-
Peggy - Sponzor serveru
Re: Chování perkusního revolveru při střelbě z čisté hlavně
Odmašťování na střelnici před závodem je naprostý standard, bývá pro to určené místo a čas.
O mazání je tu celé vlákno: mazanie-striel-pre-predovky-t4485.html
O mazání je tu celé vlákno: mazanie-striel-pre-predovky-t4485.html
-
siber1 - Občasný návštěvník
Re: Chování perkusního revolveru při střelbě z čisté hlavně
Ahoj,
je naprosto běžné i na mezinárodních závodech odmaštění první ranou do předem určeného prostoru. Nikdy jsem ale neviděl že by někdo sypal 6 ran z revolveru do valu... Ono by to byl i problém stihnout v čase 30 minut pro závod. Každý odpálí 6x zápalku na pročistění pistonů a jde se do závodu. Já nedělám ani to - máš vše čištěno do sucha ( kromě spoušt. mechnismu
Hlaveň vytří před střelbou do sucha.
Před léty když jsem začínal s revolverem jsem měl stejný problém - pořád jsem hledal chybu v mazání, nabíjení atd. Po několika sezonách jsem uznal že potíž je ve mě - při spouštění a držení zbraně. Uvědom si že chceš trefovat desítky ze zbraně která na to nebyla konstruována. O to větší radost je když se to podaří.
Začni trénovat na max. 25 m ne na 50 ( i když i to je disciplína pro revolver - u nás se moc nestřílí).
Dodnes se mě stává, že jeden válec je super a druhý katastrofa - někdy je první lepší , jindy druhý. Když se sejde forma a štěstí - je z toho na závodech bedna.
Znám střelce co jezdí na závody ,, špinavým" revolverem a tvrdí že je to lepší. Já tomu moc nevěřím. Každý prst na pažbičce- síla stisku , vše má vliv na správné odpálení. Nesmíš tlačit na pažbičku ze strany ( stisk do dlaně). Pažbička je malá na naše tlapy - je to těžké se to naučit - držím palce ať vydržíš a třeba někdy na závodech. Ostatně to je nejlepší cesta jak se něco přiučit.
je naprosto běžné i na mezinárodních závodech odmaštění první ranou do předem určeného prostoru. Nikdy jsem ale neviděl že by někdo sypal 6 ran z revolveru do valu... Ono by to byl i problém stihnout v čase 30 minut pro závod. Každý odpálí 6x zápalku na pročistění pistonů a jde se do závodu. Já nedělám ani to - máš vše čištěno do sucha ( kromě spoušt. mechnismu

Před léty když jsem začínal s revolverem jsem měl stejný problém - pořád jsem hledal chybu v mazání, nabíjení atd. Po několika sezonách jsem uznal že potíž je ve mě - při spouštění a držení zbraně. Uvědom si že chceš trefovat desítky ze zbraně která na to nebyla konstruována. O to větší radost je když se to podaří.
Začni trénovat na max. 25 m ne na 50 ( i když i to je disciplína pro revolver - u nás se moc nestřílí).
Dodnes se mě stává, že jeden válec je super a druhý katastrofa - někdy je první lepší , jindy druhý. Když se sejde forma a štěstí - je z toho na závodech bedna.
Znám střelce co jezdí na závody ,, špinavým" revolverem a tvrdí že je to lepší. Já tomu moc nevěřím. Každý prst na pažbičce- síla stisku , vše má vliv na správné odpálení. Nesmíš tlačit na pažbičku ze strany ( stisk do dlaně). Pažbička je malá na naše tlapy - je to těžké se to naučit - držím palce ať vydržíš a třeba někdy na závodech. Ostatně to je nejlepší cesta jak se něco přiučit.
-
Peggy - Sponzor serveru
Re: Perkusní revolver Remington 1858 New Army
To, co píše Siber1 se samozřejmě týká terčovky - mířenky. Já střílím western podle WI-CZ, a tam je před závodem obvykle umožněno odmastit libovolným způsobem, v určeném čase a místě, jak jsem psal (a nebo jak psal Hungry).
- virginan
- Častý návštěvník
Ano,je to přesně tak.
Někdo odmašťuje střelou,někdo pouze zápalkami a tak to dělám já.
Já jsem problém,který tady popisuje TAZ nepozoroval.Tím ovšem nechci tvrdit,že neexistuje!
Remingtona Ubertiho mám 25 let.Byl to můj vůbec první pere.
A na mazání opravdu záleží hodně moc,jak píše Kentan!
Někdo odmašťuje střelou,někdo pouze zápalkami a tak to dělám já.
Já jsem problém,který tady popisuje TAZ nepozoroval.Tím ovšem nechci tvrdit,že neexistuje!
Remingtona Ubertiho mám 25 let.Byl to můj vůbec první pere.
A na mazání opravdu záleží hodně moc,jak píše Kentan!

- dědek 1
- Nový uživatel
Original perkusni revolver remington 1858 by měl mít na hlavni vyrazen: patented sept 14. 1858, remington... New York. US, new model? Pokud je na zbrani vyrazeno pouze výrobní číslo, tak se může jednat o original? Jde nějak ověřit historickou originalitu?
- virginan
- Častý návštěvník
Protože nemám originál,tak nevím přesné značení.
Ovšem dá se to zjistit podle číselné řady,aspoň u Coltu,ale nejspíš to nebude na 100 %.
Určitě se někdo časem ozve.
Ovšem dá se to zjistit podle číselné řady,aspoň u Coltu,ale nejspíš to nebude na 100 %.
Určitě se někdo časem ozve.
- steasy1
- Nový uživatel
Zdravím páni,kúpil som si per.revolver Remington 1858 od ASM.Je zdruhej ruky.Mám taký malý problém ,priemer otvorov valca je 0.460 inch.Všetky strely čo mám 0.451,454 mi padajú hneď do vnútra a von len čo revolver prevrátim.Chcel by som sa opýtať či neviete kde zohnať gule 0.462 alebo iné ktoré by boli vhodné.Za odpoveď vopred ďakujem.
-
bufallo - Častý návštěvník
ja som mal niekedy davno Colt Army ad ASM kal.44, pouzival som strely 451 a isli akurat do valca, este odstrihavali aj tenke koliecko olova... zeby ASM robil rozne komory pre kazdy revolver rovnakeho kalibru sa mi zda blbost... pomeraj a porovnaj si rozmery vyrtu...
ak je vyvrt povodny a niekto zvacsoval komory, tak to moze byt nie maly ale dost velky problem... napr. LEE ma najblizsi rozmer gula .457 ale myslim to je do Rugera Old Army, no a potom uz len .490 co je .50-tka...
ak je vyvrt povodny a niekto zvacsoval komory, tak to moze byt nie maly ale dost velky problem... napr. LEE ma najblizsi rozmer gula .457 ale myslim to je do Rugera Old Army, no a potom uz len .490 co je .50-tka...
- virginan
- Častý návštěvník
To je nějaké divné.
Taky jsem měl Colt 1860 od ASM a v pohodě.
Jak píše bufallo-změřit vývrt hlavně a porovnat s komorami válce.
Proč by někdo zvětšoval průměr vývrtu komor válce?
Co takhle kontakt na původního majitele?
Taky jsem měl Colt 1860 od ASM a v pohodě.
Jak píše bufallo-změřit vývrt hlavně a porovnat s komorami válce.
Proč by někdo zvětšoval průměr vývrtu komor válce?
Co takhle kontakt na původního majitele?
- steasy1
- Nový uživatel
Zdravím,vývrt má 7 drážok,nech meriam ako chcem vychádza mi to 0.457 v drážkach a 0.437 v poli.Pôvodný majiteľ už bohužial loví vo Večných,a ten od koho som ho kúpil mal ho uložený v trezore ,bola to zbraň jeho kamaráta,keď ten zomrel zobral revolver na seba a z neho ani raz nevystrelil.Komory nevypadajú na to že by ich niekto zväčšoval,stále majú ostré hrany,ale čo mi je ešte divné valec nieje hladký ale má odľahčovacie drážky,u remingtona som ešte taký nevidel.
-
Fandaks - Častý návštěvník
Nedělá se to často, ale dělá se to. Komory se leští, brousí nebo vystružují. Záleží na stavu komor. Většinou jsou rezaté a koroze může být dost hluboká, protože se občas najde střelec který nečistí vodou ale olejem. V každém případě je rozměr neobvyklý...
Vypadá ten buben nějak takhle?
Vypadá ten buben nějak takhle?
- api
- Pravidelný návštěvník
Ares pri Topoľčanoch predáva gule 0.457 a ak by nefungovali tak napr. z nemeckých stránok sa dajú objednať 0.464...
- steasy1
- Nový uživatel
-
Nenašel jsem žádné fotky s podobným válcem u remingtonu.
Podívej se na rok výroby, jsou to písmena a napiš to sem. Je možné, že je to nějaký kousek ze začátků výroby, nebo jsou drážky dělané dodatečně. Pomohla by dobrá fotka.
Podívej se na rok výroby, jsou to písmena a napiš to sem. Je možné, že je to nějaký kousek ze začátků výroby, nebo jsou drážky dělané dodatečně. Pomohla by dobrá fotka.
- steasy1
- Nový uživatel
Nazdar,našiel som na ňom písmená BC v štvorčeku a PN pod malou hviezdičkou.
-
Tak BC je značka pro rok výroby 1993, ale ten válec je docela záhada.
-
ono to vyzera tak ze ten valec asi nieje povodny... alebo zeby drazky boli dorabane dodatocne ako pise Fandaks??? taketo valce s odlahcenim robi aj Pietta, ale len pre Colt-y... uz aj ten priemer komor valca je nejaky divny...
pri tom rozmere vyvrtu by zrejme velmi zanasalo prechodovy kuzel hlavne takou strelou s velkym priemerom...
skontroluj este poriadne valec ci tam nieje nieco "podozrive"... tlakova znacka tam moze ale aj nemusi byt... myslim ze to su tie divoke 90-te roky, vtedy sa k nam dovazali tisice perkusakov, ale vela bolo aj v otrasnom stave, pochybujem ze presli kontrolou... osobne som videl novy v predajni taky co sa mu neotacal valec alebo vyvrt bol len na jednej strane otvoru hlavne, alebo kamos mal jednu komoru valca velkeho priemeru, tiez mu strely prepadavali... boli to skladacky s nejakych zmatkov...
nedostal si nejake strely od povodneho majitela k nemu???? bol vobec strielany???

pri tom rozmere vyvrtu by zrejme velmi zanasalo prechodovy kuzel hlavne takou strelou s velkym priemerom...
skontroluj este poriadne valec ci tam nieje nieco "podozrive"... tlakova znacka tam moze ale aj nemusi byt... myslim ze to su tie divoke 90-te roky, vtedy sa k nam dovazali tisice perkusakov, ale vela bolo aj v otrasnom stave, pochybujem ze presli kontrolou... osobne som videl novy v predajni taky co sa mu neotacal valec alebo vyvrt bol len na jednej strane otvoru hlavne, alebo kamos mal jednu komoru valca velkeho priemeru, tiez mu strely prepadavali... boli to skladacky s nejakych zmatkov...
nedostal si nejake strely od povodneho majitela k nemu???? bol vobec strielany???
- steasy1
- Nový uživatel
Nazdar,vyzerá strieľaný,nabíjacia páka a čapy okolo nej sú opotrebované,aj na kohúte sú stopy po pistonoch ,pôvodný majiteľ dokonca vybrúsil cieľnik a mušku posunul do prava,len tak by to asi nerobil.Je vymenená aj os valca,teraz je nerezová.
-
mondo - Pravidelný návštěvník
Pieta vyrábala bubny so žliabkami aj na Remingtony, jeden doma taký mám 
Také nejaké, ako má steasy1 som videl u Braňa Gábora, ale tie mu niekto robil, neboli original.

Také nejaké, ako má steasy1 som videl u Braňa Gábora, ale tie mu niekto robil, neboli original.
-
myslel som klasicke zliabky do ca polovice bubna, nie tie po celom co vyzera bubon v priereze ako kvetinka...
inak menena os valca uz naozaj o nejakom vacsom zasahu do revoveru svedci...

inak menena os valca uz naozaj o nejakom vacsom zasahu do revoveru svedci...

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder