- Pavlik
- Pravidelný návštěvník
Re: Perkusní revolver Remington 1858 New Army
0,451" . Sám jsi si odpověděl, 11,4mm + něco na oříznutí = .451" , popř .457" ale je třeba to vyzkoušet.
-
siber1 - Občasný návštěvník
Buď 454 ( 11,53mm) , nebo 457 ( 11,60mm)
Přepočty se v některých katalozích různých výrobců mírně liší.
Přepočty se v některých katalozích různých výrobců mírně liší.
-
Peggy - Sponzor serveru
Také mám Remington San Marco, nabíjím kule Lee .451 (kokila 90440), jak píše Pavlik . Zatím pasovaly do všech revolverů .44".
- Rad
- Pravidelný návštěvník
Děkuji za rychlé odpovědi. Jen ještě dotaz. Revolver je téměř nestřílený s nádhernou povrchovkou (rám je modřený), časem si chci udělat na něj dobovou dřevěnou kazetu a chtěl bych dobové kleště. Nevíte jaký rozměr a tvar mají inzerované mosazné kleště od Pedersolli nebo Pietty?
-
Fandaks - Častý návštěvník
Kleště od Pedersoliho vypadají tak jak vidíš na obrázku. Jedny takové mám(vpravo nahoře), ale na lití většího množství koulí se-podle mne- moc nehodí. Délka kleští je asi 130mm a šířka je 40mm. Já dávám přednost kokilám od LEE.
- Přílohy
-
- classic bullet molds.jpg (9.94 KiB) Zobrazeno 14368 krát
Naposledy upravil Fandaks dne 04.01.2013 15:46, celkově upraveno 1
-
Peggy - Sponzor serveru
Jo, taky jsem jedny měl, a nic moc. Radši Lee. Leda jako dekorace.
-
BARRY - Moderátor
Také je mám a jeden čas jsem do nich lil. Jsou ale celokovové, tak je potřeba používat tlustou rukavici, popř. ještě kus hadru a chladit.
-
Black Powder - Moderátor
Sam Pedersoli hovoril, ze tieto dobove klieste vyrabaju len ako dekoraciu do kaziet, na obcasne trhanie papiera sa daju gule z nich pouzit, ale na sportovu strelbu ich nedoporucuje. Na to su kvalitne kokily na to urcene.
Na jedny taketo mosadzne dobovky som sa ulakomil, kedze boli vo vypredajovej akcii a na druhy den som ich bol vratit. Ogival bol posunuty o 0,5mm a tzv. gulicka vyzerala, ako vajicko a to som si vyberal z 20-tich kusov co mali na predajni.
Na jedny taketo mosadzne dobovky som sa ulakomil, kedze boli vo vypredajovej akcii a na druhy den som ich bol vratit. Ogival bol posunuty o 0,5mm a tzv. gulicka vyzerala, ako vajicko a to som si vyberal z 20-tich kusov co mali na predajni.
-
BARRY - Moderátor
-
Peggy - Sponzor serveru
-
snusmumrik - Nový uživatel
Asi to záviselo od viacerých aspektov, lebo ja mám od piety mosadzné, naodlieval som s nimi cca 20 kg olova a stále fungujú bez problémov. Samozrejme ich držím v zváračských rukaviciach a čas od času ich musím premazať silikónovým olejom. Taktiež skrutka orezávača sa používaním zaťahuje, čas od času ju musím nastaviť. Ale guľky (strely
) mám presné a guľaté. Ono pri lisovaní guľky do valca sa okraj ustrihne podľa vývrtu vo valci, takže tu skôr zaváži presnosť vývrtov vo valci na presnosť streľby.

-
Peggy - Sponzor serveru
Náhoda. Ty moje byly silně čočkovité a poloviny se hrubě nekryly. Ani oválcováním nešly kule moc srovnat, a kleště šly z domu.
Mám kleští/kokil několik, měl jsem i české Nazárko, ale takhle mizerné nebyly žádné. I od Pedersoli mám moderní kokilu, taky v pohodě. Ale těm mosazným se po této zkušenosti vyhnu.
Mám kleští/kokil několik, měl jsem i české Nazárko, ale takhle mizerné nebyly žádné. I od Pedersoli mám moderní kokilu, taky v pohodě. Ale těm mosazným se po této zkušenosti vyhnu.
- Taz
- Nový uživatel
Chování perkusního revolveru při střelbě z čisté hlavně
Ahoj,
začínám stílet perkusní revolver -mám remigtona tak se chová zajímavým způsobem.první rána jde na desítku...pak se střely začínaji stěhovat....Nabiju druhý bubínek a jde vše krásně do soustřelu ale zásahy jdou na 50m o pul terče nahoru.
Jakým způsobem se toto koriguje nebo eliminuje?
Počítáte s tím a postupně měníte misto na které míříte?Ptal jsem se a bylo mi doporučeno at nečistím hlaven ae pouze hlaven před střelbou protáhnu hadříkem.
Co jsem pochopil tak první rány promazou a nahřejí hlaven a ta se pak chová jinak.
začínám stílet perkusní revolver -mám remigtona tak se chová zajímavým způsobem.první rána jde na desítku...pak se střely začínaji stěhovat....Nabiju druhý bubínek a jde vše krásně do soustřelu ale zásahy jdou na 50m o pul terče nahoru.
Jakým způsobem se toto koriguje nebo eliminuje?
Počítáte s tím a postupně měníte misto na které míříte?Ptal jsem se a bylo mi doporučeno at nečistím hlaven ae pouze hlaven před střelbou protáhnu hadříkem.
Co jsem pochopil tak první rány promazou a nahřejí hlaven a ta se pak chová jinak.
-
Jeremiah - Pravidelný návštěvník
Re: Chování perkusního revolveru při střšlbě z čisté hlavně
Nechcu Tě ani v nejmenším podceňovat, ale pokud začínáš, jak píšeš, bylo by možná vhodnější střílet nějakou dobu revolver jen na 25 nebo i méně metrů, než získáš jistotu v držení (pro Tebe) nové zbraně, a vůbec návyk..
Jinak pokud revolver nemá seříditelná mířidal, pak nezbyde než "mířit jinam" - přesouvat záměrný bod.
Ať se daří!
Jinak pokud revolver nemá seříditelná mířidal, pak nezbyde než "mířit jinam" - přesouvat záměrný bod.
Ať se daří!
-
Hungry - Moderátor
Re: Chování perkusního revolveru při střelbě z čisté hlavně
Znám pár lidí, co tvrdí to samé. Na závodech to řeší tak, že odmašťují vystřelením šesti ostrých ran...
- FrantaB
- Pravidelný návštěvník
Ze zkušenosti mám dojem, že tohle chování je vlastní především hlavním, které jsou sice na povrchu v mikrostruktuře hladké, ale mají buď nějakou nepravidelnost ve válcovitosti vývrtu nebo ostrý přechod přechodového kužele. Zkusit zalapovat, anebo pokud jde o nový kus, vystřelit 300-500 ran a pak řešit dál. A Hungrym zmíněný recept funguje univerzálně.
- Motyl
- Nový uživatel
jako majitel Remingtona přispěji se svoji troškou do mlýna. Já osobně jsem musel mušku snížit. A už jsem to viděl i u pár jiných revolverů toho jména. Jen nevím jestli je to jen u Piety nebo jiných výrobců.
-
mondo - Pravidelný návštěvník
Musím potvrdiť že tiež som to badal kedysi, musel som pred závodom odmastniť /6rán/, aby mi to nepadalo. Medzi tým som vyleštil hlaveň, a neskôr som náhodou zistil, že už mi tie prvé rany nepadajú, tak už neodmastňujem. Súvis s tým leštením ma nenapadla. A leštil som to tak, že som niekoľko krát namazal a vystrelil s jemnou brusnou pastou. Veľmi barbarské.
-
Kentan - Častý návštěvník
No dost dělá mazání. Pokud máš takový, že se na hlaveň nic nenapejká, takovýto jev nenastává. 

- Taz
- Nový uživatel
Dik chlapi.Ktere mazani se nepripeka at nemusim jit do toho brutalniho lapovani
apod.?
Pochybuji ze me nechaji pred zavodem strilet 6 ran nekam bokem.To bych tak musel to nekde strelit den predem a pak z toho strilet dalsi den.
Kazdopadne zitra na strelnici strelim 6 ran bokem a pak zkusim strilet na terc.

Pochybuji ze me nechaji pred zavodem strilet 6 ran nekam bokem.To bych tak musel to nekde strelit den predem a pak z toho strilet dalsi den.
Kazdopadne zitra na strelnici strelim 6 ran bokem a pak zkusim strilet na terc.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder