filmovymaniak
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 407
Registrován: 13.02.2005 16:25

28.08.2019 16:12

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ahoj,
k pistolím u MP Praha jsem našel jen toto:
".. Podobně jako u motocyklů chce městská policie sjednotit také zbraně. Těch má nyní devět typů, což přináší určité obtíže. „Máme i více než dvacet let staré zbraně, které jsou poruchové, a navíc nejsou kompatibilní v rámci oprav, výcviku nebo ovládání,“ popisuje Šuster.
Podle něj za současného stavu například hrozí, že pokud budou muset strážníci použít pistoli, může se stát, že si nebudou moci navzájem půjčit zásobník. Každý typ zbraně totiž používá jiný.
Městská policie má nyní 2 261 zbraní, z nichž 1 314 tvoří pistole CZ 75 D Compact. Právě ty si chtějí strážníci ponechat a dokoupit k nim stejný model od České zbrojovky nebo jeho novější verzi, která se ovládá stejně a stejná je i její údržba..."

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/praha ... zpravy_nuc

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

28.08.2019 19:16

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Dotaz který jsem nedopátral.Dnes mi jeden zelený mozek se záloh tvrdil , že cvičení s pistolí Fantom dělají následujícím způsobem.Natáhne vypustí kladivo na bezpečtnostní ozub dá do pouzdra .Na povel vytáhne a střílí.Opravdu to tak armáda dělá?

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

28.08.2019 21:46

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Díky za článek o MěP Praha, 900 zbývajících pistolí v 8 typech je teda nářez, pokud je to pravda...to započetli jateční, airsoftové, gumové a stříkací na vodu, ne...A myslet si, že CZ 75 D Compact, který nemá spoušťák OMEGA, bude mít stejnou součástkovou základnu, je taky velmi optimistické...

S tím cvičením u pistole Phantom bych se nedivil, kdyby to byla pravda, měl jsem totiž čest sledovat při střelbě vojáka od nás z útvaru ve městě, s dlouhou zbraní...prý se choval tak, jak chtějí instruktoři …

- natáhl závěr, podíval se zda je prázdná nábojová komora, pak spustil a rána jistoty
- vrazil zásobník do pušky, několikrát na něj zespodu poklepal, pak za něj několikrát zatahal
- natáhl závěr, mrknul do okénka, zda je opravdu vzadu, pak ho pustil a podíval se, zda se zavřel
-znova poklepal na zásobník, zda ho tam ještě má
-zamířil, odjistil, vypálil...

Já šel mezitím několikrát do kolen, páč by už dávno bylo po válce a okolo by se stavěly pomníky vítězům...
Stále doufám, že si z nás jen dělal srandu...

Jarda K
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 170
Registrován: 04.01.2016 16:22
Bydliště: Vlašim

29.08.2019 9:19

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Obávám se, že si legraci nedělal. Tuším loni mi jeden kamarád co ještě slouží (Žatec) předváděl dril s pistolí tak, jak se to nyní odehrává při střelbách.
Do prázdné pistole vrazit zásobník. Asi třikrát do něj zespoda praštit (co kdyby díky zprasené/plastové pažbě nedojel na záchyt). Pak natáhnout závěr. Po natažení se (kdyby ten krumpl stejně nepodal...) mírným stažením závěru podívat do výhozního okénka jestli se podařilo náboj podat. Pokud ano (v duchu vyslat děkovnou modlitbu) tak následuje levou dlaní doražení závěru dopředu, kdyby náhodou vratná vzpruha už nepružila.
Pak se střílí. Kupodivu se po každé ráně neběží podívat na terč, jestli to doletělo...
Po ukončení střelby následuje orgie s vyjmutím zásobníku a vypuštění závěru, asi pětkrát zatažení za závěr, kdyby tam stejně něco zůstalo. Pak rána jistoty. Pak zase dívání do komory jestli je opravdu, ale opravdu, prázdná. Pak se ten zázrak smí šoupnout do futrálu.

Takovou komédii jsme nedělali ani s vz.52 ani s (zlořečenými) vz.82!! Když jsem do 82 vrazil zásobník a natáhnul závěr, tak prostě náboj do komory zajel. A, nastojte!!!, závěr byl vepředu a dalo se střílet! Po vystřelení posledního zůstal závěr vzadu, vybrabčil se zásobník, palcem přidržel vedle pistole a celek jsme dali vedle ucha na kontrolu velicímu. Po poklepání na rameno a slůvku "vidím" následovala rána jistoty a šup do pouzdra. Sám jsem to pak takto ještě leta praktikoval, když jsme na čáře bigounum šéfoval.

Ale holt nové zbraně žádají nové postupy. Myslím si, že nové postupy odrážejí naprostý nedostatek důvěry ve správnou funkci v armádě v současnosti zavedených zbraní.
No a v civilu, když si někdo hraje na akčňáka, tak se to neustálé verglování se závěrem, stává zvykem. I u zbraní, které normálně fungují. :-(

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

29.08.2019 9:43

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

NO ano! To jsem zapomněl, i u dlouhé stáhl závěr dozadu a podíval se, zda je náboj fakt v komoře!!!

Ono verglování závěrem po dostřílení a vyjmutí zásobníku je dneska u PČR normální, instruktoři to běžně vyžadují a všichni jsme si na to již zvykli, ale stačí jim tak 2-3x....

Uživatelský avatar
Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1144
Registrován: 31.03.2009 16:00

29.08.2019 12:06

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Tak přesvědčit se po zasunutí zásobníku, zda je skutečně zachycený není od věci. Kolik já již viděl borců so natáhly a po puštění závěru do přední polohy jim buď žádnej náboj do komory podán nebyl, nebo jim v momentě doběhu závěru v před zásobník samovolně vypadl ze zbraně a nebo nevypadl hned, až s prvním výstřelem..... A toto fakt vídávám poměrně často.

To samé po kontrole zachycení zásobníku, kontrola náboje v komoře, lehkým stažením závěru, pohledem a lehké dorážení závěru do přední polohy je dle mě také v pořádku - v momentě, kdy je již třeba po 300 ranách zanesená komora, tak již při takové pomalé manipulaci opravdu nemusí dojít k dovření závěru pomocí vratné pružiny, kterou pouštím z dráhy pár mm a né z plné zadní úvrati. A tak lehké doražení závěru "pro jistotu" je ok.

No a takové to verglování závěrem, podle mě již moc ok neni, pokud je tedy použito místo řádné kontroly stavu komory opravdu jistým pohledem na komoru. Protože v momentě, kdy ti třeba praskne drápek vytahovače, nebo je již unavená pružina pod ním a vytahovač tu a tam přeskočí rantl, tak si mužeš verglovat klidně půl hodiny v kuse, ale ostrého v komoře se nezbavíš a ani si toho nevšimneš a pak už děj se vůle boží. To je podle mě hodně nebezpečné a vidim zcela běžně a opakovaně, jak rači lidi takhle se závěrem onanujou Xkrát, misto aby stahly závěr jen jednou, přesvědčili se pohledem, mířená rána jistoty a je to.

To má smysl snad jen při operativním "čištění" nábojiště od seklé v případě doublefeedu v boji pod stresem. Nicméně i zde to má nebezpečí, že pokud je to již nějaký kvalitně seklý doublefeed, tak ho tim verglováním akorát tak dotluču, jak kladivem tak, že pak už je to jen na kleště, nebo rozebrání qvéru a vercajk.


Reklama

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

29.08.2019 13:17

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Je to bohužel trend dnešní doby, to, co spolehlivě stačilo a bylo léty praxí prověřeno jako efektivní, není pro nové „specialisty“ dost efektní (je to již staré a „ošoupané“ :mrgreen: ), a tak manipulaci se zbraní natolik vylepšují, že celý proces jen prodlužují, dělají složitějším a zvyšují tak pouze riziko obsluhou vyrobené závady. :twisted:

Obávám se, že u obsluhy dostatečně neznalé konstrukce a funkce zbraně, což je dnes bohužel asi většina, zejména pak v ozbrojených složkách, je složitější manipulační proces pouze na škodu věci, protože nakonec udělají nějaký krok z mnoha špatně, a pak nejsou schopny správně určit, co za problém mají a jak ho rychle a efektivně odstranit. Pro takové má smysl aplikovat jen ten nejjednodušší základní dril…

Současně je také pravdou, že některé nešvary vznikly v reakci na nedokonalost zbraní, viz např. selhávání záchytu zásobníku u CZ 75 SP 01 Phantom, zejména první dodávky, či "vícespektrální" problémy s CZ 805…

Ještě se musím velmi pousmát nad tvrzením ředitele MP hl. m. Prahy Šustra:

„Máme i více než dvacet let staré zbraně, které jsou poruchové, a navíc nejsou kompatibilní v rámci oprav, výcviku nebo ovládání,“

Tak za prvé měli kupovat kvalitní produkty a ne technicky zastaralé nedodělky (nechtěl jsem zde užít ostřejší výraz…), protože expozice zbraní u nich je natolik malá, že amortizace střelbou bude v průměru i po těch letech celkem nízká…a zbytek lze snadno vychytat běžným servisem, který oficiálně mají... :D

Pistole 20 let ve službě, nic neobvyklého, např. policejní CZ 75 D Compact je ve službě u některých složek P ČR cca 17-18 let a u průměrně střílejících policistů (200-300 ran ročně) vydrží min. a s velkou rezervu dalších deset let….jo, kdyby si Police ČR koupila pistoli v kvalitě nabízené jí CZUB na základě vládního usnesení č. 338/2000 v roce 2000, tak je již také dávno přezbrojeno, o tom pochyb asi není… :mrgreen:

Problémy s nekompatibilitou si způsobili sami letitými nákupy na základě podivných :mrgreen: preferencí, jejich výběr z roku 2007 jsem zde popsal, kde jednoduchost a snadnost produktu na zaškolení, byla dle jejich kritérií handicapem, a přitom by to měla být naopak výhoda, že…. :mrgreen: po CZ 75 D Compact kupovali tuším i nějaké CZ 75 P 07 DUTY, a to je technicky i rozměrově zcela odlišná pistole, a ona i ta kompatibilita, např. mezi klasickou CZ 75 a CZ 75 D Compact je dost omezená, rozdílné hlavní části, vratná pružina, zásobníky, střenky, bicí pružina.... a mnoho dílů spoušťáku, včetně některých odlišností v manipulaci… A jak zde bylo již napsáno, ani CZ 75 P 01 Omega není technicky zcela slučitelná s CZ 75 D Compact, stačí se jen podívat na příslušné rozpady.... :D

Jarda K
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 170
Registrován: 04.01.2016 16:22
Bydliště: Vlašim

29.08.2019 13:48

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ještě se musím velmi pousmát nad tvrzením ředitele MP hl. m. Prahy Šustra:

„Máme i více než dvacet let staré zbraně, které jsou poruchové, a navíc nejsou kompatibilní v rámci oprav, výcviku nebo ovládání,“

Ano, máte pravdu. Tento rok jsem začal pravidelně jezdit na závody LOS. Ošoupaný děda G22 z roku 1997 mi vyrobil jednu závadu: špatně zamáčklá zápalka = moje chyba.
20 let by nemělo způsobovat přehnanou závadovost, myslím.

filmovymaniak
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 407
Registrován: 13.02.2005 16:25

29.08.2019 16:01

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ahoj,
tady jedno video s manipulací s PHantomem před a po střelbě
https://www.youtube.com/watch?v=3UKnUZvehf4

Střelecký výcvik z pistole u 74 lmopr
třeba od cca 1:00

Nevím, jestli je to elitnější útvar než Žatec, měl jsem možnost vidět příslušníka tohoto útvaru s funkcí odstřelovač,
na střelnici s jeho Glockem, který prý má dovoleno od velitele nosit i do služby.
A postupoval zhruba tak jak popisujete.

Zá nás u bojového útvaru, VÚ 4574, jsme pistole vůbec nepoužívali, VZP měli vz. 52,
až začli chodit do stráží jako velitelé, tak z toho i stříleli.
Největší machři a váleční veteráni měli tak akorát pouzdro s maskovacím vzorem.

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

29.08.2019 20:38

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

for parabellum

V kontextu máš pravdu, vypadávající zásobníky, nebo zaseklé závěry při zpříčení podaného náboje jsou nepříjemné závady, ale to se dá vše kontrovat v rámci jednoduchého, zažitého drilu, nemusí se vše opakovat několikrát dokolečka a pak postoupit na další level zkoušek...

Docela se obávám, že normální voják, mimo elitnější útvary, může z toho bouchání, tahání a koukání tak zblbnout, že začne zmatkovat a vyrábět si závady sám, vždyť kolikrát se dostane na střelnici k ostrým střelbám? Když budu počítat jednou měsíčně, budu asi za naivku...
A pokud si opravdu nadriluje ten postup, co je tu popsán, co bude dělat, až se plynulá posloupnost úkonů opravdu poruší skutečnou závadou? To není výsměch, jen si dokážu představit úroveň střelecké přípravy na nejnižším levelu, kdybych nestřílel 30 let sportovně a sám se nestaral, tak je ze mě stále kopyto...Postup při odstraňování závady se cvičí tak jednou ročně, když se bojař nudí...

Ale zpátky k pistolím MěP Praha, pokud opravdu kupovali CZ 75 P-07 DUTY, tak pánbůh s nimi...kdysi jsem ji vyhrál v Chebu a jsem rád, že se našel ochotný člověk, co se o ni postaral... :D

jendach
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 168
Registrován: 12.10.2008 16:39
Bydliště: SRDCE EVROPY

30.08.2019 15:21

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Některé z těch popisovaných manipulací, nad kterými se tak podivujete, nejsou zas tak nesmyslené. Důvod proč to tak je, se najde.
Třeba to opakované verglování závěrem při vyprazdnování zbraně. To například má zamezit nechtěnému výstřelu, když se tak nějak zapomene při vybíjení vytáhnout plný zásobník za zbraně. Při jednom stažení závěru vzad (se zapomenutým zásobníkem ve zbrani) se může stát, že při hodně letmé kontrole komory z určitého úhlu opravdu uvidíte komoru prázdnou a náboje v zásobníku ne. Pak závěr pustíte dopředu a dáte onu "ránu jistoty" ... Pokud se tím závěrem vergluje opakovaně, začnou vám z komory vyskakovat náboje a to už snad trkne každého.
A k tomu přesvědčení se, jestli má člověk doražený zásobník, závěr, náboj v komoře atd. Nechápu, co se vám na tom zdá tak přehnané. Tyhle prvky se provádí při přípravě zbraně před službou, zákrokem, akcí apod. Když je na to prostor a čas, proč to neudělat. Může na tom pak záviset život.

tapik
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 92
Registrován: 05.09.2014 17:52
Bydliště: Brno

30.08.2019 16:14

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Co je zvlastniho na tom vypustit kohout na bezpecnostni ozub a vlozit pistoli do pouzdra???

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8116
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

30.08.2019 16:38

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Teď jsi to napsal

jendach
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 168
Registrován: 12.10.2008 16:39
Bydliště: SRDCE EVROPY

30.08.2019 17:04

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Čezety u PČR někdo sem tam nosil s kohoutem na ozubu i bez náboje v komoře. Kohout vymezil vůli mezi zadkem závěru a pojistným páskem pouzdra a pistole pak nehrkala v pouzdře. Jak jsem psal, za vším se dá najít smysl.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

30.08.2019 19:44

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Konstrukce pistole CZ 75 D Compact, stejně jako u CZ 75 SP 01 Phamtom, je řešena tak, že kohout se má vždy vypustit ovladačem na pojistný ozub, tímto nemůže při pádu, či úderu dojít k přímému kontaktu kohoutu a zápalníku, což při vypuštění kohoutu až na zadek závěru může, který pak dokáže při větších úderech, či pádech blokaci i prorazit a zápalku napíchnout.... :shock:

Pouzdra jsou (mají být) logicky navržena pro nošení pistole se správně vypuštěným bicím mechanismem. :D

Pouze několik tisíc původních Sickingerů bylo vadných, musela se do nich vložit pistole s kohoutem zcela vypuštěným, když se šetřilo, proč tam pistole s kohoutem na pojistném ozubu nešla, tak CZUB Sickingeru, v rozporu s dojednanými podmínkami, poslala maketu pistole CZ 75 D Compact s kohoutem přivařeným v nesprávné poloze…. :twisted: :mrgreen:

Samozřejmě, že se k ničemu, tedy ve smyslu náhrady, či výměny, v CZUB neměli... :evil:

Triarius
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 84
Registrován: 22.05.2013 16:47

30.08.2019 20:26

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

jendach píše:A k tomu přesvědčení se, jestli má člověk doražený zásobník, závěr, náboj v komoře atd. Nechápu, co se vám na tom zdá tak přehnané. Tyhle prvky se provádí při přípravě zbraně před službou, zákrokem, akcí apod. Když je na to prostor a čas, proč to neudělat. Může na tom pak záviset život.


az na to, ze vsetky tieto zbytocne pohyby mozu niekoho v realnej akcii stat zivot...miesto toho, aby rychlo nabil a riesil situaciu, tak straca cas a hlavne pozornost hlupymi ukonmi...a pritom staci mat spolahlivu zbran, pri.ktorej je istota, ze fachci vzdy a za akylkolvek realnych podmienok a dostatocny vycvik, ktory odstrani rizikovy medziku medzi zbranou a zemou

Uživatelský avatar
jirka.pap
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 451
Registrován: 15.08.2014 9:49
Bydliště: Rajec - Tisá

30.08.2019 20:33

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Triarius -- hezky jsi to řekl. Souhlas a tak bývalo vždy :wink:

Uživatelský avatar
Igrlik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 472
Registrován: 17.11.2005 22:23
Bydliště: Prešov, SR

30.08.2019 20:34

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

K vypusteniu na ozub resp. až na zápalník:
Prepáčte mne neznalému (nevlastním nič z rodiny 75 - možno našťastie :wink: ) ale - tieto zbrane (CZ 75 D Compact či CZ 75 SP 01 Phantom) nemajú inerciálny zápalník? Teda taký zápalník, ktorý nie je dlhší ako je vzdialenosť od zadnej plochy záveru, kde dopadá kohút, po čelo záveru? Taký, ktorý je v zadnej polohe držaný pružinou zápalníka a ktorý zasahuje zápalku zotrvačným dopredným pohybom po údere kohútom, a v kľudovej polohe, kedy je kohút vypustený až na zápalník a leží na zadnej ploche záveru, hrot zápalníka nepresahuje čelo záveru?
Lebo pri takom zápalníku je práve poloha na bezpečnostnom ozube podľa môjho názoru tá nebezpečná. Pri silnom náraze na kohút môže dôjsť k odstrihnutiu bezpečnostného ozubu na kohúte a tento udrie do dozadu prečnievajúceho zápalníka s dostatočnou energiou na to, aby inicioval zápalku.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

30.08.2019 21:35

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Problém bych popsal asi takto: klasická CZ 75/85 měla inerciální zápalník a bezpečná při pádu a úderu evidentně vůbec nebyla…. :evil:

Jelikož původní konstrukce CZ 75 neměla aplikován pojistný ozub, což byla hrubá chyba a již po prodeji malého množství těchto zbraní došlo k nežádoucím výstřelům, byl na základě těchto „mimořádek“ pojistný ozub do konstrukce této pistole zahrnut dodatečně, ale bohužel dost nedokonale. Jeho dimenzace byla zcela nedostatečná a velké výrobní tolerance mj. způsobovaly, že "předepnutý" kohout v této pozici už často vykazoval energii dostatečnou pro iniciaci zápalky, takže někdy stačilo, že se kohout z ledabyle opracovaného ozubu pouze sesmekl…. :evil: :twisted: Stejného výsledku, tedy iniciace zápalky, bylo dosaženo i pádech pistole na zadní část závěru, kdy se ozuby často ustřihly a kohout udělil zápalníku potřebný impuls. Na fóru je zde popsána taková situace při zkouškách pistole CZ 75 dle TPVD, pády z 1m na betonovou desku, tuším provedeno v roce 1995.... U původní konstrukce CZ 75/85, pokud je náboj v nábojové komoře, nosit pistoli s kohoutem na pojistném ozubu je opravdu dost nebezpečné….

Vzhledem k dalším „mimořádkám“ s pistolemi CZ mod. 75/85 a provalení faktu, že tyto nevyhovují ani omezeným požadavkům na pádovou bezpečnost, tj., že při volném pádu z výšky i pod 1 m hrozí iniciace náboje v nábojové komoře, musel výrobce pádovou bezpečnost své vlajkové modelové řady citelně zvýšit, a to dodatečnou aplikací blokace zápalníku. Nebudu zde rozebírat mnohé a dlouhotrvající potíže CZUB s tímto uzlem, které hromadnou výrobu verzí „B“ v 90. letech hodně limitovaly.

Při komplexních testech policejní CZ 75 D Compact, tj. okolo roku 2000, se kromě malé životnosti uzlu mj. i ukázalo, že při větších úderech, či pádech na zadní část pistole narazí závěr v zákluzu, resp. zápalník na kohout tak, že tento vrhne zápalník zpět, proti blokaci takovou silou, že ji doslova prorazí a hrozí odpal zápalky náboje v nábojové komoře... Problém se musel nakonec na nátlak P ČR vyřešit s využitím Browningových osvědčených řešení, tedy kohout odklonit tak, aby tvarování kohoutu a závěru znemožnilo přímý kontakt kohoutu a zápalníku při pádu na zadní část závěru, kdy se při takovém nárazu nejprve srazí kohout a dolní hrana závěru, pojistný ozub je zde dimenzován tak, že má odolat volnému pádu pistole ze tří metrů na betonovou desku. Ve zkouškách to nakonec vyšlo….ale samozřejmě po opravdu dlouhém dohadování se s CZUB... :twisted:

Takže u verzí „D“, je správná poloha kohout vypuštěn ovladačem na pojistný ozub, u původních pistolí 75/85 a verzí „B“ kohout vypustit až na závěr. U verzí bez blokace však náboj v komoře raději nenosit…. :D

tapik
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 92
Registrován: 05.09.2014 17:52
Bydliště: Brno

30.08.2019 21:52

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

To glock: tak to mi prosim vysvetli jak to myslis. Ja osobne bych teda sa/da pistoli bez pojistky nenosil aniz bych mel kohout na bezpecnostnim ozubu nebo v predni poloze.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků