-
*serafin* - Občasný návštěvník
Oznámení o nabytí vlastnictví zbraně
Zdravím všechny střelce,
budu kupovat zbraň z druhé ruky (Glock 19) a mám jeden dotaz k šediváku. Všechny kolonky jsou jasné, ale co přesně se vyplňuje do kolonky Údaje o ověření zbraně? Děkuji.
Pokud jsem přehlédl vhodné téma, kam dotaz umístit, prosím admina o přesunutí.
budu kupovat zbraň z druhé ruky (Glock 19) a mám jeden dotaz k šediváku. Všechny kolonky jsou jasné, ale co přesně se vyplňuje do kolonky Údaje o ověření zbraně? Děkuji.
Pokud jsem přehlédl vhodné téma, kam dotaz umístit, prosím admina o přesunutí.
-
KajaKliment - Častý návštěvník
Re: Oznámení o nabytí vlastnictví zbraně
To si tam dopisují cajti. Mrknou na značky a doplní si to. Alespoň u nás to tak je.
-
SW_FOX - Grafoman
Můžeš si to i vyplnit sám, píšu obvykle něco jako Česká státní zkušebna 1996
-
*serafin* - Občasný návštěvník
Dnes jsem byl registrovat zbraň. Do této kolonky příslušník napsal číslo nákupního povolení a zkušebna Rakousko (byl to Glock).
- manas
- Sponzor serveru
Zdravím střelce,
koupil jsem novou hlaveň do pistole . Při registraci u ŘP nastal problém. Puškař , který hlaveň vyrobil si ponechal nákupní povolení jako doklad pro oprávněné vyrobení a vydání nové hlavně a mě vydal fakturu. Já vypsal šedivák a s fa a zbraní osazenou hlavní šel registrovat. Paní na ŘP trvá na vrácení nákupního povolení oproti vydání registrace s tím , že puškař si nákupku neponechává a vrací ji zákazníkovi . Zajímalo by mě jaký je správný postup ( logicky mě napadá že při vrácení nákupky po prodeji by mohl zákazník na jednu nákupku nakoupit několikrát, tak že postup puškaře mi přijde správný ) Zná někdo správný postup ?
Díky
koupil jsem novou hlaveň do pistole . Při registraci u ŘP nastal problém. Puškař , který hlaveň vyrobil si ponechal nákupní povolení jako doklad pro oprávněné vyrobení a vydání nové hlavně a mě vydal fakturu. Já vypsal šedivák a s fa a zbraní osazenou hlavní šel registrovat. Paní na ŘP trvá na vrácení nákupního povolení oproti vydání registrace s tím , že puškař si nákupku neponechává a vrací ji zákazníkovi . Zajímalo by mě jaký je správný postup ( logicky mě napadá že při vrácení nákupky po prodeji by mohl zákazník na jednu nákupku nakoupit několikrát, tak že postup puškaře mi přijde správný ) Zná někdo správný postup ?
Díky
-
sided - Moderátor
To je pořád dokola, nákupka je Tvoje!! puškař (prodávající) si může nechat leda kopii a policie má svůj originál. Použít jednu nákupku dvakrát je ten nejpitomější nápad prože se na to do 24hodin přijde a máš v lepším případě přestupek.
- manas
- Sponzor serveru
Díky za vysvětlení, nakonec jsem skontaktoval policii a puškaře , ať se dohodnou.
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
spíš mi nejde do hlavy proč paní na policii chce tvojí nákupku?... ta je přeci tvoje na vždy.
Každopádně k tomu dvojímu použití: nejen že do 24h tě mají, ale taky máš okamžitě prázdný trezor. Je to "Přestupek na úseku zbraní a střeliva" a to máš po ZP. Já to považuji za důmyslně vymyšlené, protože se tím eliminují blbci a podvraťáci, kterým zbraň do ruky nepatří.
Každopádně k tomu dvojímu použití: nejen že do 24h tě mají, ale taky máš okamžitě prázdný trezor. Je to "Přestupek na úseku zbraní a střeliva" a to máš po ZP. Já to považuji za důmyslně vymyšlené, protože se tím eliminují blbci a podvraťáci, kterým zbraň do ruky nepatří.
-
Pufik - Častý návštěvník
Ono uz neplati ze na odebrani ZP musi byt prestupky dva? Myslim ze ano.
- sokolik
- Nový uživatel
Jiný úhel pohledu. V Praze v Krakovské NP seberou vždy a nezmůžeš nic. Před půl rokem jsem se zkoušel hádat, opírat se i moho argumentů z jiného vlákna tohoto fóra, leč jediné, čeho jsem se domohl, byla horká krev a využívání maximálních lhůt pro správní úkony.
Není s nimi rozumná řeč, na druhou stranu - vzdal jsem boj s úředním šimlem, NP jako takové mi po nákupu je stejně k ničemu (ač vím, že to je jediné potvrzení o povolení nošení), dělám si od všeho kopie, ale dnes tam zase vše řeším s úsměvem a ochotou max do týdne.
Není s nimi rozumná řeč, na druhou stranu - vzdal jsem boj s úředním šimlem, NP jako takové mi po nákupu je stejně k ničemu (ač vím, že to je jediné potvrzení o povolení nošení), dělám si od všeho kopie, ale dnes tam zase vše řeším s úsměvem a ochotou max do týdne.
- vrbodol
- Častý návštěvník
Proč jediný?To nemáš vzadu na zbrojáku napsáno -oprávněn nosit zbran kategorie B ?
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
A je to tu zase... to nestačí Vrbodole
, Tu větu ti tam píší pouze orientačně. Na každou zbraň dostáváš povolení k nabytí, držení a nošení"!!! Tzn. že pokud nemáš na povolení napsáno "nošení" ale pouze nabytí a držení, nejsi oprávněn tuto konkrétní zbraň nosit, ale pouze ty zbraně, na které ti bylo vydáno i nošení! To je věčný omyl mnoha držitelů ZP. 
Ve finále když si to všechno zkontroluješ, můžeš taky zjistit, že máš 10 zbraní kat.B, ale nosit můžeš třeba jen 8 z nich. Se dvěma zbývajícími se pak dopouštíš přestupku na úseku zbraní a střeliva pokud je nosíš!

Ve finále když si to všechno zkontroluješ, můžeš taky zjistit, že máš 10 zbraní kat.B, ale nosit můžeš třeba jen 8 z nich. Se dvěma zbývajícími se pak dopouštíš přestupku na úseku zbraní a střeliva pokud je nosíš!
- KITTbx
- Občasný návštěvník
NO u nás mi bylo jasně řečeno >TÝKÁ SE POVOLENÍ< toto: máte ZP sk. E, automaticky máte NOŠENÍ, jelikož na první tři povolení jsme neuvedl=nezaškrtl co chci a po ověření a nejen po vydání nákupky jsme zjistil, že všechny jsou na NOŠENÍ.
Takže neuvedu-li sám, že chci "B" nebo "A", případně to bude jasné "A", tak dostávám automaticky na "E", takže nošené pro ochranu.
Navíc přeci dole (Důvod žádosti:) píšete na co to máte, já píšu "ochrana osob a majetku", takže kde je nějaká pochybnost....
Nemyslím si, že je to tedy tak jak píše Bradek Džon, je totiž podstatné co je na PČR a to si může každý zpětně přeci ověřit, což doporučuji.
Takže neuvedu-li sám, že chci "B" nebo "A", případně to bude jasné "A", tak dostávám automaticky na "E", takže nošené pro ochranu.
Navíc přeci dole (Důvod žádosti:) píšete na co to máte, já píšu "ochrana osob a majetku", takže kde je nějaká pochybnost....
Nemyslím si, že je to tedy tak jak píše Bradek Džon, je totiž podstatné co je na PČR a to si může každý zpětně přeci ověřit, což doporučuji.
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
uff... dalo mi chvilku fušku než jsem pochopil co jsi chtěl napsat:
takže
1. jsme trochu OT
2. To že máš sk.E neznamená, že máš automaticky "nošení" nýbrž (nejen) tato skupina tě opravňuje žádat o "nošení".
3. o "nošení" žádáš tím, že neškrtáš v žádosti toto slovo. To snad nedělá nikdo. A pokud není důvod ho nedostat, vždycky bys ho měl dostat.
4. Může se stát, že ti nošení nějaký aktivní příslušník škrtne třeba u kosy nebo u scarabeuse. To, že to nesmí to je věc druhá, ale v tuto chvíli nastává ta situace kdy ty si toho nevšimneš a budeš nosit v domnění, že to smíš na základě nějaké trapné větičky na ZP. Tady je ten moment kdy se dostáváš nevědomky mimo zákon.
Takže ať se ti to líbí nebo ne (mě se to taky nelíbí) k nošení tě opravňuje jen to jediné slovo na nákupním povolení a to ještě na každou zbraň zvlášť! Prostě to tak je a přes to vlak nejede
takže
1. jsme trochu OT
2. To že máš sk.E neznamená, že máš automaticky "nošení" nýbrž (nejen) tato skupina tě opravňuje žádat o "nošení".
3. o "nošení" žádáš tím, že neškrtáš v žádosti toto slovo. To snad nedělá nikdo. A pokud není důvod ho nedostat, vždycky bys ho měl dostat.
4. Může se stát, že ti nošení nějaký aktivní příslušník škrtne třeba u kosy nebo u scarabeuse. To, že to nesmí to je věc druhá, ale v tuto chvíli nastává ta situace kdy ty si toho nevšimneš a budeš nosit v domnění, že to smíš na základě nějaké trapné větičky na ZP. Tady je ten moment kdy se dostáváš nevědomky mimo zákon.
Takže ať se ti to líbí nebo ne (mě se to taky nelíbí) k nošení tě opravňuje jen to jediné slovo na nákupním povolení a to ještě na každou zbraň zvlášť! Prostě to tak je a přes to vlak nejede

- KITTbx
- Občasný návštěvník

2. která další skupina mne opravňuje ke skrytému nošení, pokud myslíš „D“, tak to platí jen v zaměstnání, "C" neřeším to je lovec, nemyslím držení, nebo přenášení?
3. neškrtl jsem žádnou hlášku na žádosti=všechny 3 jsem nechal tak a přesto jsem dostal nošení, neb jako důvod žádosti píšu ochrana osob a majetku, když napíšu ke sportovním účelům a nechám volné nošení, tak to na nošení nedostanu. Nemám důvod si vymýšlet, tak jak jsme již uvedl, bylo mi řečeno: máte ZP sk. E, automaticky máte/dáváme NOŠENÍ, třebas to je o přístupu PČR, třebas to je proto, že to „E“ něco znamená spolu s tou hláškou na co to chci, nebo mi chcete říci, že můžete skrytě nosit zbraň kat. „A“.
4. nebojte se je mi jasné, že je důležitá i hláška na povolení, ostatně také proto to tam je, to v ZP platí třeba i pro soutěže atd, ale píšu jen vlastní zkušenost.
No líbí nelíbí s tím nemá co dělat, pořád je to také o tom, co a jak se děje na PČR, jací tam jsou lidé a podobně, viz třeba ponechání nebo odebrání nákupního povolení, někdo říká tak a někdo zase onak, bohužel zákon míní, situace a život mění.
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Já myslím že už jsme OT... tato diskuze už probíhala několikrát v povoleni-k-nabyti-drzeni-noseni-zbrane-t360.html
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Registrace, převody, kategorizace CUZZS, ...