- QNX
- Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
- QNX
- Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
Carbon, coz je uhlik
ale taky se bezne pouziva oznaceni composit, ale predpokladam ze je tim mineno to ze se to sklada ze dvou materialu. vlastni hlaven (sestruzena na opravdu tenkou) a nani vrstva material z uhlikovych vlaken. Samozrejme ze ucelem je snizeni vahy, takze se vetsinou instaluje jejich kompenzator (Christensen).
Jestli nekdo pouziva i jiny material nevim. Zatim jsem o zbrani s timto typem hlavne neuvazoval. treba si to rozmyslim, az to budu mit v ruce.
Ani na IWA jsem to nijak zvlast neprohlizel. Pro lov to bude asi dobry. Lehky a presny. Garantuji u jejich zbrani sub 1/2 MOA.
cena neni zas az tak katastroficka, neco malo pres 4.000 usd v USA. Zalezi na ostatnich komponentech zbrane. Zaver, spoust, pazba.

Jestli nekdo pouziva i jiny material nevim. Zatim jsem o zbrani s timto typem hlavne neuvazoval. treba si to rozmyslim, az to budu mit v ruce.
Ani na IWA jsem to nijak zvlast neprohlizel. Pro lov to bude asi dobry. Lehky a presny. Garantuji u jejich zbrani sub 1/2 MOA.
cena neni zas az tak katastroficka, neco malo pres 4.000 usd v USA. Zalezi na ostatnich komponentech zbrane. Zaver, spoust, pazba.
-
SW_FOX - Grafoman
O christensenu už delší dobu uvažuju, koukal jsem na ně na IWA a docela mě děsil ten jejich dědula co tam pobíhal, vykládal jak je to odolné, sekal do hlavně ostrou hranou nůžek a tvrdil že to nic neudělá (udělalo, ale on na to neviděl).... nicméně ty jejich "kufříkové šakalky" které jdou poskládat to diplomatky, v revíru z toho složíš plnohodnotnou kulovnici a ještě to nic neváží mě docela zaujaly.....
- QNX
- Častý návštěvník
jojo, bude to uhlík. Uhlíková vlákna mají pro tento účel podstatně lepší vlastnosti než kevlarová ... proto se mi nezdálo, že by někdo používal kevlar. Composit je to z toho důvodu, že jsou tam vlákna + pojivo (nějaká pryskyřice), označuje se tak každý laminát. Já bych se u těchto hlavní bál dvou věcí. 1) soustružit dlouhou tenkou trubku je náročné, udělat to přesně nebude žádná sranda. 2) ten uhlíkovej laminát je docela slušná tepelná izolace, ale to by pro lovecké zbraně nemělo vadit.
- Shiva
- Častý návštěvník
QNX
Nevim jestli hlavne obrabi sami, spolupracuji se Shilenem. Nicmene muj klient chce Krieger. Ale vsichni predni vyrobci hlavni, udelaji profil , stoupani, vyvrt (tesnost), delku podle objednavky. Takze toho bych se nebal. Co se tyce tepla, tak opravdu pro lovecke ucely to je bezvyznamne. Myslim si ze (pouze muj nazor), ze uhlik jako takovy, se v teple chova stabilneji nez ocel. Jak to je s vlastnim odvodem tepla, je asi jina vec.
Fox
Ja to resim s Kelblym, z duvodu ze maji (az na jeden zaver) zavery z duralu ocelovou vlozkou a hlavne, zarucuji vymenitelnost hlavni. je jedno jestli ruzne raze (zalezi na zaveru) ale dulezite je, ze ti poslou novou hlaven kdyz starou vypalis a nemusis jim posilat pusku. Rovnez to nepotrebujes zadne zdejsiho umelce k dopasovani.
Nevim jestli hlavne obrabi sami, spolupracuji se Shilenem. Nicmene muj klient chce Krieger. Ale vsichni predni vyrobci hlavni, udelaji profil , stoupani, vyvrt (tesnost), delku podle objednavky. Takze toho bych se nebal. Co se tyce tepla, tak opravdu pro lovecke ucely to je bezvyznamne. Myslim si ze (pouze muj nazor), ze uhlik jako takovy, se v teple chova stabilneji nez ocel. Jak to je s vlastnim odvodem tepla, je asi jina vec.
Fox
Ja to resim s Kelblym, z duvodu ze maji (az na jeden zaver) zavery z duralu ocelovou vlozkou a hlavne, zarucuji vymenitelnost hlavni. je jedno jestli ruzne raze (zalezi na zaveru) ale dulezite je, ze ti poslou novou hlaven kdyz starou vypalis a nemusis jim posilat pusku. Rovnez to nepotrebujes zadne zdejsiho umelce k dopasovani.
-
SW_FOX - Grafoman
-
hetzer - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
-
alfonss - Grafoman
- sumi
- Občasný návštěvník
- QNX
- Častý návštěvník
-
- oupi
- Častý návštěvník
-
EL PANELL - Častý návštěvník
-
- oupi
- Častý návštěvník
to EL PANELL: Srna utekla do lesa, bez viditelného poranění. Nikdo nechápe jak. Cyklistu si odvezla RZS, víc o něm nevím.
to hetzer: Neřekl bych, že u biku za + 150 kolíků by výrobce šetřil na kvalitě, což dokládá i počet oprávněných reklamací. Občas se prostě stane chyba, nebo s tím majitel někde třískne. V mém případě tam už údajně byla trhlinka. V případě toho nešťastníka, co porazil tu srnu to byla neskutečná pumelenice, neb jí smetl ve 40-50km/h.
to hetzer: Neřekl bych, že u biku za + 150 kolíků by výrobce šetřil na kvalitě, což dokládá i počet oprávněných reklamací. Občas se prostě stane chyba, nebo s tím majitel někde třískne. V mém případě tam už údajně byla trhlinka. V případě toho nešťastníka, co porazil tu srnu to byla neskutečná pumelenice, neb jí smetl ve 40-50km/h.
-
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství