-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Torchu z jineho soudku...jak se řešil rozdíl CZH x CZ858, tak kdosi psal, že CZH jsou z použitých vojenských dílů. Přímo na stránkách hermexu (a ještě v jakymsi článku) ale ujišťovali, že žádné díly z vojenských SAček použity nebyly, že jsou všechny nový, dělaný od tuzemských výrobců, hlaveň tvrdochromová atd., no prostě že jedinej rozdíl mezi těma flintama je jiný způsob vykleštění spoušťáku + 858my maj novej lak.
Tak babo raď...hlavně když CZhčko je o 2 lirty levnější
Tak babo raď...hlavně když CZhčko je o 2 lirty levnější

-
fredy - Pravidelný návštěvník
-
Navon du Sandau - Častý návštěvník
- Vlada
- Častý návštěvník
Moje CZH teda z novych dilu neni (ani ram a hlaven) a prinejmensim nosic zavorniku uz pamatuje fakt hodne :) Ale ja mam jeden z prvnich kousku (jeste na poradnik), tak nevim jak to mrsej ted.
Spousta Tacticalu ma na sobe vyrazeny znacky opravy (pripadne je maj fikane odfrezovany), takovy zbrane za sebou muzou mit klidne i tisice ran :))
A k tem nesmyslum o "novych dilech od tuzemskych vyrobcu" - zadny dily k CZH i Tacticalu nejsou nove vyrobeny (s vyjimkou hlavne k 858-2, ale to jde mimo nas), teoreticky jde o nepouzity dily z ulozenek, ale jak rikam, rozhodne to neplati vzdycky.
Spousta Tacticalu ma na sobe vyrazeny znacky opravy (pripadne je maj fikane odfrezovany), takovy zbrane za sebou muzou mit klidne i tisice ran :))
A k tem nesmyslum o "novych dilech od tuzemskych vyrobcu" - zadny dily k CZH i Tacticalu nejsou nove vyrobeny (s vyjimkou hlavne k 858-2, ale to jde mimo nas), teoreticky jde o nepouzity dily z ulozenek, ale jak rikam, rozhodne to neplati vzdycky.
-
DK - Pravidelný návštěvník
-
Vlada píše: Ale ja mam jeden z prvnich kousku (jeste na poradnik), tak nevim jak to mrsej ted.
Ja jsem chytil docela dost mizernej kus tehdy, vazne des, pak jsem ho tezce pod cenou prodal, a zarek jsem se, ze uz nikdy, ale clovek mini atd., takze ted mam dalsi, a je to docela velkej rozdil. Zejmena to prepazbeni tomu prospelo, coz se s ohledem na to, ze puvodni navrhli na osoby vysky 172 cm neni zadnej div.
A dluzno rict, ze s tou Sindelarovou sklopkou se strili nesrovnatelne lip nez s puvodnim padlem, priliceni je velmi pohodlne.
-
hetzer - Častý návštěvník
-
- Karlos
- Pravidelný návštěvník
-
BULLS-- rozhodně se czh neboj, zhoršich dilu než tactical neni, každy si mysli že když je dělana ve zbrojovce tak je s fungl novych dilu ale zbrojovka žadne nove dily neskladovala ta je nakoupila od armady stejně jako hermex akorad je znovu nastřikali tak vypadaji jak vyjete z vyroby. Rozdil je v penězich a jak sem psal kdo ma pěknějši svar na kosce.
-
tom - Častý návštěvník
Ještě je rozdíl v tom že pojistka u Tacticalu nejde přepnout na 30 a u CZH ano. Když pomineme přípednej Hermex Efekt, tak nově nastříkanej Tactical s odfrézovanejma záznamama o opravách může bejt stejně dobrá, nebo stejně špatná jako CZH. Hold někdo má při výběru štěstí a někdo si vytáhne černýho petra. 

-
Asi máte recht...odvážnému štěstí přeje, že jo. Ale někdy se mu musí trocha naproti
Takže na co se při prohlídce zaměřit? Prohlídnout lauf, zkontrolovat jestli nedrhne závěr, jestli neni dojebaný náběh do komory, funkci pojistky...a co dál? Tak mě napadá, poznám z takovéhle zběžné prohlídky vůbec něco??

Takže na co se při prohlídce zaměřit? Prohlídnout lauf, zkontrolovat jestli nedrhne závěr, jestli neni dojebaný náběh do komory, funkci pojistky...a co dál? Tak mě napadá, poznám z takovéhle zběžné prohlídky vůbec něco??
-
Moje aktualni czh, koupeno tez pred vanoci, ma sice odrene pouzdro zaveru, a bohuzel taky hledi (ale to mely vsechny), jinak mam nastrileno kolem 400 ran a problem zadnej, krom jednoho pripadu, kdy mi zustala spoust vzadu - asi slaba pruzina - ale to se vyresilo tim, ze jsem ji posunul prstem dorpedu jako pri napinani napinaku, a vse strilelo zas bez potizi. Stalo se jen jednou.
V cem ma Tactical vyhodu je, ze je nastrelenej z vyroby, a hermex po uprave neni, zustava tak, jak byla nastrelena puvodni sa58. Ja jsem mel do nedavna pocit, ze by bylo potreba srovnat musku i stranove, ne jen vyskove - tady je potiz, ze puvodni pripravek neni moc k mani a musi se pouzit ruzne nahrazky - ale ted zacinam mit pocit, ze to bylo spis tim, ze jsem spatne koukal na miridla.
V cem ma Tactical vyhodu je, ze je nastrelenej z vyroby, a hermex po uprave neni, zustava tak, jak byla nastrelena puvodni sa58. Ja jsem mel do nedavna pocit, ze by bylo potreba srovnat musku i stranove, ne jen vyskove - tady je potiz, ze puvodni pripravek neni moc k mani a musi se pouzit ruzne nahrazky - ale ted zacinam mit pocit, ze to bylo spis tim, ze jsem spatne koukal na miridla.
-
Otík - Častý návštěvník
Karlos píše:Já kupoval moje CZH před vánoci za 4900Kč...
Jen maličkost - koupil jsem Tacticala za 5.900,- Kč (v prodejně CZUB v Opletalově ul. v Praze), takže ten rozdíl v ceně snad zas není tak velký - ? Ta vůně nového Tacticala je ovšem hodně příjemná, žádný CZH takhle hezky nevoní

-
-
Je pravda, ze bych si v dobe, kdyz jsem se zase pro tuhle zbran rozhodl, koupil po puvodnich zkusenostech s CZH spis Tacticala, ale to se zrovna rpestaly prodavat (respektive, clovek musel hleat a mit kliku) tak jsem nechtel riskovat spaleny nakupni povoleni - debilni nakupni povoleni mi uz docela leze na nerv - a sel jsem do CZH, a byl jsem prijemne prekvapen. Vybiral jsem si sice z vic kusu, ale nevidel jsem mezi nima rozdil, vsechny byly OK.
-
DK - Pravidelný návštěvník
-
cybernetic - Nový uživatel
-
Milda - Pravidelný návštěvník
SW_FOX píše:MILDA: podej žádost, měj s sebou její fotokopii, tu si nech orazítkovat, že ji přijali, a uvidíš..... pokud by zkoušeli takové to, že ti to vrátí, a ať to příště nezkoušíš tak tvej na svém, tady to máte, pokud mi nechcete vyhovět, dejte mi to písemně.
Máš na to právo, žádné protekce nehledej. Vydat ti to musí.
jo jo mockrát děkuji chvíli to zkoušel ,mluvil o různém výkladu zákona a pod. já zase, že zákony jsou už pár let pro všechny stejné , pak se trochu usmál a řekl,že za dva dny se mohu stavit a já to dneska dostal a už mám doma novou 858

-
Bobr - Moderátor
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58