- Shiva
- Častý návštěvník
Sidewinder píše:Neuvazuje se v BR o zmenseni desitky? .. tusim ze na nejakem mistrovstvi evropy nebo kde, jste strileli na terce trochu mensi ne? .. kdyz ty 250-ky padaji takhle relativne casto a kvalita streliva jde nahoru??
Kdyz se prenesu pres lehce ironicky ton, tak na vysvetlenou.
Neni to ani tak o zmensovani desitky jako o tom, ze malorazkovy BR se vyvijel nezavisle v ruznych svetadilech ruzne. Takze hlavni rozdeleni je na souteze kde se pocita nejmensi soustrel (stejne jako u centerfire, vlastne puvodni BR) a strileni na body. Strelba na nejmensi soustrel se provozuje pouze u jedne asocicace v USA.
Dalsi specialita je ARA to se sice strili bodovym systemem ale jak pocitani tak vyhodnoceni je jine. 10 je velka 1/2" a ma hodnotu 100b. ale hodnoti se systemem zevnitr. tj. nesmis protnou zevnitr desitkovy kruh. max. pocet bodu je 2500 a byl dosazen nekdy predloni poprve po 7 letech. letos to uz nekdo strelil myslim mynimalne 2x. Ale tam jde o uplne jine vybaveni, nikdo nestrili zadnymi seriove vyrabenymi zbranemi, vybaveni v podstate muzes pouzit jake chces.
no a to o cem je rec a to celosvetove je to co strilime my. a deli se na dve skupiny.
jedna je Americka a Australska RBA, ta strili na terce s mensi desitkou myslim ze 6.3mm, nepamatuji se, ale muzu to doma premerit. Vyhodnocuji k tecne vcetne X.
zbytek sveta strili na terce stejne jako mame my 6.5mm hodnoti se k tecne, 0.8mm X a nesmi byt videt aby se pocitalo.
Strili to zbyle 3 velke organizace v USA, cela Evropa, Afrika, Rusko a Jizni Amerika.
Loni se strilel svetovy pohar na terce RBA a letos se to strilelo na terce co pouzivame my.
Problem je jako vzdy a vsude o tom ze ani jedna strana zatim nechce prijmout terc te druhe.
Mne osobne je to celkem jedno, ale radeji budu strilet na tezsi terc. Pravda je ze ziskat X nasim vyhodnocenim vyzaduje podstatne presnejsi zasah.
Ale probihaji usilovna vyjednavani toto sjednotit. Zatim se ale svetova soutez strili na stridacku. Pravda je ze organizatori ME vybrali strelnici se spatnymi vetrnymi podminkami, a ac se letos strilelo na vetsi desitku tak si Evropa o proti lonsku pohorsila.
letosni stav svetove ligy
http://www.worldrimfire.com/results/results.html
a lonske vysledky strilene na jejich terce
http://www.worldrimfire.com/results/results2006.html
-
rimfireBR - Pravidelný návštěvník
to harpp : já chcu dojet ale pušku od lékaře povezu příští středu
bude to dost na knop ufuf snad to zvládnu jinak se mnou pojedou do HK i Mirek a Zdenek a zase Mirek
když to klapne bude na mé 456 nový spoušťový střevo, beding a možná nějaké překvápko
když to Všecko neklapne budu střílet Suhlkou ale muse bejt 2 grupy

když to klapne bude na mé 456 nový spoušťový střevo, beding a možná nějaké překvápko

když to Všecko neklapne budu střílet Suhlkou ale muse bejt 2 grupy

-
rimfireBR - Pravidelný návštěvník
to gwer : zdar tu 15 jsem plácnul jen tak prostě pěkné číslo k těm 250 a trochu jsem chtěl vyhecovat Shivu
když mě dopřál slávy z 250 jen 14 dní
jinak věřím, že 250 padat budou a v kratších periodách než do doby pře 14 dnima.
ladíme ještě 1Sulku a 1 Anču pro Benchrest a vypadá to i na pažbu ze směsi pri(y)skiřice a skelného vlákna
používané po výrobu modelů v car průmyslu
Tak uvidíme

Tak uvidíme
- Harpplayer
- Častý návštěvník
No Ty seš dobrej divoch. Na ten novej trigger na 456 jsem hrozně moc zvědavej, pokud bude good, začnu s Tebou jednat o možnosti jeho sehnání pro mou 456 - spoušť je na ní bohužel ten nejslabší článek. Bedding je made in Vestiak nebo někdo jiný? Jo a klidně vás může přijet "autobus" - jen dejte předem vědět. 2 rundy - no problem.
Obávám se, že jsme maličko OT a že nás tu někdo sprdne.....
Obávám se, že jsme maličko OT a že nás tu někdo sprdne.....
- oupi
- Častý návštěvník
-
Kall - Příspěvky: 2286
- Shiva
- Častý návštěvník
oupi píše:Mám jeden hloupý dotaz a doufám, že na něj nedostanu hloupou odpověď. Můžete mi říct, co na BR vidíte? Co je na něm tak těžkého? Neberte to jako rýpání. Jen jsem to nikdy nestřílel a docela by mě to zajímalo. Díky.
Na to neni chytra odpoved.
koukam ze bydlis kousek od Kladna, tak se zitra seber a prijed na Haldu si to zkusit. Muzes to strilet jak chces, nemusis mit BR vybaveni, Je na to zvlast udelana trida, tzv. Narodni trida, jedina omezeni jsou sedet za stolem a zvetseni puskohledu 6.5x
Pak si o tom povime.
-
alfonss - Grafoman
- oupi
- Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
-
Balda - Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
V soucasne dobe mame k dispozici pouze dve 100m strelnice vybavene BR stoly. Normalne se to strili na 100, 200 a 300m. MS se letos strilelo na 100 a 200m, takze vzdalenost 100m je pro zacatek dostacujici. Vzhledem k tomu, ze hodne strelcu kouka na BR s despektem a smeji se ukazatelum vetru, tak je snad tech 100m i lepsi.
terce
http://accurateshooter.net/targets/TargetRU100m.pdf
strili se na 5 tercu, 5 souteznich ran na minimalni soustrel s neomezenym poctem nastrelnych ran v case 7min/terc
http://www.sniper.cz/WBC9/WBC9/28.8.07.html
posledni 3 obrazky (foceno mobilem) jsou soustrely na 200m
terce
http://accurateshooter.net/targets/TargetRU100m.pdf
strili se na 5 tercu, 5 souteznich ran na minimalni soustrel s neomezenym poctem nastrelnych ran v case 7min/terc
http://www.sniper.cz/WBC9/WBC9/28.8.07.html
posledni 3 obrazky (foceno mobilem) jsou soustrely na 200m
- oupi
- Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
copak o to, terce videt jsou, vsichni maji zvetseni od 24-40x takze opravdu vidis i to X v pohode. Horsi to je strilet se zvetsenim 6.5x, ja to vcera zkousel. nemel jsem to nastrelene a ani jsem si to doma neuvedomil, ze s tak malym zvetsenim neuvidim zasahy a nevzal jsem si pozorovak.
Bylo nas vcera malo, je zima, takze 8 lidi. ale vysledky docela dobry, teda na prvnich 3 mistech. 3x 247 a rozhodovaly zasahy X. (v puskohledu to vypadalo ze na kalibr by to mohlo byt 249 - mel jsem 2 kalibrovany 9 a bylo to opravdu jen tak tak).
kdyz jsi tam byl, mel jsi za mnou prijit a mohl jsi si to zkusit. strileli se 2 rundy (jsou lidi co si pujcuji vybaveni) takze jsme museli otevrit jeste druhou. Takze casu a mista bylo dost.

Bylo nas vcera malo, je zima, takze 8 lidi. ale vysledky docela dobry, teda na prvnich 3 mistech. 3x 247 a rozhodovaly zasahy X. (v puskohledu to vypadalo ze na kalibr by to mohlo byt 249 - mel jsem 2 kalibrovany 9 a bylo to opravdu jen tak tak).
kdyz jsi tam byl, mel jsi za mnou prijit a mohl jsi si to zkusit. strileli se 2 rundy (jsou lidi co si pujcuji vybaveni) takze jsme museli otevrit jeste druhou. Takze casu a mista bylo dost.
- oupi
- Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
Vzhledem k tomu, ze to je registrovany zavod, a do mezinarodni ligy se zapocitavaji vysledky pouze z registrovanych zavodu (a zatim to vypada, ze registrovany zavod je jen jeden v mesici) tak prijedu. Ale normalne se prihlas, vylosujes si stul, a muzes strilet. Kdyz prijedes, tak se jeste domluvime. Pokud mas moznost nastavit optiku na zvetseni 6.5 tak muzes strilet v kategorii Narodni Trida (NT) ktera je otevrena prave pro strelce co nemaji BR vybaveni.
- Shiva
- Častý návštěvník
Kratky clanek o skvelem vykonu ceskych BR strelcu na mistrovstvi sveta v Italskem Milane
http://www.sniper.cz/clanek.php?id=124
soutez zahrnovala Air rifle ve dvou tridach (LV a HV na 25m)
Malorazku ve 3 tridach (Sporter, LV a HV na 25m) a totez na 50m
http://www.sniper.cz/clanek.php?id=124
soutez zahrnovala Air rifle ve dvou tridach (LV a HV na 25m)
Malorazku ve 3 tridach (Sporter, LV a HV na 25m) a totez na 50m
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři