FrankJ
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 455
Registrován: 21.07.2014 7:56

09.11.2021 19:29

Re: Perkusní revolver Remington 1858 New Army

Proč používat na polonáboje ogivál ? Špatně se to vyrábí a ještě hůř nabíjí.
My to dělali s kuličkou. Normálně váleček z tenkého papíru, na jednom konci slepen dohromady ( normálně stlačen a slepen ), prach a zalepená kulička. Tento komplet pak namočen do rozehřátého maziva jen kulička a kousek papíru. Takto vložen do komory, bez
nějakého trhání, a zalisován. Nic víc . nic míň . Papír fungoval i jako ucpávka. Takhle jsem to viděl na dobových fotkách z občanské války. A takhle jsme to nosili v pouzdrech na opasku
když jsme stříleli akční střelbu v pohybu. Jen na tom koni jsme to moc nedávali...

Uživatelský avatar
KajaKliment
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 606
Registrován: 18.04.2008 11:22
Bydliště: Vysočina

09.11.2021 20:10

Re: Perkusní revolver Remington 1858 New Army

Dovolím si citovat Vina ze Sedmi statečných - Proč? Znal jsem chlápka, kterej si jednou sundal šaty a skočil nahej mezi kaktusy. Když se ho pak ptali proč to udělal, řek, že mu to přišlo jako dobrej nápad.

Vidím to tak, že kolega koupil perkusák a stal se obětí množství informací. Prostě si vybral to, co se mu zdá jako dobrý nápad a chce to zkusit. Výhoda je, že ho to bude stát jen trochu práce a olova. Já když začínal, taky jsem zkoušel leccos. Pak jsem se ustálil na nějakých postupech, které mě vyhovují a ty používám. Ať už je to motání polopatron, nabíjení normalně i čištění. O mazání a další alchymii ani nemluvě :-D Dělá mi to radost, špinavý ruce, oblak kouře na stavech a na závodech dokážu fungovat v konkurenci ostatních. Co víc si přát. A to když přijedu na závody, tak vidím, že co střelec, to originál. Každému funguje něco jiného a nikdo nemá patent na jediné správné a dokonalé řešení.

DrU2
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.02.2009 20:02

09.11.2021 21:05

Re: Perkusní revolver Remington 1858 New Army

Kajo, hezky jsi to řekl, přesně tak to je.

Mně nevadí se ušpinit a polonáboje si budu dělat, abych to nesypal všude kolem, když nemám kolem nějakou pěknou plochu, kde bych si i vše vyložil(prostě je to praktické). Taky kvůli tomu, že se pokusím udělat laboraci přesně, aby rozdíl byl co nejmenší a zkusil jsem, jaká ta zbraň je. ... ale samozřejmě, je mi jasné, že ten nejslabší článek tam budu já :-) . Nemám dokonce ani prachovnici. Nějaké cajky mám, celkem dost, ale ke Kentačce, co mám.

Frenký, psal jsem ze, že by SE tolik nešpinilo, TO berylium resp. pistony z něj, NE zbraň. Gloka jsem střílel, střílím, mám a nosím. BP se mi libí, nemám s ním problém. Mám i dělíčka, ze kterých na silvestra střílím na akustiku, je super podívaná, jak to z toho vyšlehne a ta pumelice, to je fakt něco :D .

Ten ogival jsem si chtěl zkusit, že by to třeba bylo přesnější. Lepší BC a asi i stabilizace, ale jak už jsem řekl, celé to nejspíš pokazím já.

Přesně jak řekl Kaja, je spoustu cest a každý má to své. Já mám tu výhodu, že se mám kde a koho ptát(mnozí z Vás ji neměli) a ještě větší výhodu, že mi někdo trpělivě odpovídá, za češ jsem vděčný a rád. Děkuju všem.

Kajo, ještě se ozvu, dlužím reakci, neměl jsem čas, v práci rachot.

Předchozí

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků