DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

16.08.2018 13:59

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ještě pro upřesnění:

Koncem 70. let se předpokládalo přezbrojení policie na zbraně ráže 9mm, resp. na tehdejší „pistolový standard VS“ 9mm M (viz přílohy). Měla to být pistole vyvíjená pro ČSLA, přijatá později jako pistole vz. 82 a modernizovaný samopal Škorpion, rovněž značený jako vz. 82.

Při vývoji a výrobě pistole a následně munice vz. 82 se objevila celá řada problémů, takže se proces přezbrojení citelně opozdil a poslední pistole vz. 82 byly MV dodány ještě v roce 1990. Po politických změnách a s předpokladem přechodu na „západní pistolový standard“ 9x19 k přezbrojení na samopal vz. 82 ráže 9mm M už nedošlo.

Počátkem 90. let bylo rozhodnuto nakupovat již výhradně zbraně v ráži 9mm Luger (9x19). V první polovině 90. let bylo tedy pořízeno přes 10 000 pistolí ČZ mod. 75/85. Již v roce 1994 však odborná komise za základě zkušeností z provozu konstatuje, že tyto nevyhovují požadavkům kladeným na služební zbraň. Jednalo se zejména o nedostatky v oblasti manipulační bezpečnosti, nadměrnou funkční a provozní nespolehlivost, nízkou životnost, obtížnou opravitelnost, způsobenou především nezaměnitelností součástí, a to i těch, které měly být dle TD vyráběny v jedné velikostní skupině, kritika směřovala i k úrovni zpracování…. Nákup pistolí mod. 75/85 byl proto zastaven a k celkovému přezbrojení Policie ČR na tento typ pistole z důvodu negativního hodnocení zbraně nedošlo.

Po negativních zkušenostech s pistolemi vz. 70, vz. 82 a ČZ mod. 75/85 a jejich výrobcem mělo být na přezbrojení Policie ČR vyhlášeno „otevřené výběrové řízení“. Jak to dopadlo, asi víme, po několika letech záměrného maření pokusů o regulérní výběr ze strany "uherskobrodské lobby" nakonec rozhodla Vláda ČR svým usnesením č. 338/2000, že Policii ČR opět přezbrojí "osvědčená" CZUB. Výsledky zkoušek byly zpočátku velmi tristní, dovývoj pistole CZ mod. 75 D Compact do akceptovatelné podoby trval cca 5 let (2 roky před podpisem KS a 3 roky v průběhu dodávek), důsledkem jsou v různé míře se lišící pistole ze čtyř výrobních etap, nejlepší jsou poslední série R a S… „Policejní compact“ je vlastně první služební pistolí CZUB, která skutečně splnila obvyklé spolehlivostní a bezpečnostní požadavky kladené na služební pistole. Dokopat k tomu CZUB ale byla opravdu fuška, vady u 30 000 kusů dodaných pistolí z celkem 46 000 výrobce neuznal, žaloba nebyla nadřízeným orgánem (MV) povolena…Negativní dopady vad na uživatele musely být eliminovány organizačními a technickými opatřeními u souvisejících produktů (munice, taktické svítilny...)

V ozbrojených sborech bude patrně vždy existovat určitá míra nejednotnosti, ta je dána zejména skutečností, že souběžně, po určitou dobu, slouží jak zbraně výběhové, tak i zbraně nově pořizované, tedy perspektivní, a některé složky rovněž odůvodní nárok na „nadstandardní výzbroj“. Např. v 90. letech sloužily pistole mod. 75/85, Beretta 92 FS, vz. 82, ale někde ještě i pistole vz. 70. V současné době můžete ve službě u Policie ČR najít jak zmiňované hromadně odebrané pistole CZ mod. 75 D Compact, tak i pistole Glock 17,19,26,43 a to především u vybraných složek. Obvyklé je i to, že exponované složky dostávají zpravidla to nejlepší, čím ozbrojená složka disponuje, naopak, výběhové typy se zpravidla přesouvají k "nepřímému výkonu služby".
Přílohy
5a.jpg
4a.jpg
3a.jpg
2a.jpg
1a.jpg

Uživatelský avatar
Héfaistos
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 175
Registrován: 13.10.2012 22:02

25.08.2018 0:38

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

2 DPMS - a víš co je nejhorší? Že všechny ty tvé lamenty zde na tomto fóru uskutečněné jsou toliko bzučení much kolem exkrementu. Co jsem se teď bavil s člověkem zainteresovaným ve věcech ohledně výzbroje AČR, tak nezměníš nic. Vůbec nic.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

25.08.2018 8:10

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Byl bych rad, kdybys mi to ponekud upresnil.

Primarnim cilem je davat na forum pravdive informace, protoze oficialni mista, silne ovlivnena lobby, veci podstatne zkresluji, resp. primo lzou a "odborne" publikace jsou, jak jsem psal vyse, dotcenym vyrobcem zpravidla cenzurovane. Kde jinde se muze clovek se zajmem o zbrane dozvedet, jak to doopravdy bylo...

Referatnik, ktery ac primarne smerovan k rozhodnuti o nakupu nove pistole, komplexne hodnoti obdobi pistole vz. 70 a schopnost tuzemskeho monopolniho vyrobce plnit zavazky, nenapsal zadny trouba, ale vrcholny odborny organ FMV, ktery vychazel ze zkusenosti podrizenych slozek.

Prestoze v uredni mluve nelze uzivat expresivni vyrazy, je hodnoceni produktu vz. 70 a jeho vyrobce nepochybne velmi nelichotive. Od mnohych publikaci dost vzdaleny pohled na vec....

Nic se nezmeni, to velmi dobre vim, klientelisticko-korupcni praktiky jsou zde v CR silne zakoreneny a navic lumparny jsou na venek obvykle prezentovany jako ryze bohuliba rozhodnuti....

Verim, ze mnozi na foru oceni mit moznost precist si, jak byly ozbrojene slozky s dodavkami toliko se neustale chvaliciho vyrobce opravdu "spokojeny". :D

Uživatelský avatar
Biggles
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 975
Registrován: 04.10.2007 14:15
Bydliště: LKPR

25.08.2018 12:19

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Tak kdyby si člověk říkal, že nikdy nic nezmění, tak nemusí nic dělat :) Nicméně - ano, možnosti změny jsou poměrně omezené, doufejme, že jen zatím.

Jarda K
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 170
Registrován: 04.01.2016 16:22
Bydliště: Vlašim

26.08.2018 21:09

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

To, že se ty záležitosti kolem CZUB někomu nelíbí, neodpovídají jeho představám, nebo mu jejich probírání přijde marné, nic nemění na tom, že se odehrávají.
Čím více lidí s chováním CZUB bude seznámeno, tím lépe. A třeba jednou to pochopí i ti odpovědní. Konec konců v konečném důsledku jsou to ti, co je volíme.
Děkuji za objasňování skrytých mechanismů.

Uživatelský avatar
Héfaistos
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 175
Registrován: 13.10.2012 22:02

27.08.2018 3:09

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

DPMS píše:Byl bych rad, kdybys mi to ponekud upresnil...

Když to řeknu hodně zjednodušeně, tak cca 95% věcí ohledně CZUB a armádních či policejních zakázek probíhá prostě jinde než na veřejně zadaných výběrových či jiných řízeních, které jsou prostě zadávány hlavně proto, "že je to tak v zákoně". Jejich forma či průběhy tu už byly mnohokrát popsány. Ale to jistě víš o čem píši. O "klucích, co spolu mluví".

A přes to, že valná většina těch různých lapsů ohledně CZUB a vyzbrojování armády/policie je veřejně známa (spoustu z toho jsi sem ty sám napostoval - a některé dokonce ne úplně známé věci) tak v současnosti není ze strany těch kteří spolu mluví žádný náznak toho, že by do budoucna mělo dojít k jakémukoliv zlepšování situacie, či že by mělo dojít k nějaké změně.

Samozřejmě to neznamená (a ani jsem to tak nemyslel), že by se mělo "držet hubu a krok" a o těchto věcech nemluvit - naopak každé zveřejnění jakékoliv nepravosti je vítané a potřebné - jenže zároveň neúčinné oproti ve výškách probíhajícím dějům. (Od toho to moje přirovnání s mouchami).

Doufám, že jsem se do toho moc nezamotal a že je jasnější, jak to myslím. ;-)


Reklama

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

29.08.2018 11:19

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Hefaistos

Napsal jsi to naprosto srozumitelne.☺

"Kluci, co spolu mluvi" si za pomoci zakulisnich praktik a intrik udelali ze statniho dojnou kravu, za hodne penez nam davaji opravdu malo muziky a jeste pri tom porusuji vetsinu pravidel, tedy tech, co jsou oficialne deklarovany a vetsinou i v legislative zakotveny.

Jelikoz je vsak porusuje pomerne silna politicko-ekonomicka lobby, prozatim si do toho slapnout nikdo (organy vysetrovani) nedovoli. Pouze NKU kritizoval "vyber", prubeh nakupu a dodavek utocne pusky MO CR ve sve zprave, coz je mirny pokrok, protoze u prezbrojeni Policie CR na CZ mod. 75 DC kontrolovat predmetnou zakazku dle pokynu shora ani nesmel (vyjadreni kontroloru).

Na MO byli vzdy takovi pripos...., jak rikal TGM, lokajske povahy, uz drive si neumeli vuci molochu poradne dupnout. Napr. i u nedavno zminovane pistole vz. 82 "CZUB" poddimenzovala bici mechanismus a nakonec nefunkcnosti systemu zbran-munice vynucenou rekonstrukci vyrazne vice nez 100 000 pistoli hradil stat, tedy danovy poplatnik. Az se vratim, neco k tomu pridam.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

03.09.2018 15:41

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Tak to jsem sám zvědav, jak „tradiční tendr po česku“ pro Celní správu ČR vlastně dopadne :mrgreen: . Zadavateli se sice podařilo souborem diskriminačních podmínek znemožnit smysluplnou účast většině, popravdě všem zahraničním konkurentům, jako jsou např. Glock, Walther, HS…. (za to ale ještě bude zadavatel patrně čelit námitkám min. některých poškozených firem u ÚOHS) a vytvořit tak „volný prostor“ pro jedinou nabídku „tradičního a osvědčeného dodavatele“. Potíž je prý v tom, že obě pistole CZ P10C, nasazené do zkoušky životnosti, zkolabovaly cca v polovině požadované hodnoty (cca po 20 000 ranách) …. Neustály to oba rámy. :twisted:

A co dál. Bude garantovaná životnost pistolí nakonec splněna jen na papíře (to by byl ale podvod...), nebo se budou zkoušet další pistole do té doby, až nějaké kusy nakonec vyhoví a výsledek se pak bude dále prezentovat jako vlastnost typická pro zbraně ze sériové produkce…. :twisted:

Nemohu si neodpustit tuto otázku: Přes mohutné chvalozpěvy PR a "pár let" výroby si výrobce doposud životnostní zkoušku u tohoto nosného modelu řádně neudělal? Asi ne, když ji realizuje až nyní.

Triarius
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 84
Registrován: 22.05.2013 16:47

03.09.2018 17:12

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

to DPMS, nemas nahodou info, ako to bolo s dodavkamy P07 pre Policiu SR? je jasne, ze zalobovali obe firmy, ktore dodavali, len ci nevies nieco konkretnejsie? lebo prezbrojit jeden zbor dvoma totalne rozdielnymi zbranami je ulet, hodny nasich koncin...pre nezainteresovanych, poriadkari, dopravaci a pod. dostali g17 a kriminalka CZ P07, niektore zlozky maju este stale CZ 82, lebo dodavky od CZ meskali

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

03.09.2018 18:03

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ano, byla v tom primarne politika, resp. kontakty CZUB na vladnouci socialisty a zejmena MV, pana K. CZUB chtela, jako uz tradicne, brat vse... a tak to melo i probehnout, ale zahranicni konkurent, narozdil od CR, jiz nebyl pasivni...

Glock si to, mj. po neblahych zkusenostech z CR, kde ho politici evidentne "okradli" o vitezstvi v tendru pro PCR (46000 pistoli) tim, ze bez ohledu na tristni vysledky pistoli CZ v realizovanych testech rozhodli, ze prezbrojeni PCR nebude realizovano formou tendru (z vysledku i oni pochopili, ze CZUB v konkurencnim prostredi nema nadeji uspet), ale kontrakt dostane primo CZUB, jiz nenechal libit a patrne organy SR varoval, ze takovy nakup s dostatecnou razanci napadne u organu EU, a tak se nakonec zakulisni hraci rozhodli zakazku rozdelit.

Co mam info, tak vsechny exponovanejsi slozky P SR dostaly Glocky. Glock udajne dodal vse rychle, u dodavek CZUB problemy byly, jak to nakonec dopadlo s dodavkami CZUB, se pokusim zjistit...

Triarius
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 84
Registrován: 22.05.2013 16:47

03.09.2018 23:06

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

dopadlo to tak, ze uniformovane zlozky boli plynulo a rychlo prezbrojene na G17 este minuly rok a kriminalka a niektore dalsie zlozky su pomaly prezbrojovane na CZ P07, pricom to vyzera, ze to potrva minimalne do konca roku...prezbrojenie viazlo napr. aj na nedodani puzdier pre zbrane, nakoniec sme dostali uplne nevyhovujuce puzdra na "skryte" nosenie, ktore su doslova obrovske, cize sme nuteni si kupovat vlastne...

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

04.09.2018 15:08

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ještě zpět k pistolím vz. 82

Ačkoli pistole vz. 82, ráže 9mm M, jasně převyšovala zcela nevyhovující a doslova ostudnou vz. 70, ráže 7,65mm, vývoj a výrobu po celou dobu provázely velké obtíže. :evil:

Ještě v roce 1985 ukazuje běžná uživatelská zkouška vzorku cca 80 pistolí vz. 82 (alternativně značena jako pistole 033) neúnosně vysoké procento zjištěných vad a nedostatků u zbraní ze sériové produkce (viz záznam z roku 1985, a to zbraně hodnotí dosavadní uživatel podřadné pistole vz. 70…. :( ).

Kvalita produkce se sice postupně zlepšovala, ale ještě koncem 90. let nebylo ani zdaleka dosahováno požadované jakosti. Naopak, některá zlepšení, viz dokonalejší opracování funkčních ploch, vedlo k vyšší závěrové rychlosti a tedy i k vyšší četnosti destrukcí součástek. Atmosféru ohledně výroby a dodávek pistolí vz. 82 dokládá zápis „ze dne jakosti“ z roku 1989. „Už“ :mrgreen: zde se začíná vážně řešit poměrně fatální problém, tedy vysoké procento selhačů pistole vz. 82 s nábojem vz. 82. Ze zápisu vyplývá, že již v té době bylo třeba upravit celkem cca 130 000 pistolí, než se však k řešení dostali, celkový počet pistolí, vyžadujících rekonstrukci bicího mechanismu, logicky ještě narostl… :!:

Šetření prokázala nedostatečnou energii bicího mechanismu a potřebu rekonstrukce u většiny čerstvě vyrobených pistolí vz. 82. :!: Už tehdy se projevila „lokajská povaha“ zástupců MO, kteří nedokázali včas výrobce donutit ke sjednání nápravy, resp. k odstranění jím prokazatelně zaviněné konstrukční vady při vývoji pistole (MO, jakožto gestor, ji pouze přehlédlo), kdy při návrhu bicího mechanismu ignoroval toleranční pole citlivosti zápalek v licenční technické dokumentaci (LTD) k sovětskému náboji 9mm M. Se sovětskými náboji byl výskyt selhačů minimální jen proto, že tyto (dodané série) měly velmi citlivé zápalky, na samé hranici pádové bezpečnosti.

Následují dohady FMV a MO, kdo má zaplatit zpětnou repasi téměř dvou stovek tisíc pistolí…. :evil: Nakonec to zaplatil samozřejmě stát, ale to je u dodávek CZUB věc zcela tradiční…, pouze některé bezpečnostní složky se „zasekly“, že problém nezavinily a rekonstrukci platit nebudou, a pistole vz. 82 nakonec nerekonstruovali…. Problém z části vyřešil nový náboj 9mm M se střelou FMJ, z produkce SaB, ze zúženým tolerančním polem citlivosti zápalek.

V 90. letech, poté, co se v bezpečnostních sborech začaly nosit zbraně s nábojem v nábojové komoře, byla u pistolí vz. 82 zjištěna další hrubá konstrukční vada, kdy veškeré aplikované bezpečnostní prvky jsou za nepříznivých okolností (pád zbraně na kohout) prakticky neúčinné a pistole s nábojem v nábojové komoře, pokud spadne na kohout, může vystřelit i při volném pádu z běžné manipulační výšky (pod 1m), což bylo i spolehlivě prokázáno expertizním pracovištěm (KÚ Praha), a to na základě konkrétní mimořádné události.
Přílohy
4a.jpg
3a.jpg
2a.jpg
1a.jpg
1.jpg

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

04.09.2018 15:22

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Podrobněji je problematika vz. 82 popsána v minulých komentářích…
Přílohy
3d.jpg
2d.jpg
1d.jpg
2b.jpg
1b.jpg

filmovymaniak
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 407
Registrován: 13.02.2005 16:25

05.09.2018 11:30

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ahoj,
DPMS: díky za objektivní a reálná čísla co se týkají skutečné životnosti p-10, ale oproti PHANTOMu je to posun.

Která sériově vyráběná pistole z dnešní produkce CZUB by tu hranici 40 000 ran vydržela? Snad jen SHADOW či SP-01 tactical,
nebo by museli dělat p-10 s ocelovým rámem.
Nebo mne napadá jako řešení dát v sadě nádhradních dílů 1 rám ke každé dodané p-10.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

05.09.2018 13:06

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Zdůrazňuji, že tuto informaci mám jen zprostředkovanou (také jsem ve větě použil slůvko prý), takže za ni nemohu dát ruku do ohně. Rovněž nepředpokládám, že by se s tím výrobce někde veřejně chlubil....

Výsledek dvou kusů pistolí v "životnostní" zkoušce je hodně vypovídající, nemáme ale analýzu, co bylo příčinou avizovaných problémů. Může to být vada materiálu, chyba výroby, či záležitost konstrukce. Některé problémy lze odstranit velmi rychle a netýkají se dalších kusů, popř. jiné série, další se odstraňují mnohem složitěji a obvykle i nákladněji.

Ano, sportovní modely pro dynamické disciplíny by na to mít již měly.

Popravdě, hodnota životnosti by se neměla příliš šponovat vzhůru, jelikož pak se tato stává ryze marketingovým údajem, kdy výrobci předpokládají, že běžný zákazník se na tyto hodnoty nikdy nedostane a pokud se někdo výjimečně dostane, je zpravidla dávno po záruce, a tak se někdy udávají spíše parametry optimistické, tedy hodnoty, které některé produkty sice dosáhnou, ale i nemalé množství kusů nikoli.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

16.09.2018 9:38

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Takze v poradi jiz treti nasazena CZ P10C do zivotnostni zkousky, stejny problem neco pres 23 tis. ran. Jde o zpostredkovane informace, pokud sedi, nejde u produktu zodpovedne garantovat ani 20 000, jelikoz praskliny na ramech se objevily jiz od cca 18,5 tis. ran.

Celnici pozadovali zivotnost min. 40 tis. ran, tak to jsem sam zvedav, co z toho nakonec bude. V Cechach casto plati, ze "papir snese vse". :evil:

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

16.09.2018 19:27

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Je bez debat, že by ty pistole měly něco vydržet, jen požadavek 40.000 u služební zbraně na útvarech mimo ZJ je hodně nadnesený...

já střílím služebně hodně a po 13 letech se u služ. pistole blížím ke 20.000 ranám...je to CZ 75 P-01, ze série S, a nedávno mi praskl záchyt závěru...jistě nic světoborného, ale u CZ se to prostě stává...

nebudu daleko, když řeknu, že většina kolegů má na pistolích za tu dobu tak 5.000 ran, a to ti lepší...pominu fakt, že někteří mají nálepku ozbrojeného písaře a soustředím se na fakt, že pistole s výdrží 40.000 ran přežije dva až tři majitele, než odejdou do důchodu...a to do 40 let určitě bude další přezbrojení... :D

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

16.09.2018 22:07

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Samozrejme, ze celnici svuj pozadavek na zivotnost pistole pro radove prislusniky silne pretahli, o tom pisi v drivejsim komentari. Dle vycvikovych norem by tuto zivotnost vyuzili cca za 100 let sluzby. :D

Ale jde i o to, ze se nekdo :wink: u modelu CZ P 10 C chlubil zivotnosti tusim az 50 tis. ran.

Pokud je vse relevantni, tak CZ 75 D Compact, zejmena serie R a S dokazala policie dokopat do stavu, ktery maji v CZUB problem dosahnout i po mnoha letech. Vsak to byla ale fuska.... :evil:

Jarda K
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 170
Registrován: 04.01.2016 16:22
Bydliště: Vlašim

17.09.2018 19:42

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

4 certik:
Mám "důvodné" podezření, že OS ČR budou nyní přezbrojovat, kdykoli "Kajmany" přijdou s něčím (nechce se mi napsat novým) dalším.

Uživatelský avatar
certik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 444
Registrován: 30.12.2007 14:53

17.09.2018 21:48

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

no nevím, u nás už bylo přezbrojení v plánu před několika roky a pak nic...část měla dostat glocky a druhé části měly zůstat čezety, pak to ustrnulo...takže si nemyslím, že by u vnitra hrozila v nebližší době nějaká zbraňová revoluce...

jak dopadnou celníci je ve hvězdách, ale počítám, že to bude jako u nás, malá skupinka křičí chceme glocky, druhá skupinka je nechce a 95 procentům je to fuk...

osobně bych se třeba nebránil CZ P-10 F, i když jsem realista :lol: a raději bych tak ještě rok počkal... :D

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků