virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 891
Registrován: 07.10.2007 16:12

11.12.2015 22:14

petice - LEX

Vážení pánové, milí kolegové,

asi by se dnes již mezi zájemci o zbraně a střelivo těžko našel někdo, kdo by nevěděl, že Evropská komise se nyní snaží omezit držení zbraní (a střeliva) a to zcela nevybíravou formou, která navíc nijak nepřispěje k bezpečnosti občanů EU, spíše naopak. Podobný návrh byl předložen již jednou a neuspěl. Nyní k tomu zneužila prvé dny po teroristickém útoku v Paříži. Situaci, kdy do Evropy společně s běženci pronikli teroristé, což je prokázáno, zanedbala a nedokáže řešit. Paradoxně se v takové situaci obrátila proti svým občanům a začala jim znemožňovat se bránit. Navíc se zjevně jedná o první krok řetězu restrikcí, projde-li projdou i další. Netýká se to jen samonabíjecích zbraní vzhledu vojenských zbraní, ale i replik, maket zbraní, plynovek atd. Zbraně kategorie A by občan nesměl držet ani znehodnocené, znehodnoceny by musely být i zbraně ve všech sbírkách. V ČR by se to bohužel týkalo pravděpodobně i znehodnocené a delaborované munice a nábojů jinak spadajících do kategorie A zakázané, které by nesměly být drženy občany vůbec.

Proto apelujeme na všechny myslící zájemce o zbraně a střelivo, aby se připojili k petici proti onomu opatření EU, samozřejmě pokud tak již neučinili. Celoevropská petice je zajišťována elektronickou formou – viz informace na hlavní stránce webu http://www.naboje.org nebo http://www.gunlex.cz. Vyzvěte k tomu i kolegy, sportovní střelce, myslivce, zletilé rodinné příslušníky a přátele, než bude pozdě – EK požadovala aplikaci opatření do 3 měsíců.

Dovolili jsme si obrátit se nejenom na členy Společnosti pro studium nábojů, ale i na další uživatele webu náboje, u kterých předpokládáme obdobný přístup k tomuto opatření EK.

Ing.Vladislav Badalík, předseda Společnosti pro studium nábojů


Společnost pro studium nábojů ČR
http://www.spsn.naboje.org
http://www.naboje.org

Toto by měli vědět i černoprachaři!!!

Chtěl jsem to dát do oznámení,pardon.

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník