- PaF
-
Radek07 - Častý návštěvník
-
Bobr - Moderátor
jde o to jak uděláš lícnici - pokud na mechaniky tajk se ti bude blbě dohledávat dálka, popkud to uděláš naopak tak tam pak tu hubu nenacpeš
já to řeším tak, že mám na boční montáži navrchu přidělaný c-more a na bok jsem dal na 45° tasko s průhlerdákem
střílím s tím tak že na krátkou mám normálně pušku v rameni a na těch pár delších ran ji mám pootočenouj o 45°v rameni
fotku bohužel nemůžu vložit bo jsme nekde projebal foták a už ho přes týden hledám a furt nic

já to řeším tak, že mám na boční montáži navrchu přidělaný c-more a na bok jsem dal na 45° tasko s průhlerdákem
střílím s tím tak že na krátkou mám normálně pušku v rameni a na těch pár delších ran ji mám pootočenouj o 45°v rameni
fotku bohužel nemůžu vložit bo jsme nekde projebal foták a už ho přes týden hledám a furt nic

-
4mike - saigaholic
-
Radek07 - Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
- jansky82
- Nový uživatel
Dobrý deň čo by ste odporučili na streľbu z kosy na 40 až 150 m?Rozmýšlal som nad kombináciov eotecha + približovadlo 3x.
Ale teraz skor rozmyslam nad tým aby som spojil kolimator + puskohlad do jedného celku.Kvoli tomu aby to bolo co najjednoduchsie ako napr.
Leupold Mark 4 CQ/T 1-3x14mm Close Quarter
http://www.opticsplanet.net/leupold-mar ... scope.html
alebo
1.1–4 x 20 Short Dot Police Marksman II
http://schmidtbender.com/scopes_policemarksman.shtml
Leupold vychádza finančne výhodnejšie, takže asi skor leupolda nemáte s tím niekto skusenosti?Napr konkretne s tímto modelom.
Ale teraz skor rozmyslam nad tým aby som spojil kolimator + puskohlad do jedného celku.Kvoli tomu aby to bolo co najjednoduchsie ako napr.
Leupold Mark 4 CQ/T 1-3x14mm Close Quarter
http://www.opticsplanet.net/leupold-mar ... scope.html
alebo
1.1–4 x 20 Short Dot Police Marksman II
http://schmidtbender.com/scopes_policemarksman.shtml
Leupold vychádza finančne výhodnejšie, takže asi skor leupolda nemáte s tím niekto skusenosti?Napr konkretne s tímto modelom.
-
4mike - saigaholic
- jansky82
- Nový uživatel
To maš pravdu je lacnejší ale dočítal som sa že ten Trijicon používa zámerne trojuholníky (alebo ine tvary) Osvetlené tríciom bez použitia batérie.
Ale može sa komfort streľby na najmenšom priblíženi rovnať komfortu streľby pri použití normálneho kolimátora osvetleného batériov?
Ak ho niekto vlastníte prosím skuste ho porovnat s klasickým kolimátorom.
Dakujem
Ale može sa komfort streľby na najmenšom priblíženi rovnať komfortu streľby pri použití normálneho kolimátora osvetleného batériov?
Ak ho niekto vlastníte prosím skuste ho porovnat s klasickým kolimátorom.
Dakujem
-
Lopez - Častý návštěvník
Už se to porovnání někdě dělalo. Ať máš jakýkoliv tubus s hranolama a může to být i levný výrobek , nebo špička od S&B vždy tě to bude nutit při rychlém zamíření vyrovnávat, ostřit, prostě eliminovat duchy(černé půlměsíčky) v tubusu optiky. Docela dobře to má vymyšleno Trijicon Acog, který se ale musíš naučit používat a má to na svých stránkách vysvětleno tzv. BAC. Jednoduše máš obě oči otevřeny a mžouráš skrz přiblížení a pokud máš optiku s BAC tak se záměrný obraz promítá na blízký terč. Ale chce to dost trénovat a je to nezvyk. Sám jsem hledal asi dva roky optiku do 1000 US . Zkoušel jsem porovnávat CQ/T versus EOTech a jasně do 80metrů na rychlost vede EOTech. Trijicon Acog má brilantní obraz (Leupold taky) ale pevné 4x zvětšení na krátkou vzdálenost mi nesedí. Ještě jsem zkoušel Meoptu 1-4x25 s přísvitem, ta se dá parametrama přirovnat k Flash Dotu od SB, ale zase je to tubus. Ještě je dobrý tubusový Trijicon Accupoint 1,25-4x25 s červeným trojůhelníkem. Jeden kvalitní střelec ho má a na můj dotaz co duchy, tak na blízko je ignoruje a chodí mu to.
Mé zkušenosti jsou spíše z praktické střelby, na mířence máš čas vše vychytat a záleží co chceš střílet a jsou tu jiní co ti poradí.
A jen takový malý detajl... vše na kose bude vysoko!! Jediné co na ni sedí a je nízko je Aimpoint Micro !
Mé zkušenosti jsou spíše z praktické střelby, na mířence máš čas vše vychytat a záleží co chceš střílet a jsou tu jiní co ti poradí.
A jen takový malý detajl... vše na kose bude vysoko!! Jediné co na ni sedí a je nízko je Aimpoint Micro !
-
Lopez - Častý návštěvník
Leupold CQ/T má docela dobře vymyšleny záměrný obrazec, ale při slunečním svitu ho neuvidíš rozsvícený ani když ho dáš naplno. Má žluté podsvicení z důvodu kompatibility s NV. To neznamená, že ho neuvidíš vůbec, má velmi dobře viditelnou a ostrou černou záměrnou osnovu na rychlé střílení. Na tu 1x se dá relativně dobře kalit, ale s Holosightem, nebo kolimátorem typu Oko, C- more, Aimpoint se dá kalit na blízko rychleji. Záleži na vzdálenostech a velikostech terčů a také umístění zaměřovače na zbrani hraje roli.
-
4mike - saigaholic
- jansky82
- Nový uživatel
-
Lopez - Častý návštěvník
Taky záleží na tuhosti zoomu na optice, Leupoldu to jde docela ztuha, ale mám Millet DMS a 1,1 - 4x 25 a tam to skoro neutáhnu.
Ale zkoušel jsem ten Accupoint a ten jde jako po másle
Já bych si ho i koupil, ale v té době kdy jsem ho chtěl tak nebyl skladem, tak jsem zůstal u Milleta a to byla trochu taktická chyba, protože závody v Hodonicích, které jsou pěkné a prověří kvality střelce a vybavení se daly odstřílet bez přiblížení.
Vetšinou na zoomování není čas, ale jsou stage na delší vzdálenost kde se běhá a tam se stíhá zoomovat, ale musíš mít optiku, která ti to umožní a to Accupoint 1,25-4 je. Počítat s druhým zaměřovačem se nemůže, pokud se tady začne střílet divize "Tactical" tak můžeš mít jen jednu optiku. A po pravdě ti nejlepší druhou optiku ani v čechách na závodech moc nevyužijí. To je holá praxe, kterou jsem odkoukal na závodech u nás.
Až budou takové střelnice, kde se využije potenciál zbraní a optik tak to bude paráda, pokud nám - Vám nezakážou naše kratochvíle......viz Události
Ale zkoušel jsem ten Accupoint a ten jde jako po másle

Já bych si ho i koupil, ale v té době kdy jsem ho chtěl tak nebyl skladem, tak jsem zůstal u Milleta a to byla trochu taktická chyba, protože závody v Hodonicích, které jsou pěkné a prověří kvality střelce a vybavení se daly odstřílet bez přiblížení.
Vetšinou na zoomování není čas, ale jsou stage na delší vzdálenost kde se běhá a tam se stíhá zoomovat, ale musíš mít optiku, která ti to umožní a to Accupoint 1,25-4 je. Počítat s druhým zaměřovačem se nemůže, pokud se tady začne střílet divize "Tactical" tak můžeš mít jen jednu optiku. A po pravdě ti nejlepší druhou optiku ani v čechách na závodech moc nevyužijí. To je holá praxe, kterou jsem odkoukal na závodech u nás.
Až budou takové střelnice, kde se využije potenciál zbraní a optik tak to bude paráda, pokud nám - Vám nezakážou naše kratochvíle......viz Události
- jansky82
- Nový uživatel
-
Bobr - Moderátor
-
franta - Častý návštěvník
-
Lopez - Častý návštěvník
Divize "Tactical" se střílí zatím jen v USA, je to divize z kombinovaných závodů typu Multi-Gun, kde se střílí naráz v jednom stage pistole, puška, brokovnice nebo jiné kombinace z těchto tří zbraní. V kategorii Standart a Open jsou zbraně podle pravidel IPSC/USPSA a kategorie Tactical je puška s jedním zaměřovačem a úpravami z divize Standart, na brokovnici a pistoli jsou povoleny úpravy divize Standart.
Pokud používají Holosight, nebo Aimpoint, mohou mít výklopný, přibližovací modul.
Střílí to známí harcovníci J. Miculek(Open), T.Butler(Tac), M.Voigt(open), M. Burkett(Opn), Ch. Tilley(Opn), B. Coolley(Tac),
Pokud používají Holosight, nebo Aimpoint, mohou mít výklopný, přibližovací modul.
Střílí to známí harcovníci J. Miculek(Open), T.Butler(Tac), M.Voigt(open), M. Burkett(Opn), Ch. Tilley(Opn), B. Coolley(Tac),
- jansky82
- Nový uživatel
Prosím poradte najvhodnejsiu montáž.
Ja som vybral tuto http://www.detektory-ke.sk/product_info ... ts_id=1655
A ešte by ma zaujímalo ako to mate vyriešené s umiestnením puškohľadu na zbrani.Je treba upravovat vyhadzovač nábojníc? Kvoli prípadným závadam zbrane sposobených odrážaním nábojnic od optiky?
Alebo je to uplne jednoduche iba kupim puškohlad(trijicon) montáž a montážne krúžky namontujem a je to?Obávam sa dvoch vecí po prve že to bude robit závady (myslim kvoli tým odrážaným nábojniciam) a po druhe že to(puškohlad) kvoli tomu budem musiet posunut do zadu a strelba bude nepohodlnou.
Ono je to dost veľa penazí takže chcem mat čo najviac info aby som vedel sčím všetkým mám rátať.
Díky
Ja som vybral tuto http://www.detektory-ke.sk/product_info ... ts_id=1655
A ešte by ma zaujímalo ako to mate vyriešené s umiestnením puškohľadu na zbrani.Je treba upravovat vyhadzovač nábojníc? Kvoli prípadným závadam zbrane sposobených odrážaním nábojnic od optiky?
Alebo je to uplne jednoduche iba kupim puškohlad(trijicon) montáž a montážne krúžky namontujem a je to?Obávam sa dvoch vecí po prve že to bude robit závady (myslim kvoli tým odrážaným nábojniciam) a po druhe že to(puškohlad) kvoli tomu budem musiet posunut do zadu a strelba bude nepohodlnou.
Ono je to dost veľa penazí takže chcem mat čo najviac info aby som vedel sčím všetkým mám rátať.
Díky
-
gewarosse - Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství