-
KajaKliment - Častý návštěvník
Re: Perkusní revolver
Andy asi chce přímo perkusní. Jestli jsem to dobře pochopil. Já osobně fandím otevřeným rámům. Drobné nepohodlí s hlídáním správně polohy klínku je vyváženo, podle mého skromného názoru, pohodlím při údržbě zbraně. A když se něco nepovede, tak zbraň jednoduše rozhodí na části a snáze se problém odstraňuje.
Jinak samozřejmě konverze mají své kouzlo. Richards NoName je vzhledově dost podobný 1851če a s použitím černoprachých nábojů je od perkusáku k nerozeznání
Jinak samozřejmě konverze mají své kouzlo. Richards NoName je vzhledově dost podobný 1851če a s použitím černoprachých nábojů je od perkusáku k nerozeznání

- Pavlik
- Pravidelný návštěvník
Jasně, pokud chce perkus tak si pořídí perkus. Já osobně taky preferuji Colty, jsou daleko
hezčí a drží se mi lépe než Rem.
No Name - nemá žádnou dobovou předlohu, Uberti ji vyrobil na přání filmařů a pak se tak zalíbil,
že ho začali vyrábět. Pokud se někomu líbí a není vysazený na přesné kopie originálů pak nevidím
důvod proč si ho nepořídit. Ale není to žádná konverze dle Richardse. Už jsem to tu v minulosti
vysvětloval jak se liší Richards I, Richards II. a Richards Mason.
No Name je v podstatě Open Top s hlavní z perkusního Navy 51 a dělá se jen v 38 spec.
hezčí a drží se mi lépe než Rem.
No Name - nemá žádnou dobovou předlohu, Uberti ji vyrobil na přání filmařů a pak se tak zalíbil,
že ho začali vyrábět. Pokud se někomu líbí a není vysazený na přesné kopie originálů pak nevidím
důvod proč si ho nepořídit. Ale není to žádná konverze dle Richardse. Už jsem to tu v minulosti
vysvětloval jak se liší Richards I, Richards II. a Richards Mason.
No Name je v podstatě Open Top s hlavní z perkusního Navy 51 a dělá se jen v 38 spec.
-
KajaKliment - Častý návštěvník
Já měl ještě na účtence za NoName psáno "Richards NoName". Ale jinak máš pravdu. Je to taková pěkná nedobová skládačka pro Eastwooda.
K tématu - pokud chce perkus pro radost, stejně si nakonec koupí to, co se mu líbí. Až ho to chytne, uvidí jestli to byla správná volba.
K tématu - pokud chce perkus pro radost, stejně si nakonec koupí to, co se mu líbí. Až ho to chytne, uvidí jestli to byla správná volba.

-
Hungry - Moderátor
Ono by také chtělo vědět, jaký typ střelby hodlá provozovat. Zda-li mířenku, nebo spíše akční srandičky at už do gongů či plechovek...
-
andy.rybar - Častý návštěvník
Stalo se tu už někomu že by po výstřelu z perkusního revolveru kohout přezkočil z (vystřeleného) pistonu na výstupek mezi pistony nebo rovnou na další piston?
-
Peggy - Sponzor serveru
Bývá to signál, že je propálená velká díra v pistonu a vrací se tlak, který vyhazuje kohout. Doporučil bych zkontrolovat a případně vyměnit piston nebo vyvložkovat.
-
no nevim školy nemam
ale díry v pistonech mi přijdou celkem malý.musim ještě dodat že jsem střílel s pažbičkou opřenou o stůl a hlavní podepřenou pytlíkem tak jestli to nemůže bejt tim?!

-
Kentan - Častý návštěvník
Taky může být slabý bicí pero, pojistný ozub příliš nízko atd..... Jinak odskok kohoutu při výstřelu je normální, zapadnutí do pojistné polohy ne. Prukdý náraz součástek může vést k odlomení kusu spoušťové páky, nebo ořechu. Díru změř a přečti si téma pistony pistony-t7150.html, rad je tam dost. U revolberu může pomoct úprava bicí plochy (zúžení) zápalka se pak nepoře o celou plochu ale zdeformuje..... ale s citem (u Rema z boku, u Colta propilovat ten prostřední zářez, zejména pokud je omlácenej)
-
Peggy - Sponzor serveru
-
mondo - Pravidelný návštěvník
Kentan píše:Taky může být slabý bicí pero,
V tom prípade by ho možno stačilo dotiahnuť (na Remingtone) na prednej strane rukoväte .
-
Hungry - Moderátor
Když natahuješ bicí kohout, s jakým odporem jde první cca 1,5cm? Jde-li de facto bez odporu, je třeba toto odstranit. Většinou je třeba "přešprengovat" bicí pero do tvaru tak, aby kladlo větší odpor ihned. Před tím bych ale zkontroloval předepnutí bicí pružiny, jak píše mondo
-
To Peggy:
No to je celkem malý!
fakt nevim jak bych tak malou dírku změřil.
To Hungry:péro je dotažený nafest a trochu jsem ho i přešprengoval a nepřijde mi že by šlo nějak lehce.
Celej jsem ho rozebral vyčistil a promazal vezmu ho na střelnici a uvidim.
No to je celkem malý!

To Hungry:péro je dotažený nafest a trochu jsem ho i přešprengoval a nepřijde mi že by šlo nějak lehce.
Celej jsem ho rozebral vyčistil a promazal vezmu ho na střelnici a uvidim.
-
Kentan - Častý návštěvník
Andy: kdyby sis přečet vlákno pistony, jak jsem ti radil, tak bys věděl jak dirku změřit
-
ale přečetl jenže bez digitální posuvky změřim leda prd:Z normální posuvky kterou disponuji to budu pouze odhadovat.
-
Jim11 - Častý návštěvník
Normální šuplera měří spolehlivě na 5 setin a to ti bohatě stačí.
-
Fandaks - Častý návštěvník
andy.rybar: Jestli si dobře vzpomínám, tak dírka v pistonu by měla mít průměr 0,9mm. Jako přibližné měřítko si vezmi běžný zavírací špendlík který je dlouhý 34mm a jeho drát má průměr 0,85mm. Udělej s ním dírku do papíru a obě dírky-papír/piston- porovnej. Rozdíl uvidíš to na první pohled.
-
Jim11 - Častý návštěvník
Já měřím takto malé otvory normální šicí jehlou, kterých je doma slušný výběr co do velikosti, načadím ji svíčkou, nebo sirkou a do otvoru strčím, Jelikož je jehla kuželová zarazí se na průměru dírky, pak stačí pootočit, vyndat a změřit v tom místě obtisku šuplerou. Každá trochu slušná šuplera měří s pětistovkovou přesností a to pro tyto potřeby bohatě stačí.
-
-
Peggy - Sponzor serveru
- virginan
- Častý návštěvník
Kolik tam dáváš prachu?
Mám na perkusech upravená bicí pera,tak aby to jen odpálilo zápalku.
Nestalo se to,co popisuješ ještě nikdy a to tam dávám navážku 28- 30 grainů VLC
Colt 28 a Remiš 30.
Nemáš tam narváno moc prachu?
Mám na perkusech upravená bicí pera,tak aby to jen odpálilo zápalku.
Nestalo se to,co popisuješ ještě nikdy a to tam dávám navážku 28- 30 grainů VLC
Colt 28 a Remiš 30.
Nemáš tam narváno moc prachu?
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder