-
Smile - Častý návštěvník
-
Artifex - Častý návštěvník
Re: Identifikace puškohledu
Dle montáže to vypadá spíš myslivecky...
-
Smile - Častý návštěvník
Tento typ montazi se pouzival za 2.WV , aspon co jsem se docetl v knizkach. Samozrejme i tato varianta je mozna.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Dejte lepší foto, raději několik z různých úhlů, jinak nemá cenu ani vytahovat z knihovny příslušné knížky.
Montáží se používalo mnoho typů, klapkové nevyjímaje.
Tenhle puškohled vzal do parády nějaký myslivec. Dle fotky to vypadá, že je provrtaný tubus. Zadní sloupek je dost blízko přednímu, já bych si tipnul na nějaký dvoják, nebo podobně.
Zeiss bych vyloučil, ty měly doostřování osnovy šroubem s křídlovou hlavou, co procházel točítkem výškové adjustace. Možná Hensoldt, Oigee?
Jakou to má osnovu?
Montáží se používalo mnoho typů, klapkové nevyjímaje.
Tenhle puškohled vzal do parády nějaký myslivec. Dle fotky to vypadá, že je provrtaný tubus. Zadní sloupek je dost blízko přednímu, já bych si tipnul na nějaký dvoják, nebo podobně.
Zeiss bych vyloučil, ty měly doostřování osnovy šroubem s křídlovou hlavou, co procházel točítkem výškové adjustace. Možná Hensoldt, Oigee?
Jakou to má osnovu?
- omega
- Pravidelný návštěvník
To co je na obrázku býval puškohled vyráběný pod obchodní značkou dialytan, tohle je komerční civilní varianta pro myslivce, lovce a pod.. Montáž taktéž nízká klapková lovecká, tipoval bych pro zlamovací kulobrok a pod., Někdo mu dal chudákovi pořádný záhul. (díra v tubusu, kroužek se šroubem tam taky nepatří, chybí vršek se stupnicí a šroubovací krytkou točítka, zadní okulár nemusí být původní a nesedí mi přední objímka co drží přední čočku. Měla by být ocelová obsahující závitový kroužek utahující čočku.Většinou bývá vymačkaný posuvný mechanismus kříže a puškohled nedrží nástřel.Ocel a zinek se nikdy neměli rádi.
Kdyby ses ho chtěl zbavit, popř. za něco směnit, můžeme se domluvit, sbírám optiky a náhradní díly se občas hodí.
Kdyby ses ho chtěl zbavit, popř. za něco směnit, můžeme se domluvit, sbírám optiky a náhradní díly se občas hodí.
- edo
- Pravidelný návštěvník
Tak ako písal kolega Omega . Pozri ešte tento odkaz :
http://www.chevallet.eu/Documents/Lunettes%2098k.pdf
http://www.chevallet.eu/Documents/Lunettes%2098k.pdf
-
Lex_Luthor - Častý návštěvník
Zdravím, mohl bych také poprosit s identifikací puškohledu následujícího? Před několika lety jsem k němu přišel víceméně náhodou, ale nemám žádné bližší info o výrobci, zvětšení, nic. Údajně to měl být puškohled určený pro namontování na vz.58, ale to je nepotvrzená informace. Dole je několik fotografií. Děkuji za jakoukoliv radu.
- barak
- Občasný návštěvník
Rozpoznani puskohledu
Prosim Vas nevi nekdo urcit co je to za puskohled 4X24. Je ho mozno pouzit na kulovuu zbran .308W.
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství