Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

03.12.2011 14:23

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

deadmne - problém je v tom, že podle toho co píšeš, víš čím střílí, víš že jsou na životě a zdraví neškodní a pokud by jsi svou zbraň použil už by to nebylo v KN/NO, ale dost pravděpodobně ve mstě. Snad ti dají dobrýho parťáka na celu a snad ti po dobu výkonu trestu tvou ženu nebude nikdo opotřebovávat. Nejsem si jist jestli je dobře, že někdo s takovým přístupem vlastní ZP a zbraně.

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

03.12.2011 14:47

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

V tom vůbec není problém... On to neví, možná se to domnívá... To, že něco takového měli minule neznamená, že si od té doby "nepolepšili"... Tvá reakce přesně odpovídá mému předešlému příspěvku... :roll:

Uživatelský avatar
gespa
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 61
Registrován: 02.09.2010 19:58

03.12.2011 17:55

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

@DeadMan: i když Tě naprosto chápu, tak faktem je, že v tomto případě bys přišel o zbroják (pokud bys vystřelil a netrefil) anebo šel za katr (vystřelil a trefil). Tak to u nás prostě je a v tomto případě není pochyb o tom, jak by to dopadlo...

Každopádně než by k čemukoliv došlo (i kdyby to mělo být jen pomazlení teleskopem), tak je potřeba to předtím několikrát hlásit PČR, i když je jasný, že s tím nic dělat nebudou. A hovor si nejlépe nahrát nebo alespoň zaznamenat, kdy přesně bylo hlášeno - a nebagatelizovat alá falobertka atd., prostě jsem viděl, jak kousek od mýho baráku nějací spratci (a co nejlépe je popsat) mají nějakou zbraň v ruce a střílejí z ní...

No a pokud by šlo pořád jen o flobert atd., tak si příště vzít vaťák, pěkně se k nim připlížit zezadu a pořádně je vyfackovat, případně zbraň "zkonfiskovat" a odevzdat na PČR jako nález, ale určitě ne střílet jejich směrem plnotukem...

Uživatelský avatar
DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 963
Registrován: 13.02.2009 7:51
Bydliště: Slezsko

03.12.2011 18:07

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Jak píše Hungry já se pouze domnívám protože jsem to v ruce neměl ale nic jiného mě nenapadá ale pořád je to jen hádání prostě dělá to bum a něco z toho lítá.

Hele ve vedlejší chalupě bydlí babička, sama děda umřel před čtyřmi léty a nedokážete si představit jak ve svých skoro 80 je bezbranná a jaký má strach když tam nějaký idiot rozbíjí autobusovou zastávku nebo rozhazuje kontejnéry recyklace po hlavní cestě se divím že do toho někdo nenapálil a to že jim je asi do 20 mě je úplně jedno protože ti cigoši s mačetama měli taky od 15 do 40 a byli schopni ublížit s následkem smrti kdyby borci neměli štěstí a to že jsou bílí neznamená že by toho nebyli schopni viz. blbečky skiny v Praze v metru a opravdu nebudu čekat až mi s tím vystřelí okno nebo dokonce našijou do ksichtu takový tvrďák nejsem abych jim pak poděkoval a řek ale to je OK však je to jen flobertka klidně se bavte dál klucí. :wink:

Problém je v tom že tady PČR přijede tak do 20 minut protože naše "dědina" nemá vlastní osádku je tu jen (a to až nyní) jedno auto a dva ostří hoši městské policie kteří tu ale nejsou celý týden co mi tak paní starostka řekla pokud jsem to tedy špatně nepochopil.

Tohle se stalo podruhé a to s odstupem cca 4 měsíců teda ta střelba ale ty výtržnosti se opakují zhruba jednou za týden nebo dva a to pravidelně hlásím na město které to eviduje a v rámci možností řeší ale moc s tím dělat nemůžou neb kamera která by pomohla je prý moc drahá na naše pidi město.

Samozřejmě že jsem se nechystal střílet když jsem viděl co jsou to zač (a znám je od vidění protože tudy samozřejmě chodí na autobus takže si je prověřím ale až teď jsem zjistil že to je jejich práce) ale chtěl jsem jim nahnat takový strach aby to už raději nezkoušeli (nevyhrožoval jsem jim zbraní ani zabitím ani napadením ani ničím jiným jen jsem na ně hulákal a v ruce držel KPOS což taky nemuseli vidět vzhledem k vypadlé el. a tím že jsem na ně svítil) ale jak říkám pokud by někdo vystřelil mým směrem tak není co řešit je to jasný útok palnou zbraní a to co je to zač mě v tu chvíli nezajímá protože to ani nevím jen hádám a reaguji na vzniklou situaci.

Ale pravdu máte v tom že příště pokud budu u toho jak tam zase s něčím střílí tak budu volat PČR ale né z toho důvodu že budu doufat že tam stihnou dojet a chytí je ale proto aby věděli že se tu občas něco takového děje a byl o tom nějaký záznam to souhlasím :wink:

Uživatelský avatar
DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 963
Registrován: 13.02.2009 7:51
Bydliště: Slezsko

03.12.2011 19:57

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Ještě bych měl asi dodat aby se zbytečně nespekulovalo že jsem na ně nemířil dokonce jsem si ani nesundal krytku kolimátoru. Byl jsem na svém pozemku a tam nemám povinnost nosit zbraň skrytě. Krom zamýšleného vystrašení (pokud teda vůbec zbraň viděli jak už jsem psal) jsem neměl zbraň skrytou i z toho důvodu že jsem na ně vyletěl bezprostředně po střelbě/hluku střelby a pokud by měl zbraň v ruce což už jednou měli a žena mi to potvrdila a hodlal ji použít ikdyby to byla flobertka (stále spekuluju) tak bych asi G26 z vnitřního pouzdra/kapsy bundy tahl dost těžko a s největší pravděpodobností bych byl pomaleší kdežto takhle v případě střelby na mne (do hlav skinů a feťáků nevidím) bych ji mohl okamžitě opětovat od boku (pomocí světla) a potom si případně sejmutím krytu kolimátoru zprovoznit mířidla.

sokolik
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 45
Registrován: 28.10.2010 22:17
Bydliště: Praha

03.12.2011 22:51

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Chlapi, klid. Ja myslim, ze to zbytecne hrotite. DeadMan ma proste svoji konverzi rad a rad ji venci (pokus o odlehceni situace). :-) Ac nemusim souhlasit s tim, ze je dobre hned vyrukovat s vytazenou zbrani, tak je dulezite vnimat realie. DeadMan, nebo jeho zena, slyseli u sveho domu strelbu. U sveho domu, kde spal jejich maly syn, coz je pravdepodobne pro DeadMana zajem jim nanejvys chraneny. Ty hluky jsou dost podobne, nejsme psi abychom dokazali rozeznat petardu od flobertky nebo malorazky, tak se pravem citil ohrozeny. Ac ja bych treba kolimator zapnul a konverzi schoval pod rozepnutou bundu, tak nelze vycitat DeadManovi, ze se o situaci zajimal a snazil se ji nejak resit. Dulezite je, jak to dopadlo: nechoval se jako Chuk Norris, nepostrilel je jako Schwarzenegger a sam nejlip vi, ze kdyby to nebyly vygumovany pubertaci, nemeli maslo na hlave a zavolali PCR, ze na ne necim maval, tak ma sam velky problem, ktery by bylo slozity resit, takze priste to radsi soupne pod odev ve stavu maximalni pripravenosti. Ale strelci maj drzet pri sobe, tak zkuste taky obcas najit trochu pochopeni..;-)
A pridam taky jednu ridicskou :-) Vratil jsem se z Irska, zemi zaslibene lidskym vztahum, kde se k sobe vsichni chovaji naprosto korektne a zdravi se na ulici i lidi, co se v zivote nevideli (alespon moje pozorovani). Hned rano jsem vyjel z firmy na schuzku, pozitivne naladen a na prechodu poustim dve lopaty, nasrany, ze delaj venku v zime a cumej na me do auta a cosi posunkuji. Pozitivne naladen se jen usmeju a reknu si sam pro sebe "necum debile". Tim jsem nechtene vyhrotil situaci a protoze jsem musel v najezdu pustit auto a opet zastavit, tak ve zpetnym vidim, jak jedna lopata rychle kvaci k memu autu. Zkontroloval jsem jen zamcene dvere a cekal co bude. Pan ze sebe vysypal nejspis celou svou slovni zasobu (50 slov z toho 30 sprostych) a zacal mi mlatit do okynka. Opetoval jsem usmevem a odjel. Za celou dobu jsem ale ani jednou nepomyslel na to, ze mam vlastne za pasem lcp. Jednak proto, ze jsem se sam nechal vyprovokovat k nejake reakci (moje necum debile), cimz jsem sam situaci vyhrotil, a jednak proto, ze zbran stejne proti pesti u soudu ani v me hlave neobstoji. To jen tak pro dokresleni situace. Agrese je dneska mezi lidma dost, ale tim, ze budeme tahat kver na ulici na kazdyho debila, co si potrebuje vybit frustraci z vlastni zpackane existence docilime jednineho - dame argumenty do ruky lidem, kteri by nas chteli omezit na pravu zbrane..
A ted klidne do me :-))))


Reklama

Uživatelský avatar
Kentan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1391
Registrován: 18.11.2008 22:09
Bydliště: Praha

03.12.2011 23:16

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Ech já jsem onehdá v lese lapil vypečenou partičkou grázlů, kteří velice usilovně ničili krmelec. Po jejich dolapení ( i na pohrůžku střelbou došlo) jsem zjistil, že jde o cucáky ani ne 15 leté a dovedl je do školy, nechť si to s nima vyřídí (ředitel je nimrod) Ten nakázal obnovu krmelce (stálo to cca 18 litrů, zničili ho fest a byl dost složitej...) jinak sociálka a kdesi cosi. Jedný mutter se nechtělo platit podíl na škodě a tak si stěžovala na PČR, že sen narušil harantovu bezkonfliktní výchovu, že se tento po mém zákroku v noci budí hrůzou a pomočuje (14 let) a ať s tím sakra něco dělaj. Cajtíci z něj ruče vytáhli co ještě dalšího zničili (škoda přes 150tícek) haranti dostali za prdel sociálku, já byl dvakrát na občaské komisi, jako že přestupek, tam mutter vystětlili, že nikoliv, že jsem jednal velice správně a že synek má štěstí, že jsem byl takovej mírnej, protože jak je komis (z jiné kauzy) známo, vlastním samopal...

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

03.12.2011 23:16

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

"A ted klidne do me"
Sokolíku, naprosto v pořádku není proč vyslyšet to tvé "A ted klidne do me". Takhle chladně to musíme řešit všichni.

Ale strelci maj drzet pri sobe, tak zkuste taky obcas najit trochu pochopeni..

Ale k tomu ti řeknu, že by jsme se měli na to podívat z opačného pohledu. Nebylo by spíše lepší s ohledem na ostatní střelce se držet striktněji zákona? Už totiž vidím živě ten titulek na novinkách.cz "Muž ze Slezka ohrožoval střelnou zbraní hlučné mladíky na ulici" Jak myslíte že to bude většinová veřejnost vnímat?

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

03.12.2011 23:24

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Kentan :-) 1*

#atreid
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 122
Registrován: 31.12.2009 16:10
Bydliště: Brno

04.12.2011 4:29

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Bradek Džon píše:deadmne - problém je v tom, že podle toho co píšeš, víš čím střílí, víš že jsou na životě a zdraví neškodní a.........


Trochu "po". ale přece ... Bradku, nějak jsem to nepobral - není to dlouho jsem osobně viděl flobertku "prošít" dveře od auta .. a osobně vlastním prostou vzduchovku, která správnou diabolou prošvihne zednickej "šufan", nebo tubu silikonu "naležáka"-
Nějak nevím, jak jsi dospěl k názoru, že cokoliv mají, je zdraví neškodné. Za to považuju tak akorát flusbrok (pro neznalé LOV 2) :)

U nás se už taky stalo, že hoši vylezli na střechu jednoty a z plezíru mířili kolem ze vzduchny s puškohledem 4x32 - měli celkem štěstí, že je někdo pak nezabil, řekl bych.
Dokonce tu máme jednoho hrdinu, co se rád "chlubí" s plynovkou, když je pod parou ... Už mu ji několikrát zabavili, nicméně vždy si donede jinou .. a protože nemá věk, obvinění jsou na něj krátká. V soukromí jsem ho upozornil, že pokud se večer na ulici bude chlubit i mě, tak ho prostě smáznu - nemůžu tušit, co v té ruce má (jestli si "nepolepšil" a myslím si, že by se tak zachovala většina z nás.
Nebo ne?

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

04.12.2011 14:48

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Tak jinak.... když na té ulici bude tvůj vlastní adolescentní syn, bude pod parou, bude mít něco co zjevně vypadá jako zbraň, kterou netušíš kde ji vzal a prohlašuje "jestli mě budete srát, všechny vás postřílím", půjdeš se svou šestipalcovou 357Magnum a bez rozmyslu ho smázneš?..... nikoliv. Půjdeš a pokusíš se to vyřešit co nejmírumilovněji a použiješ třeba i psychologii. Naprosto stejně bys to měl řešit s kýmkoliv. Prostě být sice ve střehu třeba s rukou připravenou na natažené zbrani za pasem ale použít všechny možné nenásilné prostředky k tomu aby jsi ho nejdříve zbavil zbraně a až když vše selže a schyluje se k nejhoršímu použít donucovacích prostředků. Nevím jestli dobře chápete slovo "krajní nouze".... to slovo "krajní" tam není jen pro parádu ale má svůj význam. Ono pokud tam nějaký puberťák střílí po plechovkách nebo po fasádách není důvodem ke KN/NO. Dokud zjevně neusiluje o tvůj život nebo život někoho jiného, nemáš šanci.
Tak prosím přestaňte zde ventilovat své silácké keci, jak by jste někoho smázli a prosím hoďte se do klidu. Ono s ohledem na 299.999 ostatních střelců co mají rádi náš na evropské poměry poměrně benevolentní zákon, který se bude jen zpřísňovat, by se nemělo moc veřejné mínění hrotit, protože to zpřísňování jen urychlí.
Bylo by fajn si uvědomit, že jsme neoblíbená menšina !

Uživatelský avatar
DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 963
Registrován: 13.02.2009 7:51
Bydliště: Slezsko

04.12.2011 14:59

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Nemůžu jinak než že tohle už je opravdu demagogie co ty tady předvádíš. :shock:

Vymýšlíš úplně nové situace tak aby zapadly do tvého projevu/postoje a to není správné.

Nebyls ani u jednoho a neznáš podrobnosti neznáš lidi kteří v tom figurují a pravděpodobně nejsi ani právník ani psycholog což jsou klíčové záležitosti pro to aby se mohlo rozhodnout zda to bylo správné či nikoli.

Pokud by ses doptal na něco co ti není jasné tak to pochopím ale ty střílíš od pasu a to je docela troufalost a značí jistou nevyzrálost nebo snahu se zviditelnit.

Takové to coby kdyby mi připomíná staré pořekadlo co mi říkávala babička. Ja synku kdyby byly ryby v řiti nebylo by třeba rybnika.

Tady jsou konkrétní situace takže pokud chceš něco rozporovat nebo se na něco zeptat tak to udělej k tomu konkrétnímu co tady zaznělo a nechovej se jako český politik protože to je potom jako kdyby jsi z hovna pletl bič. :wink:

Ještě snad doplním že ono sice existují obecná závazná pravidla ale každý člen ozbrojené složky jistě potvrdí že každá nově vzniklá situace vyžaduje individuální přístup dle povahy problému (jistě v mezích zákona což se následně zkoumá ale nastálá situace můžebýt tak chaotická a psychicky vypjatá že v tu danou chvíli vpodstatě nikdo neví zda již nepřekročil onu hranici a to se samozřejmě prověří následným šetřením které je vždy pro každého nepříjemné neb jak je známo spravedlnost je slepá :wink: ).

A já se vždy snažím o to abych když už nastane nějaký problém tu situaci vyřešil jak nejlépe umím viz. případ z benzínové pumpy a problém s cigánem který jsem popisoval v jiném vlákně tuším použití zbraně v ostrém konfliktu.

Možná bys nám tady mohl popsat nějakou skutečnou událost která se ti přihodila abychom věděli jak ve skutečnosti ty reaguješ v nepříjemných situacích protože teorie je jedna věc a praxe druhá to jsou dvě hodně odlišné věci které je třeba rozlišovat.
Naposledy upravil DeadMan dne 04.12.2011 15:25, celkově upraveno 1

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

04.12.2011 15:16

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Nic nevytvářím, pouze jsem se snažil nastínit to že kdyby tam byl člověk blízký tak by jsi se k němu choval jinak než k tomu cizímu... to je docela normální. Ale k tomu cizímu by ses měl v takové situaci zachovat stejně. To je celé, a dál se k tomu nebudu vyjadřovat. Psal jsem jen proto, že mi vaše řeči o smazávání lidí příjdou nejen jako silácký, ale hlavně nebezpečné v ohledu na to co si o nás lidi potom myslí byť se to pořád pohybuje v rovině teorie. Následky jsem taky popsal. A tu invektivu bych si vyprošoval, já se snažím psát také slušně.
Mimochodem zkušenosti se zasahování proti lumpům mám na obyčejného občana poměrně bohaté a proto mě toto téma víc než zajímá.

Uživatelský avatar
Kuba
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 413
Registrován: 04.12.2008 18:11
Bydliště: Zasada/Praha

04.12.2011 15:19

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Trosku odbehnu od vaseho tematu..

Vcera nam pokousali psa (50stehu pulka ucha pryc), bohuzel s nim sla matka a ne ja zrovna. Ted resim, co by se stalo (a vzhledem k tomu jaky ty psy jsou zmrdi nejspis stane) ze s nim nekdy pujdu ja a jednoho ci oba dva ty psi zastrelim.. (jsou to dva nezvladatelny stafordi co uz maj na svedomi dva psy ve vsi).

Jde o to ze pokud by utocili jenom na psa nejspis bych jednal v KN. jenze cena staforda je vetsi nez naseho staryho labradora.. cim logicky vyvozuju ze bych skutek KN nenaplnil a ackoliv bych branil svuj majetek, nejspis bych z toho mel dost problem?

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

04.12.2011 15:22

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Bradku: Nejdříve si zjisti něco o reakčních dobách a pak někomu jinému rad, at má pistoli za pasem až bude stát proti smažce s qérem... :roll:
NIKDO se nechová ke všem stejně... A jsou rodiče, kteří své děti trestají více než cizí...
Uvidíme, jak budeš psát, až po tobě někdo bude střílet...nebo to bude alespon opravdu reálně hrozit...

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

04.12.2011 15:23

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

Kuba: Mají majitele? Nahlásit Pčr a požadovat náhradu škody = tedy alespon za veterináře...

Uživatelský avatar
gespa
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 61
Registrován: 02.09.2010 19:58

04.12.2011 15:39

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

K těm psům a jejich "hodnotě" bych jen poznamenal, že podle nové úpravy už "zvíře není věc", tudíž při bránění svého psa by měla jít vyvrátit námitka, že jsi způsobil větší škodu než hrozila (do toho se daj pak ještě přimíchat slova jako "člen rodiny" "citová vazba na miláčka rodiny" atd.).

Nicméně stále je zde námitka, že jsi tímto způsobem obrany mohl ohrozit jiné - lidské - životy, což už by nějaké problémy způsobit mohlo - záleželo by na konkrétní okolnosti, kde kdy jak...

Rozhodně hlásit PČR (schovat zápis nebo si to nahrát, v nejhorším alespoň napsat kdy a komu), žádat náhradu škody - za veterináře, ale třeba i za svoji citovou újmu (byť to už by bylo složitější), no a příště už pak bude argumentace "proč" zase podloženější. Každopádně by musely být dodrženy veškeré možné bezpečnostní opatření, aby ti nikdo při tvé "akci" nemohl vytknout, že jsi např. ohrozil střelnou zbraní majitele psa, který postával opodál...

BTW: ideálně hlavní ruku mít připravenou i se zbraní ke střelbě a druhou rukou se snažit bránit svého psa a až tě do ní pořádně kousne, tak ho střelit a tvrdit, že napadl i tebe a cítil jsi se ohrožený na životě (pokud jsi tvrdší povahy, tak v této variantě ještě lepší než pistole je pořádně ostrej nůž - stačí i středně velkej zavírák a místo toho střelení ho bodnout do hrudi a zatáhnout dolů (prostě trochu ho rozpárat), musel by se ti ale do tý druhý ruky víc zakousnout, abys ho mohl trochu vytočit a dostatečně si ho tak odkrýt).

Uživatelský avatar
Kentan
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1391
Registrován: 18.11.2008 22:09
Bydliště: Praha

04.12.2011 16:47

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

No to je rada, nechat se pokousat.... to si vyčet v nějakým humoristickým časopise? :shock:

Uživatelský avatar
Kuba
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 413
Registrován: 04.12.2008 18:11
Bydliště: Zasada/Praha

04.12.2011 16:55

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

to co s tim mam tedka delat vim, jde mi o to co se stane az se na me rozebehnou priste.. Nektery si z toho delate trosku kovbojku, zkouseliste si to nekdy rozdat s jednim stafordem natoz se dvema? Jinak pes je stale branej jako vec..

sokolik
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 45
Registrován: 28.10.2010 22:17
Bydliště: Praha

04.12.2011 18:18

Re: Krajní nouze/nutná obrana a přestupek

gespa píše:(pokud jsi tvrdší povahy, tak v této variantě ještě lepší než pistole je pořádně ostrej nůž - stačí i středně velkej zavírák a místo toho střelení ho bodnout do hrudi a zatáhnout dolů (prostě trochu ho rozpárat), musel by se ti ale do tý druhý ruky víc zakousnout, abys ho mohl trochu vytočit a dostatečně si ho tak odkrýt).


:D Neber to jako utok na Tvou osobu, ale tak tohle uz patri trochu do akcniho filmu nez do realneho zivota ne? Uz vidim, jak vysvetluju soudci, ze jsem se branil v krajni nouzi primerenym zpusobem, kdyz jsem psa zakousleho do me ruky i s tou rukou otocil na zada, bodl do nej nuz a rozparal ho jako starou perinu .. to neni obrana ale vedoma poprava a jeste zvlast brutalnim zpusobem.. Nerikam bodnout, i jednou ci dvakrat, ale ten fakt "rozparat ho" je trochu vic nez obranny..

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník