A jak vypadaly ty zbrojovky po technické stránce ? Vývrt, závěr, pouzdro závěru ? Byly sčíslované ? Nemaj na sobě české přejímky ? Zajmalo by mě odkud ty flinty přišli, páč všechny byly určitě nejdřív v ráži 8x50R Mannlicher. Ráži 8x56 R zavedli rakušáci a maďaři v roce 1930, aby zvedli výkon. A v těchto letech tudiž určitě prodělaly flinty výměnu hlavní, či jejich překomorování. Ale kde ? V Rakousku, v Maďarsku ? A jak se do toho dostali naše, Zbrojovky ? Ty úpravy původních pažeb jsou běžné, u flint, na kterých jsou dlouhá mířidla, původně z dlouhé pěchotní půšky, která pak byla zkrácena na karabinu. Pak taky samozřejmě byla potřeba změnit uchycení poutek na řemen, z boku. J a taky se dávalo přední kování se záchytem na bodák.
Jinak co udělá těch 4000J na ústí ? Tak to ti mohu říci bezpečně: Strašná prda a tak půlmetrovej plamen před ústim

Krásně se tim vyháněj čumilové ze střelnice

Ze všech pušek co mám, se tahle projevuje nejbrutalněji ! Obdiv našim pradědum, že dokázali za den při útocích v WW1 vypálit několik desítek, či dokonce stovek ran ! Moje rameno jich dá tak 30 a je pomlácené dostatečně