- Grimpo
- Častý návštěvník
Re: Nuz
Srávně! Jednou se s tim začít musí. Ještě k noze-nuz.com - je tam dvoudílná recenze kuchyňáků, včetně videa, a tuším na konci druhého dílu jsou i odkazy na nějaký videa, jak se bousí. Hned první je tuším broušení na vodním kameni. Tímto způsobem jsem to brousil i já. Sice ne na vodním kameni, ale jinak stejně.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Já jsem si od nich objednal DVDčko, kde je postup broušení japonských nožů na kameni popsán celkem pěkně.
-
Phantom - Častý návštěvník
Špička se může ohnout nebo odštípnout, to podle toho která ocel se v daném místě vyskytovala - měkká z pláště nebo tvrdá z břitu.
Přebrousit to určitě půjde, a věřím tomu, že to zvládne i Sincity - zmiňovaná extrémní péče se musí věnovat mečovým čepelím, protože u nich hrozí především poškrábání a tím jejich znehodnocení estetické. Znehodnocení funkční je spíš až na druhém místě.
Přebrousit to určitě půjde, a věřím tomu, že to zvládne i Sincity - zmiňovaná extrémní péče se musí věnovat mečovým čepelím, protože u nich hrozí především poškrábání a tím jejich znehodnocení estetické. Znehodnocení funkční je spíš až na druhém místě.
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
SINCITYMAN píše:Na opravdu dobrý japonský nůž si moc netroufám, díky za důvěru,ale jsem přece jen samouk, možná někdo ze společnosti pro studium japonského meče, výrobci kvalitních japonských nožů jsou často i mečířskými mistry...
Franto, myslím, že kdybys ho vzal sezhora a stáhnul ho do špice kde by měl bejt obal sendviče tak že by to šlo...šahat do ostří vych si tedy taky netroufal...
nebo možná zkusit Pavla Bolfa
www.jswords.com/
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
palicek píše:Vybodnem sa na brusica, objednam kombinovany brusny kamen a prebrusim si to sam. Nebudem z toho robit vedu
www.jswords.com/
Pavel Bolf
jinak až se přítelkyně vrátí z nemocnice, tak už jí ty kudly zakaž:-)))
- hrd
- Častý návštěvník
-
Bobr - Moderátor
tak můj nejnovější kousek 
Parachutist
a to už jsem se s ním stačil i říznout - při zakrajování do kejtičky jsem si ušmik čepulku na ukazováčku levé ruky

Parachutist
a to už jsem se s ním stačil i říznout - při zakrajování do kejtičky jsem si ušmik čepulku na ukazováčku levé ruky

-
Hungry - Moderátor
A já myslel, že chirurgie je licencované řemeslo...
Nebo, že by se pokoušel pitvat...
Jinak trošku jinou verzi Bobrova zavíráků úspěšně používám již třetím rokem. Hlavně ten široký, plochý šroubovák se docela často hodí při práci s qéry...

Nebo, že by se pokoušel pitvat...

Jinak trošku jinou verzi Bobrova zavíráků úspěšně používám již třetím rokem. Hlavně ten široký, plochý šroubovák se docela často hodí při práci s qéry...
- Stanley
- Občasný návštěvník
Oni se tyhle zavíráky vůbec docela často hodí na nejrůznější věci. Sám Victorinox používám už 8 let, prakticky bez něj nevycházím z domu a za tu dobu se už hodil nepočítaněkrát. Je to asi jedna z nejpraktičtějších věcí, který vlastním. Jen ten Bobrův má zásadní konstrukční vadu: chybí mu vývrtka na víno
.

-
White feather - Častý návštěvník
Tak jsem se po delším váhání a pár konzultací s jedním znalým kolegou rozmyslel... Objednal jsem si nůž SOG Flash II, střenky ze Zytelu, přímá čepel, cena včetně pošty 1 500Kč, až dorazí tak dám vědět...
-
Tak dnes Flash II dorazil.
Moc příjemnej nožík, akorát do ruky. Celkově lehkej, skladnej, klip dobře vyřešenej (je opravdu vidět jen on, nic nenapovídá nošení nože). Pojistka zajímavě umístěna, pro mě ale překvapivě dobře přístupná. Zpětná pojistka (proti zavření) se mi také líbí. Funkce SAT se také hodí, side díky ní je malinká vůle do stran a kvůli pojistce kousek "nahoru a dolu", ale jsou to minimální vůle a funkci absolutně nevadí. Zytel je i celkem příjemnej do ruky... A čepel (v mém případě přímá) nabroušená a ostrá jak Břitva, opravdu holí. Několik fotek:

Další foto zde: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=393382
Moc příjemnej nožík, akorát do ruky. Celkově lehkej, skladnej, klip dobře vyřešenej (je opravdu vidět jen on, nic nenapovídá nošení nože). Pojistka zajímavě umístěna, pro mě ale překvapivě dobře přístupná. Zpětná pojistka (proti zavření) se mi také líbí. Funkce SAT se také hodí, side díky ní je malinká vůle do stran a kvůli pojistce kousek "nahoru a dolu", ale jsou to minimální vůle a funkci absolutně nevadí. Zytel je i celkem příjemnej do ruky... A čepel (v mém případě přímá) nabroušená a ostrá jak Břitva, opravdu holí. Několik fotek:

Další foto zde: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=393382
-
Hmm, tak mi to nedalo a zkusil jsem se s ním oholit
Ten nůž úplně v klidu oholí, taovou ostrost jsem ještě neviděl u nože právě vybaleného z krabičky...

-
Hungry - Moderátor
a zkoušels ruku nebo tvář?
Já měl kdysi podobný nápad, s nožem, co krásně holil chlupy na ruce... Ovšem fousy, to bylo jiné kafe... Bylo to tak vhodné pro masochistu... škudlil jako kráva...
Já měl kdysi podobný nápad, s nožem, co krásně holil chlupy na ruce... Ovšem fousy, to bylo jiné kafe... Bylo to tak vhodné pro masochistu... škudlil jako kráva...
-
Právě že tvář... Né že bych se holil celej, jen jsem přejel po tváři s trouchou pěny... Samozřejmě trochu "zadrhává" není to pořád Břitva, ale jak říkám, nečekal jsem takovou ostrost u továrně broušenýho nože.
-
BARRY - Moderátor
-
Otík - Častý návštěvník
Pánové, máte už nový speciál Zbraní a nábojů Nože? Doporučuji vaší pozornosti článek na str. 38-39 Jak cestovat s nožem. Je tam nastíněna právní úprava v oboru držení a nošení nožů v 17 evropských zemích, a také v Kanadě a Kalifornii. Už dlouho mi nebylo z žádného čtení tak zle... Všichni asi tušíme, že situace kolem nožů není v okolních zemích zrovna ideální - ale vidět to takhle hezky sepsáno pohromadě, to mi vyrazilo dech. Mnoho nesmyslných omezení a hlavně zákazy, zákazy, zákazy... Neuvěřitelný festival arogance moci a děsivé snahy udělat z občana tupého blbečka, který u sebe nesmí nosit už ani kapesní nožík...
Na závěr článku je jako pohlazení uvedena Česká republika, kde: "...se v současné době chladnými zbraněmi žádný zákon nezabývá ... nože i skrytě nošené nejsou omezeny žádným předpisem." Nemám pražádnou potřebu kráčet Prahou opásán samurajskými meči, a s deseti dýkami za pasem - ale jsem vděčný za to, že mi to žádný zákon nezakazuje. Díky LEXu, chce se mi zvolat, díky LEXu! Nechte si někdy od Standy Gibsona vyprávět, jakým nesmyslným omezujícím návrhům kolem nožů, teleskopických obušků, boxerů, apod. musel LEX čelit - a zatím s úspěchem. A zamyslete se nad tím také vy, kteří jste tady jalově mudrovali o tom, jak LEX nepodpoříte, protože vám jeho aktivity nejsou dostatečně košer (že ano, Alfe)...
P.S. Nevíte někdo, jak to vypadá na Slovensku? V článku o tom není žádná zmínka...
Na závěr článku je jako pohlazení uvedena Česká republika, kde: "...se v současné době chladnými zbraněmi žádný zákon nezabývá ... nože i skrytě nošené nejsou omezeny žádným předpisem." Nemám pražádnou potřebu kráčet Prahou opásán samurajskými meči, a s deseti dýkami za pasem - ale jsem vděčný za to, že mi to žádný zákon nezakazuje. Díky LEXu, chce se mi zvolat, díky LEXu! Nechte si někdy od Standy Gibsona vyprávět, jakým nesmyslným omezujícím návrhům kolem nožů, teleskopických obušků, boxerů, apod. musel LEX čelit - a zatím s úspěchem. A zamyslete se nad tím také vy, kteří jste tady jalově mudrovali o tom, jak LEX nepodpoříte, protože vám jeho aktivity nejsou dostatečně košer (že ano, Alfe)...
P.S. Nevíte někdo, jak to vypadá na Slovensku? V článku o tom není žádná zmínka...
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Otík - Častý návštěvník
glock1719: Bohužel teď skener nemám... Mohl bych sem vložit fotku - ale asi by to nebylo k přečtení.
Těch 99 Kč za časopis Tě snad nezabije?
Tenhle speciál je docela povedený...
Těch 99 Kč za časopis Tě snad nezabije?

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Popravdě nezabije , ale po zkušenstech s bláboli a hledání článků mezi reklamou už nekupuju.
- Lada
- Častý návštěvník
2 Otík
Fotka je většinou v pohodě, když to vyfotíš dobře (zkus jak obyč tak makro), jednoduché a funkční. Když to někam vylepíš v lepší kvalitě aby se to dalo bez problému zvětšit, nebude to problém přečíst
Já skenr používám už sporadicky, vyfotit to je daleko rychlejší
Fotka je většinou v pohodě, když to vyfotíš dobře (zkus jak obyč tak makro), jednoduché a funkční. Když to někam vylepíš v lepší kvalitě aby se to dalo bez problému zvětšit, nebude to problém přečíst

Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních