Uživatelský avatar
Samuraj
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 440
Registrován: 05.05.2004 12:43
Bydliště: Brno

19.02.2013 20:17

Re: Dnes mě navštívil tipař

PN: tak znamym nedavno vykradli vilu u Prahy.
Brali jen hotovost a sperky, s elektronikou se nezatezovali (opruz s prodejem?).
Nejvetsi mazec ale byl, v jakym stavu barak skoncil - vsechny veci vyhazeny, co mohli, to rozmlatili a dokonce i poskodili fasadu... :evil:
Proste hovada prvni kategorie.
I kdyz pojistovna zalepi skody, tak psychicke skody na obyvatelich jsou imho zdaleka nejhorsi.

(Jine zname pred lety vykradli barak v Brne a vy*rali se na nekolika mistech na koberce. Taky mnamka...)

Uživatelský avatar
S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 453
Registrován: 03.08.2004 15:31
Bydliště: www.MujGLOCK.com

19.02.2013 21:06

Re: Dnes mě navštívil tipař

rostar: no docela by me zajimalo, jak budes hledat magnety v 9cm tlustem kridle - detektorem kovu? To mozna, ale v tu dobu uz bys mel byt davno na kamerach pripadne i spusten obvodovy poplach. K tem PIR - jakoze se ti nekdo bude producirovat po baraku predem a zastrikavat ti PIR? To je asi trosicku mimo ne? Muj cely prispevek byl zejmena o tom, ze i veci tridy 0 (kam treba spadaji i ty zakladni magnety) mohou pri spravne kombinaci docela dobre poslouzit. Jen to chce proste premyslet v navrhu takoveho systemu.

Jinak tomu Jablotronu bych se taky vyhnul, osobne doporucuji Paradox Digiplex/EVO nebo treba od Honeywell ustredny Galaxy, ci pripadne s ohledem na cenu DSC. Vse samozrejme primarne v dratovych verzich. Co bys doporucil ty?

PN: tobe treba staci. Me by vadil pocit, ze se mi nekdo jen tak "produciroval" po baraku. Takze radeji poradnej system, kamery a jako tresnicka na dortu dobra pojistka.

red.dog
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 35
Registrován: 20.11.2011 16:53

19.02.2013 21:13

Dnes mě navštívil tipař

Rostar:
Mne by docela zajimalo, jak ty magnety zjistis. Domnivam se, ze tak jednoduche zase nebude.

cipis
Sponzor serveru
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 528
Registrován: 02.06.2012 19:14
Bydliště: blízko Brna

20.02.2013 11:48

Re: Dnes mě navštívil tipař

No, já bych řekl, že když by ti někdo chtěl dát dobrou pojistku, tak také bude vyžadovat dobré zabezpečení. To by bylo trochu divné, když by chtěli uhradit všechno, aniž by po tobě chtěli třeba bezpečnostní dveře atd.
A ve finále stejnak nic nebude, protože jsi ty bezpečnostní dveře jen zabouchl, ale nezamčel ...

PN píše:Možná se zeptám blbě, ale nestačí prostě dobrá pojistka? Jasně, je trochu vopruz obíhat po vloupačce papírování a vyřizování, ale stejně tak je vopruz řešit třikrát denně pípající pager na opasku nebo SMSku v telefonu, jak vám hlásí detekovaný pohyb. Je to trochu rouhání, ale ruku na srdce, co vám můžou ukrást tak cenného, že jim to stojí za to a vám to přitom peníze z pojistky nenahradí?

Uživatelský avatar
rostar
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 372
Registrován: 26.04.2005 15:43

20.02.2013 13:47

Re: Dnes mě navštívil tipař

Chlapi nezlobte se, opravdu nebudu dávat návody jak najít/obejít/zrušit. U těch magnetů považuju za opravdu bezpečné pouze kusy ve třídě zabezpečení 3. Mají místo dvou, čtyři dráty, umí se přepólovat bod vlivem napadení cizím magnetem a vyhlásí sabotáž. Nebo mají dokonce číselné kódy a magnet s jiným kódem považují za narušení. A věřte, i tyto se dají zrušit. Ale to už je úplně jiná liga pachatelů, kterých se "normální" člověk nemusí bát (snad). "Vercajk" pachatelů se neustále zdokonaluje. Zlatá byla doba, kdy u sebe měli maximálně pákovky, páčidla a šroubováky.
Satanovo doporučení podepisuju. Digiplex od Paradoxu, Galaxy od Honeywell (bývalé Olympo Controls) a ještě bych vypíchnul Dominus Milenium od Abbasu. Tyto systémy nabízejí i zabezpečení třídy 3 - přísně tajné. Ovšem pouze v provedení s kabeláží. Použití bazdrátových komponentů automaticky snižuje třídu na 2. DSC je už trochu jinde, nevím jestli se něco nezměnilo, ale tento systém nabízel pouze třidu 1. Proto už se jím nějaký čas nezabývám.
U toho PIR to není myšleno doma, ale v případech kde si může pachatel připravit pozici během dne v režimu nestřežení (banky, galerie, firmy, autosalóny atp.) prostě instituce kde je přes den běžný pohyb lidí a v noci v režimu střežení.
Náš šéftechnik vždy tvrdí: Stavím systém tak, abych ho já sám neuměl obejít. A instalaci systému nekopírovat, stavět individuálně. I pachatelé se učí. R

Uživatelský avatar
S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 453
Registrován: 03.08.2004 15:31
Bydliště: www.MujGLOCK.com

20.02.2013 13:57

Re: Dnes mě navštívil tipař

rostar: jenze tady resime zabezpeceni domacnosti a nikoliv bank, takze se nepredpoklada, ze by se ti verejnost producirovala po byte a prubezne ti zastrikavala PIR cidla.

A k tomu prekonani magnetu - prekonat klasicky magnet je naprosto trivialni, prilozenim jineho magnetu. K tem lepsim, jasne, prekonat jde uplne vsechno, druhou veci je to, co jsem zminoval - v tu dobu uz by mel byt vyhlasen poplach a mel bys byt i na kamerach.


Reklama

Uživatelský avatar
rostar
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 372
Registrován: 26.04.2005 15:43

20.02.2013 14:29

Re: Dnes mě navštívil tipař

No však právě, proto říkám, že to nebylo myšleno u bytú/domů...
Na kamerách budeš, pokud je máš...Poplach z vnějšího pláště bude vyhlášen, pokud máš nainstalovány venkovní čidla, infrazávory kolem plotu atp., Máš-li takto zabezpečen venek a následně v baráku pohybové a akustické detektory, můžeš si s klidem dovolit levný magnet. Protože jak už jsem psal, magnet je dobrý doplňující prvek celé EZS. Ale to už se bavíme o trochu rozsáhleším zabezpečení, za trochu jiné peníze. Nemyslíš? Na druhou stranu si levným magnetem snížiš třídnost EZS. Ta se bere podle nejslabšího komponentu v systému.
Nechci aby to vypadalo, že jsem kategoricky odpůrce levných systému. I takový systém, může zafungovat a je to vžy lepší, než nemít žádný. A obráceně, i ten drahý systém může mít problém. Je to "jen" elektronika.
Každý systém se dá obejít. Tady platí, když mi obejdou systém třídy 0,1, "nemůžu se divit". Když mi obejdou systém třídy 2, nebo dokonce 3, "můžu se divit" :) R

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

20.02.2013 18:23

Re: Dnes mě navštívil tipař

Magnet je třeba dobrý (když ne jako bezpečnostní prvek) na kontrolu zda-li mám zavřeny všechna okna a vstupy... vyvaruji se tím nežádoucímu pohybu záclon a závěsů a taky toho, že bych náhodou zapomněl zavřít zadní vchod. EPS mi vždycky prozradí, že je něco rozpojené :wink:

LukasJ
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 84
Registrován: 17.08.2011 17:52

20.02.2013 19:22

Re: Dnes mě navštívil tipař

Poslední zážitek s tipařem mám z 18.2. Vracel jsem se domů kolem 19té hodiny, venku postával chlap. Čekal tak, aby prošel dveřma za mnou. Byl trošku zmatený, když jsem se zeptal, co potřebuje. Pak blbě česky (s UK přízvukem) odpověděl, že jde za svojí učitelkou. Jméno říct nedokázal, jen že bydlí ve druhém patře. No, jediná učitelka v domě je moje žena, která sice učila češtinu pro cizince, ale už delší dobu je v zahraničí, nicméně zrovna byla na prázdninách doma. Ale nebyl schopný dát žádný popis. Tak jsem prošel dveřma, zavřel. Pak několikrát bouchal na dveře.....

Ono se zavezpečením domu a bytu je to složitější. Před nějakou dobou jsem inicioval výmněnu vstupních dveří do baráku. Staré dveře tam byly tak nějak jen pro formu. Po nějaké době došlo k výmněně, jen zase blbě. Sice ty dveře stály dost peněz, aj hezké jsou, jen to je zase parodie. Když jsem navrhoval zabezpečovačku na sklepy a kamery na chodbu, že to i zaplatím, řešilo se, kdo bude platit elektriku..... Tak jsem za ušetřené peníze zakoupil pořádné dveře do bytu, folie na okna, čas věnoval do vývoje vlastní zabezpečovačky (o principu jsem ochoten diskutovat, ale nikoliv veřejně.....).

m8rinek
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 92
Registrován: 28.11.2011 23:54
Bydliště: Jablonec nad Nisou

21.02.2013 0:56

Re: Dnes mě navštívil tipař

Upřímně? I ta blbá chůvička by stačila k odrazení pár týpků co nás vloni den před štědrým dnem vykradli. Pes spal, rodina taky, pánové si prošli barák a vybrali chodbu v součtu za 50 (zimní výbava, odstavené moto oblečení, nářadí), nebylo zjištěno poškození zámků a z relativně drahý pojistky nedostaneme ani nic...

LukasJ
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 84
Registrován: 17.08.2011 17:52

21.02.2013 2:08

Re: Dnes mě navštívil tipař

A jak máš zabezpečenej dům? Máš tam nějaký rozumný dveře? Máš tam něco, co řve, když doma spíš? Máš tam něco co hlídá rozbití skla u oken? Máš tam něco co vyhodnocuje nestandartní pohyb?
Ona chůvička je je lepší než nic, ale horší než jakákoliv normální komerční zabezpečovačka.
Existuje hodně možností, jak se připravit i na odborníky, ale siréna má opodstatnění jen pokud jsem doma a potřebuji vzbudit.
Třeba místo klasického magnetu používat cívku a snímač, libovolně kodované impulzy stačí (pokud je to plovoucí kod), osobně mám na oknech podobný systém, jen je dále jištěn. Stejně tak RFID čip, nicméně tohle je taky odhalitelné. Nicméně je několik jiných a lepších možností.
Ale uznávám, není to zadarmo. Ono je to drahé ikdyž to člověk staví sám.

Lada
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 313
Registrován: 07.10.2005 23:55
Bydliště: Near Brno

21.02.2013 10:51

Re: Dnes mě navštívil tipař

2m8rinek
Nekdo mi kdysi říkal a já samozřejmě nikoho nenabádám a o tomhle nic nevím, že pokud není zjištěné poškození na dveřích, oknech atd.. že opravdu nic nedostaneš od pojišťovny a tak není jiné východisko než aby se do příjezdu policie dveřím, oknu, zámku neco stalo....

Uživatelský avatar
czexit
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 143
Registrován: 19.09.2009 19:02
Bydliště: Plzeň

21.02.2013 23:16

Re: Dnes mě navštívil tipař

Je to asi měsíc, kdy u nás v paneláku vykradli sklepy. A teď se držte: v sobotu, ve 2 hodiny ODPOLEDNE.
Soused jel akorát domů a dole u výtahu ležela jeho taška s věcmi ze sklepa. Chvíli na to koukal, pak nakouknul do sklepů ale neměl odvahu tam jít. Vyjel výtahem nahoru aby zalarmoval rodinu kvůli PČR, dojel výtahem zase dolů.
Taška už byla pryč, pár sklepů vykradeno, většina včetně našeho s ustřiženými zámky, ve sklepích už nikdo nebyl.
PČR nám řekli, abychom si vzali věci domů, že se určitě vrátí do už vytipovaných sklepů. Říkal jsem si, že takhle drzí by snad nebyli... večer je drapli přímo před domem když se vrátili. :-)

m8rinek
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 92
Registrován: 28.11.2011 23:54
Bydliště: Jablonec nad Nisou

22.02.2013 2:21

Re: Dnes mě navštívil tipař

2Lada:
Je to přesně jak pravíš... Ale to víme až dnes.

czexit:
Pravdou je, že týden po tom někdo lomcoval s vchodovejma dveřma znovu, než mi došlo o co jde, tak už tam nikdo nebyl...

LukasJ:
Dnes už vim, že zde opovrhovaná zabezpečovačka od Jablotronu za 20 by nám dalších 30 ušetřila. Ale uplně stejně by to v našem případě zmákla chůvička. Jde o jednoduše zabezpečitelnej objekt. Rozepisovat se zde víc by bylo možná dost kontraproduktivní. Povídáme si tu jako přátelé, ale kdo to čte nikdo nevíme...

Uživatelský avatar
S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 453
Registrován: 03.08.2004 15:31
Bydliště: www.MujGLOCK.com

22.02.2013 12:38

Re: Dnes mě navštívil tipař

m8rinek: opravdu si myslis, ze za stejnou cenu bys nekoupil nejakou poradnou zabezpecovacku? Nebo, ze by ten rozdil v cene byl nejak zasadni?

Uživatelský avatar
rostar
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 372
Registrován: 26.04.2005 15:43

22.02.2013 14:51

Re: Dnes mě navštívil tipař

Satan: Přesně tak, za 20(+) už se dá postavit něco "normálního" R

shadow164
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 110
Registrován: 22.05.2010 22:11
Bydliště: Pirnik

22.02.2013 18:31

Re: Dnes mě navštívil tipař

Mimochodem, pánové, jak je to s bezpečností tzv. autonomních klávesnic na otevírání dveří? Jak rychle jdou překonat?

Uživatelský avatar
veiko
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 354
Registrován: 11.03.2010 16:48
Bydliště: Ostrava

23.02.2013 9:26

Re: Dnes mě navštívil tipař

Tak kamaradce meho bratra se stalo asi toto:

Vratila se vecer z prace a jeji pritel byl uz doma. Koukali na film a pak sli spat. Ve dve rano jim nekdo zacal odvrtavat zamek a pacit dvere. Jake dvere a zabezpeceni ma nevim ale bydli v byte. Jakmile se jim nekdo zacal vrtat v zamku tak se probudili a hned jim to bylo jasne a i to ze tam ten borec neni sam. Zacali hledat po tme telefon. Nevedeli kde co maji. Panikařili oba. Pak zacali jecet ze zavolali policajty - intrudeři se teda zdekovali. Poskozene dvere i zamek. Tyden meli strach doma spat. Je zajimave ze jakmile se pacifista dostane pod tlak jakože by mohlo byt ouvej bezi do kuchyne pro nuz...

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 782
Registrován: 05.01.2011 10:11
Bydliště: Karlovarský kraj

24.02.2013 2:59

Re: Dnes mě navštívil tipař

... a pacifista chlap se nejednou vyptává co obnáší si pořídit zbroják a pistoli. Už jsem to taky zažil.

Jenyk
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 8
Registrován: 15.11.2012 0:15
Bydliště: Středočeský kraj

24.02.2013 15:13

Re: Dnes mě navštívil tipař

Trochu jste mi nahlodali sebevědomí ...pokud máte, pošlete mi prosím do SZ nějaké doporučení na PCO na západě Prahy. Díky.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků