-
Hungry - Moderátor
- romi
- Nový uživatel
přidělané k flintě?
Hungry píše:JJ, taky se mi ty nožky líbí, jen furt nemůžu vysledovat, za jsou přidělané k flintě a jak, kde a za co...
Nejsou flintu vkládá do vidličky......

Nějak se nevložil obrázek, můžu ho ale poslat zájemci mailem
-
staM - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
-
Mirek - Příspěvky: 373
- romi
- Nový uživatel
-
Hungry - Moderátor
Bohužel, kvalita toho filmečku nic moc...
Jinak předpokládáš, že všichni umí s pičítačem jako ty, což opravdu ne... Zkoušel jsem si to zastavit v příslušný okamžik, což se dříve nebo později povede, ale spíš mi vadilo to malé rozlišení...
Jinak jsem si právě dodělal pře 40ks munice, tak zase těším do práce, jak si bouchnu...
Když to bude státo za to, hodím fotečku... Stále mi totiž schází dobré střely... Nemám moc vhodnou slitinu ani čas lít... 
Jinak předpokládáš, že všichni umí s pičítačem jako ty, což opravdu ne... Zkoušel jsem si to zastavit v příslušný okamžik, což se dříve nebo později povede, ale spíš mi vadilo to malé rozlišení...
Jinak jsem si právě dodělal pře 40ks munice, tak zase těším do práce, jak si bouchnu...

-
staM - Moderátor
Procházel jsen celý vlákno znovu,Mirek dával odkaz:
http://www.levergun.com/articles/bdixon.htm
Probírají tam možnost/nemožnost legendárního výstřelu Billyho Dixona,na vzdálenost ještě větší než na předchozím videu (1538 yardů).Krom čtení jsou tam i fota tady probíranejch vidliček.
Taky zmiňoval článek v SR 6.2007.Je o tomtéž.Doporučuju přečíst,naměřený hodnoty jsou na černoprachou 50-90 úctyhodný.
Vidlička z dřevěnejch hůlek má nejpravděpodobnější původ v dobách vybíjení bizonů.Pro střelce to bylo to nejjednodušší a nejsnáz opatřitelný.
Vzdálenou obdobu vidliček bych viděl v lovecký střelbe na srnce s holí.Každá opora dobrá.
http://www.levergun.com/articles/bdixon.htm
Probírají tam možnost/nemožnost legendárního výstřelu Billyho Dixona,na vzdálenost ještě větší než na předchozím videu (1538 yardů).Krom čtení jsou tam i fota tady probíranejch vidliček.
Taky zmiňoval článek v SR 6.2007.Je o tomtéž.Doporučuju přečíst,naměřený hodnoty jsou na černoprachou 50-90 úctyhodný.
Vidlička z dřevěnejch hůlek má nejpravděpodobnější původ v dobách vybíjení bizonů.Pro střelce to bylo to nejjednodušší a nejsnáz opatřitelný.
Vzdálenou obdobu vidliček bych viděl v lovecký střelbe na srnce s holí.Každá opora dobrá.

-
Hungry - Moderátor
Vidiš, na ten výstřel jsem si nevzpomněl...
Původ těch vidliček je prý z bojů s indiány, kdy se tak používaly dva protivníkovy šípy...
Např ve Francii se de facto nepoužívají posedy, ale chodí s flintami. Používají takové speciální hole, které se dají "rozkopnout" do X pro střelbu ve stoje a zároven slouží jako opěrné při chůzi....
Původ těch vidliček je prý z bojů s indiány, kdy se tak používaly dva protivníkovy šípy...
Např ve Francii se de facto nepoužívají posedy, ale chodí s flintami. Používají takové speciální hole, které se dají "rozkopnout" do X pro střelbu ve stoje a zároven slouží jako opěrné při chůzi....
- virginan
- Častý návštěvník
Vidličky používáme i ve westernu na Long range,mám dvě tyčky spojené nahoře páskem a dole to samé,podle toho,jak utáhnu pásek dole, si šteluju výšku vidliček.Jinak vidličky opravdu běžně používali při lovu bizonů.Pro mne super,klepatura z volné ruky je už bohužel děsivá!
Potřeboval bych vrata od stodoly! 

-
emde - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
Pokud se jedná o nábojové zbraně, musí vydržet CIPové tlaky, tzn.,že jsou na bezdýmý prach. Neplatí to pro perkusní modely...
Kde jsi to našel u IAB, že nejsou na bezdýmák?
Kde jsi to našel u IAB, že nejsou na bezdýmák?
Naposledy upravil Hungry dne 02.04.2008 22:11, celkově upraveno 1
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Black Powder - Moderátor
To: Hungry
tu to pisu, jedna sa o ciernoprache naboje, ale aj Pedersoli ma asi len take, lebo su vsetko verzie s moc dlhymi nabojmi.
http://www.iabarms.com/sharps_model_1874.htm
tu to pisu, jedna sa o ciernoprache naboje, ale aj Pedersoli ma asi len take, lebo su vsetko verzie s moc dlhymi nabojmi.
http://www.iabarms.com/sharps_model_1874.htm
- SINCITYMAN
- Moderátor
Je to jen můj názor,ale když se podíváš třeba na http://www.accuratepowder.com/loaddata_ ... 458cal.htm zjistíš tam 3 laborace 45-70,z nich ta nejnižší je označena jako trapdoor,a asi odpovídá černoprachým zbraním....
-
emde - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
Kdysi mi těsně utekla IAB Sharska, s komplet s přebíjením v .45-70, tak k tomu bylo všechno, vč. 2 pixlí bezdýmého prachu...
Dokonce jsem byl překvapen, absoltuně mne to nenapadlo, ale i konverze revolverů Remington 1858 od Ubertiho jsou dimenzovány pro použití bezdýmých laborací! Pokud by tomu tak nebylo, tak by to, s největší pravděpodobností, zkušebna nepustila na trh...
Osobně si myslím, že větička: "ALL IAB firearms described herein are designed for use with BLACK POWDER ONLY. Is possible also use FACTORY AMMO loaded.", je tam pro sichr, jako ochrana, kdyby se náhodou něco stalo... A je stejně dost neštastně formulovaná, protože v první větě je napsáno, že veškeré zbraně jsou vyrobeny pro použití JEN černoprachých laboracích, ale druhá věta lze chápat, že je možno také použít tovarně laborovanou munici. A v ČR, alespon pokud já vím, není možné koupit černopraché náboje.
Dokonce jsem byl překvapen, absoltuně mne to nenapadlo, ale i konverze revolverů Remington 1858 od Ubertiho jsou dimenzovány pro použití bezdýmých laborací! Pokud by tomu tak nebylo, tak by to, s největší pravděpodobností, zkušebna nepustila na trh...
Osobně si myslím, že větička: "ALL IAB firearms described herein are designed for use with BLACK POWDER ONLY. Is possible also use FACTORY AMMO loaded.", je tam pro sichr, jako ochrana, kdyby se náhodou něco stalo... A je stejně dost neštastně formulovaná, protože v první větě je napsáno, že veškeré zbraně jsou vyrobeny pro použití JEN černoprachých laboracích, ale druhá věta lze chápat, že je možno také použít tovarně laborovanou munici. A v ČR, alespon pokud já vím, není možné koupit černopraché náboje.
- virginan
- Častý návštěvník
IAB
Všechny,nábojové Sharpsky.Spr.Trapdoor. atd.z nové produkce,od různých firem,jsou stavěné na bezdýmný prach.Já mám Pedersolku,kámoš IAB.Vím pouze o jedné Sharpsce,která je ,jen na černý prach a to má kámoš z USA na zakázku!Speciálně postavenou,jen na black powder.
Pouze u originálů se doporučuje,černý,nebo bezdýmný,nízkotlaký prach,např. A-5744.Záleží,kdy to bylo vyrobeno!Jinak ti prodejce zbraní musí podat info,na jaký prach,je to postavené.Ale,že by to bylo,jen na black powder,tak to slyším prvně!
Viz ty tabulky:3 různé laborace,dle druhu zbraně!!!Podle tlaku!Majitelů Sharpsek znám mraky!
Taky by ta na černý prach musela mít jiné vrtání hlavně!Jiné stoupání a hrubé drážkování,jako třeba perkusní Sharps.Můj názor!
Pouze u originálů se doporučuje,černý,nebo bezdýmný,nízkotlaký prach,např. A-5744.Záleží,kdy to bylo vyrobeno!Jinak ti prodejce zbraní musí podat info,na jaký prach,je to postavené.Ale,že by to bylo,jen na black powder,tak to slyším prvně!

Viz ty tabulky:3 různé laborace,dle druhu zbraně!!!Podle tlaku!Majitelů Sharpsek znám mraky!
Taky by ta na černý prach musela mít jiné vrtání hlavně!Jiné stoupání a hrubé drážkování,jako třeba perkusní Sharps.Můj názor!
- virginan
- Častý návštěvník
Jen doplním Hungryho.Všechny konverze pere,jsou i na bezdýmný prach.Válce jsou vyrobeny nové z kvalitního mat.Pouze u původních konverzí,kde to jde a byl použit původní perkusní válec,je to pouze na black powder!Omlouvám se,je to do jiného vlákna,ale souvisí to s tímhle tématem.
Na Sharpsce,by muselo být:black powder only !
Dávno,tomu jsem jednal se zkušebnou,kdybych si dodal na tormentaci svoje black powder náboje,tak by to udělali.Jednalo se tenkrát o konverzi pere z původních dílů.Jinak ,nevím,že by někdo u nás prodával black powder náboje 45-70,ani jiné.
Na Sharpsce,by muselo být:black powder only !
Dávno,tomu jsem jednal se zkušebnou,kdybych si dodal na tormentaci svoje black powder náboje,tak by to udělali.Jednalo se tenkrát o konverzi pere z původních dílů.Jinak ,nevím,že by někdo u nás prodával black powder náboje 45-70,ani jiné.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder