-
BARRY - Moderátor
Tady je to o .357Mag, tak otázka ráží je mimo mísu. Hodně záleží na tom, co ladič od náboje očekává terčovka x plnotučná. Já do Rossi sypu pod 150g střelu 7g Ba9 a jsem spokojen, bo to lítá rychle a rovně (na 50m). Na srazu jsme je stříleli na 100m a chodilo to o fous níž, ale vypadalo to taky schopně.
-
Hungry - Moderátor
-
solory - Častý návštěvník
Ano, jsem papírový střelec a využívám celé plochy zaplaceného terče
jedná se mi o terčové laborace, menší navážky (aby v devítce přetáhla a v 357 plácala jako .38)
jde mi o to, jestli stojí za to, z vectanu na accurate přejít (za polovinu peněz) a případně, je-li vhodný prach pro obě ráže zároveň - pravděpodobně jen 2 a 5, nebo jestli to nestojí za případné problémy s nevyrovnaným výkonem, velkou kouřivostí atd... beru v úvahu i lepší nebo horší sypání v dávkovači (tvar zrn) a podobné "maličkosti"
Vectanu mám na posledních pár desítek nábojů, tak zvažuju co dál.
díky
jedná se mi o terčové laborace, menší navážky (aby v devítce přetáhla a v 357 plácala jako .38)
jde mi o to, jestli stojí za to, z vectanu na accurate přejít (za polovinu peněz) a případně, je-li vhodný prach pro obě ráže zároveň - pravděpodobně jen 2 a 5, nebo jestli to nestojí za případné problémy s nevyrovnaným výkonem, velkou kouřivostí atd... beru v úvahu i lepší nebo horší sypání v dávkovači (tvar zrn) a podobné "maličkosti"
Vectanu mám na posledních pár desítek nábojů, tak zvažuju co dál.
díky
-
BARRY - Moderátor
-
Mirek - Příspěvky: 373
Kluci, nemáte někdo zkušenost s použitím prachu Vectan SP 3 v 357 mag. Tabulky ho doporučují, ale co praxe..??
http://www.nobelsport.fr/nobelsport/fr/ ... g_2006.pdf
http://www.nobelsport.fr/nobelsport/fr/ ... g_2006.pdf
-
tom - Častý návštěvník
-
Mirek - Příspěvky: 373
-
Ivoshek - Častý návštěvník
Nemá smysl bavit se o špinění a kouři, když chce střílet olovem. Pomalejší prach se hůř spaluje, takže o něco víc kouří (u mazanýho olova není poznat ani náhodou) a zůstává po něm víc nečistot (u olova opět irelevantní až na zrnka prachu). No2 používám do 357my a někdy i do 9ky. Olovo už jen do předovek/perkusů, namlsal jsem se ho dost a navíc jsem po 6ti-12ti nemířenkových ranách z 357my tápal v mlze ať jsem použil prach jakejkoliv.
-
solory - Častý návštěvník
vyzkoušel jsem Acc2 v .357 150gr olovo kužel, 4", mazáno LEE liquid alox "mikrodržky", otřené prdelky od vosku
5gr slabota, ale pořád větší prda než 9lug v nábojnici toho prachu fakt moc nebylo, za to po vystřelení v laufu zrníčko zůstalo, dým nic moc
6gr trošku lepší rána, ale pořád tak polovina MFSka
7gr 3/4 továrního, ještě by to sneslo, dýmu opět nic moc, pár zrníček v laufu
nejhorší prda byla na poprvé neodpálená MFSka 158gr poloplášť, rána jako kráva, ofouklo mně to a poďubkovaly zrníčka bordelu po xichtu.
na venkovní střelnici toho dýmu moc nebylo
5gr slabota, ale pořád větší prda než 9lug v nábojnici toho prachu fakt moc nebylo, za to po vystřelení v laufu zrníčko zůstalo, dým nic moc
6gr trošku lepší rána, ale pořád tak polovina MFSka
7gr 3/4 továrního, ještě by to sneslo, dýmu opět nic moc, pár zrníček v laufu
nejhorší prda byla na poprvé neodpálená MFSka 158gr poloplášť, rána jako kráva, ofouklo mně to a poďubkovaly zrníčka bordelu po xichtu.
na venkovní střelnici toho dýmu moc nebylo
-
Ivoshek - Častý návštěvník
- qwer
- Pravidelný návštěvník
Přebíjím 357 Mag. a používám BA9 a střely Frontier 158 gr. (poměděné). Střely pro jistotu ještě kalibruji. Začal jsem s navážkou 6 gr. - to byla taková 38 Spec. Další laborace 6,5 gr. - byla samozřejmě o něco ostřejší. Zkusil jsem 7 gr. a myslím, že je to optimální. Je už znát výkon, docela to kope a trefuji se. Možná že se dá jít výkonem ještě o něco nahoru. Nemám hradla tak to takto musí stačit. Konstatuji že po cca 50-ti ranách je revolver celkem čistý.
- Animal
-
4mike - saigaholic
- Animal
Pre SP101 je to na hranici konstruktivnosti, z inej zbrane som to radsej neskusal. Isli uz trosku tazsie vytahovat hilzne
Vyrobil som si aj par z max. navazkou podla tabuliek a to bolo uz vylozene neprijemne. Max. navazku s magnum zapalkou som sa potom uz neodvazil vystrelit...
Bezne sypem tak 11,5 co sa sprava porovnatelne s tovarenskymi .357 ktore nosim (Fiocchi 125gr SJSP alebo Magtech 158gr SJSP).
Vyrobil som si aj par z max. navazkou podla tabuliek a to bolo uz vylozene neprijemne. Max. navazku s magnum zapalkou som sa potom uz neodvazil vystrelit...
Bezne sypem tak 11,5 co sa sprava porovnatelne s tovarenskymi .357 ktore nosim (Fiocchi 125gr SJSP alebo Magtech 158gr SJSP).
-
Garmin - Nový uživatel
kam pro kule?
Ahojky,
kam chodite pro tuto razi na strely 125/158 gr. FMJ/TMJ, aby nebyly "zelezne" a byly levne? O tech z Limitu pisou, ze jsou zelezne a kdyz jsem nadhodil tuto otazku v emailu do "andela", tak se uz neozvali, brali to asi jako provokaci. Poradite?
kam chodite pro tuto razi na strely 125/158 gr. FMJ/TMJ, aby nebyly "zelezne" a byly levne? O tech z Limitu pisou, ze jsou zelezne a kdyz jsem nadhodil tuto otazku v emailu do "andela", tak se uz neozvali, brali to asi jako provokaci. Poradite?
- Roissy
- Pravidelný návštěvník
-
Garmin - Nový uživatel
Roissy: Tam jsem v pátek napsal, jestli by mi nenapsali, jestli od nich neodebíra někdo z Prahy na kšeft, abych si to tu mohl koupit(přecijen Ostravsko je z ruky). Jinak cena by mohla byt okolo 2 Kč, když je za tolik prodavaji v tom Limitu, ne? A co se týče kvality - chtělo by to asi, aby to mělo spravný průměr a udávanou hmotnost, aby to lítalo dobře(taky by to asi mělo být souměrné). Nebo co ji myslel tou kvalitou? Když jsme teď v té Unii, neměl by být možná problém si to nechat poslat poštou od výrobce, pokud je na SK, ne? Ale pokud by to měli tady v Praze za slušnou cenu od toho překupníka, tak by to bylo samozřejmě zbytečné. Uvidím, jestli se vůbec ozve. Ale dík za info.
-
Garmin - Nový uživatel
-
Bobr - Moderátor
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Pistolové ráže