-
Peggy - Sponzor serveru
Re: Perkusní revolver
Ty revolvery jsou podle fotek nestřílené, ale asi s nimi někdo hrál a vydatně cvakal na prázdno. Jen na ukázku přikládám foto s onačeným výtlukem na rámu pod kohoutem Remingtonu. Může to být problém, ale taky nemusí. Jeden takto postižený jsem před časem opravoval. Začátečníka to může dost rozladit. Není to nic velkého,a le může to znamenat i ty rozklepané pistony a další.
Na druhou stranu, za dobrou cenu ...
Na druhou stranu, za dobrou cenu ...
-
Kentan - Častý návštěvník
No když jsem si ty obrázky prohlíd - pistony ani kohout mi omlácený nepřijdou, a nepřijde mi, že by je někdo měnil, protože bouchačky nenesou skorem žádný stopy používání. To co se zdá jako obouchání, může být i jen stopa po mizerném frézování. Bez osobní prohlídky bych to ale nebral, hlavně si dát majzla na časování válce, aretace (aby komory nedělaly měsíčky) u Colta se důkladně podívat na mezeru mezi hlavní a válcem a na to, jak celkově hlaveň sedí a jak klín zamyká... No prostě něco jako Ošklivej v obchodě:) ( Hodný, Zlý a Ošklivý 

- jvms
- Nový uživatel
Děkuji za rady.
Asi půjdu do toho Remingtona. I mojí ženě se líbí více, než ten Colt (a to je velmi důležité
). A u Coltu mi ten otevřený rám přijde jako subtilní konstrukce.
Prostě, takový divný pocit.
Osobní prohlídka bude samozřejmostí, vše si zkontroluji a proměřím. Můžete mi ještě ve stručnosti vysvětlit, jak se zkontrolují ty měsíčky u Remingtona?
Asi půjdu do toho Remingtona. I mojí ženě se líbí více, než ten Colt (a to je velmi důležité

Osobní prohlídka bude samozřejmostí, vše si zkontroluji a proměřím. Můžete mi ještě ve stručnosti vysvětlit, jak se zkontrolují ty měsíčky u Remingtona?
-
je to velmi prosté, milý Watsone, posvítíš a podíváš se zepředu do laufu a dole to uvidíš a nebo ne 

- jvms
- Nový uživatel
Prosté, ale kam posvítím, když se budu dívat tím nenabitým laufem. Někde kolem válce? Nebo do pistonu? Nebo spodem skrz spoušť. 

-
No některým "technicky nadaným" se poradit nedá. A když mají navíc problém s chápáním psaného textu je to jak házet perly...
Svítit a dívat budeš zepředu do laufu jak jsem napsal. A to prosím oboje najednou a do stejné hlavně. Pokud by si svítil třeba v pondělí a díval se v úterý, nebo svítil do laufu kanónu stojícího vedle a díval se do temné hlavně revolveru, nemělo by to ten správnej efekt.

Svítit a dívat budeš zepředu do laufu jak jsem napsal. A to prosím oboje najednou a do stejné hlavně. Pokud by si svítil třeba v pondělí a díval se v úterý, nebo svítil do laufu kanónu stojícího vedle a díval se do temné hlavně revolveru, nemělo by to ten správnej efekt.
- virginan
- Častý návštěvník
Každý někdy začínal a každý nemusí být technicky nadaný a tak se prostě optá znovu,sice trochu blbě.
Prostě koukneš do hlavně a při správné aretaci válce vidíš až do komory válce a nikde nic nepřečnívá.
Je to v ose.
Jinak mi taky nepřijde Remington nějak moc omlácený.
Spíš se kloním k názoru Kentana,že je to šupácky frézovaný,kdyby to byl výtluk,tak by musel dotyčný,který s tím cvakal,vyndat válec, jinak pistony by musely být na sračku rozmlácený a taky by to mělo být znát na kohoutu.
To je můj názor a moje úvaha.Ono pokud to člověk nemá v ruce,tak podle fotky to stejně není ono pro správné posouzení v případě tohoto kousku.
Colt 1860 je prostě bomba.Mám na něm nalítáno tisíce výstřelů,faktem je,že jsem již několikrát vyvařoval a pasoval klínek a měnil,či opravoval střeva a je to Pietta.Faktem je,že používám vysoké laborace /stále však bezpečné/.
Takže má Colt na opravy nárok.
Když už beru pere na střelnici,tak určitě ne pro 13 ran,normálně tak 10 válců.
Remington Uberti má nalítáno víc,jak 10000 výstřelů bez opravy.Jen má zvýšenou mušku.
Prostě koukneš do hlavně a při správné aretaci válce vidíš až do komory válce a nikde nic nepřečnívá.
Je to v ose.
Jinak mi taky nepřijde Remington nějak moc omlácený.
Spíš se kloním k názoru Kentana,že je to šupácky frézovaný,kdyby to byl výtluk,tak by musel dotyčný,který s tím cvakal,vyndat válec, jinak pistony by musely být na sračku rozmlácený a taky by to mělo být znát na kohoutu.
To je můj názor a moje úvaha.Ono pokud to člověk nemá v ruce,tak podle fotky to stejně není ono pro správné posouzení v případě tohoto kousku.
Colt 1860 je prostě bomba.Mám na něm nalítáno tisíce výstřelů,faktem je,že jsem již několikrát vyvařoval a pasoval klínek a měnil,či opravoval střeva a je to Pietta.Faktem je,že používám vysoké laborace /stále však bezpečné/.
Takže má Colt na opravy nárok.
Když už beru pere na střelnici,tak určitě ne pro 13 ran,normálně tak 10 válců.
Remington Uberti má nalítáno víc,jak 10000 výstřelů bez opravy.Jen má zvýšenou mušku.
- jvms
- Nový uživatel
Díky za reakci virginiana.
Nějak jsem prostě nechápal, jak se dívat do laufu a zároveň si do něj svítit. Teď jsem to zkoušel na čezetě a není to nic jednoduchého, dívat se do laufu a ještě si tam svítit a zároveň si nesvítit do očí
Ale už jsem to pochopil a vše si vyzkoušel.
Jinak, už jsem rozhodnut pro Remingtona. U Coltu se mi nelíbí ten klínek a manipulace s ním.
Podle prodejce by oba měly být nové, nepoužité. Ale člověk nikdy neví. Ale jedu pro něj osobně, takže si vše zkontroluji.
Nějak jsem prostě nechápal, jak se dívat do laufu a zároveň si do něj svítit. Teď jsem to zkoušel na čezetě a není to nic jednoduchého, dívat se do laufu a ještě si tam svítit a zároveň si nesvítit do očí

Ale už jsem to pochopil a vše si vyzkoušel.
Jinak, už jsem rozhodnut pro Remingtona. U Coltu se mi nelíbí ten klínek a manipulace s ním.
Podle prodejce by oba měly být nové, nepoužité. Ale člověk nikdy neví. Ale jedu pro něj osobně, takže si vše zkontroluji.
-
Fandaks - Častý návštěvník
jvms: Na klínek si zvykneš, nemusíš mít žádné obavy. Po čase zjistíš, že Colt má něco co Remington nemá a tak ti radím kup si oba, nebudeš litovat!
- Grimpo
- Častý návštěvník
1860 byla moje první vlastní střelná zbraň, zakoupená asi rok dva před tím největším boomem. První klínek šel do háje, a to zejména mou neznalostí, protože jsem ho tam rval "na krev", a také se na něm asi projevilo ládování střel z doma vyrobených kokil s příliš dlouhou válcovou vodicí částí, příliš velkým průměrem... Jednak se začal bortit ve té nejslabší středové části (podle mne důsledek toho nabíjení) a také začal mít vymačkané boky (asi díky tomu rvaní ho tam "na krev).
Naštěstí zbytek revolveru přestál bez jakékoli úhony, a po té co jsem to začal používat správně, slouží má 1860 k mé naprosté spokojenosti dodnes, tedy více než po dvaceti letech. Nastříleno cca 5-6000. Vůle na válci by mu mohl závidět leckerý revolver současné produkce. Výrobce ASM. Rám mosazný!
Colt má koule. Remek ne. Vím to. Měl jsem oba.
Naštěstí zbytek revolveru přestál bez jakékoli úhony, a po té co jsem to začal používat správně, slouží má 1860 k mé naprosté spokojenosti dodnes, tedy více než po dvaceti letech. Nastříleno cca 5-6000. Vůle na válci by mu mohl závidět leckerý revolver současné produkce. Výrobce ASM. Rám mosazný!
Colt má koule. Remek ne. Vím to. Měl jsem oba.

-
Noo 12 palcovým Remingtonem asi budu střílet na 50, protože na 25 metrů to nemá význam, leze jednou dírou
U Remingtona sice nehrozí patálie s klínkem, zato se vypaluje osa. Ona se sice vypaluje i u Hříběta, tam je ale tlustá jak kráááááva (spaliny jsou abrazivní). U Remingtona jsou miřidla daná a pokud se nastaví, tak jsou stále stejná. U Hříběte se míří přes kohout a jakákoli změna ve spoušťovém mechanismu (změna polohy kohoutu) se projeví změnou nastřelení. Ale Hříbě je hezčí 
PS a co teprve výrobky fy. Šmíd & Věžoun

PS a co teprve výrobky fy. Šmíd & Věžoun

- virginan
- Častý návštěvník
Jo,jo.
Colt je prostě Colt a 1860 je pro mne snad nejhezčí pere.
Klínek se mi vždycky vymačkal na boku,tak ho navařím a pak si pohraju,aby šel vytlačovat palcem a zároveň pevně držel hlaveň s osou.
Je to sice trochu piplačka,ale to mi nevadí.
Jak jsem psal,mám rád ránu,při menších laboracích se hned tak nevymačká.A taky se mi zdá,že ty novější kousky už není takový bláto.
Já mám všechny pere "dědky".
S tou záměrnou je to sice pravda,ale není to až tak hrozný.
I s Coltem se dá střílet do jedné díry,jen se zvětšuje,bohužel už mi to nejde,tak,jako dřív.
Daří se mi vždycky nějakou ránu urvat.
Stejně většinou střílím rychlovku na železa a tam vlastně ani pořádně nemířím,jen to rychle skouknu po laufu.
Na Remiši se vypaluje osa a to dost výrazně,po tolika výstřelech má nárok.Ovšem opět žádná tragedie to není.
A všechno jde buď opravit, udělat nový,nebo vyměnit.
Osa se taky dá koupit.
Jvms-stejně časem přijdeš na to,že nutně potřebuješ i 1860.
Colt je prostě Colt a 1860 je pro mne snad nejhezčí pere.
Klínek se mi vždycky vymačkal na boku,tak ho navařím a pak si pohraju,aby šel vytlačovat palcem a zároveň pevně držel hlaveň s osou.
Je to sice trochu piplačka,ale to mi nevadí.
Jak jsem psal,mám rád ránu,při menších laboracích se hned tak nevymačká.A taky se mi zdá,že ty novější kousky už není takový bláto.
Já mám všechny pere "dědky".

S tou záměrnou je to sice pravda,ale není to až tak hrozný.
I s Coltem se dá střílet do jedné díry,jen se zvětšuje,bohužel už mi to nejde,tak,jako dřív.

Daří se mi vždycky nějakou ránu urvat.
Stejně většinou střílím rychlovku na železa a tam vlastně ani pořádně nemířím,jen to rychle skouknu po laufu.
Na Remiši se vypaluje osa a to dost výrazně,po tolika výstřelech má nárok.Ovšem opět žádná tragedie to není.
A všechno jde buď opravit, udělat nový,nebo vyměnit.
Osa se taky dá koupit.
Jvms-stejně časem přijdeš na to,že nutně potřebuješ i 1860.

-
Hungry - Moderátor
JJ, kup si jeden nebo dva, dobré budou všechny tři...
Pozor, může to skončit katastrofou...
Pozor, může to skončit katastrofou...

- virginan
- Častý návštěvník
Ano a tak to má být a tak je to správné! 

- jvms
- Nový uživatel
Tak jsem si pořídil toho Remingtona, cal.44. Chci se zeptat, jaký rozměr kulí používat (.44, .45. .451, .457)? Případně, jestli mi můžete doporučit nějaké kleště na odlévání střel. Nechci nic speciálního, stačí na koule, případně i na nějaký základní ogivál.
Jaká dávka prachu má být? Vím, že 1/10 váhy střely, ale nemám přesnou váhu
Pordíte nějakou rozumnou "naběračku"? Např z nějaké nábojnice (9 mm Luger, .38 Special, .357 Magnum, .44 S and W)??? Až se s tím poprvé vyblbnu na střelnici, tak bych si určitě pořídil i nějakou prachovnici s dávkovačem.
Jaká dávka prachu má být? Vím, že 1/10 váhy střely, ale nemám přesnou váhu

- FrantaB
- Pravidelný návštěvník
Příjemná kombinace je nbc 38 Special prachu, na to 9Luger krubé krupice, kule 451 z trošku přitvrzeného olova (tak kolem 7 BHN), zatlačit tak aby byla kule akorát zároveň s čelní plochou válce, zamáznout (hovězí lůj se včelím voskem 4:1, tak je to ještě dost měkké). Komprese malá, rána měkká, nabíjení jde snadno. Na univerzální použití a velkou šupu pak kuli 454, ta 451 se ořízne jen strašně málo (v některých kusech skoro vůbec) a pak se strhává. 457 do revolveru na začátek nebrat, i s úplně čistým olovem je třeba dost velká síla na nabíjení a pokud začínáš, špatně a zbytečně pozdě chytáš cit pro to co udělá komprese. S 457 si hrajou masochisti a fajnšmekři, kteří vědí proč ji chtějí. Na ogivály na začátek kašli, ty co jsou v dual kleštích jsou lehké a krátké, strašně mizerně se usazují rovně a proti kuli blbě lítají (resp. to chce dost cvik aby byly k něčemu). Origo laborace s ogiválem byla, ale je to ďábelsky kompresní navážka s pořádným tuponosým špalkem olova, která nepřipraveným rozebere ruku
Starci stejně radši používali kuli, vč. armády.
Místní ortodoxní revolveráři určitě nějaký hint přidají. Já jsem z těch, kteří revolver sice rádi, ale vůbec nejradši ho nepoužívají

Místní ortodoxní revolveráři určitě nějaký hint přidají. Já jsem z těch, kteří revolver sice rádi, ale vůbec nejradši ho nepoužívají

- jvms
- Nový uživatel
FrantaB: Ta krupice a usazení kule zároveň s hranou válce je nutnost? Když jsem na střelnici, nabíjím a hned střílím, mohu dát kuli hned na prach? Bez krupice nebo ucpávky?
Moje představa byla: jedna dávka prachu z .38 spec., nějaká malá ucpávka, kule a zbytek mazání až po hranu válce. Případně to prát hned bez ucpávky
Moje představa byla: jedna dávka prachu z .38 spec., nějaká malá ucpávka, kule a zbytek mazání až po hranu válce. Případně to prát hned bez ucpávky

- Grimpo
- Častý návštěvník
Krupice je proti průšlehu. Aby nešla víc jak jedna rána na jedno zmáčknutí spouště. Já tomu nikdy nepřišel na chuť. Radši dávám ucpávku filcovou. 3-4mm síla je akorát, řekl bych. Co se týče té tvrdosti a jak moc se to zařezává či nezařezává - v tomto ohledu je potřeba zmínit také to jak hluboké jsou drážky. Např. můj Colt 1860 Army i Remington 1858 Army, obojí od Armi San Marco, měly drážky tak hluboké, že jsem to např. u Piett a Uberťáků, které jsme měl možnost si prohlédnout, nikdy neviděl.
- FrantaB
- Pravidelný návštěvník
Kromě ochrany před průšlehem (hlavně s 451) má krupice ještě jednu výhodu, pro jejíž zachování stačí místo 9luger jdna 7,65 BR-ale jedině s kulí posazenou níž anebo větší navážkou prachu. Když dáš kuli rovnou na prach, tak ten se nahňácá podél kule i do kouta za oříznutou hranou a tam zahoří. Zvlášť pokud použiješ kuli 451 tak díky uzoučké oříznuté hraně kde je málo materiálu riskuješ, že tenhle lokální ohřev bude stačit na rozmáznutí olova v hlavni-ohřáté prostě tolik nevydrží v drážkách. Krupice udrží prach dál, kule se udrží studenější a grip ve vývrtu je jistější.
Zalisování právě po hranu-když začínáš a nemáš ještě grif na udržení konzistentního ucpání nástavce na prachovnici prstem, otáčení/poklep nebo jinou rutinu aby ti nelítala váha navážky a nemáš automaticky v ruce vytvořený cit pro kompresi, je to nejsnazší způsob jak se zbavit dalších proměnných.
38 Spl prachu + 9L krupice a kule akorát po hranu je navážka skoro bez komprese, vlastně akorát aby se nepřesypávala když s revolverem manipuluješ a třeba s ním klepneš při odkládání. A obojí musí být plné. Nakrmíš komory prachem, klepneš svisle drženým revolverem o stůl aby se "hladina" prachu srovnala, dosypeš krupicí, pousazuješ kule, namažeš, ozápalkuješ.
Pokud použiješ podle Grimpa či jiných filcovou ucpávku3-4 mm silnou, budeš muset s kulí na 38Spl prachu citelně níž-asi 3 mm pod hranu. A před koupí filcu zkusit zapálením malého kousku jestli v něm není nějaká umělina-to je pak peklo čistit. Plastové nápečky, do nich rozmazané olovo...
Zalisování právě po hranu-když začínáš a nemáš ještě grif na udržení konzistentního ucpání nástavce na prachovnici prstem, otáčení/poklep nebo jinou rutinu aby ti nelítala váha navážky a nemáš automaticky v ruce vytvořený cit pro kompresi, je to nejsnazší způsob jak se zbavit dalších proměnných.
38 Spl prachu + 9L krupice a kule akorát po hranu je navážka skoro bez komprese, vlastně akorát aby se nepřesypávala když s revolverem manipuluješ a třeba s ním klepneš při odkládání. A obojí musí být plné. Nakrmíš komory prachem, klepneš svisle drženým revolverem o stůl aby se "hladina" prachu srovnala, dosypeš krupicí, pousazuješ kule, namažeš, ozápalkuješ.
Pokud použiješ podle Grimpa či jiných filcovou ucpávku3-4 mm silnou, budeš muset s kulí na 38Spl prachu citelně níž-asi 3 mm pod hranu. A před koupí filcu zkusit zapálením malého kousku jestli v něm není nějaká umělina-to je pak peklo čistit. Plastové nápečky, do nich rozmazané olovo...
- jvms
- Nový uživatel
Tak jsem nakonec objednal kule .454. Tak uvidíme, jak to půjde. Kleště si objdenám kdyžtak k vánocům. Olova mám zatím dost (asi 15 kg).
Odkud berete olovo? Já mám směs všeho možného (plechy, trubky, z akumulátorů, z rybářských potřeb atd.) Je vhodné nebo je lepší ho něčím naředit (např. cínem)? Případně jak zkoušet vhodnost?
Odkud berete olovo? Já mám směs všeho možného (plechy, trubky, z akumulátorů, z rybářských potřeb atd.) Je vhodné nebo je lepší ho něčím naředit (např. cínem)? Případně jak zkoušet vhodnost?
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder