Uživatelský avatar
Pavel R
 
Příspěvky: 359
Registrován: 29.08.2005 7:30
Bydliště: kousek od Brna

02.11.2005 11:43

Tak jsem včera poslal:

Vážená poslankyně
JUDr. Vlasta Parkanová
Parlament České republiky
Poslanecká sněmovna
Sněmovní 4
118 26 Praha 1 – Malá Strana

Vážená paní poslankyně, v tisku jsem se dočetl, že jste zastánkyní zpřísnění podmínek pro získání zbrojního průkazu, zvláště pak pro zavedení povinných psychotestů pro žadatele. Vzhledem k současné mediální kampani, která je dle mého názoru způsobena zvláště nejkřiklavějšími případy poslední doby (Lubina, Kalivoda), jsem se rozhodl, že Vám položím několik otázek, a rád bych znal Vaše odpovědi:

- opravdu si myslíte, že by povinné psychotesty zabránily vraždě pana Velíška? (Lubina střílel nelegálně získanou zbraní)
- opravdu si myslíte, že by povinné psychotesty zabránily smrti tří nevinných lidí v českých lesích? (Kalivoda, vlastník legálně držené zbraně, a zároveň bývalý člen Policie České republiky – student policejní školy – který psychotesty jako každý zájemce o práci v policii projít musel)
- opravdu si myslíte, že kriminalita se zbraní je opravdu páchána přednostně lidmi vlastnícími zbrojní průkaz, existuje statistika volně dostupná třeba na internetu?
- víte, že ve Velké Británii prudce stoupá kriminalita se zbraní od té doby, kdy normální člověk v podstatě nemá možnost legálně vlastnit palnou zbraň pro svoji ochranu? (Vlastnit ji může, ale musí být uložena na policii v trezoru)
- v případě, že by povinné psychotesty byly zavedeny, kolik budou stát? (Bude vlastnictví zbraně opět výsadou bohatých?)
- co by mělo podle Vašeho názoru být obsahem výše uvedeného testu?
- máte nějaký podklad zpracovaný psychology, nebo psychiatry jak budou testy spolehlivé?
- bude v tomto testu možné, aby inteligentní člověk, bez ohledu na jeho například násilnické sklony, pouhou rozumovou úvahou zatrhnul „správnou“ tj. tvůrcem testu očekávanou odpověď?

Děkuji za Váš čas strávený nad tímto dopisem a s napětím očekávám Vaše odpovědi

Podpis

No, a teď jsem zvedav jestli stihne odepsat aspoň do konce volebního období

Uživatelský avatar
PiDiBi
 
Příspěvky: 1959
Registrován: 20.01.2004 11:30
Bydliště: Snoqualmie

02.11.2005 13:57

skoda, ze jsi tam nedal dotaz na to jestli zavedou povine psychotesty pro ziskani ridicskeho prukazu, kdyz autem je zabito vice lidi nez strelnou zbrani

a IMHO by to chtelo jako otevreny dopis procpat do nejakych novin, jinak je to k ho.nu :(

Uživatelský avatar
Pavel R
 
Příspěvky: 359
Registrován: 29.08.2005 7:30
Bydliště: kousek od Brna

02.11.2005 15:09

Pokud máš známé u novin, klidně se zřeknu copyrightu :D

Nejde o to abych se tady vyřádil a napsal nejdelší příspěvek do diskuze :lol:

Jde o to aby si i poslanci před volbama uvedomili, že ne každý s..e na to co při svém zákonodárném hemžení páchají a přitom si mysleli že jim veškerý "lid" dal mandát. Pokud se nás ozve víc třeba jim něco dojde. Jak říkal říman Cato: Slovo je jako kapka, a kapka i kámen proráží.

Chce to hodně kapek, tak taky kapte :-)

Uživatelský avatar
Pavel R
 
Příspěvky: 359
Registrován: 29.08.2005 7:30
Bydliště: kousek od Brna

02.11.2005 15:16

Jo, do novin by to chtělo asi trošku dopracovat, co se týká čísel a statistik, a možná by nebylo špatné sehnat jak jsou na tom právní řády jiných států EU, i neEU. Vývoje kriminality po zákazu, nebo uvolnění zbrojních zákonů v jiných státech. Hmmm to je práce po večerech, ale osobně bych si na to netrouf. Přiznávám bez mučení :(

Agog
 
Příspěvky: 87
Registrován: 21.01.2004 20:06
Bydliště: Jizni cechy

02.11.2005 16:18

PiDiBi píše:skoda, ze jsi tam nedal dotaz na to jestli zavedou povine psychotesty pro ziskani ridicskeho prukazu, kdyz autem je zabito vice lidi nez strelnou zbrani

a IMHO by to chtelo jako otevreny dopis procpat do nejakych novin, jinak je to k ho.nu :(


A to tak,ze kazdej tejden je aspon jeden mrtvej anebo jednou za 14 dni.Ale znas to auto neni urceny k zabijeni...

Uživatelský avatar
Pavel R
 
Příspěvky: 359
Registrován: 29.08.2005 7:30
Bydliště: kousek od Brna

02.11.2005 16:21

Zbraně co mám jsou určeny ke střelbě, nikolivěk k zabíjení


Reklama

Vlada
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 320
Registrován: 20.01.2004 22:38

04.11.2005 10:33

Pavel R píše:(Bude vlastnictví zbraně opět výsadou bohatých?)

Vzhledem k cenam vetsiny (novych) zbrani, me tahle cast docela pobavila :))

Uživatelský avatar
Pavel R
 
Příspěvky: 359
Registrován: 29.08.2005 7:30
Bydliště: kousek od Brna

04.11.2005 13:57

Vlada píše:
Pavel R píše:(Bude vlastnictví zbraně opět výsadou bohatých?)

Vzhledem k cenam vetsiny (novych) zbrani, me tahle cast docela pobavila :))

Ale kuš...
kazíš mi slohovku :D

Uživatelský avatar
SW_FOX
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 5148
Registrován: 20.01.2004 23:33
Bydliště: Zlín/Brno

05.11.2005 18:49

Vlada píše:
Pavel R píše:(Bude vlastnictví zbraně opět výsadou bohatých?)

Vzhledem k cenam vetsiny (novych) zbrani, me tahle cast docela pobavila :))


V anglii to tak už je, tam tě v podstatě lustrujou i dle daňového přiznání a když nepadáš alespoň mezi vyšší střední třídu nebo šlechtu tak máš smůlu. Prostě chudí by zbraně mít neměli...... :evil:

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

24.11.2005 16:18

Tak jsem si sesmolil následující dopis, se kterým bych chtěl oslovit poslance a zajímaly by mne vaše názory, připomínky a vylepšení.


Vážený pane poslanče!


Jelikož jsem se rozhodl patřit do skupiny těch lidí, kteří se rozhodli řídit svoji budoucnost a něco pro ni udělat, minimálně to, že vždy půjde k volbám a pečlivě zváží, komu dá svůj hlas, dovoluji si Vám dát najevo své pobouření z vývoje domácí politiky a chování státu vůči slušným občanům. Státní úředníci účelově manipulují s informacemi, které jsou nám za pomocí novinářů a médií předkládány a někdy je nám předkládána přímo lež! V médiích, rádoby nezávislých, jsou nám předkládány zástupné problémy a věci skutečně hodné celonárodní pozornosti, tak prochází na okraji zájmu veřejnosti. Posledním takovým případem je mediální kampaň zaměřená proti legálním držitelům zbraní jako celku a to v době, kdy byla uvalena nucená zpráva na VZP, odstoupil ministr Zgarba, probíhá aféra s vydáváním náhradních pozemků v rámci restitucí. Jelikož jsem dlouholetým držitele zbrojního průkazu, zbraně a sportovní střelba je mým velkým koníčkem, něco tedy o zbraních a věcech kolem nich vím. Proto jsem naprosto zděšen tím, co je nám, občanům, předkládáno. A o to více, že v tomto oboru jsem schopen si odfiltrovat nesmysly, záměrné dezinformace či přímé lži, ale naprosto bezbranný jsem v ostatních oborech, např. atomové energie apod. Svoboda tisku je tímto zneužívána k manipulaci a prospěchu různých skupin.

Nechci vás zdržovat nějakou sáhodlouhou slohovou prací, proto uvedu jednotlivé příklady heslovitě.

- zbraně zabíjejí – nesmysl, jsou to jen předměty, které ovládají lidé
- je třeba zavést psychotesty – populismus – sami lékaři přiznávají, že průměrně inteligentní člověk dokáže test vyplnit tak, aby prošel. Toto např. potvrzuje případ „lesního střelce“ Kalivody, který jako student policejní školy psychotesty absolvoval. Chápu snahu některých lékařů. 300 000 držitelů ZP je slušná klientela, zvláště, kdyby se testy museli pravidelně opakovat…
- kdy budou tedy zavedeny psychotesty jakou součást autoškol? Na silnici za jediný víkend zemře více lidí, než na střelná zranění za rok! Stejně tak se denně dozvídám, že denně umírá 160 lidí na následky kardiovaskulárních chorob. Zakážeme tedy prodej slaniny a dalších „nezdravých“ potravin?
- Statistika zločinů– neustále jsou nám předkládána statistická čísla a přitom žádná seriózní statistika neexistuje, nebo aspoň není volně dostupná, např. na internetu. PČR má pouze statistiku podezření na trestný čin spáchaných se zbraní. Navíc je potřeba připomenout, že z pohledu zákona je zbraní jakýkoliv předmět, který činí útok důraznější. Tedy krom střelné zbraně to může být cokoliv, žehlička, židle, golfová hůl. Nikde se pak už nemluví o tom, kolik lidí bylo skutečně odsouzeno, kolik z nich skutečně použilo legálně drženou zbraň a jaké kategorie. Spousta trestných činů je spácháno služební zbraní, ať už se jedná o příslušníky policie či zaměstnance různých agentur.
- omezení legálního vlastnictví zbraní sníží kriminalitu – omyl či záměrná dezinformace – na černém trhu je zbraní dostatek, nikdo ani slůvkem nezmíní, že v zemích, kde byla drasticky omezena možnost občanů vlastnit zbraň k obraně života, zdraví a majetku, prudce vzrostla kriminalita a brutalita zločinců, kteří ví, že se oběti nemají čím bránit. Potvrzuje to např. studie Jamese Wrighta a Petra H. Rossi (viz. http://www.gunlex.cz/cti.php?cat=9&cl=393 ).
- problémem nejsou legální držitelé zbraní, ale nelegální zbraně a černý trh s nimi. Kdy se toto začne smysluplně řešit? Po roce 1993 bylo legálně prodáno a občany zakoupeno 300 000 perkusní revolverů všeho druhu. Dle mých informací jich bylo po roce 1995 přihlášen pouze zlomek. Zabýval se někdo otázkou, proč? O čem to svědčí?
- Policie je tu od toho, aby nás chránila – mýtus, který je nám neustále opakován, dokonce z nejvyšších míst policejního prezidia. Při tom je to nesmysl, policie nikdy nedisponovala takovými prostředky, kterýma by to mohla dokázat. Vždy tu byla proto, aby zločince chytila a předala k potrestání justici. Bohužel např. v případě vraha to je oběti pramálo platné… Je nezbytné, aby občan věděl, že má právo se bránit a veškeré rizika nese útočník.


Toto je jen pár, víceméně konkrétních postřehů k danému tématu. Zajímalo by mne mj. Vaše osobní i stranické stanovisko k této problematice, co mi hodláte jako voliči nabídnout? Osobní svobody, nedotknutelnost obydlí, majetku, právo na obranu, jasné a jednoznačné zákony jsou věci, které mne opravdu zajímají.

Myslím, že majitelé legálních zbraní tvoří nezanedbatelnou skupinu voličů. Měl-li by jste zájem získání širších informací, jsem schopen domluvit schůzku se zástupci sdružení na ochranu práv majitelů zbraní – LEX či je můžete přímo kontaktovat na jejich stránkách www.gunlex.cz

S pozdravem

podpis

Uživatelský avatar
PiDiBi
 
Příspěvky: 1959
Registrován: 20.01.2004 11:30
Bydliště: Snoqualmie

24.11.2005 16:58

Hungry píše:Tak jsem si sesmolil následující dopis, se kterým bych chtěl oslovit poslance a zajímaly by mne vaše názory, připomínky a vylepšení.
podpis

Hungry píše:
"Jelikož jsem se rozhodl patřit do skupiny těch lidí, kteří se rozhodli řídit svoji budoucnost a něco pro ni udělat, minimálně to, že vždy půjde k volbám a pečlivě zváží, komu dá svůj hlas, dovoluji si Vám dát najevo své pobouření z vývoje domácí politiky a chování státu vůči slušným občanům."

co ma spolecneho to ze pujdes k volbam s tvym pobourenim? uvod ktery nic nerika, proc bych mel dal cist a nema nis spoelcnyho s tim co nasleduje
Hungry píše:"Státní úředníci účelově manipulují s informacemi, které jsou nám za pomocí novinářů a médií předkládány a někdy je nám předkládána přímo lež!"

priklady, dukazy? je to takove emotivni zvolani do vzduchu zadny namet k diskuzi,
Hungry píše:"Nechci vás zdržovat nějakou sáhodlouhou slohovou prací"

presne to delas
Hungry píše: proto uvedu jednotlivé příklady heslovitě. .

jake priklady priklady ceho? asi jsem fakt nepochopil co chces sdelit, je pravda, ze jsem tomu nevenoval moc casu, ale kdo bude?

Hungry píše:sami lékaři přiznávají

- kteri lekari? uved konkretniho ktery to kdy priznal
Hungry píše:"ČR má pouze statistiku podezření na trestný čin spáchaných se zbraní. " v protisrsti ten policajt uavdel statistiku cinosti spachanych strelnou zbrani - jejich interni cisla, kadzy den ma svodky na stole pry ..

no zkusit to muzes, ale asi ti nikdo neodpovi
vladni strana nikoliv, nevladni se mozna chytne toho ze souhlasi ze nam jsou podsouvana zastupna temata, ke zbranim ti asi nereknou nic :)

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

24.11.2005 17:05

Pidibi- Diky za rozbor. Pokud zítra najdu chvilku, tak to zkusím nějak přepracovat. I když, spíše než kvalita bude nutná kvantita takovýchto reakcí... Jinak asi nic nezmůžou...

McD
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 34
Registrován: 15.06.2004 0:57
Bydliště: Pragl

25.11.2005 18:09

Hungry píše:Pidibi- Diky za rozbor. Pokud zítra najdu chvilku, tak to zkusím nějak přepracovat. I když, spíše než kvalita bude nutná kvantita takovýchto reakcí... Jinak asi nic nezmůžou...


Nikoliv! Kvalita je velmi dulezita. Nekvalitni dopis by snadno mohl byt zneuzitelny proti zajmum drzitelu ZP. Pokud ty dopisy bude ovsem nekdo cist.

Pokud se k tomu dokopu, rad bych kontaktoval poslance Klase z ODS (pohovoril ve snemovne fundovane na tema nutne obrany). Mym zamerem je zjistit, jakou podporu ma u svych stranickych soukmenovcu.

Uživatelský avatar
Samuraj
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 440
Registrován: 05.05.2004 12:43
Bydliště: Brno

25.11.2005 18:41

Hungry píše:S pozdravem

podpis
_________________
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...

ja bych doporucoval jiny podpis :twisted: :twisted: :twisted:

pokusim se Ti poslat taky par nametu...

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

02.12.2005 9:47

.357 Mag píše:
Hungry píše:S pozdravem

podpis
_________________
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...

ja bych doporucoval jiny podpis :twisted: :twisted: :twisted:



... a nebo ho doslova uplatnit v posranecké sněmovně... :twisted: :twisted:

Uživatelský avatar
Pavel R
 
Příspěvky: 359
Registrován: 29.08.2005 7:30
Bydliště: kousek od Brna

02.12.2005 11:35

Zajímavý návod jak psát poslancům

http://zakony.prolife.cz/?a=3&PHPSESSID ... b981019065


Stručně shrnuto:
1. Krátce, výstižně maximálně 3 odstavce, lépe jeden (dlouhé elaboráty nikdo číst nebude)
2. Napsat přesně co po poslanci chci, na co má odpovědět, květnaté projevy omezit
3. Pokud je nutné se rozepsat potom elaboráty pouze jako příloha
4. Ideál je papírový dopis nikoliv e-mail
5. Psát rukou (v záplavě stejných tištěných dopisů vynikne, zaujme), ČITELNĚ!!! - kdo toto umění neovládá použije výpočetní techniku.
6. Vložení vystřelené nábojnice do dopisu sice zaujme čitatele, i parlamentní ochranku, leč není vhodné :D
7. Hungry použije jiný podpis než tady na foru :lol:

No ten můj e-mail Parkanové sice přesně neodpovídá výše uvedenému, no co, zbývá ještě 199 poslanců :D :D

Uživatelský avatar
střelec
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 05.10.2005 20:45
Bydliště: severní Čechy

05.12.2005 21:13

Chlapi,plně vám fandím,ale je to rána do vzduchu.Poslanci mají před prověrkami/volby/a budou si chtít vyleštit korýtka,takže vše ostatní půjde stranou.Nejsem zkušený v psaní,ale vidím jako lepší cestu oslovení ústředních orgánů střeleckých svazů,sportovců,sborů rozhodčích apod.Nikoho z této oblasti neznám,taky mi to není lhostejný,ale nevím,jak bych jinak přispěl,tak alespoň tento názor.

Uživatelský avatar
MarK
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3843
Registrován: 20.10.2005 20:14
Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

05.12.2005 21:36

Ono to ma efekt taky v tom, ze to chce vyssim mistum ukazat, ze nejsme zas tak mala skupina volicu a nase zakladna se stale rozrusta...

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

05.12.2005 21:51

MarK píše:Ono to ma efekt taky v tom, ze to chce vyssim mistum ukazat, ze nejsme zas tak mala skupina volicu a nase zakladna se stale rozrusta...


Přesně, už to vědomí, že jim došlo 1000 mailů, které evidentně nesouhlasily s vládní politikou o zbraních, i když je pořádně nečetli, je může ovlivnit...

Uživatelský avatar
střelec
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 05.10.2005 20:45
Bydliště: severní Čechy

05.12.2005 22:10

Rád se připojím,kam ten meil poslat ?

Další

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků