-
Parabellum - Častý návštěvník
Nejlepší systém samonabíjecí pušky - karabiny
Tak mě napadlo, že je tu dost lidí s různýma samonabíjecíma puškama, kteří vlastní, či měly možnost vyzkoušet různé systémy a tak by mě zajmalo, kterou hodnotíte nejlépe, z jaké stránky, od jakých výrobců, vhodnost k sportu, službě, ochraně a obraně....atd.
PS: dufám že to sem patří, jinak prosim admina, ať to přesune dle jeho uvážení.
PS: dufám že to sem patří, jinak prosim admina, ať to přesune dle jeho uvážení.
Naposledy upravil Parabellum dne 16.04.2009 10:47, celkově upraveno 2
-
-
SW_FOX - Grafoman
-
Pufik - Častý návštěvník
- hrd
- Častý návštěvník
-
Flash - Častý návštěvník
-
-
SW_FOX - Grafoman
Parabellum: garand ještě vypadá jak PUŠKA, FN-FAL je spíš takový kříženec s kulometem....... prostě garand je dřevěný, netrčí z toho zásobník a vypadá jako puška, navíc je to zbraň se kterou nemůžou v africe bojovat 13ti leté děti......
Jinak L1A1/FN-FAL/SLR je moje životní láska, v roce 2000 se mnou 8 měsíců jezdila v autě a sežrala bez zaváhání cca 3 bedny munice......
Jinak L1A1/FN-FAL/SLR je moje životní láska, v roce 2000 se mnou 8 měsíců jezdila v autě a sežrala bez zaváhání cca 3 bedny munice......
-
MiRaS - Častý návštěvník
- Grimpo
- Častý návštěvník
MiRaS má pravdu. Je to zmatek. Ve výčtu je spousta útočných pušek, ne samonabíjecích. A vůbec - je to o samonabíjecích puškách, nebo karabinách?
Pokud to vezmu za podobný konec jako FOX, stejně jako on bych se vrátil do období WWII, akorát na druhou stranu zákopu, a hlasoval bych pro FG42. Puškový náboj, kompaktní, supr ergonometrie, kupodivu lehká, progresivní metody výroby. Nádherný desing.
Jinak co se týče výběru z toho, co je ve výčtu - nemám mnoho zkušeností, ale líbí se mi jednoduchodst a výrobní nenáročnost. A pakliže zde chybí něco tak krásně primitivního, jako je uzamčení vykývnutím závěru (Stg44), tak volím závoru (Sa58*). Je mi sympatičtější než rotace (AKxx, ARxx).
*Ano, protiřečím si, rám Sa58 opravdu není výrobně tak jednoduchý jako lisovaný AK, ale i ta Sa58 by se určitě dala propracovat dál k jednoduššímu rámu.
Pokud to vezmu za podobný konec jako FOX, stejně jako on bych se vrátil do období WWII, akorát na druhou stranu zákopu, a hlasoval bych pro FG42. Puškový náboj, kompaktní, supr ergonometrie, kupodivu lehká, progresivní metody výroby. Nádherný desing.
Jinak co se týče výběru z toho, co je ve výčtu - nemám mnoho zkušeností, ale líbí se mi jednoduchodst a výrobní nenáročnost. A pakliže zde chybí něco tak krásně primitivního, jako je uzamčení vykývnutím závěru (Stg44), tak volím závoru (Sa58*). Je mi sympatičtější než rotace (AKxx, ARxx).
*Ano, protiřečím si, rám Sa58 opravdu není výrobně tak jednoduchý jako lisovaný AK, ale i ta Sa58 by se určitě dala propracovat dál k jednoduššímu rámu.
-
SW_FOX - Grafoman
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Ono to bude nakonec stejně hlasování hlavně o "nejoblíbenější puška", protože málokdo ty systémy zná, tím méně je měl někdy v ruce (jen FOX je má asi skoro všechny doma, snad kromě AUG zatím
)
Já mám prostě nejradši systém kosy, který se mi zdá úžasně jednoduchý (z konstrukčního hlediska) a snadno přístupný (na řešení závad i rozborku). V dnešní době optických zaměřovačů by ale potřeboval menší úpravy pro spolehlivější vyhazování mimo prostor puškohledu či jiné optiky.

Já mám prostě nejradši systém kosy, který se mi zdá úžasně jednoduchý (z konstrukčního hlediska) a snadno přístupný (na řešení závad i rozborku). V dnešní době optických zaměřovačů by ale potřeboval menší úpravy pro spolehlivější vyhazování mimo prostor puškohledu či jiné optiky.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Parabellum: Ad FG42 - bohužel, já jsem pouze ošmatal BD42, ale alespoň že tak. Vzpoměl jsem si na jednu pasáž ze Zeměplochy - volná citace: Chlapovi, co na tu kuši psal recenzi, museli zlomit obě ruce, aby ji zase pustil.
Ad vykývnutí závorníku: Sypu si popel na hlavu a přiznávám - schema SVT SKS a FN jsem neviděl, netušil jsem, že pracují na mém oblíbeném principu.
Ad vykývnutí závorníku: Sypu si popel na hlavu a přiznávám - schema SVT SKS a FN jsem neviděl, netušil jsem, že pracují na mém oblíbeném principu.
-
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
No jasně. Na CNCéčku by se dala určitě frezovat rychleji a přesněji. Nicméně třískové obrábění je i tak jedna z nejdražších technologií výroby zbraní a dnes by se určo řešila jinak.
Ale docela mě překvapuje ta oblíbenost Garanda. Sice jsem zněj střílel jen jednou, neni špatnej, ale příjde mi docela dost neohrabanej. Neuražte se, ale je to docela hebedo.
Ale docela mě překvapuje ta oblíbenost Garanda. Sice jsem zněj střílel jen jednou, neni špatnej, ale příjde mi docela dost neohrabanej. Neuražte se, ale je to docela hebedo.
-
Jimi - Moderátor
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské