol by toto vlakno niekto premenovat na SAA 1873 a jeho klony? Taky nazov podla mna viac vystihuje jeho sucasny obsah.
2. ma niekto skusenosti s Taurus Gaucho Single Action v razi .45 LC?
Padol mi nan zrak v antikoro matnom prevedeni asi s 5,5" hlavnou, ale s western revolvermi nemam skusenosti. Chcel by som, aby to bolo podobne s originalom, pokial ide cvakanie (COLT), nabijanie atd. Zo Str. Revue viem, ze toto ma prenosovu paku a zamok, ale ci su tam aj ine odlisnosti, to neviem.
2. ma niekto skusenosti s Taurus Gaucho Single Action v razi .45 LC?
Padol mi nan zrak v antikoro matnom prevedeni asi s 5,5" hlavnou, ale s western revolvermi nemam skusenosti. Chcel by som, aby to bolo podobne s originalom, pokial ide cvakanie (COLT), nabijanie atd. Zo Str. Revue viem, ze toto ma prenosovu paku a zamok, ale ci su tam aj ine odlisnosti, to neviem.
-
Hungry - Moderátor
Pro mne je přítomnost přenosové paky důvodem k vyřazení ze seznamu zbraní, které bych si kdy pořídil...
Držel jsem přesně tento model v ruce a jelikož mám tyto zbraně v oku, okamžitě jsem si všiml, že je i jinak zaoblený a široký na některých místech. Na obrázcích vypadal lépe než ve skutečnosti. Pro mne tedy jasné ne-brat. Jak chodí/hláskuje mechanismus si nepamatuju, ale asi stejně jako originál.
Když bych ted pořizoval, byl by to Pietta.
Držel jsem přesně tento model v ruce a jelikož mám tyto zbraně v oku, okamžitě jsem si všiml, že je i jinak zaoblený a široký na některých místech. Na obrázcích vypadal lépe než ve skutečnosti. Pro mne tedy jasné ne-brat. Jak chodí/hláskuje mechanismus si nepamatuju, ale asi stejně jako originál.
Když bych ted pořizoval, byl by to Pietta.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery