Petzold
Moderátor
Moderátor

08.12.2016 8:50

Re: Mediální utkání

Náhodou jsem shlédl, celkem neutrální , ba spíš pozitivní. Z kolegy Lenze sestříhali paranoika největšího :-) a ......samozřejmě "Václav Marhoul na Hrad". :roll: ( a tlačítko které znázorňuje pánské přirození)

pekoz
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.12.2016 10:10

JJ, kolegu neznám ale fakt jsem se ho až polekal :mrgreen:. No a pan Aktivní Záloha VM - ten opět nezklamal. I když jeho názory jsou známé. (o**s je to) Jinak na ČT překvapivě dobrý - čekal jsem spíše nějakou "provokaci" ve stylu Žít a zemřít v Tanvaldu atd..

Jarda K
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

08.12.2016 10:22

Když to je o úhlu náhledu. Lenz mě zaujal, neznám ho, a vcelku hbitě mi došlo čím se asi živil a že to zanechalo stopy (myšleno bez úsměšku). Asi může naprostému pacifistovi přijít jako paranoik.

Marhoul? Asi si něco pamatuji jinak = nu což, zmetky patří vítězům... A jinak jeho koncovka? Nechť se vezme za ruku s Dienstbierem a odkráčí do zapadajícího slunce.

pekoz
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.12.2016 10:50

Ano řeč je právě o "koncovce".
Celkem zajímavá poznámka z jiného fora:

pan marhoul evidentně nechápe co říká a jaký to na něj může mít dopad
jak by se mu asi líbilo, kdyby za 4 roky dostal dopis (nebo i dříve, pokud by došlo ke změně zákona)

vážený pane
vzhledem k dovršení věku 60let přestáváte být členem aktivních záloh
jako zk****nej civil nemáte nárok vlastnit palnou zbraň, proto své zbraně prodejte, znehodnoťte, nebo darujte státu
s pozdravem
zbraně profesionálům

Jirik.fx
Komerční inzerent
Komerční inzerent

08.12.2016 18:47

No ten Marhoul mě na konci pěkně nakrkl: nechte to na nás my víme co děláme a vy blbečci se jenom dívejte a věřte, že to dobře dopadne. Vážený pane Marhoule, velice by mě zajímalo jestli do skupiny lidí, kteří podle Vás nemají mít zbraně patřite i vy? Já si např. myslím, že byste ji mít neměl a já ano. A soudím tak na základě toho co jste řekl v daném pořadu.

Rad
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

08.12.2016 19:38

No, to se nám pan Marhoul vybarvil jako "pravý" obránce svobody, který má stejné názory na zbraně v rukou občanů jako kdysi soudruzi v SSSR. Opravdový příkladný voják Eurosojuzu.

Reklama

jpp
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.12.2016 20:07

Marhoul nenávidí Zemana. Nevím proč a nechci to studovat. Takže když mu byla položena otázka, jestli by se měli občané ozbrojovat, tak si to podle mě spojil se Zemanem a jeho výroky a jakožto hrdý záložník s klapkama na očích (Armáda a zálohy nás spasí) pronesl to co pronesl.

To že na*ral na hlavu všem držitelům ZP, včetně sebe mu v tu chvíli podle mě vůbec nedoteklo.

Rád bych mu vyjádřil svůj názor, ale nemůžu na něj najít žádný kontakt :evil:

omega
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

09.12.2016 1:42

Oceňuji jeho počiny na filmovém poli, ale tou svou závěrečnou hláškou to opravdu " posral". Že by další nadčlověk na obzoru, trošku mi to připomnělo toho tragéda J.Krause, jehož pořady jsem tak nějak vyškrtl z tv sledování.

Petzold
Moderátor
Moderátor

09.12.2016 12:56

Sice Parlamentní listy,....Vaněk (ODS)

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/ro ... any-466358

také je dobré si pamatovat i jména Zlatuška (ANO) a Gabal (KDU-ČSL)...u voleb, samozřejmě.

sokar
Častý návštěvník
Častý návštěvník

09.12.2016 19:40

Pokud chtějí omezovat držitele zbrojních "pasů" , tak mě to vůbec nevadí. :lol:

filmovymaniak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.12.2016 17:00

Ahoj,
díval jsem se na to Pološero
a dovolím si nesouhlasit s paní moderátorkou, když tvrdí, že domobrana u nás za R-U neexistovala.

Z jiného fora:
"..1868 - Branný zákon zavedl všeobecnou brannou povinnost. Od té doby se povinná vojenská služba
v českých zemích týkala většiny mužské populace. Délka služby byla stanovena na tři roky,
u námořnictva na čtyři. Potom následovalo sedm let zálohy a dva roky v takzvané zeměbraně.

1912 - Služba byla zkrácena na dva roky (u speciálních druhů zbraní na tři, u námořnictva čtyři).
Ponechány byly sedmileté zálohy a dvouletá služba v zeměbraně. Odvody byly dvakrát ročně..."

A pan režisér major v akrivní záloze si sehnal protekční místečko a pro ostatní většínu je v AZ pouze pěší rota na KV.
Ale musí si uvědomit, že jsou zde vojáci v záloze i mimo AZ a kolik jich je?
Já měl ČVO 107 a hodnost vojína, ale ta jako taková se dnes v AČR používá jen pro výcvik.

4mike
saigaholic

15.12.2016 12:31

sokar píše:Pokud chtějí omezovat držitele zbrojních "pasů" , tak mě to vůbec nevadí. :lol:

mně ano a nebudu sám, kdo jej potřebuje např. k účasti na zahraničních závodech

erlle
Nový uživatel
Nový uživatel

15.12.2016 18:29

sokar píše:Pokud chtějí omezovat držitele zbrojních "pasů" , tak mě to vůbec nevadí. :lol:

Nemáte tam v tom Vyškově nějakou špatnou vodu?
Normální je, že každému kdo se věnuje zbraním jako koníčku musí vadit omezování zbrojních pasů, pane kolego.

Kalič
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.12.2016 18:47

I sokarovi by ale jistě vadilo omezování zbrojních "průkazů". Jako nám všem.

Víťas01
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.12.2016 7:27

Jedna trochu lepší zpráva z domácích kruhů.
https://www.novinky.cz/domaci/423854-li ... brani.html

Martin Bublák
Nový uživatel
Nový uživatel

16.12.2016 10:14

Udělali mi radost, opravdu :D

filmovymaniak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.12.2016 12:01

Ahoj, dle teletextu ČT strana 151 vyšel v Právu článek

Nesmysl padl: Unie se zbraní v muzeích nedotkne

Nápad Evropské komise, aby se musely znehodnocovat zbraně vystavené v muzeích, omezovat sportovní střelci či hračky a repliky, z chystané eurosměrnice o zbraních podle všeho vypadl.

Podle D. Charanzové by norma neměla citelně dopadnout ani na myslivce, ale i tak se počítá se značným omezení poloautomat. zbraní. Pokud dnes někdo zbraň legálně vlastní nepříjde o ní, řekla Právu Charanzová.

TomSmith
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.12.2016 19:41

Mediální utkání

Víťas01 píše:Jedna trochu lepší zpráva z domácích kruhů.

Jestli to bude ústavní zákon tak by mozna díky te ústavnosti neměl být ovlivněn směrnicemi EUrosojuzu. Kdyžtak mne právníci prosím opravte.

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.12.2016 0:15

Bohužel, EU legislativa je nadřazená veškeré legislativě členských států, včetně ústavy.
Třeba Poláci a snad Litevci si vyhrazují právo protiústavní direktivy EU přezkoumat a v případě nutnosti nerespektovat, ale u nás o ničem takovém nevím.

Steiner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.12.2016 0:46

Justinian: Celý materiál k tomu návrhu novelizace ústavního zákona zde: https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAGNGZSFW

Z důvodové zprávy pak stojí za pozornost zejména tohle:
3. Zhodnocení souladu navrhované právní úpravy s právem Evropské unie

Předložený návrh ústavního zákona se netýká práva Evropské unie, předmět úpravy spadá do výlučné působnosti každého členského státu Evropské unie, návrh tak není ani v rozporu se závazky, vyplývajícími pro Českou republiku z členství v Evropské unii, zejména se Smlouvou o přistoupení České republiky k Evropské unii, s obecnými zásadami práva Evropské unie ani s judikaturou Soudního dvora Evropské unie.

Návrh zejména odpovídá skutečnosti, že čl. 4 odst. 2 Smlouvy o Evropské unii stanovuje, že „[Evropská unie] respektuje základní funkce státu, zejména ty, které souvisejí se zajištěním územní celistvosti, udržením veřejného pořádku a ochranou národní bezpečnosti. Zejména národní bezpečnost zůstává výhradní odpovědností každého členského státu.“. Pojem národní bezpečnost znamená v zásadě bezpečnost státu, tj. jeho svrchovanost a její bezprostřední předpoklady. Smlouva o EU od tohoto pojmu v tomto jediném ustanovení odlišuje „územní celistvost“. Není pochyb o tom, že původní i novelizované znění ústavního zákona zahrnuje v pojmu „bezpečnost České republiky“ jak zajištění bezpečnosti vnější (národní či státní), tak ochranu demokratických základů a bezpečnosti vnitřní.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA