- figi
- Pravidelný návštěvník
Re: LR a BR začátky
navip - co je náročného na přebíjení 6,5x47 ? Zejména ve srovnání s 260 Rem a 7mm-08 ???
-
komisar - Častý návštěvník
- MIK27
- Pravidelný návštěvník
Tak cena je plus minus cena nove zbrane s optikou a prislusenstvim. Ovsem nejspise se mi vyplati priplatit par tisícovek než čekat na pušku a věci na ní rok..
Už dávám do kupy i přebíjení.
Už dávám do kupy i přebíjení.
-
Ta cena urcite neni na cenach nove SSG 3000 a Mark 4 8,5-25x50.Pokud se tam domluvis a koupis za 90-100 tis. tak ber.
- lukasv
- Častý návštěvník
Po zkoušce 7 mm R mi je jasné, že s ní tak max do lesa.
Mohli by jste mi prosím sdělit jak je to s cenou závodních komerčně prodávaných nábojů pro ráži .308 Win versu .223 Rem?
Četl jsem několik stran zpět, ale odpověď s konkrétním číslem nepadla nebo jsem ji přehlédl. Vzhledem k tomu, že v ČR vyjma vojenských prostorů to jde max. na 300 m tak moje ambice jsou na těch 300 m.
.308 Win láká tím, že je asi nejčastěji používána pro střelbu na dlouhou vzdálenost a u .223 se obávám nestabilnosti při špatném počasí.
Mohli by jste mi prosím sdělit jak je to s cenou závodních komerčně prodávaných nábojů pro ráži .308 Win versu .223 Rem?
Četl jsem několik stran zpět, ale odpověď s konkrétním číslem nepadla nebo jsem ji přehlédl. Vzhledem k tomu, že v ČR vyjma vojenských prostorů to jde max. na 300 m tak moje ambice jsou na těch 300 m.
.308 Win láká tím, že je asi nejčastěji používána pro střelbu na dlouhou vzdálenost a u .223 se obávám nestabilnosti při špatném počasí.
-
Rottor - Nový uživatel
Ales Chudoba, 4x vyhral kilometr v Senici za deste, mrazu, slunce, horka, vetru .... A ma T3 v 223. Neni to v razi, ani prilis v pusce .... Je to jinde
- lukasv
- Častý návštěvník
Jako odpověď dostatečně postačuje, díky
, jen se ještě zeptám jakou má Chudoba optiku? Čistě pro zajímavost.
Co se týče ceny při přebíjení, nebo při koupi terčových nábojů (páč se v označení sport. nábojů nevyznám), které vycházejí přijatelněji? .308 Win nebo .223 Rem?

Co se týče ceny při přebíjení, nebo při koupi terčových nábojů (páč se v označení sport. nábojů nevyznám), které vycházejí přijatelněji? .308 Win nebo .223 Rem?
-
To neni uplne tak jak pise Rottor.Ales Chudoba vyhral Senici s 223,ale diky tomu ze ma Tikka vhodne stoupani pro tezsi strely.Jenze vetsina jinych vyrobcu ma 223 se stoupanim 1:12 coz ti na tezsi strelu nestaci.Takze alespon v tomto pripade (223)je to take o vhodne zbrani s vhodnym stoupanim.
-
onevan74 - Častý návštěvník
lukasv píše:Jako odpověď dostatečně postačuje, díky, jen se ještě zeptám jakou má Chudoba optiku? Čistě pro zajímavost.
Myslím Leupold VX3.
-
onevan74 - Častý návštěvník
komisar píše:To neni uplne tak jak pise Rottor.Ales Chudoba vyhral Senici s 223,ale diky tomu ze ma Tikka vhodne stoupani pro tezsi strely.Jenze vetsina jinych vyrobcu ma 223 se stoupanim 1:12 coz ti na tezsi strelu nestaci.Takze alespon v tomto pripade (223)je to take o vhodne zbrani s vhodnym stoupanim.
Je to tak jak píše Rottor, Aleš Chudoba je především výbornej střelec. A proto to taky vyhrál. Není to žádným stoupáním drážek na jeho Tice. Proto jsem psal, že může (tazatel) střílet čímkoliv co tam dostřelí. Aleš nejenom, že dokáže dobře obodovat ty dva terče ale taky pěkně vypráší 5 gongů od 1000 do 600 metrů. A znova se budu opakovat: není to tou jeho Tikou

-
Rottor - Nový uživatel
Má tam VX3. Je pravda, že ta jeho Tikka má na LR jediné možné stoupání a bez pořádně těžké střely tam 223 prostě nedoplachtí. Totožnou zbraň má i Balda a jeho Lapky už do terčů sekaly díry naplocho ( jsou tuším o 3 gn lehčí) . Alešovy Bergery doletěly ještě čumákem vpřed (krom střely to byly 100% totožné navážky, nábojnice, zápalky atd.- a neptejte se jak je to možné ...prostě to tak je
)
Už jen poznámku nakonec .... Aleš by dle bodů, vždy bral medaili i mezi magnum střelci co tahají 338LM, 300WM, 6,5x284 atd. Proto na přání Baldy nazývejme od této chvíle tuto ráži hrdým označením ".223 SUPER MAGNUM"

Už jen poznámku nakonec .... Aleš by dle bodů, vždy bral medaili i mezi magnum střelci co tahají 338LM, 300WM, 6,5x284 atd. Proto na přání Baldy nazývejme od této chvíle tuto ráži hrdým označením ".223 SUPER MAGNUM"
-
Ales je skvely strelec a nikdo nenapsal ze neni.Rottor pochopil muj prispevek.K tomu ze nehraje roli stoupani 223 pri strelbe na 1000metru se snad ani nema cenu vyjadrovat.
Navic dotaz byl kladen i na strelivo.Troufam si rict ze fabricke strelivo 223 laborovane podobne Baldovu,pro strelbu na 1000m se nekoupi.
Navic dotaz byl kladen i na strelivo.Troufam si rict ze fabricke strelivo 223 laborovane podobne Baldovu,pro strelbu na 1000m se nekoupi.

-
Rottor - Nový uživatel
To se opravdu nedá koupit.... málokterý výrobce by chtěl "do tepláků"
(jen žertuji)
________ pár moudrých rad o střelbě s 223/308 na 1000m ______ :
... komu nikdy nevyletěla zápalka nebo alespoň plastová krytka závěru do xichtu, to není žádný reloader! Dokud ti z čela nad pravým okem nekouká klika, je vše v naprostééééém pořádku.

________ pár moudrých rad o střelbě s 223/308 na 1000m ______ :
... komu nikdy nevyletěla zápalka nebo alespoň plastová krytka závěru do xichtu, to není žádný reloader! Dokud ti z čela nad pravým okem nekouká klika, je vše v naprostééééém pořádku.
-
Hungry - Moderátor
lukasv píše:Po zkoušce 7 mm R mi je jasné, že s ní tak max do lesa.
.
To by mne zajímalo. Mohl bys to trošku rozvést a upřesnit? Značka zbraně, munice zdálenost, způsob a podmínky střelby, dosažené výsledky?
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Aspon co se píše v odborné literatuře tak ráži 7 rem mag ma používat ochranka prezidenta USA.
-
Balda - Častý návštěvník
Aleš má tu samou optiku kterou mam ted v Bazaru.
Lovex musel uvařit zase nejaký super prach , protože poslední laborace která vypadla z lisu je
neuvěřitelných 915m/s s 80.gr. Bergrem
Ješte pár metru navíc a budou ho muset zařadit do kategorie Magnum

Lovex musel uvařit zase nejaký super prach , protože poslední laborace která vypadla z lisu je
neuvěřitelných 915m/s s 80.gr. Bergrem

Ješte pár metru navíc a budou ho muset zařadit do kategorie Magnum

- figi
- Pravidelný návštěvník
figi píše:navip - co je náročného na přebíjení 6,5x47 ? Zejména ve srovnání s 260 Rem a 7mm-08 ???
- pepe123456
- Pravidelný návštěvník
zeptám se blbě, teď začal na dfensovi někdo psát článek (úvodní nebo takovej popularizační) o LR střelbě...
a píše tam "někdy je kratší hlaveň" lepší než delší, protože se ta delší víc kmitne a tím pádem rozhodí střelu víc..
pro jaké to tak může platit délky hlavní a vzdálenosti? když to přeženu
51 cm na 400 metrů je lepší než 61 cm?
51 cm na 800 metrů je lepší než 61 cm?
předpokládám že to tak moc ráže neovlivňuje bo to kmitá při každé ráži
čím tak střílí (délky hlavní) lidi tady z cz na slovensku? ))
a píše tam "někdy je kratší hlaveň" lepší než delší, protože se ta delší víc kmitne a tím pádem rozhodí střelu víc..
pro jaké to tak může platit délky hlavní a vzdálenosti? když to přeženu
51 cm na 400 metrů je lepší než 61 cm?
51 cm na 800 metrů je lepší než 61 cm?
předpokládám že to tak moc ráže neovlivňuje bo to kmitá při každé ráži

čím tak střílí (délky hlavní) lidi tady z cz na slovensku? ))
-
Kall - Příspěvky: 2286
no já nevím, říká se : dycky lepší delší než kratší...
ale jinak, uzel kmitu musí bejt vždycky na konci hlavně, pak je to přesný, když je kmit mimo ústí, tak to lítá pokaždý jinam.
Krátká hlaveň je spíš z důvodu skladnosti a použití.
Policejní odstřelovač ve městě bude s dlouhým laufem dost nemotornej ve stítněných prostorách, ´vojenskýmu v terenu to zase tak neva.
ale jinak, uzel kmitu musí bejt vždycky na konci hlavně, pak je to přesný, když je kmit mimo ústí, tak to lítá pokaždý jinam.
Krátká hlaveň je spíš z důvodu skladnosti a použití.
Policejní odstřelovač ve městě bude s dlouhým laufem dost nemotornej ve stítněných prostorách, ´vojenskýmu v terenu to zase tak neva.
-
Na LR strelbu potrebujes vysokou ustovou rychlost.Cim kratsi hlaven tim nizsi ustova rychlost.Na jeden palec delky je to az 10m/s.U tezkych hlavni se kmity tolik neprojevi jako u lehkych loveckych nebo stredne tezkych.Ty diky tomu ze se daleko rychleji ohrivaji jsou nachylnejsi na vliv kmitu.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Sportovní a lovecké