-
guntroll - Pravidelný návštěvník
Možnost dovozu z USA
Zdravím !
Snad tím nebudu porušovat žádné zákony, ani pravidla - ale kdyby někdo chtěl, může u mě nezávazně objednat nějakou drobnost (příslušenství) ke zbraním z USA.
Jedná se o nárazovou akci, nemám to jako hlavní business a ano chci na tom něco vydělat, ale tak aby to bylo výhodné pro obě strany. Tak kdyby někoho napadlo, myslím že třeba miřidla, gripy atd. nebudou problém. Samozřejmě náboje ani celé gunzz nedovezu
Představoval bych si to tak, že mi přes SZ napíšete co chcete (nejlépe i s linkem) a já až tam budu vám pošlu mail za kolik bych vám to obstaral.
Nic neplatíte dopředu, až přiletím zpátky do ČR tak bych vám to dobírkou poslal.
Ale prosím o soudnost, objednávejte něco malého, skladného a nevýbušného...
UPDATE : Neuvedl jsem že předpokládaný návrat je konec roku (listopad) tak s tím počítejte, každopádně po SZ bych měl být dostupný
Snad tím nebudu porušovat žádné zákony, ani pravidla - ale kdyby někdo chtěl, může u mě nezávazně objednat nějakou drobnost (příslušenství) ke zbraním z USA.
Jedná se o nárazovou akci, nemám to jako hlavní business a ano chci na tom něco vydělat, ale tak aby to bylo výhodné pro obě strany. Tak kdyby někoho napadlo, myslím že třeba miřidla, gripy atd. nebudou problém. Samozřejmě náboje ani celé gunzz nedovezu

Představoval bych si to tak, že mi přes SZ napíšete co chcete (nejlépe i s linkem) a já až tam budu vám pošlu mail za kolik bych vám to obstaral.

Ale prosím o soudnost, objednávejte něco malého, skladného a nevýbušného...

UPDATE : Neuvedl jsem že předpokládaný návrat je konec roku (listopad) tak s tím počítejte, každopádně po SZ bych měl být dostupný

- Jkirr
- Pravidelný návštěvník
Re: individualni a oficialni dovozy , bezcelni limity
tak po zkoušení všeho možného na doporučení kolegy z fora dnes vyzkoušeno Brownells.com a mají tam dokonce speciální filtr na zboží mimo USA takže speedloadery a pružiny na SP101 objednány, střenky pachmayr mi taky poslali přímo ze stránek Pachmayr jinak ty obchody vůbec nechtějí posílat a to jsme prý spojenci 

-
veselka - Pravidelný návštěvník
Plánuje někdo objednat zboží z brownells.com? Pokud ano, rád se přidám. Díky
- Jkirr
- Pravidelný návštěvník
já plánuju ale právě mi vyprodali pružiny tak budu muset posečkat,
jinak jsem objevil obchod je to Dánsko a do ČR dodává v pohodě www.glockparts.eu bral sem tam pružiny a stojinu na Glock od Zev Tech ze záhadného důvodu tyto pro mě jednoznačně nejlepší díly na úpravu spouště G nikde u nás nemají
jinak jsem objevil obchod je to Dánsko a do ČR dodává v pohodě www.glockparts.eu bral sem tam pružiny a stojinu na Glock od Zev Tech ze záhadného důvodu tyto pro mě jednoznačně nejlepší díly na úpravu spouště G nikde u nás nemají
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
Chystám se objednat z ebaye lis na přebijení. Mám známou v USA, která by to koupila a mě následně poslala. Myslíte, že to má šanci na úspěch? Tedy abych neplatil CLO a DPH? 

-
Justinian - Častý návštěvník
Dnes už ne. Pokud budeš mít deklarovanou celní hodnotu míň než těch €22 a jim se to nebude zdát (a to se jim u balíku s lisem určitě zdát nebude), tak ti to zadrží a určí hodnotu sami nebo ti dají hodnotu doložit, pak ti z toho nasolí DPH, nad €45 ještě clo.
Naposledy upravil Justinian dne 13.04.2014 15:36, celkově upraveno 1
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
no a pokud by mi to poslal vše rozbalené bez krabic? To bych mohl uhrát na to, že je to použité zboží ne?
No moc si mě nepotěšil.
No moc si mě nepotěšil.

-
Asi by to mělo větší šanci, ale oni se s tebou o tom bavit nebudou, jak se jim to nebude zdát, tak ti prostě napíšou vyclívku na tolik a tolik podle tabulek / ekvivalentního zboží, a když nezaplatíš, poputuje to zpátky do Států. Fakt se mi poslední dobou nestalo, že by si z něčeho nechtěli na celnici urvat.
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
ještě lepší. No tak se pokusím najít nějaký obchod v EU s dobrýma cenama
-
Ještě to můžeš poslat po částech a deklarovat u nich hodnotu do 22 éček, pokud je to sada lisu s příslušenstvím, ale to se zas asi prohneš na poštovném. I když pokud ti to posílá známý, tak to nebude tak zlé, když oželíš tracking a pojištění.
Naposledy upravil Justinian dne 13.04.2014 15:36, celkově upraveno 1
-
Pravda, nad 22 ti připočítají DPH.
Do €22 je to osvobozené od DPH i cla, do €45 jen od cla, když ti to pošle kamarád jako dárek.
Do €22 je to osvobozené od DPH i cla, do €45 jen od cla, když ti to pošle kamarád jako dárek.
ZÁSILKY ZBOŽÍ MEZI SOUKROMÝMI OSOBAMI
Od dovozního cla je osvobozeno zboží neobchodní povahy v každé zásilce jen do hodnoty 45 EUR, včetně hodnoty zboží uvedeného níže, aniž by příjemce odesílateli cokoli platil.
Osvobození zboží v zásilce od dovozního cla neznamená automatické osvobození od daně z přidané hodnoty (DPH).
Osvobození od DPH se řídí zákonem č.235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších úprav. Osvobození od daně při dovozu zboží je upraveno v § 71 zákona. Od daně je osvobozen dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR, s výjimkou alkoholických nápojů, parfémů, toaletní vody, tabáků a tabákových výrobků (§ 71, odst.3, písm.a) zákona). Pro lepší přehlednost je situace při osvobození od daně zpracována do zjednodušeného schématu. Takto vypočtený celní dluh (DPH) je pak předepsán k úhradě deklarantovi. Částku celního dluhu hradí adresát při převzetí zásilky na adrese doručení pracovníkovi České pošty. Nutno upozornit, že při doručování zásilky mohou být ze strany České pošty vybírány i jiné poplatky, které s činností celních orgánů nesouvisí (poplatky hrazené České poště za poskytnuté služby apod.).
-
andy.rybar - Častý návštěvník
Navíc se do té částky započítává i poštovné řekl bych.
-
Do částky pro výpočet DPH jo, do cla ne (u neobchodních zásilek).
- Wdog
- Sponzor serveru
Ano, bohužel je to zhruba tak, podle mne dokonce rozbalují každý balík, bez ohledu na deklarované ceny. Projde třeba brožovaná kniha v obálce, ale nic vypadajícího jako balík (balíček) už ne. Zadrží to a vyzvou tě k doložení faktury, platby apod.
- Dancer
- Občasný návštěvník
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
dobře no, tak ste mě mále rozplakali
dík
kašlu na to

- cipis
- Sponzor serveru
Proč bys na to kašlal? Si to spočítej a teprve pak se rozhodni. U spousty věcí to včetně DPH, případně i cla, vychází furt líp než tady ...
Jinak oni ty zásilky otvírají, ale ne kvůli prohlídce, ale kvůli faktuře. Takže docela dobrý trapas je, když je na celní deklaraci (na tom lístku na balíku od odesílatele) řádově jiná cena než doklad vevnitř
Nicméně adresáta žádný postih nečeká, ani odesílatele (prostě si to cení na jinou cenu než je obvyklá).
A co se týče té ceny, celníci nejsou blbí a když má někdo svůj den, tak se mrkne i na ebay či obchody a zjistí si cenu. No a pokud mu to nesedí, tak už chce doložit papíry (to je pak ta práce, za kterou platíš poště dvě stovky). No a ikdyž doložíš papíry, tak se může stát, že řekne, že to není cena obvyklá.
S tím posláním po částech, případně lehce zasviněné, jakože používané, to by nemusel být špatný nápad.
Jinak oni ty zásilky otvírají, ale ne kvůli prohlídce, ale kvůli faktuře. Takže docela dobrý trapas je, když je na celní deklaraci (na tom lístku na balíku od odesílatele) řádově jiná cena než doklad vevnitř

A co se týče té ceny, celníci nejsou blbí a když má někdo svůj den, tak se mrkne i na ebay či obchody a zjistí si cenu. No a pokud mu to nesedí, tak už chce doložit papíry (to je pak ta práce, za kterou platíš poště dvě stovky). No a ikdyž doložíš papíry, tak se může stát, že řekne, že to není cena obvyklá.
S tím posláním po částech, případně lehce zasviněné, jakože používané, to by nemusel být špatný nápad.
- spm
- Nový uživatel
Clo možná ani platit nebudeš. Ono teda záleží, do jaké kategorie to spadá, ale když mi tam posledně přišla skládačka na klávesnici (s hodnotou přesahující bezcelní limit), tak jsem řek co to je a že je to pro osobní potřebu a počítali "jen" DPH.
Řízení jsem si vyřizoval sám (i tak si za to ty ***** na poště řeknou 100Kč) a proběhlo to v pohodě. Přišel jsem k celníkům, dal jsem jim papíry od balíku, dal jsem jim vytištěnou stránku z paypalu s transakcí v USD a nikdo nic nijak nezkoumal, jen podle jejich kurzu převedli na Kč a vyměřili DPH. Na druhou stranu ta částka nijak zvlášť podezřelá nebyla (a to ještě v tý krabici byly dvě zvlášť placené objednávky a fakturu jsem dal jenom od jedný
), takže to asi nikdo ani zkoumat nechtěl, ale když tam budeš mít 20kg balík s lisem a příslušenstvím a budeš tvrdit, že to stálo pětikilo, tak už se nad tím asi zarazí 
Na druhou stranu, co jsem to poslední dobou tak zkoumal, tak se pořád vyplatí koupit v USA, zaplatit poštovné a řádně zaplatit DPH. Pořád levnější, než v Evropě / u nás (nicméně pravda, že jsem to počítal jako objednávku s dalšíma věcma, jako pračka, váhy, atd. - samotný lis bude asi méně výhodný).
Řízení jsem si vyřizoval sám (i tak si za to ty ***** na poště řeknou 100Kč) a proběhlo to v pohodě. Přišel jsem k celníkům, dal jsem jim papíry od balíku, dal jsem jim vytištěnou stránku z paypalu s transakcí v USD a nikdo nic nijak nezkoumal, jen podle jejich kurzu převedli na Kč a vyměřili DPH. Na druhou stranu ta částka nijak zvlášť podezřelá nebyla (a to ještě v tý krabici byly dvě zvlášť placené objednávky a fakturu jsem dal jenom od jedný

Na druhou stranu, co jsem to poslední dobou tak zkoumal, tak se pořád vyplatí koupit v USA, zaplatit poštovné a řádně zaplatit DPH. Pořád levnější, než v Evropě / u nás (nicméně pravda, že jsem to počítal jako objednávku s dalšíma věcma, jako pračka, váhy, atd. - samotný lis bude asi méně výhodný).
- namor-svk
- Nový uživatel
Mne kamoš z ameriky poslal Hornady lnl. Samozrejme, colníci ho nepustili. Dve hodiny čakania , vysvetľovania a oháňania sa prehlásením od odosielateľa(čestné prehlásenie o tom, že lis kúpil ako použitý v garazovom výpredaji za pár babiek) však zabralo a lis je doma:-) No nemôžeme to brať ako učebnicový príklad. Záleží aj na nálade colníka a čomu uveriť chce a čomu nie.
Odoslané z W100 pomocou Tapatalku
Odoslané z W100 pomocou Tapatalku
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
Tak nakonec jej budu kupovat za v přepočtu 5600,-... kdyby pánové z čnb nedevalvovali měnu, tak to mohlo bejt ještě levnější...
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA