- virginan
- Častý návštěvník
Re: Perkusní revolver
Stejné rozhodně nejsou.
Pokud nezapomenu,tak zítra změřím a napíšu.
Jinak jsem měl taky pere a to všechny .44 ať to byl Colt,nebo Remington v ráži 44 Magnum.
Je teda fakt,že to bylo v dřevních časech,jak píše kolega Hungry a v začátcích,kdy začal být pere na zbrojní průkaz a šel jsem je přihlásit.

Pokud nezapomenu,tak zítra změřím a napíšu.

Jinak jsem měl taky pere a to všechny .44 ať to byl Colt,nebo Remington v ráži 44 Magnum.

Je teda fakt,že to bylo v dřevních časech,jak píše kolega Hungry a v začátcích,kdy začal být pere na zbrojní průkaz a šel jsem je přihlásit.

-
Peggy - Sponzor serveru
Právě naměřeno :
Remington 1858 ASM - průměr otvoru válce = 7,10-7,20 mm
Colt 1851 Flli. Pietta - průměr otvoru válce = 11,10-11,15 mm
(oboje ráže .44", měřeno šuplérou)
A ještě scan pro porovnání:
Remington 1858 ASM - průměr otvoru válce = 7,10-7,20 mm
Colt 1851 Flli. Pietta - průměr otvoru válce = 11,10-11,15 mm
(oboje ráže .44", měřeno šuplérou)
A ještě scan pro porovnání:
-
Altrax - Občasný návštěvník
super,,díky,,,rozměr u Remingtona od Pietty nebo Ubertiho bude asi z hruba stejný jako je u ASM,,,předpokládám.
-
Peggy - Sponzor serveru
-
sided - Moderátor
- TomSmith
- Pravidelný návštěvník
U konverzního Remingtonu od Ubertiho jsem naměřil:
perkusní válec: 7.00
long colt válec: 7.05 - 7.10
perkusní válec: 7.00
long colt válec: 7.05 - 7.10
- CrocodilusCZ
- Pravidelný návštěvník
Ahoj,
nedávno jsem se stal šťastným majitelem remingtonu 1858, ale tím si nejsem úplně jistý. Výrobce je ASM, ale spokojenost. Zpracování odpovídá ceně kterou jsem za něj zaplatil a ostřílení nicméně na 15 metrů se s tím trefit něco dá.
Chtěl bych se ale zeptat, jeden, možná dva z pistonů zdá se nemají ideální tvar, když nasazuji zápalku, tak nedosedne přímo na komínek, vznikají tedy selhače. Na první natažení kohout narve zápalku na piston a při druhém úderu ji už inicializuje. Piston jsem již trochu opiloval, ale jde to docela špatně, asi se toho nesmím tolik bát. Nicméně ptal jsem se na pistony v Opletalce a prý na ASM byl nějaký spešl rozměr spíš stoupání a vzhledem k ukončení výroby, že už nejsou k sehnání. Je to pravda?
Díky!
nedávno jsem se stal šťastným majitelem remingtonu 1858, ale tím si nejsem úplně jistý. Výrobce je ASM, ale spokojenost. Zpracování odpovídá ceně kterou jsem za něj zaplatil a ostřílení nicméně na 15 metrů se s tím trefit něco dá.
Chtěl bych se ale zeptat, jeden, možná dva z pistonů zdá se nemají ideální tvar, když nasazuji zápalku, tak nedosedne přímo na komínek, vznikají tedy selhače. Na první natažení kohout narve zápalku na piston a při druhém úderu ji už inicializuje. Piston jsem již trochu opiloval, ale jde to docela špatně, asi se toho nesmím tolik bát. Nicméně ptal jsem se na pistony v Opletalce a prý na ASM byl nějaký spešl rozměr spíš stoupání a vzhledem k ukončení výroby, že už nejsou k sehnání. Je to pravda?
Díky!
-
Peggy - Sponzor serveru
Pokud nebyl piston vysloveně roznýtovaný, tak bych na něj nesahal. Pilovat nejde proto, že je povrchově kalený, a pokud se tvrdá vrstva odbrousí, bude se rozklepávat čím dál víc. V první řadě bych zkusil jiné zápalky (nebyla řeč o jaké jde).
Pokud se týká zaměnitelnosti ASM za jiné (Pietta), bohužel nemohu sloužit, ale koupit za cca 50kč jeden piston a opatrně ho zkusit by neměl být problém.
Pokud se týká zaměnitelnosti ASM za jiné (Pietta), bohužel nemohu sloužit, ale koupit za cca 50kč jeden piston a opatrně ho zkusit by neměl být problém.
- CrocodilusCZ
- Pravidelný návštěvník
Myslel jsem si, že to tak nějak bude, on zřejmě je již trochu rozklepaný, resp přelitek materiálu, jestli se to tak dá říct, tam vidět je. Ten jsem trochu líznul pilníkem, protože mi v podstatě nic jiného nezbývalo, původně na tento piston zápalka téměř nešla nasadit.
Zápalky se chovají stejně RWS i Remingtony z bílé plechové krabičky. Právěže na ostatních pět pistonů je to v pohodě, tak kvůli jednomu pistonu nechci měnit zápalky.
Pistony jsem našel kolem 150,-, být za páďo a sedět závit, tak je snad vyměním preventivně.
Co piston obrousit na požadovanou velikost a pak zakalit v domácích podmínkách? Reálné či nikoliv?
Zápalky se chovají stejně RWS i Remingtony z bílé plechové krabičky. Právěže na ostatních pět pistonů je to v pohodě, tak kvůli jednomu pistonu nechci měnit zápalky.
Pistony jsem našel kolem 150,-, být za páďo a sedět závit, tak je snad vyměním preventivně.
Co piston obrousit na požadovanou velikost a pak zakalit v domácích podmínkách? Reálné či nikoliv?
- lubomír
- Pravidelný návštěvník
-
KajaKliment - Častý návštěvník
Colty 1860 Army a 1861 Navy od ASM mají stejné pistony jako dělá pro Colty Uberti. Jak je to u Remingtonů nevím, mám Remingtona jen od Pietty.
- virginan
- Častý návštěvník
Měl by tam pasovat piston pro Remington Uberti.
Ovšem chce to poměřit,protože Makaroni se s ničím moc nepářou a může tam být úplně něco jinýho.
Pokud je ten piston "vyvalenej" z boků,tak do něj mlátil kohout bez nasazených zápalek.
Nechá se to jen z boku lehce vybrousit,aby šla zápalka nasadit a šuplerou změřit o kolik,nebo jestli vůbec je ten jeden piston kratší.
Pak případně piston podložit.
Před střelbou nasadit zápalky a opatrně je dotlačit/dle druhu/na piston kohoutem.
Selhače nebudou!
Dělám to tak u všech pere a v pohodě.
Ovšem chce to poměřit,protože Makaroni se s ničím moc nepářou a může tam být úplně něco jinýho.
Pokud je ten piston "vyvalenej" z boků,tak do něj mlátil kohout bez nasazených zápalek.
Nechá se to jen z boku lehce vybrousit,aby šla zápalka nasadit a šuplerou změřit o kolik,nebo jestli vůbec je ten jeden piston kratší.
Pak případně piston podložit.
Před střelbou nasadit zápalky a opatrně je dotlačit/dle druhu/na piston kohoutem.
Selhače nebudou!
Dělám to tak u všech pere a v pohodě.
- api
- Pravidelný návštěvník
Zdravím. Neviete niekto akým spôsobom je pripevnená muška na nerezovej replike Remingtonu (či je na závit alebo "narazená natvrdo")? Chcem ju totiž vymeniť.
Prečo sa pýtam
zbraň mi veľmi podstreluje a príčinou je jednoznačne veľmi vysoká muška a nedá sa riešiť len zbrúsením časti mušky, kedže muška je tvorená dole guľatinkou a až na nej je samotná "sploštená" časť mušky (viď foto). Keby som zbrúsil hornú úzku časť, tak by mi dole ostal hrubý kôl s ktorým by sa nedalo mieriť na terč. (a ako som pozeral repliky iných výrobcov (Uberti, Pedersoli), tak im začína sploštená časť mušky už pri hlavni, nemajú ju osadenú tak vysoko, neviem prečo má Pietta takéto podľa mňa divné riešenie). vdaka za prípady tipy 
Prečo sa pýtam

- Wdog
- Sponzor serveru
tip: normálně to zbrus ruční mikrobruskou typu Dremel, brusným kamenem / pak šmirglem / pak filcem malého válcovitého průměru odbroušís akorát ten potřebný rádius z obou stran. Nejprve si ale spočítej o kolik mm to musí jít dolů muška, trojčlenka: cm na terči * délka záměrné v cm = cm na mušce x délka k terči v cm.
- api
- Pravidelný návštěvník
- hawken.45
- Pravidelný návštěvník
Dobrý večer pánové,
zkoušel někdo z Vás tuhle střelu http://www.zbranebrymova.com/foto/66044.jpg v Coltu Navy 1851, případně v Remingtonu cal .36 ?
zkoušel někdo z Vás tuhle střelu http://www.zbranebrymova.com/foto/66044.jpg v Coltu Navy 1851, případně v Remingtonu cal .36 ?
- virginan
- Častý návštěvník
api-vždycky je lepší si ponechat menší rezervu,tedy i když si provedeš výpočet,nechat mušku o kousek vyšší a při nástřelu na střelnici ji případně dopilovat a pak finálně doladit.
Dělám to takhle u všech zbraní,kde byla třeba vyrobit nová,nebo upravit původní muška.
Taky záleží na tom,kde chceš mít záměrnou na terči.
Dělám to takhle u všech zbraní,kde byla třeba vyrobit nová,nebo upravit původní muška.
Taky záleží na tom,kde chceš mít záměrnou na terči.
- jvms
- Nový uživatel
Nazdar,
jsem tu nově registrovaný, ale tento server jsem vždy navštěvoval. Ke střelbě mám velice kladný vztah. A teď jsem se asi pomátl a rozhodl se pořídit si perkusní revolver.
Rozhodl jsem se pro ráži .44, ať je to pořádný kanón. A teď mám na výběr ze dvou typů (od jednoho prodejce) a nevím, pro který se rozhodnout. Osobně se mi více líbí ten Remington. U Coltu se mi nelíbí otevřený rám (mám trochu obavy o celkovou pevnost této konstrukce)
Co byste mi poradili vy? S čím máte lepší zkušenosti, co se týká zpracování, spolehlivosti atd? Nechci to pro nějakou přesnou terčovou střelbu, spíše pro vyblbnutí na střelnici.
Fotky nabízeného Coltu: http://jvms.rajce.idnes.cz/COLT
Je to COLT Navy 1851, výrobce Euroarms-Brescia
Fotky nabízeného Remingtonu: http://jvms.rajce.idnes.cz/REMINGTON
Je to Remington New Army, výrobce Armi San Paolo-Brescia
Cenový rozdíl mezi nimi je minimální - Remington vychází o 700,- Kč dráž
jsem tu nově registrovaný, ale tento server jsem vždy navštěvoval. Ke střelbě mám velice kladný vztah. A teď jsem se asi pomátl a rozhodl se pořídit si perkusní revolver.

Rozhodl jsem se pro ráži .44, ať je to pořádný kanón. A teď mám na výběr ze dvou typů (od jednoho prodejce) a nevím, pro který se rozhodnout. Osobně se mi více líbí ten Remington. U Coltu se mi nelíbí otevřený rám (mám trochu obavy o celkovou pevnost této konstrukce)
Co byste mi poradili vy? S čím máte lepší zkušenosti, co se týká zpracování, spolehlivosti atd? Nechci to pro nějakou přesnou terčovou střelbu, spíše pro vyblbnutí na střelnici.
Fotky nabízeného Coltu: http://jvms.rajce.idnes.cz/COLT
Je to COLT Navy 1851, výrobce Euroarms-Brescia
Fotky nabízeného Remingtonu: http://jvms.rajce.idnes.cz/REMINGTON
Je to Remington New Army, výrobce Armi San Paolo-Brescia
Cenový rozdíl mezi nimi je minimální - Remington vychází o 700,- Kč dráž
- enfield2
- Pravidelný návštěvník
Pokud vydržíš u perkusáků, tak je to skoro jedno. Časem stejně koupíš oba. Pokud bys chtěl dobovost, tak spíš Remingtona. Colt 1851 se v ráži, kterou uvádíš snad ani nevyráběl, vím jen o ráži .36. Pevnosti konstrukce bych se u Colta nebál. Chceš to snad při nabíjení přecpat prachem a s takhle předimenzovanou navážkou vystřílet tísíce ran? Při správném postupu nabíjení a vhodných navážkách se možnost destrukce minimalizuje.
Spolehlivé budou oba. Při koupení je ale dobré zkontrolovat pár věcí, vůle, otlučení pistonů atd. Vše už tu bylo na fóru několikrát napsáno.
O výrobcích se tu už také psalo. Ale pro začátek neprohloupíš asi s žádnou značkou.
Osobně bych si koupil Remingtona, ale to jen proto, že ho ještě nemám a colty už mám dva...
Jak píšu, jestli tě nadchne černý prach a perkusáky, u jednoho neskončíš.
Spolehlivé budou oba. Při koupení je ale dobré zkontrolovat pár věcí, vůle, otlučení pistonů atd. Vše už tu bylo na fóru několikrát napsáno.
O výrobcích se tu už také psalo. Ale pro začátek neprohloupíš asi s žádnou značkou.
Osobně bych si koupil Remingtona, ale to jen proto, že ho ještě nemám a colty už mám dva...
Jak píšu, jestli tě nadchne černý prach a perkusáky, u jednoho neskončíš.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Když Colt, tak 1860 Army, to je snad nejelegantnější revolver vůbec. Remington je zase přesnější a má větší tuhost. Na druhou stranu díky sundavací hlavni se Colt velmi pohodlně čistí. Začal jsem 1860 Army, přikoupil 1858 New Army. Když jsem po letech s krvácejícím srdcem rozhodoval, co sporadicky využívaného musí z domu, šel Remek. Ta 1860 je prostě fakt ultimátní...
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder