-
Loki_cz - Pravidelný návštěvník
Ale zase je tam zmena ktera mne potesila
Ted uz bez nejakych obstrukci muze ziskat ZP i moje draha polovicka
Drive jakozto obcanka Ruske Federace byt ma Trvaly pobyt a navic rodinny prislusnik obcana
tj. mne.. nemela narok..
Akorat nechapu proc nove priznavaji pravo na ZP i azylantum..
(3) Příslušný útvar policie může vydat rozhodnutí, jímž nevyhoví žádosti o vydání zbrojního průkazu, jestliže je žadatelem cizinec 6), který není
a) občanem členského státu,
b) občanem členského státu Organizace Severoatlantické smlouvy,
c) rodinným příslušníkem osoby uvedené v písmenu a) 11a), kterému bylo vydáno povolení k přechodnému nebo trvalému pobytu na území České republiky,
d) cizincem, kterému byl na území České republiky povolen trvalý pobyt a přiznáno právní postavení dlouhodobě pobývajícího rezidenta v Evropském společenství na území České republiky 11b), nebo cizincem, kterému bylo takové právní postavení přiznáno na území jiného členského státu Evropské unie a bylo mu vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky 11c),
e) rodinným příslušníkem osoby uvedené v písmenu d), kterému bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky, nebo
f) osobou, které byl na území České republiky udělen azyl,
i když splní všechny podmínky uvedené v odstavci 1. Proti tomuto rozhodnutí se nelze odvolat

Drive jakozto obcanka Ruske Federace byt ma Trvaly pobyt a navic rodinny prislusnik obcana

Akorat nechapu proc nove priznavaji pravo na ZP i azylantum..
(3) Příslušný útvar policie může vydat rozhodnutí, jímž nevyhoví žádosti o vydání zbrojního průkazu, jestliže je žadatelem cizinec 6), který není
a) občanem členského státu,
b) občanem členského státu Organizace Severoatlantické smlouvy,
c) rodinným příslušníkem osoby uvedené v písmenu a) 11a), kterému bylo vydáno povolení k přechodnému nebo trvalému pobytu na území České republiky,
d) cizincem, kterému byl na území České republiky povolen trvalý pobyt a přiznáno právní postavení dlouhodobě pobývajícího rezidenta v Evropském společenství na území České republiky 11b), nebo cizincem, kterému bylo takové právní postavení přiznáno na území jiného členského státu Evropské unie a bylo mu vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky 11c),
e) rodinným příslušníkem osoby uvedené v písmenu d), kterému bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky, nebo
f) osobou, které byl na území České republiky udělen azyl,
i když splní všechny podmínky uvedené v odstavci 1. Proti tomuto rozhodnutí se nelze odvolat
-
Kendziro - Častý návštěvník
-
Kendziro: kdyz jsem se pred 3ma mesicema zajimal o ZP pro zenu, bylo mi receno ze je silny tlak az temer narizeni na zamitani zadosti cizincu z 3. zemi byt maji trvaly pobyt. Duvodem bylo par maleru ktery udelali ukrajinci a vietnamci. Mel tu trvaly pobyt, koupil tu krochunu a odjel i s ni na ukrajinu a tam pry pachal trestnou cinnost diky zbrani legalne ziskanou :-/
Azylant je pro mne podstatne mene duveryhodna osoba nez clovek co ziska trvaly pobyt. Nebo ty snad touzis po tom, aby trebas takovy kosovsky albanci mohli ziskavat ZP? Ne ze by ho potrebovali neb si stejne splasi cernotu stejne snadno jako ty nebo ja rohliky v tescu.
Navic jaka je sance ze nekdo kdo uprchl ze sve zeme dostane vypis z rejstriku trestu??
Takze mu bude stacit cestne prohlaseni a...
Vis jak na to abys ziskal tzvaly pobyt tu musis obvykle napred X let zit na prechodny pobyt (tusim 5) a pak muzes teprve zazadat.. Driv mohl zazadat i manzel/manzelka ale to se uz taky zmenilo..
Azylant je pro mne podstatne mene duveryhodna osoba nez clovek co ziska trvaly pobyt. Nebo ty snad touzis po tom, aby trebas takovy kosovsky albanci mohli ziskavat ZP? Ne ze by ho potrebovali neb si stejne splasi cernotu stejne snadno jako ty nebo ja rohliky v tescu.
Navic jaka je sance ze nekdo kdo uprchl ze sve zeme dostane vypis z rejstriku trestu??

Vis jak na to abys ziskal tzvaly pobyt tu musis obvykle napred X let zit na prechodny pobyt (tusim 5) a pak muzes teprve zazadat.. Driv mohl zazadat i manzel/manzelka ale to se uz taky zmenilo..
-
RMP - Častý návštěvník
Kendziro: přesně tak. Asylant navíc může být člověkem v reálném ohrožení (znám např. muslima, kterému by v Sůdánu usekli hlavu, protože nechtěl mít nic společného s tamními fanatickými bojůvkami. A jejich kontakty sahají až sem).
Zrovna tento bod podle mého názoru náš právní systém šlechtí, principem "na našem území máš možnost se o sebe postarat sám" je to něco diametrálně odlišného, než Eunijní podlézání nepřizpůsobivým přistěhovalcům.
Zrovna tento bod podle mého názoru náš právní systém šlechtí, principem "na našem území máš možnost se o sebe postarat sám" je to něco diametrálně odlišného, než Eunijní podlézání nepřizpůsobivým přistěhovalcům.
-
RMP: ano to je hezke ale jak rikam.. ty musis minimalne 21 let sekat latinu, pristehovalec minimalne 5 let kdy ma prechodny pobyt a pak teprve muze zazadat. Azylant za jak dlouho ziskas statut azylanta?
Navic vzpomen si jaci lide od nas zadali o azyl v Kanade.. a ted si predstav ze mezi tema azylantama bude byt treba jen 30% podobnejch.. Navic na rozdil od obcana ci osoby s trvalym pobytem nemusi umet cesky..
a bude rozumet pojmum NO a KN?
Navic vzpomen si jaci lide od nas zadali o azyl v Kanade.. a ted si predstav ze mezi tema azylantama bude byt treba jen 30% podobnejch.. Navic na rozdil od obcana ci osoby s trvalym pobytem nemusi umet cesky..

-
RMP - Častý návštěvník
-
RMP: bohuzel.. ne vsichni azylanti utikaji jen proto ze jsou utiskovani.. a i ti utiskovani ne vsichni jsou z tech co si to nezaslouzi..
Staci se podivat na utecenecke tabory napr. v Chebu ci v Teplicich a jinych mistech republiky.. Stejne tak je zajimava i statisticky pohled na kriminalitu v techto mistech..Takze fakt v tomhle pripade bych byl radeji velice opatrny a nechal podminku i nadale ze je treba mit trvaly pobyt ci rezidentem EU ci jak to je formulovane
Staci se podivat na utecenecke tabory napr. v Chebu ci v Teplicich a jinych mistech republiky.. Stejne tak je zajimava i statisticky pohled na kriminalitu v techto mistech..Takze fakt v tomhle pripade bych byl radeji velice opatrny a nechal podminku i nadale ze je treba mit trvaly pobyt ci rezidentem EU ci jak to je formulovane

-
EL PANELL - Častý návštěvník
Loki_cz píše:..... Duvodem bylo par maleru ktery udelali ukrajinci a vietnamci. Mel tu trvaly pobyt, koupil tu krochunu a odjel i s ni na ukrajinu a tam pry pachal trestnou cinnost diky zbrani legalne ziskanou .....
To se mě nezdá, máš nějaký konkrétní informace?
my tam jezdíme docela často a nedokážu si představit, že bych se pokusil převézt ilegálně zbraň. vždycky "vyšůruju" auto od nábojnic abych nedával podnět k něčemu co nechci. a když naše země a polsko nebyly součástí schengenu, tak ty kontroly byly i na naší straně. já byl vždycky v poho, pas EU něco znamená

Ono to se ZP pro cizince (byť mají v ČR trvalý pobyt) není jednoduchý, musí předkládat výpis z rejstříku trestů své země. a konkrétně na Ukrajině získat bumážku z nějakýho úřadu stojí za to. a stojí to i hodně peněz. všude tě posílají do Kyjeva

-
El Panell: nekde pisou je-li to nemozn pak staci cestne prohlaseni..
Ad statistika..je to tak rok nazpatek kdyz se rozebiralo umisteni noveho azyloveho zarizeni kdesi.. tak tamni obyvatele dost protestovali, a rozmazli to i v novinach atd.. byla k tomu i statistika zlocinnosti.. i kdyz na druhou stranu v prihranici byla vzdy ta statisticka zlocinnost horsi.. obzvlaste Teplicko je hnus..
Ad statistika..je to tak rok nazpatek kdyz se rozebiralo umisteni noveho azyloveho zarizeni kdesi.. tak tamni obyvatele dost protestovali, a rozmazli to i v novinach atd.. byla k tomu i statistika zlocinnosti.. i kdyz na druhou stranu v prihranici byla vzdy ta statisticka zlocinnost horsi.. obzvlaste Teplicko je hnus..

- cmk
- Častý návštěvník
Welcome to EU
- Ukrajinu bych v EU videl skoro i rad, ale je fakt, ze "az casem".
I kdyz, neni to tak davno, co "na pockani" (i kdyz spise "na dlouhe cekani") se u nas vypis vydaval taky jen na Pankraci
Diskuse o plynu

I kdyz, neni to tak davno, co "na pockani" (i kdyz spise "na dlouhe cekani") se u nas vypis vydaval taky jen na Pankraci

-
admix - Příspěvky: 1815
- Steiner
- Častý návštěvník
-
Idealne by chtel noseni prave u nas (zrejme spatne zazitky z Prahy ..), jeste idealneji i na slovensku. Je mu jasne, ze zbran bude moct mit jen na jeden zbrojni prukaz, ale jak rikam - vzhledem k tomu, ze vetsinu casu travi v Praze, tak predpokladam, ze by si doma koupil kver na sport a nechal ho napsat na jeho brachu a na cesky zbrojak by si koupil kver na noseni/sport
-
Pufik - Častý návštěvník
-
Pufik: ne.. oni prave oproti drivejsku uz nemaji moznost zamitnout zadost o ZP nekomu jen proto ze je azylant. Jestli si to vykladam spravne rak dle noveho zakona mate-li trvaly pobyt, popripade jste-li azylant a splnite-li ostatni podminky jako beztrestnost etc.. tak vam ten ZP musi vydat.
Doted to platilo jen pro obcany s Trvalym pobytem pochazejicich ze zemi EU a ktere jsou v NATO. Ostatnim to mohlo byt zamitnuto..
Tohle vypada jako by to tam narouboval nekdo umyslne aby mohli ukrajinci, rusove vietnamci a dalsi delat prusery s legalnima zbranema.. Nemluve o azylantech.. nic proti albancum, ci jinym narodnostem ale..
Doted to platilo jen pro obcany s Trvalym pobytem pochazejicich ze zemi EU a ktere jsou v NATO. Ostatnim to mohlo byt zamitnuto..
Tohle vypada jako by to tam narouboval nekdo umyslne aby mohli ukrajinci, rusove vietnamci a dalsi delat prusery s legalnima zbranema.. Nemluve o azylantech.. nic proti albancum, ci jinym narodnostem ale..
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
Kendziro - Častý návštěvník
Loki_cz píše:Nebo ty snad touzis po tom, aby trebas takovy kosovsky albanci mohli ziskavat ZP?
Víš, tohle je přesně ten argument, který jsem čekal - "jak by se ti líbilo...?"
Nelíbilo. Tak jako se mi v téhle zemi nelíbí asi milión věcí. Ale necítím se oprávněný někomu něco zakazovat jen proto, že se mi to nelíbí (a už vůbec ne proto, že patří do sociální skupiny, která se mi nelíbí). "Páchá trestnou činnost" je pro mne legitimní důvod, proč nevydat zbroják. "Patří k národnostní skupině, která páchá trestnou činnost" takovým důvodem není. Je to, v pravém smyslu slova, diskriminace.
Koneckonců, ruské a ruskojazyčné gangy u nás také páchají trestnou činnost, a obvykle jsou přitom dost brutální. Jak se Tobě líbilo, když Tvojí ženě nechtěli dát zbroják, protože "je to přece jedna z NICH!"?
-
Kendziro: ja nerikam zakazovat.. jen bych na rozdil od obcanu kteri dokazali zit v tehle spolecnosti min. 21 let bez problemu ponechal moznost zamitnuti. Vlastne situace jak byla drive.
Ano, mas pravdu mne by to zkomplikovalo situaci az by zena chtela ZP, ale s tim jsem vicemene pocital ze budu muset vynalozit nejake usili etc. abych dokazal ze prave ona je dost duveryhodna aby ten ZP ziskala.
To co se mi nelibi ze se ZP stal narokovou veci i pro azylanty ale i pro lidi s trvalym. A jak jsem podotknul..pochybuju ze azylant bude mit tak dobre vztahy s puv. domovinou aby si tam docel pro vypis z rejstriku.. takze dle zakona mu staci "cestne prohlaseni".
Opravdu verim tomu ze policiste meli celkem dobry duvod HODNE vahat s vydavanim ZP lidem kteri maji "jen" trvaly pobyt.. a azylant je jeste mene "provereny" nebo se pletu?
Ano, mas pravdu mne by to zkomplikovalo situaci az by zena chtela ZP, ale s tim jsem vicemene pocital ze budu muset vynalozit nejake usili etc. abych dokazal ze prave ona je dost duveryhodna aby ten ZP ziskala.
To co se mi nelibi ze se ZP stal narokovou veci i pro azylanty ale i pro lidi s trvalym. A jak jsem podotknul..pochybuju ze azylant bude mit tak dobre vztahy s puv. domovinou aby si tam docel pro vypis z rejstriku.. takze dle zakona mu staci "cestne prohlaseni".
Opravdu verim tomu ze policiste meli celkem dobry duvod HODNE vahat s vydavanim ZP lidem kteri maji "jen" trvaly pobyt.. a azylant je jeste mene "provereny" nebo se pletu?
-
Cili tady ted budeme mit spoustu azylantu, kteri si budou porizovat zbrojni prukazy, kupovat zbrane podlehajici nakupnimu povoleni a registraci a budou s nimi pachat cinnost? To mi skoro pripomina nutnost novely zbrojniho zakona, aby se "zabranilo moznemu zneuziti zbrani kat. A v rukou sberatelu k pachani teroristicke cinnosti"
-
Admix: to je trochu rozdil.. kdyz uz jednou mas zbran, tak je jedno jestli muzes strilet davkama nebo jednotlivejma ranama.. zvlaste u nas bo to riziko ze te nekdo odstreli je minimalni s ohledem na mozstvi legalnich drzitelu..
Navic stojis-li o to Acko tak moc, tak mas zakonem danou moznost ziskani vyjimky ne?
Drive se takovymhle cizincum davali ZP taky jako "vyjimka" cili kdyz o to moc stal nekdo s trvalim pobytem tak si to mohl vybehat a vypresvedcovat..

Navic stojis-li o to Acko tak moc, tak mas zakonem danou moznost ziskani vyjimky ne?

Drive se takovymhle cizincum davali ZP taky jako "vyjimka" cili kdyz o to moc stal nekdo s trvalim pobytem tak si to mohl vybehat a vypresvedcovat..
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)