- ARES
- Častý návštěvník
- Harpplayer
- Častý návštěvník
- ARES
- Častý návštěvník
- Harpplayer
- Častý návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
-
alfonss - Grafoman
-
4mike - saigaholic
-
kibicz - Častý návštěvník
Re: optika BARSKA
Po kolika výstřelech z kosy se tenhle kolimátor od barsky vysype?
-
221.tiger - Pravidelný návštěvník
-
4mike - saigaholic
-
Uvidíme, výrobce tvrdí že je na AR15 a SKS - tedy argument v případě reklamace bude jasný..
-
Po asi 80 ranách zatím drží, jen sem nebyl schopen ho nějak rozumě nastřelit.. což svádim na to, že jsem zároveň učil sestru střílet... další zprávy o postupném rozpadu dodám po dalších návštěvách střelnice a nastřelelní.
Další poznatky:
- kolimátor, obzvláště s 2x zvětšujícím modulem je docela těžký (200g) a velký
- při našroubování zvětšovátka není obraz zdaleka dokonalý - je tmavší, lehce do zelena a při okrajích přechází jakoby v "rybí oko", přesto to na větší vzdálenosti neni úplně k zahození
- spíše než červená tečka je to červená kaňka bez nějakého pravidelného tvaru
- šroubovací krytky na stavící šrouby = nic rychle nepřeklikáte, natož bez šroubováku..
Možná by nebylo od věci vyhlásit tipovačku, kolika výstřelů se dožije
- do sz, vítěz bude odměněn vyšší vahou jeho názorů na životnost nekvalitních kolimátorů:-)
Další poznatky:
- kolimátor, obzvláště s 2x zvětšujícím modulem je docela těžký (200g) a velký
- při našroubování zvětšovátka není obraz zdaleka dokonalý - je tmavší, lehce do zelena a při okrajích přechází jakoby v "rybí oko", přesto to na větší vzdálenosti neni úplně k zahození
- spíše než červená tečka je to červená kaňka bez nějakého pravidelného tvaru
- šroubovací krytky na stavící šrouby = nic rychle nepřeklikáte, natož bez šroubováku..
Možná by nebylo od věci vyhlásit tipovačku, kolika výstřelů se dožije

-
221.tiger - Pravidelný návštěvník
Koukám, že ses vydal na dráhu testovacího střelce 
Su fakt zvědavej, kolik vydrží, chtěl sem do něho jít - mám kosu. Ale nakonec sem z US objednal EO 512.
Těžko říct, ale aby byla prča.... tipuju 450 ran

Su fakt zvědavej, kolik vydrží, chtěl sem do něho jít - mám kosu. Ale nakonec sem z US objednal EO 512.
Těžko říct, ale aby byla prča.... tipuju 450 ran

-
Ano vydal, po cca 80 ránách jsem ho reklamoval kvůli zhasínání(zjištěno až doma) - to kolečko, kterým se zapíná a reguluje intenzita svitu se viklalo a v dolní "úvrati" prostě nesvítil:-) Musím pochválit přístup pána v Husitské - dostal jsem na výběr jestli chci peníze nebo další kolimátor, tak jsem zkusil jestli to nebyl jen vadný kus...
Nádradní má zatím 110 ran, nastřelení proběhlo bez problémů a viklání. Uvidíme jak dopadne další testování.
+ dnešních 80, bohužel se zas povolilo nadpažbí, kolimátor drží...
+ 110, konečně se nic nepovoluje, kolimátor zatím drží pohromadě.
+ 100 -//-
+135 kolimoš drží a snáší i přehřívání; celkem: 535 ran, vypadá to nadějně...
Nádradní má zatím 110 ran, nastřelení proběhlo bez problémů a viklání. Uvidíme jak dopadne další testování.
+ dnešních 80, bohužel se zas povolilo nadpažbí, kolimátor drží...
+ 110, konečně se nic nepovoluje, kolimátor zatím drží pohromadě.
+ 100 -//-
+135 kolimoš drží a snáší i přehřívání; celkem: 535 ran, vypadá to nadějně...
-
Dneska sem přidal cca 160, povoluje se celá část s kolečkem spínače.. asi jí přilepim, protože jinak to na funkci nemá vliv.. (zalepeno locktitem)
p.s. střílim, a díry jsou v terči na pravo od středu, otočim kolečkem ve směru šipky "L" a nástřel se posune ještě víc v pravo.. co dělám blbě?
edit: Obelix má pravdu..
+90 dnes, všechno drží (suma = 785)
+125
+120 Tisícovka překonána:-)
+170 a baterka začíná docházet...
+130 a zas se viklá kolečko s baterkou.. kua.. (S= 1 330 ran) rip
Úspěšně vyreklamováno kus za kus.. kolik vydrží další kousek? 80 vs. 1300 je docela rozptyl:-D
130
111
139
163 (=1953)
130
150
240
p.s. střílim, a díry jsou v terči na pravo od středu, otočim kolečkem ve směru šipky "L" a nástřel se posune ještě víc v pravo.. co dělám blbě?

edit: Obelix má pravdu..
+90 dnes, všechno drží (suma = 785)
+125
+120 Tisícovka překonána:-)
+170 a baterka začíná docházet...
+130 a zas se viklá kolečko s baterkou.. kua.. (S= 1 330 ran) rip
Úspěšně vyreklamováno kus za kus.. kolik vydrží další kousek? 80 vs. 1300 je docela rozptyl:-D
130
111
139
163 (=1953)
130
150
240
Naposledy upravil kibicz dne 23.10.2011 19:25, celkově upraveno 16
- Obelix
- Častý návštěvník
kibicz : asi ses upsal, pokud to dobře chápu, máš je vpravo, a posouvají se doprava, ne? Je klidně možné, že to L má znamenat polohu zásahu, některé malorážky to takhle měli na dioptru. Zkusil bych se podívat do návodu, případně klikat na P.
-
DeadMan - Častý návštěvník
Když jsem dneska čistil SKS (čistil jsem i optiku) tak jsem přišel na to že se asi něco podělalo v puškohledu Barska SKS 4x21 AO.
Když jsem střílel tak se mi tam objevilo jakoby smetí ale bylo mi to divné protože jsem střílel s průhlednými krytkami abych to v té rouře moc nezasvinil (byla rezavá a při každém výstřelu jsem ji pěkně vymet
).
Když jsem doma očistil jak krytky tak čočky tak tam to smetí pořád zůstávalo takže jsem po prozkoumání zjistil že to není na čočkách z venku ale že to bude uvnitř.
Nevím co to je (rozpadající se záměrná osnova to není protože je vcelku a hlavně je to v jiné "rovině" to znamená když je ostrý kříž tak smetí je rozmazané a naopak) ) ale je to důvod k reklamaci? hádám že je protože by ten puškohled měl být vzduchotěsný a smetí by se tam rozhodně dostávat nemělo pokud tam tedy už nebylo z výroby a tou střelbou se dostalo až do zorného pole.
Ještě poznatek když točím optickou korekcí která je u oka tak smetí zůstává na mistě a když točím korekcí paralaxy která je na opačné straně tak smetí rovněž zůstává na místě.
Má s tím někdo zkušenost?
Když jsem střílel tak se mi tam objevilo jakoby smetí ale bylo mi to divné protože jsem střílel s průhlednými krytkami abych to v té rouře moc nezasvinil (byla rezavá a při každém výstřelu jsem ji pěkně vymet

Když jsem doma očistil jak krytky tak čočky tak tam to smetí pořád zůstávalo takže jsem po prozkoumání zjistil že to není na čočkách z venku ale že to bude uvnitř.
Nevím co to je (rozpadající se záměrná osnova to není protože je vcelku a hlavně je to v jiné "rovině" to znamená když je ostrý kříž tak smetí je rozmazané a naopak) ) ale je to důvod k reklamaci? hádám že je protože by ten puškohled měl být vzduchotěsný a smetí by se tam rozhodně dostávat nemělo pokud tam tedy už nebylo z výroby a tou střelbou se dostalo až do zorného pole.
Ještě poznatek když točím optickou korekcí která je u oka tak smetí zůstává na mistě a když točím korekcí paralaxy která je na opačné straně tak smetí rovněž zůstává na místě.
Má s tím někdo zkušenost?
-
tak a protože když mě něco sere a vadí tak do toho pořád dloubám a zkoumám to tak jsem dneska zjistil že to vypadá spíš než jako špína tak jako když vám do čelního skla vletí kamínek ale ono nepraskne a jen se vyštípne malý kousíček
ale vzhledem k tomu že to není zvenku ale na 100% uvnitř a to ještě né na krajních čočkách s kterými jde otáčet (kaz je stále na stejném místě) tak se ptám je něco takového vůbec možné?
každopádně hned zítra to jedu reklamovat tak jsem zvědav (naštěstí je to koupenu dle mého u solidního prodejce s celorepublikovou sítí prodejen)
ale vzhledem k tomu že to není zvenku ale na 100% uvnitř a to ještě né na krajních čočkách s kterými jde otáčet (kaz je stále na stejném místě) tak se ptám je něco takového vůbec možné?

každopádně hned zítra to jedu reklamovat tak jsem zvědav (naštěstí je to koupenu dle mého u solidního prodejce s celorepublikovou sítí prodejen)
- navip
- Častý návštěvník
Měl jsem podobnou zkušenost a protože to byla starší levná čína tak jsem to otevřel a byl to kousek odloupnutého černého matového laku z vnitřní strany tubusu.
-
jo to dává smysl 

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství