-
Petzold - Moderátor
Re: Mediální utkání
Náhodou jsem shlédl, celkem neutrální , ba spíš pozitivní. Z kolegy Lenze sestříhali paranoika největšího
a ......samozřejmě "Václav Marhoul na Hrad".
( a tlačítko které znázorňuje pánské přirození)

-
pekoz - Častý návštěvník
JJ, kolegu neznám ale fakt jsem se ho až polekal
. No a pan Aktivní Záloha VM - ten opět nezklamal. I když jeho názory jsou známé. (o**s je to) Jinak na ČT překvapivě dobrý - čekal jsem spíše nějakou "provokaci" ve stylu Žít a zemřít v Tanvaldu atd..

- Jarda K
- Pravidelný návštěvník
Když to je o úhlu náhledu. Lenz mě zaujal, neznám ho, a vcelku hbitě mi došlo čím se asi živil a že to zanechalo stopy (myšleno bez úsměšku). Asi může naprostému pacifistovi přijít jako paranoik.
Marhoul? Asi si něco pamatuji jinak = nu což, zmetky patří vítězům... A jinak jeho koncovka? Nechť se vezme za ruku s Dienstbierem a odkráčí do zapadajícího slunce.
Marhoul? Asi si něco pamatuji jinak = nu což, zmetky patří vítězům... A jinak jeho koncovka? Nechť se vezme za ruku s Dienstbierem a odkráčí do zapadajícího slunce.
-
pekoz - Častý návštěvník
Ano řeč je právě o "koncovce".
Celkem zajímavá poznámka z jiného fora:
pan marhoul evidentně nechápe co říká a jaký to na něj může mít dopad
jak by se mu asi líbilo, kdyby za 4 roky dostal dopis (nebo i dříve, pokud by došlo ke změně zákona)
vážený pane
vzhledem k dovršení věku 60let přestáváte být členem aktivních záloh
jako zk****nej civil nemáte nárok vlastnit palnou zbraň, proto své zbraně prodejte, znehodnoťte, nebo darujte státu
s pozdravem
zbraně profesionálům
Celkem zajímavá poznámka z jiného fora:
pan marhoul evidentně nechápe co říká a jaký to na něj může mít dopad
jak by se mu asi líbilo, kdyby za 4 roky dostal dopis (nebo i dříve, pokud by došlo ke změně zákona)
vážený pane
vzhledem k dovršení věku 60let přestáváte být členem aktivních záloh
jako zk****nej civil nemáte nárok vlastnit palnou zbraň, proto své zbraně prodejte, znehodnoťte, nebo darujte státu
s pozdravem
zbraně profesionálům
- Jirik.fx
- Komerční inzerent
No ten Marhoul mě na konci pěkně nakrkl: nechte to na nás my víme co děláme a vy blbečci se jenom dívejte a věřte, že to dobře dopadne. Vážený pane Marhoule, velice by mě zajímalo jestli do skupiny lidí, kteří podle Vás nemají mít zbraně patřite i vy? Já si např. myslím, že byste ji mít neměl a já ano. A soudím tak na základě toho co jste řekl v daném pořadu.
- Rad
- Pravidelný návštěvník
No, to se nám pan Marhoul vybarvil jako "pravý" obránce svobody, který má stejné názory na zbraně v rukou občanů jako kdysi soudruzi v SSSR. Opravdový příkladný voják Eurosojuzu.
-
jpp - Častý návštěvník
Marhoul nenávidí Zemana. Nevím proč a nechci to studovat. Takže když mu byla položena otázka, jestli by se měli občané ozbrojovat, tak si to podle mě spojil se Zemanem a jeho výroky a jakožto hrdý záložník s klapkama na očích (Armáda a zálohy nás spasí) pronesl to co pronesl.
To že na*ral na hlavu všem držitelům ZP, včetně sebe mu v tu chvíli podle mě vůbec nedoteklo.
Rád bych mu vyjádřil svůj názor, ale nemůžu na něj najít žádný kontakt
To že na*ral na hlavu všem držitelům ZP, včetně sebe mu v tu chvíli podle mě vůbec nedoteklo.
Rád bych mu vyjádřil svůj názor, ale nemůžu na něj najít žádný kontakt

- omega
- Pravidelný návštěvník
Oceňuji jeho počiny na filmovém poli, ale tou svou závěrečnou hláškou to opravdu " posral". Že by další nadčlověk na obzoru, trošku mi to připomnělo toho tragéda J.Krause, jehož pořady jsem tak nějak vyškrtl z tv sledování.
-
Petzold - Moderátor
Sice Parlamentní listy,....Vaněk (ODS)
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/ro ... any-466358
také je dobré si pamatovat i jména Zlatuška (ANO) a Gabal (KDU-ČSL)...u voleb, samozřejmě.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/ro ... any-466358
také je dobré si pamatovat i jména Zlatuška (ANO) a Gabal (KDU-ČSL)...u voleb, samozřejmě.
- sokar
- Častý návštěvník
- filmovymaniak
- Častý návštěvník
Ahoj,
díval jsem se na to Pološero
a dovolím si nesouhlasit s paní moderátorkou, když tvrdí, že domobrana u nás za R-U neexistovala.
Z jiného fora:
"..1868 - Branný zákon zavedl všeobecnou brannou povinnost. Od té doby se povinná vojenská služba
v českých zemích týkala většiny mužské populace. Délka služby byla stanovena na tři roky,
u námořnictva na čtyři. Potom následovalo sedm let zálohy a dva roky v takzvané zeměbraně.
1912 - Služba byla zkrácena na dva roky (u speciálních druhů zbraní na tři, u námořnictva čtyři).
Ponechány byly sedmileté zálohy a dvouletá služba v zeměbraně. Odvody byly dvakrát ročně..."
A pan režisér major v akrivní záloze si sehnal protekční místečko a pro ostatní většínu je v AZ pouze pěší rota na KV.
Ale musí si uvědomit, že jsou zde vojáci v záloze i mimo AZ a kolik jich je?
Já měl ČVO 107 a hodnost vojína, ale ta jako taková se dnes v AČR používá jen pro výcvik.
díval jsem se na to Pološero
a dovolím si nesouhlasit s paní moderátorkou, když tvrdí, že domobrana u nás za R-U neexistovala.
Z jiného fora:
"..1868 - Branný zákon zavedl všeobecnou brannou povinnost. Od té doby se povinná vojenská služba
v českých zemích týkala většiny mužské populace. Délka služby byla stanovena na tři roky,
u námořnictva na čtyři. Potom následovalo sedm let zálohy a dva roky v takzvané zeměbraně.
1912 - Služba byla zkrácena na dva roky (u speciálních druhů zbraní na tři, u námořnictva čtyři).
Ponechány byly sedmileté zálohy a dvouletá služba v zeměbraně. Odvody byly dvakrát ročně..."
A pan režisér major v akrivní záloze si sehnal protekční místečko a pro ostatní většínu je v AZ pouze pěší rota na KV.
Ale musí si uvědomit, že jsou zde vojáci v záloze i mimo AZ a kolik jich je?
Já měl ČVO 107 a hodnost vojína, ale ta jako taková se dnes v AČR používá jen pro výcvik.
-
4mike - saigaholic
sokar píše:Pokud chtějí omezovat držitele zbrojních "pasů" , tak mě to vůbec nevadí.
mně ano a nebudu sám, kdo jej potřebuje např. k účasti na zahraničních závodech
- erlle
- Nový uživatel
sokar píše:Pokud chtějí omezovat držitele zbrojních "pasů" , tak mě to vůbec nevadí.
Nemáte tam v tom Vyškově nějakou špatnou vodu?
Normální je, že každému kdo se věnuje zbraním jako koníčku musí vadit omezování zbrojních pasů, pane kolego.
-
Kalič - Pravidelný návštěvník
- Víťas01
- Pravidelný návštěvník
Jedna trochu lepší zpráva z domácích kruhů.
https://www.novinky.cz/domaci/423854-li ... brani.html
https://www.novinky.cz/domaci/423854-li ... brani.html
- Martin Bublák
- Nový uživatel
- filmovymaniak
- Častý návštěvník
Ahoj, dle teletextu ČT strana 151 vyšel v Právu článek
Nesmysl padl: Unie se zbraní v muzeích nedotkne
Nápad Evropské komise, aby se musely znehodnocovat zbraně vystavené v muzeích, omezovat sportovní střelci či hračky a repliky, z chystané eurosměrnice o zbraních podle všeho vypadl.
Podle D. Charanzové by norma neměla citelně dopadnout ani na myslivce, ale i tak se počítá se značným omezení poloautomat. zbraní. Pokud dnes někdo zbraň legálně vlastní nepříjde o ní, řekla Právu Charanzová.
Nesmysl padl: Unie se zbraní v muzeích nedotkne
Nápad Evropské komise, aby se musely znehodnocovat zbraně vystavené v muzeích, omezovat sportovní střelci či hračky a repliky, z chystané eurosměrnice o zbraních podle všeho vypadl.
Podle D. Charanzové by norma neměla citelně dopadnout ani na myslivce, ale i tak se počítá se značným omezení poloautomat. zbraní. Pokud dnes někdo zbraň legálně vlastní nepříjde o ní, řekla Právu Charanzová.
- TomSmith
- Pravidelný návštěvník
Mediální utkání
Víťas01 píše:Jedna trochu lepší zpráva z domácích kruhů.
Jestli to bude ústavní zákon tak by mozna díky te ústavnosti neměl být ovlivněn směrnicemi EUrosojuzu. Kdyžtak mne právníci prosím opravte.
-
Justinian - Častý návštěvník
Bohužel, EU legislativa je nadřazená veškeré legislativě členských států, včetně ústavy.
Třeba Poláci a snad Litevci si vyhrazují právo protiústavní direktivy EU přezkoumat a v případě nutnosti nerespektovat, ale u nás o ničem takovém nevím.
Třeba Poláci a snad Litevci si vyhrazují právo protiústavní direktivy EU přezkoumat a v případě nutnosti nerespektovat, ale u nás o ničem takovém nevím.
- Steiner
- Častý návštěvník
Justinian: Celý materiál k tomu návrhu novelizace ústavního zákona zde: https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAGNGZSFW
Z důvodové zprávy pak stojí za pozornost zejména tohle:
Z důvodové zprávy pak stojí za pozornost zejména tohle:
3. Zhodnocení souladu navrhované právní úpravy s právem Evropské unie
Předložený návrh ústavního zákona se netýká práva Evropské unie, předmět úpravy spadá do výlučné působnosti každého členského státu Evropské unie, návrh tak není ani v rozporu se závazky, vyplývajícími pro Českou republiku z členství v Evropské unii, zejména se Smlouvou o přistoupení České republiky k Evropské unii, s obecnými zásadami práva Evropské unie ani s judikaturou Soudního dvora Evropské unie.
Návrh zejména odpovídá skutečnosti, že čl. 4 odst. 2 Smlouvy o Evropské unii stanovuje, že „[Evropská unie] respektuje základní funkce státu, zejména ty, které souvisejí se zajištěním územní celistvosti, udržením veřejného pořádku a ochranou národní bezpečnosti. Zejména národní bezpečnost zůstává výhradní odpovědností každého členského státu.“. Pojem národní bezpečnost znamená v zásadě bezpečnost státu, tj. jeho svrchovanost a její bezprostřední předpoklady. Smlouva o EU od tohoto pojmu v tomto jediném ustanovení odlišuje „územní celistvost“. Není pochyb o tom, že původní i novelizované znění ústavního zákona zahrnuje v pojmu „bezpečnost České republiky“ jak zajištění bezpečnosti vnější (národní či státní), tak ochranu demokratických základů a bezpečnosti vnitřní.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA