- mira.d
- Nový uživatel
Re: Lupara
Tady mají ten Bretton, kdyby to někoho zajímalo.. http://www.tuza.cz/vismo/galerie3.asp?i ... 07&p1=1075
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
White feather - Častý návštěvník
Ten Bretton je originál v takovéto délce? Do toho bych určitě nešel! Kamarád má normálního Brettona v normální délce ve 12ga a teda to je hrůza... Samo se mu to rozpadává, povoluje... Je běžný, že po odstřílení 3-4 štontů chodí s magnetem a hledá šroubky co mu kde vypadli. To jak jsou spojeny laufy jen plastovou objímkou je kapitola sama pro sebe... A pak to, co je na baskuli, no já teda nevím, ale ten "systém" je podle mě blbej a nejen mě vůbec nevyhovuje... Je to jedna z těch nejošklivějších a nejhorších brokovnic co jsem měl v ruce...
IMHO je nejhezčí klasická hamerleska v lupaře, ideální nějaká starší IŽ... Ona lankasterka je ještě o hodně hezčí, ale zase je to už alespoň pro mě škoda ničit nějaké staré kousky a nových moc není...
Začínáme o lupaře uvažovat, na zablbnutí dobrý, co?
A jak jsou na tom slugy? Dají se z toho taky nějak rozumě střílet?
IMHO je nejhezčí klasická hamerleska v lupaře, ideální nějaká starší IŽ... Ona lankasterka je ještě o hodně hezčí, ale zase je to už alespoň pro mě škoda ničit nějaké staré kousky a nových moc není...
Začínáme o lupaře uvažovat, na zablbnutí dobrý, co?

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
krampus - Častý návštěvník
ten bretton se mi technicky líbí, ale nikdy jsem ho zblízka neviděl, po svátkách se tam skočim kouknout. za 6500 bych po něm skočil jak hladová slepice po flusu, ale nějak mi chybní asi 25tinásobej tý částky, takže se nekoná. ale vypadá to výbordelně.
-
White feather - Častý návštěvník
-
martin.9mm - Sponzor serveru
White feather píše:Začínáme o lupaře uvažovat, na zablbnutí dobrý, co?A jak jsou na tom slugy? Dají se z toho taky nějak rozumě střílet?
Lupara je na blbnutí super. Slugy jsem zkoušel na cca 15m na pistolák úspěšnost asi tak 60%
-
MiP9 - Pravidelný návštěvník
mira.d píše:Tady mají ten Bretton, kdyby to někoho zajímalo.. http://www.tuza.cz/vismo/galerie3.asp?i ... 07&p1=1075
Na stránkách výrobce je upozornění: "Táto zbraň je určená výhradne na streľbu obrannými nábojmi typu DEFENDER!" Mám tomu rozumět tak, že z ní běžné střelivo bez rizika střílet nejde? Nemá někdo s touto zbraní zkušenosti? Docela by mě to zajímalo.
-
tom - Častý návštěvník
Jetli je to jenom na gumáky, tak je to opravdu krám na ho.... . Navíc dvojka je klasika, a vyjde levněji.
-
MiP9 - Pravidelný návštěvník
Netvrdil jsem, že je to jen na gumáky, jen jsem okopíroval upozornění výrobce z jejich stránek. A právě proto by mě zajímalo, jestli je z této zbraně možné střílet běžným brokovým střelivem. Hlavně nejsou toziž ocelové, ale z nějaké slitiny......
- Rad
- Pravidelný návštěvník
Bretton jsem měl a můžu posoudit. Jednalo se o model Fair play. Šroubky mne z ní nepadaly a dával jsem jí docela kouř, ale nevýhoda lehké zbraně byla, že jsem po 15 ranách na kachnách rychle za sebou docela cítil rameno. Nemusela se čistit - hlavně byly také ze slitiny. Používal jsem ji jako špacírflintu při zakrmování a do leče jako psovod v mlazinách při naháňkách na černou. Co jsem znal lidi s Brettonem tak hodně bylo problémů zejména s kulobroky. Jinak co bylo opravdu výhodné tak již zmíněná váha cca 2,3 kg, ale z krátké hlavně 12 bych opravdu střílet nechtěl, zkusil jsem to z dlouhé bez založení do ramene a ještě teď mne bolí ruka.
-
ufo - Moderátor
- mira.d
- Nový uživatel
Tak už ji mám, tak se pochlubím
Je to IZ 58 16/70, než jsem ji koupil, tak asi 13let ležela...takže jde těžko lámat, ale jinak bez problémů.
Délka hlavní 24cm, úprava hlavní u puškaře přišla na 400kč, o kousek zkrácené je i předpažbí..
Jinak co se střelby týče, čekal jsem že mi pořádně nafackuje..a ono nic
bez problémů se dá zvládnout i jednou rukou..

Je to IZ 58 16/70, než jsem ji koupil, tak asi 13let ležela...takže jde těžko lámat, ale jinak bez problémů.
Délka hlavní 24cm, úprava hlavní u puškaře přišla na 400kč, o kousek zkrácené je i předpažbí..
Jinak co se střelby týče, čekal jsem že mi pořádně nafackuje..a ono nic

-
travis - Příspěvky: 882
Mira: velká krása, ještě pouzdro na záda a pod ruksakem není vidět. Škoda, že se s ní nemohou střílet westernové situace.
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Prosím o názor na vyhnutí se papírování.
Pokud by někdo vzal starou dvojku, zkrátil tak, aby hlaveň měla víc jak 30cm a celkově byla delší než 60 cm, bude se jednat pořád o kat. C. Jak PČR zjistí, že byla zbraň zkracována nepuškařem? Policie přeci zbraně nefotí a nemá archiv s fotkama. Majitel mohl takto zkrácenou zbraň už koupit a nemít k ní papír od puškaře. Nebo se pletu? Pak už stačí mít k flintě 2 pažby (jedna bude dlouhá kvůli kat. C), a pokud bude zbraň měnit majitele, stačí namontovat původní pažbu.
Pokud by někdo vzal starou dvojku, zkrátil tak, aby hlaveň měla víc jak 30cm a celkově byla delší než 60 cm, bude se jednat pořád o kat. C. Jak PČR zjistí, že byla zbraň zkracována nepuškařem? Policie přeci zbraně nefotí a nemá archiv s fotkama. Majitel mohl takto zkrácenou zbraň už koupit a nemít k ní papír od puškaře. Nebo se pletu? Pak už stačí mít k flintě 2 pažby (jedna bude dlouhá kvůli kat. C), a pokud bude zbraň měnit majitele, stačí namontovat původní pažbu.
-
tom - Častý návštěvník
mira.d píše:co se střelby týče, čekal jsem že mi pořádně nafackuje..a ono nicbez problémů se dá zvládnout i jednou rukou..
Tak zkus obě hlavně najednou Buckshotem, a on tě přejde humor.

- chocholo
- Občasný návštěvník
PetrL3 píše:... aby hlaveň měla víc jak 30cm a celkově byla delší než 60 cm, bude se jednat pořád o kat. C. ...
Hlaveň musí být delší než 600mm, délka pažby nemá vliv.
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Kde si to četl? Já v zákoně vidím toto:
§87:
.....
10. Krátká zbraň - palná zbraň, jejíž délka hlavně nepřesahuje 300 mm nebo jejíž celková délka nepřesahuje 600 mm.
11. Dlouhá zbraň - palná zbraň, která není krátkou zbraní.
EDIT: Už je mi to jasný. Spletl sis to se samonabíjecí a opakovací brokovnicí. Tam je 60 cm hranice u hlavní.
§87:
.....
10. Krátká zbraň - palná zbraň, jejíž délka hlavně nepřesahuje 300 mm nebo jejíž celková délka nepřesahuje 600 mm.
11. Dlouhá zbraň - palná zbraň, která není krátkou zbraní.
EDIT: Už je mi to jasný. Spletl sis to se samonabíjecí a opakovací brokovnicí. Tam je 60 cm hranice u hlavní.
Naposledy upravil PetrL3 dne 03.08.2010 18:53, celkově upraveno 1
- mira.d
- Nový uživatel
PetrL3: Tak ohledně toho papírování se to okres od okresu dost liší...a jak tak vidím, tak v tom máme guláš my tady i ti co by o tom měli rozhodnout..
Já měl například zato, že je potřeba alespoň nový techničák, něco na způsob "pistole dvouhlavňová"..
Ale na našem ředitelství PČR jsem byl několikrát ujištěn, že pokud se při úpravě nemění ráže zbraně, není potřeba nové zkušebny pokud je zbraň v dobrém stavu, že je to furt to samé, jen je krátká..
Když jsem vzpomínal změnu v techničáku, tak mi bylo řečeno, že z brokovnice přece nemůže nikdy být pistole a proto to pořád zůstává brokovnice dvojka kat. C
jen jsem potom na policii donesl papír od puškaře aby to bylo aspoň ve složce zbraňe..
Já měl například zato, že je potřeba alespoň nový techničák, něco na způsob "pistole dvouhlavňová"..
Ale na našem ředitelství PČR jsem byl několikrát ujištěn, že pokud se při úpravě nemění ráže zbraně, není potřeba nové zkušebny pokud je zbraň v dobrém stavu, že je to furt to samé, jen je krátká..
Když jsem vzpomínal změnu v techničáku, tak mi bylo řečeno, že z brokovnice přece nemůže nikdy být pistole a proto to pořád zůstává brokovnice dvojka kat. C

-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Nemáte někdo tip kde sehnat pažbu s pistolovým gripem na Brno ZP? Mám jednu v merku na zkrácení, ale pažba je zaprvé anglická a za druhé už to má docela za sebou...
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice