Specal
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 28.02.2018 20:47

03.03.2018 7:54

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Glock 1719:
Pokud najdeš ještě tu fotku byl by jsem vděčný.Vůbec pokud někdo máte nějakou fotku poškozeného EVA která se týká plastů nebo tot. destrukce prosím pokud je to možné o zaslání.Klidne jen do SZ. Chci se právě točit na tom že je to častá závada o které výrobce musí vědět, je to jedna z cest pokud mi prodejce nebude chtít vrátit peníze a řešit si to potom ce zbrojovkou sám.

DPMS:
nemáš více informací? Také klidně do SZ. Jinak je to přesně tak jak píšeš. Zbrojovka to vlastně že začátku aniž by zbraň viděla rovnou hodila na výrobce streliva .Vlastně nás rovnou poslali do p...... . Až po nějakých urgencích si zbraň převzali a od té doby nevím co se děje.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

03.03.2018 8:16

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Co vím tak to ma praskat stejně .

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

03.03.2018 9:56

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Nechci tě více stresovat, ale nevím, zda víš, proti komu stojíš.

Jestli jsi četl mé komentáře v oddíle „CZ pro Policii a Armádu ČR“ tak proti CZUB a jejím praktikám neuspěl ani stát, ačkoli měl po odborné stránce velmi dobře nabito (dokumentace, posudky) a eliminace potíží byla neobyčejně nákladná… rozhodla zákulisní politika. :evil:

Neumíš si představit, co se děje, když chceš slavnému tuzemskému výrobci např. vrátit 30 000 „neshodných“ zbraní v ceně cca 300 mega se zjevnými vadami, jejichž oprava je v podstatě ekonomicky nerentabilní. To se najednou ocitáš na Sicílii, někde v Palermu (silné klientelisticko-korupční prostředí), a velmi rychle pochopíš, jak je to zde s vymahatelností práva, právním státem a vyspělou demokracií… :shock:

Prakticky bez následků ustáli i „mimořádky“ (ty tuzemské) s vážnými následky na zdraví, ačkoli tyto byly zaviněny vadami výrobního a konstrukčního charakteru.

Informace mám neoficiálně, z nich se při právním (soudním) sporu vařit bohužel nedá. Oficiálně je však nikdy nezískáš, pokud by ti je někdo z ozbrojených složek poskytl, tak s vysokou pravděpodobností přijde okamžitě o místo a ještě bude čelit vyšetřování. Tudy cesta nepovede. :evil:

Reklamuj a trvej na vyřízení reklamace, pokud to hodí na munici, obrať se na jejího výrobce. Postupuj v souladu s pokyny právního zástupce, ale měj na mysli, že CZ Scorpion EVo stálo 30 litrů, abys ve sporu nezanechal celé jmění.
Jediného, čeho by se mohli bát, je negativní reklama, jenže jde o „zlou“ zbraň a od toho dají příslušné instituce na ochranu spotřebitele, případně obdobné pořady TV, asi ruce pryč, ale zkus se obrátit na nějakou spotřebitelskou organizaci (např. dtest.cz), třeba ti dobře poradí.

Možná už lépe pochopíš, proč jedna tuzemská ozbrojená složka před časem odmítla „dar“ 100 x CZ Scopion EVO, tedy zbraně zdarma. Tlak na prosazení produktu však neustává, naopak, sílí… Kdyby tak věnovali stejné úsilí přepracování a zdokonalení EVa, nejlépe v rozsahu jako u CZ 805/CZ Bren 2. :!:

Na straně 39 tohoto oddílu dole máš také jedno foto havarovaného Eva.

Specal
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 28.02.2018 20:47

03.03.2018 10:30

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Přesně vím o čem mluvíš a plně souhlasím.
Ano chci jim v případě že se k tomu nepostaví udělat alespoň "reklamu" proto by jsem potřeboval ještě nějaké ty fotky. (tu ze str.38 mám z jiného úhlu) popřípadě i ty neofiko informace. Mám to předběžně vyjednané se znam. rep. u jedné TV. (Před časem jsme bojovali proti molochu O2 a povedlo se ) Říká že .. to zajímá a docela se na to těší. Ono totiž většinou stačí, když natočí kousek reportáže a jde si pro výjádření k protistraně větsinou se začne minimálně něco dít.
Jinak vím bude to těžký a proto už ted mám právníka s kterým hodně věcí a kroků konzultuji.
A štve mě to, měl jsem zbrojovku vždy rád a propagoval jsem jí. To skončilo.
Bohužel není to jediná zbraň z jejich produkce kterou mám . Co ale vím ,tak je poslední. Z principu už je podporovat nebudu.

Uživatelský avatar
Petzold
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 11.12.2006 18:40
Bydliště: Sudetenland

03.03.2018 12:06

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Evo II.jpg


Evo.jpg


Evo 4.jpg


Je fakt, že fotky prasklých Ev ze zahraničních for poměrně rychle mizí.
Přílohy
Evo 3.jpg

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

03.03.2018 12:07

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Obecně je základní problém v tom, že taková havárie může být zaviněna jak zbraní, tak i municí. U CZ Scorpion EVO je podezřelé, že jich takto odešlo již pár, a to samé se neděje např. u konkurenčního HaK MP5, které jen v Policii ČR již daly pěkných „pár“ milionů výstřelů. To samozřejmě není důkaz, ale jen určité podezření.

Záleží, s jakou municí se problém stal, pokud by to byl SaB, tak ti už dle neoficiálních informací mají s „rozkladem“ Eva nějaké zkušenosti, jelikož v ozbrojených silách odešlo EVo právě se SaB.

Televize by mohla zafungovat, ale CZUB, vědoma si svých kontaktů, jde obvykle hned do útoku, takže bude patrně ihned hrozit žalobou za poškození dobrého jména. Reportáž by musela být po právní a odborné stránce velmi dobře zvládnutá. Např. MF Dnes kdysi psala, mj. jako téměř jediná, celkem pravdivě o problémech přezbrojování Policie ČR pistolí CZ mod. 75 D Compact (realita byla samozřejmě mnohem horší, zato SR lhala, jako když tiskne…..) a ihned ji od CZUB na stole přistála žaloba snad na celých 200 mega za poškození dobrého jména. Jenže velké médium vzalo právníky a ti využili zákon o svobodném přístupu k informacím (106/1999 Sb.) a policie jim musela vydat podstatné podklady ke kontraktu. Žaloba se již samozřejmě nekonala, škoda, mohlo se prát špinavé prádlo na veřejnosti a nevěřící Tomášové by jen zírali… :mrgreen:


Reklama

Specal
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 28.02.2018 20:47

03.03.2018 12:17

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Je jasný že to na sobě nenechaj. Jak říkám na střelivu se točili aniž by zbraň vůbec viděli.
Mě ale zaráží že je to už 3měsíce co se to stalo a Já nemám info co se se zbraní vůbec děje. Prostě zvláštní přístup všech.
Zatím to nechci opravdu moc rozebírat ,ale slibuju že dám vědět jak to dopadne :wink:

Uživatelský avatar
Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1144
Registrován: 31.03.2009 16:00

03.03.2018 13:12

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Ahoj, nechci se teda zastávat CZUB co se týče ofiko přístupu k reklamacím, za tři měsíce co si jím zbraň předal, tak by tě alespoň mohli informovat jak se na problému pracuje a proč tak dlouho. Ale zrovna v tomto případě si dovedu představit, že opravdu nemůže být jednoduché zjistit pravou příčinu zničení zbraně. Přecejen pokud opravdu zbraň popravila munice, tak by zbrojovka byla hloupá brát vinu a náklady na sebe.

Jinak takto fatálních zničení zbraní je plný internet a nejsou to jen zbraně CZUB, ale i věhlasné značky a typy zbraní jako Glock, HK a ruzné AR.... A většinou opravdu byly destruovány právě překročením své pevnostní konstrukční obálky, z důvodu vady munice, chyby při přebíjení, nebo neadekvátního provozu za zhoršených podmínek. Ono také pří návrhu každé zbraně se musí počítat s bezpečností v případě havárie a tak se většinou zahrne záměrně do konstrukce místo které se v případě překročení provozní obálky řízeně rozvalí, tak aby nedošlo k poranění střelce. U pistolí je to většinou zásobník a jeho šachta.

Každopádně jsem také zvědav jak nakonec pochodíš a na co příjdete.

Uživatelský avatar
j.v.
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 72
Registrován: 23.02.2015 13:18

03.03.2018 13:38

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Mně na tom celém hlavně není jasné u koho byla zbraň reklamována - jestli u prodejce nebo přímo u CZUB.

Pokud byla reklamována u prodejce, řeší reklamaci on a CZUB bude na kupujícího, který se s nimi snaží komunikovat přímo, házet bobek zcela oprávněně, protože to není jejich problém - oni řeší reklamaci pouze prodejci a ne zákazníkovi, protože přímo jemu nic neprodali.

Zákazník by vždy měl reklamaci řešit primárně se svým prodejcem (a skrze něj), kde platí nutnost rozhodnutí do 3 resp. 30 dnů a všechny další náležitosti plynoucí se zákona. (velmi dobře a pro obyčejný lid srozumitelně je ostatně vše popsané například na webu dTestu)

Pokud ale kupující obejde svého prodejce a zamíří přímo do autorizovaného servisu nebo k výrobci, může to dopadnout všelijak (tady je nutné se velmi pečlivě informovat na pravidla jak taková věc vlastně funguje - velmi často se totiž může stát, že například autorizovaný servis sice věc zdarma a řádně opraví, ale nejedná se o reklamaci, atd.).

Kdybych toto řešil já, zajdu za prodejcem, dám mu poškozenou věc, samozřejmě si nechám vystavit reklamační protokol (který je opět nutné zkontrolovat, někteří prodejci jsou... řekněme kreativní) a den po uplynutí lhůty jsem v obchodě zpět a chci zpátky buď opravenou věc nebo peníze. Pokud není prodejce ochoten či schopen vydat jedno nebo druhé a reklamaci tím řádně ukončit, jde podnět na ČOI a člověk může podnikat další právní kroky (což je ale extrém a naprostá většina příčetných obchodníků se s vámi dohodne, protože jakýkoliv spor prohrají a bude je to ještě navíc stát mnoho času a peněz).

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

03.03.2018 13:41

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Kdyz clovek vi o konkretnim pripadu, kdy municka byla pripravena nest pripadnou odpovednost a chtela zjistit, kde spociva chyba a naopak vyrobce zbrane se setreni branil, jednani oddaloval a nakonec na nej poslal cloveka, ktery o veci nic nevedel, jednani tak ztratilo smysl a od te doby ticho, tak si rikam, proc vyrobce zbrane nemel zajem na objektivnim prosetreni veci...navic v ozbrojene slozce, odkud medializace nehrozila.

U czubaka je nekdy tezke poznat, zda tak jedna z pouhe tradicni arogance a nebo se snazi utajit nejaky problem.

Uživatelský avatar
DaVca
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 206
Registrován: 10.04.2008 16:19
Bydliště: Praha

29.04.2018 22:33

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Zdravim, rad bych nejakou peknou dlouhou zbran do 35k v 9x19 na blbnuti. Moje oko padlo na Evo anebo empice od POF. Z Eva se mi strilelo moc hezky, nemusim na nej cekat a je to nova a jeste ceska zbran. Ale opravdu me desi to praskani. Je to problem i s tovarni munici, anebo se to da pricist nejakym prebijenkam ci nejake nabusenejsi laboraci? Co jsem hledal po zahranicnich zdrojich, tak tyhle problemy nikdo nezminuje (anebo jsem je mozna jen nenasel), lide jsou z nej docela nadseni. Ale z tohohle threadu mam pocit, ze to praska snad vsem a dost brzo.

Existuje nejaka rada ceho se drzet a po cem koukat? Je to problem treba urcite serie ci roku vyroby? Diky za odpovedi a pomoc.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

29.04.2018 22:53

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Rozdíl mezi POf a Evo je jako mezi BMW a Trabantem.

Specal
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 28.02.2018 20:47

30.04.2018 8:43

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Problém není rozhodně ve střelivu ,ale v konstrukci zbraně která dokáže odpálit s nedozavřeným záverem!!!! . A to je celej problém.
No a když už tak, dávám info k tomu jak pokračuje moje reklamace ,mého rozkočeného EVA . Nijak ,stále leží v CZUB a prej čekají na díly. Tim myslí ty dva plasty co se rozpadly a za které chtej 13000,- :roll: Naštěstí se po drobných dohadech rozhoupal prodejce a vrátil mi peníze s tím že si to se zbrojovkou dořeší on. Čímž mu děkuji.
Takže za mě EVO rozhodně ne . Strašně se mi líbilo dobře se z něj střílí, ale držet to v ruce a čekat kdy se mi to zase rozebere to fakt už nee. A přístup zbrojovky která nedokáže za 4mesice vyřídit reklamaci/opravu zbraně. Tak o tom nemá cenu se bavit. Já vlastně zjistil že zbrojovka přišla svým chováním a přístupem o dalšího zákazníka. Jim je to ale jedno náš trh je totiž vůbec nezajímá prodávají na něm jen proto že musí.

Specal
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 28.02.2018 20:47

30.04.2018 8:45

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Jo a problém na zahraničních fórech se objevuje jen vždy hned po pár dnech zmizí celej příspěvek :roll:

Uživatelský avatar
Petzold
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 11.12.2006 18:40
Bydliště: Sudetenland

30.04.2018 11:56

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Kdybys tak věděl, kolik to "mizení příspěvků" CZ USA stojí 8)

Uživatelský avatar
Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1144
Registrován: 31.03.2009 16:00

30.04.2018 15:13

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Tak ono k těm zortrhaným zbraním na různých webech je potřeba přistupovat vlažně, málokdy se skutečně dozvíš po pravdě co stojí za destrukcí zbraně. Když zagoogliš, tak najdeš mraky havarovaných Glocků, AR,....atd. A jsou to špatné zbraně ?

Jasně tu a tam se "zadaří" každému výrobci, ale za mě se Škorpa neboj. Střelecky už sis na něj obrázek udělal a pokud ti vyhovuje jdi do něj. Jen bych si být tebou chvilku počkal na ty nové zásobníky s oknem a nebo jestli je již možné si je přikoupit, tak neváhej, viz můj příspěvek tak o stánku zpět.

Z pakoše jsem taky střílel a za mě taky OK, ale že by to byl tak dramtický rozdíl, to souhlasit nemůžu. POF vs. EVO je u mě stejný rozdíl asi jako AK47 vs. v.58. Jen Evo má modernější a variabilnější ovládání. Na Pof mi trochu vadilo horší zpracování (nakřivo muška, šejdrem vyvrtaný otvor dioptru, poměrně dost drhnoucí spoušť a hodně úzká šachta pro zásobník.

Specal
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 22
Registrován: 28.02.2018 20:47

30.04.2018 15:34

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Vem EVO hod do laufu třeba tužku, natáhni závěr pomalu vracej a cca 2mm před koncem dozavření zmačkni spoušť. Tužka někdy vyskoči z laufu i při nedozavřeným závěru. Co se stane když to nebude tužka ale náboj nemusíme rozebírat. Nastane to o čem se tady bavíme.
Jsem rád že už nejsem vlastníkem téhle zbraně. Vydržela přesně 998 ks továrního střeliva.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

30.04.2018 15:41

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Tak jinak Evo mělo smysl , když na trhu nic jiného nebylo.Taky jsem ho měl.Dnes už to koupí jen patriot CZUB. Chování zbraně , konstrukce a zpracování je úplně mimo.

Uživatelský avatar
Petzold
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 11.12.2006 18:40
Bydliště: Sudetenland

30.04.2018 18:26

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Evo je výborný marketingový počin, skvěle nalezená díra na trhu. To klobouk dolů. Konstrukcí, zpracováním a použitými materiály je to ale na úrovni Marlinu Camp, hobíkovská flinta na sestřelování plechovek z plotu, jen ve výrazně "modernějším" kabátě.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

30.04.2018 19:35

Re: CZ Scorpion EVO 3A1

Napsal bych byl.Dnes už po tom pes neštěkne. Info mám od kluka co má obchod se zbraněmi.
Co je na trhu Pof prodal desítku kusů a jedno Evo.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků