Uživatelský avatar
BARRY
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2010
Registrován: 13.02.2004 19:47
Bydliště: Český Ráj

30.08.2017 9:26

Re: Hradla

Střelba přes hradla nebude asi trvalý provoz. Není jednodušší těch pár ran pro změření rychlosti dát ve stoje, než řešit druhý stativ?

djgas
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 73
Registrován: 13.11.2016 7:58

30.08.2017 10:24

Hradla

Napadlo mě to taky ale budu začínat od nuly,zkoušet spousty laboraci,porovnávat přesnost a taky rozptyl rychlosti


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

spikelet
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 255
Registrován: 13.01.2014 16:00
Bydliště: Zlín

30.08.2017 11:28

Re: Hradla

Na pozorovák jsem koupil Vanguard Veo 235 AP. Tenhle tripod zastane obě polohy. Podívej se na megapixel.cz, nebo fotoskoda. Jsou tam fotky různých poloh rozložení.

djgas
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 73
Registrován: 13.11.2016 7:58

30.08.2017 16:15

Hradla

Ten vypadá fakt dobře,dekuji za tip


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

spikelet
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 255
Registrován: 13.01.2014 16:00
Bydliště: Zlín

30.08.2017 16:41

Re: Hradla

Vetsina tripodu Vanguard se da vyuzit tak, ze bud pouzivas klasicky vysoky tripod, nebo ze stredove tyce vycvaknec konec, na kterem je hacek pro zatizeni vakem s piskem. Ten hacek z toho odsroubujes a mas z toho cca 5 cm kratkou stredovou tyc. Z hlavy odsroubujes dlouhou stredovou tyc a misto ni nasroubujes tu kratkou stredovou tyc. Pak to zasunes klasicky do tripodu, nohy rozkrocis na maximum a mas nizky stativ, ktery se ani nehne.
Mel jsem jiny Vanguard, ktery jsem koupil spolu s pozorovakem, konkretne Vanguard Alta CA 204 AT. A ten to taky umel. Bohuzel, ani na strankach vyrobce se clovek vubec o tehle vychytavce nedozvi. Aspon ne u zastoupeni Vanguard.cz. Ja jsem na to prisel az jsem si objednal ten Vanguard Veo 235 AP a ten stavajici uz byl slibeny kamosovi. Bylo mi blbe objednavku rusit a kamosovi rict, ze mu ho neprodam, kdyz uz s nim pocital. Je to jedno, tenhle je skladnejsi a pevnejsi.
Takze pokud bys chtel usetrit, tak se podivej i na jine tripody Vanguard. Podminkou je, aby mely na stredove tyci vyndavaci konec s hackem, ktery jde odsroubovat.
Tak at dobre vyberes

mkkt
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 161
Registrován: 19.03.2010 12:03
Bydliště: Klatovy

02.11.2017 21:20

Re: Hradla

Zdravím, měl bych dotaz ohledně těchto hradel. http://cs.strobl.cz/elektronicka-hradla ... nograph-1/ Potřebuji je na měření flobertek - krátkých i dlouhých (ráže 4,5 a 6 mm) Myslíte, že budou fungovat? Případně, mohli byste doporučit nějaké jiné (v podobné cenové relaci). Předem díky za pomoc a rady.


Reklama

Uživatelský avatar
albert
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 421
Registrován: 11.05.2009 17:34
Bydliště: MB

02.11.2017 21:39

Re: Hradla

Mám ty samé a změřili to i airsoftovku, takže myslím že flobertky to změří v pohodě. Jenom bacha na světlo. V místnosti (např. krytá střelnice) to nechce měřit. Za denního světla bez problémů.

mkkt
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 161
Registrován: 19.03.2010 12:03
Bydliště: Klatovy

03.11.2017 16:14

Re: Hradla

Díky za info. Chtěl jsem si být jistý. Koupím a uvidím, jak to bude fungovat v konkrétních podmínkách. Kdyžtak je možnost dokoupit osvětlení. Zdraví. M.

Uživatelský avatar
tom
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1833
Registrován: 13.09.2006 19:55
Bydliště: Praha 10

08.11.2017 10:11

Re: Hradla

Netuší někdo kde se dají zkalibrovat hradla? Nejlépe Praha a okolí. Střelil jsem si na dvou stejnejch hradlech a rozdíl byl 30-40 f/s .

Uživatelský avatar
Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 219
Registrován: 19.03.2006 19:57
Bydliště: kousek od Boskovic

21.04.2020 21:57

Hradla - vzdálenost

Doposud jsem používal hradla na pistolové náboje. Umisťoval jsem je na cca 1 m. Teď bych potřeboval změřit pušku a na ten jeden metr mi to ukazuje blbosti. Na jakou vzdálenost je dáváte?
Díky.

vlady
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 501
Registrován: 29.08.2012 6:51
Bydliště: Luhačovice

22.04.2020 6:06

Re: Hradla - vzdálenost

5m

Uživatelský avatar
Héfaistos
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 121
Registrován: 13.10.2012 22:02

23.04.2020 2:45

Re: Hradla - vzdálenost

1m je strašně málo, zvlášť na pušku. Povýstřelové zplodiny dokáží hradla totálně rozhodit.

Těch 5m je minimum.

Uživatelský avatar
oldglock
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 51
Registrován: 19.03.2018 8:27

11.09.2020 20:23

Re: Hradla

Nemáte někdo zkušenosti u hradel Caldwell s naparovanim na mobil přes kabel? Ta aplikace s tím moc nekomunikuje. Předem díky za případnou radu.

Uživatelský avatar
Peggy
Sponzor serveru
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 894
Registrován: 12.12.2006 12:22
Bydliště: Pardubice

14.09.2020 9:17

Re: Hradla

Nám to párování proběhlo naprosto bez problémů, používali jsme různé mobily na Androidu, tuším Xiaomi Mi3 a nějaký další. Apka originál Chronograph (Caldwell) stažená z Google "Obchod Play".

Tipoval bych na problém s konkrétním mobilem, pokud tedy není problém v kabelu.

Uživatelský avatar
oldglock
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 51
Registrován: 19.03.2018 8:27

14.09.2020 12:23

Re: Hradla

Díky za info. Když chci změnit v aplikaci hodnoty , tak aplikace spadne a celé se to kousne. Někde jsem četl, že je problém s novějším androidem, tak nevím... :-)

tatra21
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: 09.06.2020 13:09

16.09.2020 18:33

Re: Hradla

taky jsem měl problém s párováním na mobil a nakonec se ukázalo, že jsem neměl povolen přístup aplikace na mikrofon. No a ta aplikace to nehlásí, jen se objevuje nějaká Error. Takže doporučuju prověřit oprávnění aplikace v mobilu, aplikace je blbá a neřekne si.

Jo a jak se někdo ptal nahoře, používám ta hradla v pohodě i na vzduchovky, airsoftky. Ideální je když není skloněné slunce, pak to blbne a taky jak je uvedeno výše, na vnitřních střelnicích. Musí tam být kvalitní umělé osvětlení, což bohužel nebývá pravidlem.

Uživatelský avatar
oldglock
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 51
Registrován: 19.03.2018 8:27

17.09.2020 16:17

Re: Hradla

Díky moc. Také jsem to již někde našel, prý to chce ještě povolit polohu. Aplikace to ale nenabízí, resp sam nevyžaduje.

tatra21
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: 09.06.2020 13:09

18.09.2020 8:33

Re: Hradla

To s polohou nevím, musí se to vyzkoušet. Ale nastavuje se to v nastavení mobilu, nikoliv v té aplikaci, tam to nejde.

Uživatelský avatar
oldglock
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 51
Registrován: 19.03.2018 8:27

18.09.2020 14:05

Re: Hradla

Už jsem to snad rozchodit! Všem díky moc za pomoc! :D

Předchozí

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník