-
Marthin - Občasný návštěvník
Eko daň a dědictví
Ahoj, měl bych dotaz ohledně eko daně na auta.Nevíte někdo, jestli se platí při dědění, nebo až při následném prodeji?Strýčka Googla jsem využil, ale našel jsem rozdílné informace.Předem díky za pomoc.
-
martas_v - Častý návštěvník
Re: Eko daň a dědictví
Můj názor je, že se platí při převodu pokud nebyla na toto auto již zaplacena. Platí se pouze jednou. A drobná finta: pokud se auto převádí na osobu se ZTP, ta platí o dost méně.
-
BARRY - Moderátor
Při převodu na pozůstalou manželku/manžela se neplatí. Dál nevím, ale není nic jednoduššího, než zavolat na příslušnou evidenci vozidel.
-
Black Powder - Moderátor
-
pekoz - Častý návštěvník
Dědil jsem feldu rok výroby 1996 takže MPI - asi S2 ?
Neplatil jsem nic. Bylo to v roce 2008.
P.S.
přímá linie - po otci (radši bych si to teda odpustil ...bohužel ). Řešil to přímo notář a na ouřadě pouze přepis - bez všech poplatků. Jediné co jsem platil tak ověření čísel káry a motoru na STK.
Neplatil jsem nic. Bylo to v roce 2008.
P.S.
přímá linie - po otci (radši bych si to teda odpustil ...bohužel ). Řešil to přímo notář a na ouřadě pouze přepis - bez všech poplatků. Jediné co jsem platil tak ověření čísel káry a motoru na STK.
Naposledy upravil pekoz dne 14.11.2011 23:11, celkově upraveno 2
-
PN - Příspěvky: 216
Převod kvůli vypořádání dědictví a převod kvůli vypořádání SJM (společně jmění manželů, tedy prakticky rozvod) podléhají speciálnímu režimu. Například to nemusí nikdo odhlásit na úřadě starého vlastníka a neplatí se správní poplatky. Teď už nevím, možná ani evidenčka není potřeba.
Pokud vím, žádný jiný druh převodu do tohoto režimu nespadá.
Z vlastní zkušenosti (druhý z těch důvodů) musím říct, že je potřeba předpisy předem nastudovat, protože úřednice, zejména na menších městech, to často nedělají a nevědí. Snaží se to napasovat na normální převod a to pak začne lézt do času i do peněz.
Pokud vím, žádný jiný druh převodu do tohoto režimu nespadá.
Z vlastní zkušenosti (druhý z těch důvodů) musím říct, že je potřeba předpisy předem nastudovat, protože úřednice, zejména na menších městech, to často nedělají a nevědí. Snaží se to napasovat na normální převod a to pak začne lézt do času i do peněz.
-
Marthin - Občasný návštěvník
Děkuji za odpovědi.Zřejmě budu dál řešit i prodej.Pokud by ještě někoho něco napadlo budu rád.Martin
-
vilda skladany - Občasný návštěvník
při dědictví se neplatí a následný přepis vozu na mě jsem též neplatil aspon tady v chomutově
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA